Dodaj do ulubionych

Gorący Kraków

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:20
Niech gazeta zapyta MPK dlaczego nie jest włanczana klimatyzacja w ich nowych
autobusach. Ostatnio jechałem z 1.5 roczna córka i gotowaliśmy się w
wypasionej Scani. Nie dość, że to prawie nie ma okien to jeszcze brak
klimatyzacji(?) czy żal kasy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Borewicz no i po jaka cholere taki gorac ??? IP: *.autocom.pl 27.06.06, 23:12
      ncvn
      • Gość: elzunia Re: no i po jaka cholere taki gorac ??? IP: *.125-84-212.ippool.ndo.com 28.06.06, 02:44
        ALE LADNY TEN BRAZYLIJCZYK !!!!
        • Gość: ona Re: no i po jaka cholere taki gorac ??? IP: *.chello.pl 28.06.06, 10:02
          sliczny :) idziemy na podryw :D
    • Gość: Pracownik MPK Re: Gorący Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 05:23
      W krakowskich autobusach nigdy nie bylo klimatyzacji przedzialu pasazerskiego.
      i nie ma. Jaka klimatyzacja dzialalaby przy drzwiach otwieranych co przystanek?
      • niacin Re: Gorący Kraków 28.06.06, 08:59
        Ale bzdurzysz Pan, Panie Pracownik. Jaka klimatyzacja? Ano taka, ktora dziala w
        autobusach jezdzacych w cywilizowanych krajach, szczegolnie tam, gdzie lato z
        reguly dlugasne i gorace.
      • Gość: m Re: Gorący Kraków IP: *.rrd.com 28.06.06, 13:10
        Ciekawe, ze w nowych warszawskich autobusach jakos dziala...
      • Gość: Krakauer Re: Gorący Kraków IP: *.chello.pl 22.07.06, 07:43
        Sorki, ale to bzdura. Pomijając kraje zachodnie, gdzie klima to w wielu
        aglomeracjach miejskich standard w komunikacji zbiorowej, wystarczy poczytać o
        najnowszym zakupie MPK w Poznaniu - kupili 50 autobusów z klimą i zapowiadają,
        że będzie używana i że gdyby mieli wątpliwości co do jej działania podczas
        otwierania drzwi, to nie kupiliby takich pojazdów! Poza tym trzeba się trochę
        znać na klimie: to tylko kwestia mocy. Wydajna klima poradzi sobie z ciepłem,
        które wpadnie przez drzwi, za to pasażerowie nie będą mdleli w korku, gdy
        autobus stoi z zamkniętymi drzwiami.
        Poza tym czy znacie się trochę na motocyklach? No to powiem Wam, że niektóre
        duże motocykle (niestety wyleciała mi nazwa z głowy, jakieś Hondy na pewno, nie
        pamiętam modelu) mają klimatyzację! Powiecie: bzdura, przecież motor nie ma
        zamkniętej kabiny! No to co? Zadaniem klimy jest dmuchać zimnym powietrzem i to
        robi z powodzeniem, motocyklista ma owiewkę i klima jest tak skonstuowana, że
        chłodne powietrze opływa sylwetkę kierującego. No i jak to się ma do otwieranych
        drzwi?!
      • Gość: a. Re: Gorący Kraków IP: *.autocom.pl 22.07.06, 09:12
        zapraszam do autobusow np. w kanadzie. tam jakos jest to mozliwe.
    • Gość: Henryk Re: Gorący Kraków IP: *.autocom.pl 28.06.06, 06:35
      Bzdury wypisuje pracownik MPK.
      A szyber dachy nie łaska otwierać pod kierunek jazdy.
      Zamiast plotkować to na końcówkach polać podłoge pojazdu.
      Jestem b. pracownikiem MPK i znam co wyprawiaja np. kierowcy i motorniczy.
      Zazwyczaj papierosek lub kawka.
      • Gość: menda Re: Gorący Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 15:02
        >Zamiast plotkować to na końcówkach polać podłoge pojazdu.
        Jestem b. pracownikiem MPK i znam co wyprawiaja np. kierowcy i motorniczy.

heniuniu jak masz takie bzdury wypisywać to lepiej nie pisz w ogóle.czyżby cię
        dyspozytor wydmuchał że piszesz takie bzdury.jesteś na prawdę żałosny
    • Gość: msnbetterthan Re: Gorący Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:06
      gorący, ale jak zawsze magiczny...
      _____
      Accommodation Cracow - ApartmentKrakow
      Krakow Accommodation
    • Gość: ms brrr, tylko nie scania, tylko nie MPK! IP: *.koko / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 13:35
      na upały najlepszy rower - spokojna jazda, wiaterek nas chłodzi, mniej się zmęczymy niż idąc pieszo.
      • Gość: wredna_jedza Re: brrr, tylko nie scania, tylko nie MPK! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 13:57
        wiesz, nie zawsze sie da jechać do pracy na rowerze, bo obowiązuje w pracy strój
        troche bardziej oficjalny, a nie podkoszulek i spodenki :D
        • mrug Re: brrr, tylko nie scania, tylko nie MPK! 28.06.06, 14:23
          Można się przebrać...
          • Gość: wredna_jedza Re: brrr, tylko nie scania, tylko nie MPK! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:28
            jakoś nie przepadam za przebieraniem sie w toalecie :))))
            • mrug Re: brrr, tylko nie scania, tylko nie MPK! 28.06.06, 14:31
              To cierp...
              • ania.krakow Re: brrr, tylko nie scania, tylko nie MPK! 28.06.06, 15:13
                Znam sędziego który śmiga na rowerze i jakos nie ma aż takich problemow, jak wredna. No ale cóż gdyby wredna musiała sie przebierać jeszcze w pracy, to niestety musiałaby to zrobić kosztem paru "mądrości" mniej napisanych na forum.
                • Gość: wredna_jedza Re: brrr, tylko nie scania, tylko nie MPK! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 14:07
                  Sędzia pod toga może mieć podkoszulek i krótkie spodenki, panienko mądralińska :/
                  Jeszcze mi w toalecie załóż deske do prasowania, bo żakiet i spódnica mi sie
                  pomną w plecaku :P
                  • Gość: Krakauer Re: brrr, tylko nie scania, tylko nie MPK! IP: *.chello.pl 22.07.06, 07:37
                    Jeździłem do pracy na rowerze, ale nie dało się tego kontynuować:

1). w mojej pracy niestety muszę mieć w miarę porządny strój - może nie
                    garniaczek, ale nie może to wyglądać tak, jak wyglądały długie spodnie (w
                    krótkich by mnie wyrzucili z roboty) i koszula po wyjęciu z plecaka.
                    2). przebieranie się w ciasnym i brudnym kiblu (takie niestety mamy) to
                    dyskomfort i dodatkowa strata czasu, a presja jest ogromna (tak, tak, w
                    państwowych firmach teraz cisną bardziej niż u prywaciarzy i płacą grosze),
                    liczy się każde kilka min., i tak nikt nie wyrabia z robotą i robi się "po łebkach".
                    3). w tym popieprzonym kraju (i Krakowie jakoś chyba specjalnie, bo dolina) rano
                    potrafi być pięknie, a zawsze o 14:00 przychodziła burza, co skuteczni
                    zniechęciło mnie do roweru w pracy (dokumenty w plecaku mi rozmakały po drodze).
                    4). U mnie w pracy nie ma obecnie miejsca, w którym mógłbym zostawić rower i ze
                    względu na ciasnotę (w 6 osób cisniemy się w 2 małych pokojach, inni mają
                    podobnie) nie sądzę, żeby w najbliższych latach to się zmieniło - nawet część
                    korytarzy została zaadoptowana na gabinety.
                    5). podczas jazdy MPK mogę nadrobić zaległości w czytaniu fachowej literatury
                    czy przygotować się do pracy, stworzyć plan działania na ten lub nast. dzień itp.
                    6). na upalne dni mam tylko jeden sposób: własne auto i klima :) Niestety mdleję
                    przy wysokiej temp., więc w takie dni MPK odpada, rower też (zawroty głowy). Na
                    to nic nie poradzę, po prostu mój organizm tak reaguje na wysokie temp. :-(

A dzień, kiedy krakowskie MPK włączy klimę (czy też zakupi pojazdy, które ją
                    posiadają), ogłoszę świętem narodowym! :-)
          • Gość: mpvc tiaaa..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 19:51
            a garniturek przewieźć w plecaczku...

haha !
            ale ci się kolego dowcip wyostrzył....
            :-)))
            • mrug Re: tiaaa..... 28.06.06, 21:52
              A garnitur możesz w pracy zostawić.
              No chyba, że sprzątaczkom nie ufasz...;)
    • Gość: A co mi tam Re: Gorący Kraków IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 28.06.06, 15:08
      Najlepsza z tego wszystkiego to Agnieszka.ma czym dziewcze oddychac.Az milo
      popatrzec.Od samego widoku robi sie goraco.
      • Gość: xxx Re: Gorący Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 19:29
        Zgadzam się, pewnie dlatego fotkę zamieścili :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka