Dodaj do ulubionych

Wątek polityczny

22.07.06, 10:15
Ktoś mi poważnie odpowie na pytanie dlaczego PIS+LPR+SAMOOBRONA zmieniają
ordynację wyborczą na trzy miesiące przed wyborami? Skoro w poprzedniej
kadencji jak SLD chciała to zrobić pomysł zablokował jej własny marszałek i
kwachu też sie przeciwstawił?

I drugie pytanie dlaczego PIS chce wykluczyć konkursy na stanowiska w służbie
cywilnej? Skoro tak przed wyborami walczył o jawność a nic nie jest tak
niejawne jak nominacje z nadania politycznego?
Obserwuj wątek
    • mrug Re: Wątek polityczny 22.07.06, 10:17
      Bo teraz ku.. my...
      • politykaa Re: Wątek polityczny 22.07.06, 10:30
        mrug napisał:

> Bo teraz ku.. my...

Przed wyborami myślałem, że od PIS można więcej wymagać. Jednak po dojściu do
        władzy wszystkim palma odbija:(
        • Gość: xyz Re: Wątek polityczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 10:32
          bo oni w zasadzie niewiele sie różnią od SLD. Są tylko bardziej zakłamani.
          • politykaa Re: Wątek polityczny 22.07.06, 10:34
            Gość portalu: xyz napisał(a):

> bo oni w zasadzie niewiele sie różnią od SLD. Są tylko bardziej zakłamani.

Tylko, że w sprawie zmian ordynacji pod słabnący elektorat sld ich własny
            marszałek przerwał próbę zmian w ordynacji!
            • xyz_xyz_xyz Re: Wątek polityczny 22.07.06, 10:39
              No toż mówię, że SLD przejawiało elementy przyzwoitości, na co ze strony PiS
              nie należy liczyć.
              • politykaa Re: Wątek polityczny 22.07.06, 10:42
                xyz_xyz_xyz napisała:

> No toż mówię, że SLD przejawiało elementy przyzwoitości, na co ze strony PiS
                > nie należy liczyć.

Nie przesadzałbym z tym elementem przyzwoitości to był jeden człowiek. No ale
                był co o Jurku nie można powiedzieć.
                • xyz_xyz_xyz Re: Wątek polityczny 22.07.06, 10:48
                  no ale należy również przyznać, że Kwaśniewskiemu zdarzało się zdystansować do
                  partii z której się wywodził. A jak to jest z Lechem?
                  • politykaa Re: Wątek polityczny 22.07.06, 10:53
                    xyz_xyz_xyz napisała:

> no ale należy również przyznać, że Kwaśniewskiemu zdarzało się zdystansować
                    do
                    > partii z której się wywodził. A jak to jest z Lechem?

Z Lechem jest tak samo jak z Jurkiem:( Ale trudno wymagać od bliźniaków
                    szorskiej przyjaźni:)
    • politykaa Podatki 22.07.06, 10:31
      A co z podatkami? Co z przedwyborczą obietnicą obniżenia podatków zaraz minie
      rok a tu cisza!
      • Gość: onka Re: Podatki IP: *.zax.pl / *.kolornet.pl 22.07.06, 11:20
        teraz każda osoba samotna lub rodzina bezdzietna będzie miała na utrzymaniu
        rodzinę wielodzietną, bo taka rodzina wielodzietna musi się mnożyć, coby rósł w
        siłę elektorat obecnej władzy, i nie ma czasu ani ochoty na pracę
        • politykaa Jestem za polityką prorodzinną 22.07.06, 13:17
          Gość portalu: onka napisał(a):

> teraz każda osoba samotna lub rodzina bezdzietna będzie miała na utrzymaniu
          > rodzinę wielodzietną, bo taka rodzina wielodzietna musi się mnożyć, coby rósł
          w
          >
          > siłę elektorat obecnej władzy, i nie ma czasu ani ochoty na pracę

Tylko zamiast ulg na kolejne dzieci, powinno się dochód rodziny do celów
          podatkowych dzielić nie tylko pomiędzy rodziców (wspólne rozlicznie małżeństw)
          ale również przez ilość dzieci. Wtedy rodziny wydające znaczne środki na dzieci
          będą płacić mniejsze podatki. Rodziny z dziećmi znacznie więcej zarabiają dla
          budżetu Państwa niż samotni lub bezdzietni.
          • Gość: onka Re: Jestem za polityką prorodzinną IP: *.zax.pl / *.kolornet.pl 22.07.06, 17:30
            bzdury wypisujesz, jeżeli zarabiam ponad 2 średnie krajowe i właściwie wydaję
            je na duperele, to na pewno budżet ma więcej kasy ode mnie, niż od rodziny
            wielodzietnej żyjacej z moich, Twoich i innych podatków

rodzinny wielodzietne to generalnie liczą na kasę naszego państwa, czyli naszą,
            to nieroby, no może dziecioroby
            • politykaa Re: Jestem za polityką prorodzinną 23.07.06, 12:53
              Gość portalu: onka napisał(a):

> bzdury wypisujesz, jeżeli zarabiam ponad 2 średnie krajowe i właściwie wydaję
              > je na duperele, to na pewno budżet ma więcej kasy ode mnie, niż od rodziny
              > wielodzietnej żyjacej z moich, Twoich i innych podatków
              >
              > rodzinny wielodzietne to generalnie liczą na kasę naszego państwa, czyli
              naszą,
              >
              > to nieroby, no może dziecioroby

Nie zgadzam się, mam dwoje dzieci zarabiam znacznie więcej niż dwie średnie
              krajowe. moje pieniądze oprócz dupereli idą na pieluchy, zabawki, ubrania dla
              dzieci, jedzenie dla nich - tutaj żyją producenci tych rzeczy daję im pracę
              itd. Oprócz tego opłacam nauczycieli w szkole, wysyłam je na dodatkowe zajęcie
              znowu zarabiają inni. A najważniejsze to że za jakiś czas oni zaczną zarabiać
              dla mnie na emeryture opłacając składki. Wydaję i przyczyniam się do ogólnego
              wzrostu gospodarczego dużo bardziej niż samotni i bezdzietni.

Te rodziny wielodzietne to na razie nic od Państwa nie dostają, jeżeli już to
              naprawdę grosze.

Dlatego jestem za wliczaniem do obliczania podatku dzieci.
    • politykaa Tanie Państwo 22.07.06, 11:15
      A co z obietnicą Taniego Państwa?
      Jak na razie to administracja się rozbudowywuje. Powstały nowe ministerstwa,
      CBA powstaje, coraz częstsze odprawy dla byłych premierów, ministrów itd.
      Jedyna agencja zlikwidowana to Centrum Studiów Strategicznych, ale co z tego
      jak zamiast tego płacimy za ekspertyzy kilku zewnętrznym firmom.
    • politykaa Mirosław Kochalski został prezesem Ciech-u 24.07.06, 14:36
      Miały być konkusy, ale jak widać zasada TKM dziła niezależnie od opcji
      politycznej. Ciekawe jak Marcinkiewicz nie zostanie prezydentem Warszawy której
      firmy będie prezesem oczywiście bez konkursu. Stawiam na PKN Orlen największa
      kasa do zarobienia.
    • politykaa Abonament telewizyjny 25.07.06, 15:21
      Może to temat niekoniecznie polityczny, ale pomysł płacenia abonamentu
      telewizyjnego razem z rachunkiem za prąd to dopiero myśl. Może niech najpierw
      pomyślą o cięciu kosztów a potem o dodatkowych dochodach za nic. Podejrzewam,
      że w porównaniu z telewizjami prywatnymi państwowa ma przerost kadr o 50%.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka