Dodaj do ulubionych

Nowa Huta- Bienczyce

IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:17
Mam takie pytanie.
Od Krakowa dzieli mnie prawie 300 km.
Z informacji jakie dochodzą do mnie - Nowa Huta jest osiedlem na którym nie
warto wychodzic samotnie po 22 bo ostaniesz się ofiarą masowego gwałtu albo
kradzieży.
Ponieważ wybieram się do Krakowa na studia, dostrałam propozycje zamieszkania
na osiedlu Złota Jesien na Nowej Hucie ( Bieńczyce )
Chciałabym usłyszseć kilka obiektywnych opinii na temat tego osiedla...
byłabym wdzieczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ździś Re: Nowa Huta- Bienczyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:37
      os. ZŁota Jesień mieści się przy tzw. Marian Strasse, ponieważ w pobliskiej
      szkole zawodowej, zwanej Oxford, uczyły się same Mariany (if you know what I
      mean)
      w osiedlu mieści się kilka bloków komunalnych, a zatem mieszka w nich margines,
      na szczęście niedaleko mieści się posterunek policji
      tu również znajduje się hotel felix, w latach 90 siedlisko handlujących w całym
      mieście Ruskich i Ukrainców
      osiedle jest dobrze skomunikowane z resztą miasta poprzez tramwaje i autobusy
      masz 2 kroki do przychodni lekarskiej i 3 do Szpital im. Rydygiera
      dużo sklepów, tanie bary

da się żyć
      • polski0001 Zdisiu - Nie pierd......ol glupot !!!!! 31.07.06, 21:46
        Mieszkam wlasnie prawie kolo zlotej jesieni i nie ma czegos takiego jak
        wypisujesz !!! To jest teraz jedna z najbezpieczniejszych dzielnic krakowa !!!
        A na Zlotej jesieni sa akademiki i wiecej wypadkow i napadow dzialo sie na AGH
        (akademiki) w Krakowie !!!!!
        • Gość: kl Re: Zdisiu - Nie pierd......ol glupot !!!!! IP: *.crowley.pl 31.07.06, 21:54
          Też mieszkam w okolicy. Nie decyduj sie na os. Złotej jesieni. To prawda, ze sa
          tu budynki, do których przeprowdzili margines z Krakowa- Śródmieścia.
          Komunikacyjnie rzeczywiście OK, ale towarzystwo raczej mało ciekawe.
          • Gość: kl Re: Zdisiu - ma rację IP: *.crowley.pl 31.07.06, 21:55
            podpisuje sie pod jego opinią rękami, nogami etc.
            • polski0001 Re: Zdisiu - ma rację 31.07.06, 22:09
              Ludzie mieszkam tam 30 lat i od kilku lat jest naprawde spokojnie !!!!!!!!!!!!!
              • anula36 Re: Zdisiu - ma rację 31.07.06, 22:55
                ja mieszkam 23 lata i odradzam- jakies inne osiedle - tak, Zlota jesien- nie.
              • peteen a ja myślałem, żeś we Włoszech... 31.07.06, 23:04
                a skoro tak, to jak możesz ciągle mieszkać w tamtej okolicy?
                ;c)
                • polski0001 Re: a ja myślałem, żeś we Włoszech... 01.08.06, 00:00
                  Dobrze myslales ale jestem na bierzaco z N.H :-))
      • Gość: Ok ok Re: Nowa Huta- Bienczyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:14
        pomijając to że jakies syny zle prowadzacych sie matek okradły mnie 100 m od komisariatu
        • peteen Re: Nowa Huta- Bienczyce 01.08.06, 10:15
          ale to się mogło zdarzyć również na rogu szewskiej i rynku (bo działo się
          wielokrotnie), a posterunek stamtąd 30m...
          • Gość: Ok Re: Nowa Huta- Bienczyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:17
            Hmmm wszystkich moich znajomych jak już napadali to w okolicach Złotej Jesieni - mnie także jeśli już to na tym zadupiu - a w Rynku - nigdy, mimo to, że jestem tam w róznych porach dnia i nocy.
            Jeszcze raz serdecznie odradzam okolice!
      • czy.ja.wiem Re: Nowa Huta- Bienczyce 01.08.06, 21:41
        Informacje te pochodza pewnie z bardzo wywazonego programu p.Hieny przeprasza
        Wrony.Bezpiecznstwo przedstawia sie tak jak na kazdym blokowisku jak nie
        szukasz zwady to nikt ci limo nie zrobi, co do zbiorowch gwaltow to gdyby to
        byla prawada to cala zenska populacja Krakowa i okolic by tu chodniki
        tarasowala caly czas a tak nie jest. Wg. policyjnych statystyk wiecej pobic
        bylo np. na Starym Miescie niz w NH.Choc ponoc Zlota Jesien ma najgorsza opinie-
        jakies bloki socjalne dla patologii.
        • hutniczek3 [...] 03.08.06, 10:52
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • hutniczek3 Złota Jesień cd. 03.08.06, 16:24
            Dlaczego mnie skasowałeś a palanta co szkaluje niewinnych i nieaznannych sobie
            ludzi zostawiłeś.O nieładnie
    • Gość: tlik Re: Nowa Huta- Bienczyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 23:57
      Studiuje w Krakowie od roku i również mieszkam bardzo blisko osiedla Złota
      Jesień - zdarzało mi się wracać z centrum w nocy o własnych nogach (w nocy) i
      jeszcze nigdy nie spotkałem się z aktem jakiejkolwiek agresji - wydaje mi się,
      że bardziej niebezpiecznie jest w okolicach rynku.

Bardzo przyjemna i miła okolica.
      pozdrawiam
      • Gość: ja Re: Nowa Huta- Bienczyce IP: *.chello.pl 01.08.06, 00:32
        statystyki policyjne mowia, ze faktycznie latwiej dostac w dziob na plantach niz w okolicach bienczyc, czy mistrzejowic
    • Gość: złota jesień Re: Nowa Huta- Bienczyce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:09
      Cześć!! mnieszkałam na ZJ w tym roku i naprawde nic strasznego mi sie nie
      przydarzyło... podobnie jak któremuś przedmówcy zdarzyło mi sie kilka razy
      wracać "z buta" z rynku i niespotkałam sie z jakakolwiek agresją. w tym roku
      również zamierzam zamieszkac na tym osiedlu. Owszem są i minusy takie jak
      mieszkańcy bloków robotniczych którzy rzucają jakies kąśliwe komentarze pod
      adresem przechodzących ale da sie to wytrzymać. Pozatym masz bardzo dobre
      połączenie... zarówno autobusem jak i tramwajem dojedziesz w (prawie;D) każde
      miejsce w Kraku;)
      tak wiec polecam i być może do zobaczenia:)
      • mika9930 Re: Nowa Huta- Bienczyce 01.08.06, 12:36
        WYPISUJECIE PALANTY PIERDOŁY.W mordę można dostac nawet w kościele Mariackim.
        Mieszkam od 4 lat w na oś Złotej Jesieni.Osiedle jak każde.Jak pijani kolesie
        przyszli do akademików na podryw i rozrabiali to dostali bencki od samych
        studentów,lub ochroniarzy.I bardzo słusznie niech panienek szukają na
        plantach .Wiochę niech robią u siebie.Nie słuchaj głupków.Bardzo dobry dojazd
        do wszystkich uczelni i prawdziwy spokój.Jak masz zamiar naprawdę się uczyc-
        bardzo dobre i spokojne miejsce.UWIRRZ mieszkańcowi osiedla a nie jakimś
        pajacom,którzy nawet nie wiedzą ,gdzie jest to osiedle.
        • polski0001 Re: Nowa Huta- Bienczyce 01.08.06, 18:35
          to tez przecie mowie ze zajefajne miejsce i oprocz komunikacji masz wszystko na
          miejscu sklepy fryzjer serwis komp poczta !!!
          • hutniczek3 Re: Nowa Huta- Bienczyce 01.08.06, 20:29
            Autobusy do Krakowa:139,125,169 to co ?Tranwaje:10,14.O innych nie wspomnę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka