venus99 11.08.06, 15:38 kto to jest? gdzie i z kim walczył? czy był leczony? bardzo proszę o kilka słów o tym dziwnym osobniku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tewua Re: Bukowski - zawodowy kombatant 11.08.06, 15:54 Stary wiarus Krystian Waksmundzki bardziej ci pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Bukowski - zawodowy kombatant 11.08.06, 20:33 też nie znam.kto to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Venus - jak Ciem lubie... 11.08.06, 20:42 ...nie opowiadaj o Jerzynm Bukowskim niepotrzebnych rzeczy, to to człek uzdolniony, pracowity, przyzwoity i z dorobkiem. Nie jest zaś zawodowym kombatantem ani też oszustem i złodziejem stwierdzonym i skazanym - jak niejaki Waksmundzki. Słowo daję. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Venus - jak Ciem lubie... 11.08.06, 20:59 może i jest to człek uzdolniony,pracowity i z dorobkiem (jakim?).tego nie kwestionuję-nie znam człowieka.oglądając go niedawno w tv nabyłem wątpliwości co do stanu jego zdrowia.patrząc na stosunkowo młode oblicze zastanawiam się skąd się wzięło jego kombatanctwo? co do przyzwoitości też wolę się nie wypowiadać. Waksmundzki?? czy to nie aferzysta od szabli Śmigłego? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc126 Re:Nielubi szarika i kKosa. 11.08.06, 22:08 Sąduje się z emerytami,kto znalazł zardzewiała szablę na wysypisku. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Agencja Prassowa Magiel? 12.08.06, 12:56 świetnie poinformowana.Po prostu "cut" Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Wszak nie tylko od szabli, 12.08.06, 12:55 ale i od innych drobiazgów po Marszałku. Które był gwizdnął z Jasnej Góry. Bukowski (rocznik 1954 jeśli się nie mylę)nie jest wszak partyzantem Wojennoświatowym, ani też innym WIN-owcem. Jest po prostu dobrym ogranizatorem narodowej pamięci i sumiennym krzewicielem idei piłsudczykowskiej - nie takiej znów durnej, jakby to czerwoni byli sądzili. Tak spod dużego palca, to dzięki jego niezmierzonej pracy i inicjatywom Kopiec Piłsudskiego wygląda dziś tak, jak wygląda. A jak miał wyglądać w komunie to wszyscy wiemy. Miał być górką obrosniętą drzewami. Odpowiedz Link Zgłoś
luki761 Re: Bukowski - zawodowy kombatant 11.08.06, 23:39 venus99 napisał: > czy był leczony? > bardzo proszę o kilka słów o tym dziwnym osobniku. ponoć w przeciwieńswie to ciebie nigdzie się nie leczył i nie ma potrzeby - jak ty - by spamować w internecie... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Bukowski - zawodowy kombatant 12.08.06, 12:47 ponoć - to jedno słowo jednak dużo znaczy. to dziwne,że taka gwiazda walki o niepodległość kraju jest tak mało znana. może jednak ktoś cos o nim napisze. czy ma szanse na stopień generalski podobnie jak niejaki kukliński? Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Venus 12.08.06, 12:59 aniele, odpowiedz sobie na proste pytanie: czy chcesz się czegoś dowiedzieć, czy też tylko plujesz na nieznanego Ci (w ogóle, jak widać)Jerzego Bukowskiego z inicjatywy własnej lub na zlecenie? Ta odpowiedź znacznie nam ułatwi dalszą wymianę zdań. H. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Venus 12.08.06, 13:03 chcę się dowiedzieć ale jakoś nikt nie chce rozwiać moich wątpliwości. dlaczego?? Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Pokaż te wątpliwości 12.08.06, 13:23 , ale nie nadawaj im formy supozycji ani oskarżeń, bo od razu stracę skłonności edukacyjne(c: Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Pokaż te wątpliwości 12.08.06, 13:34 wątpić może każdy,mieć skojarzenia też,nikogo nie oskarżam. moje zaciekawienie budzi zacietrzewienie tego człowieka,którego widziałem (być może na szczęście) tylko w tv,jego zaciekłość i agresja oraz przekonanie o wyłączności na słuszność poglądów.jest to zachowanie bardzo popularne w kraju ale mało racjonalne.ludzi z rewolucyjnym zapałem należy sie obawiac. interesują mnie też jego zasługi kombatanckie.nigdy nie spotkałem sie z tym nazwiskiem.być może była to tak doskonała konspiracja,że nawet jej wrogowie nie wiedzieli o jej istnieniu. w dalszym ciągu ponawiam pytanie:Bukowski,kto to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpik1 Re: Pokaż te wątpliwości 12.08.06, 14:07 Ostatnio znalazł w arhiwach IPN kwity na szarika i Klossa. Szarik był psem radzieskim ,należał do partii i jest złym przykładem do nasladowania przez polskie psy.Natomiast kapitan Kloss zamiast wydac Wolfa amerykanom wydał go ruskim .Szarik i Kloss są niegodni aby "prawdziwi polacy"mogli go oglądac i czerpac z nich wzory,dlatego trzeba zniszczyc te filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: trywializujesz 12.08.06, 14:17 Jak nigdy sie nie spotkałeś to widać innymi ścieżkami chadzamy, lub też alfabet i zasady ogólne pisowni poznałeś w nieodległym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Bukowski - zawodowy kombatant 13.08.06, 09:36 co jest?Kraków wstydzi się tego wielkiego człowieka?nikt nic nie wie o tej wybitnej postaci? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Bukowski - zawodowy kombatant 13.08.06, 19:54 i tak sie nie dowiem kim jest ten wielce zasłużony obywatek Krakowa.szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu venus99 - kompletna idiotka IP: *.crowley.pl 14.08.06, 01:50 venus99 napisał: > i tak sie nie dowiem kim jest ten wielce zasłużony obywatek Krakowa.szkoda. Nie dowiesz się boś tego nie warta. Z taką durnotą nikt rozsądny gadał nie będzie. Zadzwoń do biura SLD - oni naświetlą ci ten problem tak właśnie jak chcesz. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś