Dodaj do ulubionych

Apartamenty Wieniawski

IP: *.bph.pl 15.09.06, 13:59
Znalazłam dosc ciekawa inwestycje firmy Art-Development przy ul.
Wieniawskiego.
Lokalizacja swietna, ale malo slyszalam o tym inwestorze. Czy ktos mial moze
z nimi do czynienia albo slyszal cos o tej budowie. Wiem, że są użytkownikami
gruntu na 40 lat a nie wlaścicielami, czy to jest duży problem dla
kupującego? Z gory bede wdzieczna za jakkakolwiek informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: mariusz Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.range86-139.btcentralplus.com 16.09.06, 11:58
      No wlasnie, ja tez jestem zainteresowany a malo wiem o tym Art-Development.
      Chyba nic jeszcze nie wybudowali. Stronke maja profesjonalna (wiem, ze to o
      niczym nie swiadczy, ale milo popatrzec)
      • Gość: Magda Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:06
        Co prawda to prawda, jest to nowa firma. Ja kupiłam od nich mieszkanie w
        budynku, który juz powstaje w Bronowicach. Z tego co się dowiedziałam prowadzą
        jeszcze jakieś inne dwie czy trzy budowy. Rozmawiałam z szefostwem i sprawiaja
        bardzo dobre wrażenie, są na pewno profesjonalni. Wiem też, że maja
        doświadczenie w tej branży, wiele lat prowadzili inną firmę deweloperską, która
        nadal jst na rynku i cieszy sie zaufaniem klientów. Po tym jak odeszli nikt tam
        na nich psów nie wiesza i bardzo pozytywnie sie o nich wyraża, tak więc można im
        zaufać. Takie mam wrażenie i dlatego sę zdecydowałam na ten zakup. Co do tego 40
        letniego okresu wladania działka, nie umiem nic powiedzieć, może warto by
        porozmawiać z jakimś prawnikiem.
        • Gość: Kropka Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.ists.pl 21.09.06, 19:38
          Nie znam firmy jako takiej ale na pewno nie zdecydowałabym sie kupić mieszkania
          na 40-letniej dzierżawie. Nawet od najbardziej profesjonalnej i uczciwej firmy.
          Potem jak będę chciała sprzedać to kto mi to kupi? Zwłaszcza że można kupić w
          tej lokalizacji inne mieszknaia w podobnych cenach ale za to z własnością
          hipoteczną. Pytanie do bankowców czy banki dają kredyty na takie inwestycje??
          Powiedzmy że dadzą mi kredyt na 25 lat. Spłace go a moje dzieci dostają w
          testamencie takie mieszkanie i co? Muszą wykupić grunt a jak patrze na ceny to
          sądze że zapłaca majątek albo próbować go sprzedać i wtedy czy ktoś dostanie
          kredyt na kończącą się dierżawę żeby kupic ode mnie czy od moich dzieci? No i
          cena jak na dzierżawę wieczystą jest delikatnie mówiąć wysoka.
          • Gość: zyta Re: Apartamenty Wieniawski IP: 81.219.150.* 21.09.06, 20:02
            nie dzierżawa tylko użytkowanie wieczyste od gminy, a to zupełnie coś innego.
            Gmina po 40 latach może przedłużyć użytkowanie wieczyste, lub dać pozwolenie na
            wykup gruntu. Wówczas grunt pod nieruchomością dzielony jest na wszystkich
            właścicieli mieszkań, nie powinien to być duży koszt, bo działka też nie jest
            duża.
    • Gość: poirytowany Re: Apartamenty Wieniawski IP: 162.27.160.* 10.05.07, 10:51
      Dużo Czasu minęło odkąd zarezerwowałem mieszkanie na Wieniawskiego, widze że na
      forum też wszyscy już dali sobie spokój z opisywaniem apartamentów bez
      pozwolenia na budowę:( Czy macie jakieś wieści. Może ktoś z kupujących w innych
      lokalizacjach tego dewelopera ma jakieś ciekawe doświadczenia? Czy zmieniają
      cenę do ceny z umowy rezerwacyjnej? jakieś nidociągnięcia?

Pozdrawiam,
      • Gość: mariusz Re: Apartamenty Wieniawski IP: 81.140.86.* 10.05.07, 14:32
        Zlosc mnie ogarnia jak tylko o tym mysle. Mieszkanie zarezerwowalem w sierpniu
        zeszlego roku. Dzwonie do firmy regularnie i caly czas mowili o problemach z
        pozwoleniem, ale zapewniali, ze nie zmienia ceny, ktora i tak nie jest niska.
        Ostatnio jednak zaczeli wspominac o podwyzkach, ktora moga byc znaczne. No coz,
        chyba mi nie bedzie dane miec wlasne wygodne mieszkanko. Takie sa teraz realia
        w Polsce i chyba nawet nie ma co tego komentowac.
        • Gość: i Re: Apartamenty Wieniawski IP: 217.98.52.* 10.05.07, 15:05
          a jakie tam ceny są bo na ich stronie brak info??
          • gwiazdkaznieba30 Re: Apartamenty Wieniawski 10.05.07, 20:19
            Ja kupiłam mieszkanie od nich na Bronowicach, ale kupowałam jak mieli pozwolenie
            na budowe itp. Ceny nie zmienili od momemtu podpisania umowy kupna, nie ma tez
            haczyka w umowie. Budynek rosnie i jest juz stan surowy zamkniety. Na budowie
            bylismy - wyglada to porzadnie, wiec moze w innych lokalizacjach bedzie podobnie :)
            • Gość: mało fajnie Re: Apartamenty Wieniawski IP: 162.27.160.* 10.09.07, 15:28
              pozwolenie jest, cztery korony nie wiadomo czy cos nowego nie
              wykombinują żeby utrudnić ludziom życie... Ale co najgorsze to to że
              Art-Development nie dość że kazało czekać na pozwolenie 1,5 roku to
              teraz chcą jeszcze podnieść ceny. nieładnie.
              • Gość: lekko zdolowany Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.ipaper.com 11.09.07, 11:55
                No i podniesli :(:(,

juz nie jest tak pieknie jak sie podpisywalo umowe, teraz sobie krzycza ok 8
                tys. a umowa rezerwacyjna juz tylko sluzy to rezerwacji mieszkania a nie ceny.
              • Gość: AD - złodzieje! Re: Apartamenty Wieniawski IP: 162.27.160.* 11.09.07, 12:41
                No niestety nie popisali się ani umiejętnościami załatwiania spraw,
                ani uczciwością i idą w ślady "developerów"-oszustów. Chyba się
                trochę za pewnie poczuli na rynku krakowskich nieruchomości. Jeszcze
                raz jasno i wyraźnie podkreślam - Art-Development - banda oszustów!!
                • Gość: miech Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 15:21
                  a mieli taką możliwość w umowie?
              • Gość: AK Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 14:51
                LUDZIE GAZET NIE CZYTACIE ??? OD DAWNA BYŁO WIADOMO ŻE PODNIOSĄ
                CENY MIESZKAŃ WIĘC PODNIEŚLI
                • Gość: gosc Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.ghnet.pl 11.09.07, 15:43
                  mysle ze kazdy spodziewal sie podwyzek, ale nie ponad 50% ceny ustalonej w
                  umowie rezerwacyjnej,

skandal i roczarownanie
                • Gość: jerzy Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 18:40
                  cena miała wzrosnąc do 10%, więc z 5900 nie była to jakaś znacząca podwyżka, ale
                  na 8000 to lekka przesada +30000 za garaż, który wcześniej był wliczony w cenę
                  mieszkania. Ale czego się spodziewac jeśli każdy deweloper robi podobne akcje i
                  póki co są bezkarni. tylko po co ta obłuda i czemu nie można było wcześniej
                  zwrócic pieniędzy i powiedziec żeby nie robic sobie nadziei? Rzeczywiście
                  zagrali bardzo nie fair.
          • Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 83.142.184.* 11.02.09, 11:13
            serdecznie odradzam ta inwestycje ,wszyscy klienci juz od nich
            uciekli bo mieli oddac mieszkania w 2007r. a obecnie sąd
            administracyjny uchylil im wszystki epozwoelnia budowalne i nie
            wiadomo czy mieszkania w ogole powstaną.Mają nieuregulowane sprawy
            z sąsiadami i problem wód gruntowych - budują w dawnym korycie rzeki
            Młynówki ,a wczesniej była tam masarnia
    • Gość: rezerwacja Re: Apartamenty Wieniawski IP: 162.27.160.* 17.09.07, 12:49
      Witam,

Czy ktos z osob ktore mialy zarezerwowane mieszkanie w cenie 5900
      moze pochwalic sie z jaka cena podpisuje umowe przedwstepna? Jak
      wygladaja negocjacje ceny z prezesem tej firmy?

Pzdr,
      • Gość: gość Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 10:11
        Ja też dopiero wybieram się do prezesa na negocjowanie ceny. Może
        już ktoś był??? Dajcie znać jak to wygląda???
        • Gość: Gosc Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.ipaper.com 19.09.07, 14:30
          hej,

te negocjacje to pic na wode, maja sztywna cene narzucona przez zarzadu i dupa
          zbita.
          Metne tlumaczenia podwyzki itd.

Malo profesjonalna firma.

Jak dobrze kojarze rozmawialem z gosciem ktory kiedys pracowal dla Wawel
          Service, takze inna firma praktyki te same.
          • Gość: gfg Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 17:22
            Niech wam policza na jakiej podstawie podwyzszyli wam cene?
            Powinniscie pojsc do rzecznika Praw konsumentow na Powstania
            warszawskiego i powinniscie walczyc w grupie. Dziwie sie, ze tak
            lekka raczka rezygnuja z klientow...
            • Gość: gość Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 09:43
              Podnieśli ceny o prawie 35% !!! A negocjacje polegają na tym, że z
              wielką łaską schodzą z ceny max 200 zł za m2!!! A sam prezes już się
              nie pojawia przy tych "negocjacjach" I co zrobić teraz z tymi
              złodziejami???!!!
              • Gość: MICHA Re: Apartamenty Wieniawski IP: 81.140.68.* 01.10.07, 18:51
                Jak ludzie zaczna sie wycofywac z tej inwestycji to moze zrozumieja, ze nie
                maja do czynienia z idiotami. Nie ma sie nad czym zastanawiac, coraz wiecej
                ofert pojawia sie na rynku. Cena spadaja a nie rosna 35%. Z jakiej choinki sie
                urwali?
                • Gość: nic sie nie dzieje Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.autocom.pl 01.10.07, 23:51
                  Niedaleko mieszkam i czesto przechodze, na dzialce - wcisnietej bardzo miedzy
                  stara tepse i czteropietrowy blok - nic sie nie dzieje.
                  • Gość: Gość Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.chello.pl 03.10.07, 19:04
                    Umowa rezerwacyjna nie gwarantuje ceny, a jedynie rezerwuje prawo pierwokupu
                    konkrentego mieszkania.

Umowa rezerwacyjna do nieczego ich nie zobowiązuje - NIESTETY. Czy miał ktoś
                    podpisaną umowę rezerwacyjną w formie aktu notarialnego? Taka umowa byłaby do
                    wybronienia - inaczej jest to mało warty papier :(
    • Gość: Marek Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.pkobp.pl 13.08.08, 14:49
      Czy ktoś obecnie decyduje się na zakup mieszkania w tej inwestycji ?
      Podobno mają jakieś problemy z pozwoleniem prawnowodnym.

Inwestycja mi się podoba, ale podobno mogą mieć duże opóźnienie

Jeśli ktoś coś słyszał, proszę o info
      • Gość: gość Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 20:16
        Ja czekałem na tą inwestycję już dwa lata, zrezygnowałem. Sami nie
        wiedzą kiedy będą mieć już wszystkie pozwolenia. NIE POLECAM!!!!
        • Gość: pawelinio Re: Apartamenty Wieniawski IP: 162.27.161.* 10.10.08, 12:42
          Tam jest opcja z odwodnienim terenu. Głębokie wykopy pod wjazd do
          garażu który jest w granicy z czterema koronami wymagają specjalnej
          ściany która będzie zapobiegać odwodnieniu terneu w 4 koronach. Z
          tego co ja wiem to państwo z Art D. nie chcą ponosić wielkich
          kosztów i chcą zrobić to na odwal się, a 4K nie chcą się na to
          zgodzić.

Jeśli miałbym doradzać, dajcie sobie spokój. A pani z biura już rok
          temu mówiła mi że zaczynają budowę na dniach... No comment.
          • Gość: Artek Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 21:40
            ... dziś przejeżdzałem koło tej inwestycji - widziałem, że
            rozpoczęli prace ziemne na granicy działki z "4 Koronami" ...
            • Gość: Zainteresowany Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.chello.pl 06.12.08, 20:08
              wlasnie mi sie tez podoba ta miejscowka a szukam duzego mieszkania, jednak jesli
              dobrze rozumiem to jest jakis smrodzil z ta inwestycja?

dzieki za jakiekolwiek nowe info odnosnie tematu

pozdrawiam
              • Gość: qwe Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 16:14
                zaczeto zbrojenie gruntow a w biurze mowia ze od 16 do 18 miesiecy bedzie trwac
                budowa. mieli problemy z 4koronami bo ludzie protestowali zeby im kolejny blok
                nie postawili kolo ich bloku. co pocieszajace to to ze w koncu cos zaczeli
                robic. narazie tylko dziury w ziemi ale nadzieja jest
                • Gość: artur Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 21:48
                  ... tak, wygląda na to, że problemy mają za sobą. Wizualizacja
                  inwestycji jest rzeczywiście ciekawa, lokalizacja dogodna, wysoki
                  standard - warto wziąć tą inwestycję pod uwagę ...
                  • Gość: Zainteresowany Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.chello.pl 04.01.09, 16:37
                    inwestycja ciekawa ale zastanawiam sie na jakiej zasadzie dodaja w bonusie
                    miejsce postojowe do wiekszych mieszkan? czyzby ludzie jednak nie chcieli
                    kupowac?...
                    ktos cos wie z Was forumowicze wiecej a propo rzeczonego developera?

pozdro
                    • Gość: michał Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 21:52
                      Art-Development - dość znany developer, zrealizował już ze 4-5
                      inwestycji, więc chyba można uznać, że się sprawdził. Z tymi
                      miejscami postojowymi to nie wiem o co chodzi.
                      • Gość: Zainteresowany Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.chello.pl 10.01.09, 09:52
                        chodzilo mi tylko o to ze maja relatywnie przystepne ceny (6,9k)a dodatkowo w
                        cenie dolaczaja miejsce postojowe i jeszcze zwa sie apartamentem :)...
                        zastanawiam sie czy to nie jest zbyt piekne zeby bylo prawdziwe bo przeciec
                        krakowskie "apartamentowce" nie schodza ponizej 8,5k za m2:)
                        i czy gdzies jest jednak haczyk bo jednak duzo kupujacych nie ma , chyba ze
                        art-dev nie odswieza swej strony :)

pozdrawiam :)
                        • Gość: offianka Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.autocom.pl 12.01.09, 13:59
                          Jak sie reklamowali na samym poczatku inwestycji, to termin oddania byl bardzo
                          zblizony do 4 Koron. Dobrze pamietam, bo mnie ta oferta wtedy zainteresowala.
                          Tyle, ze w 4K ludzie od ponad roku mieszkaja.
                          Ostatnio faktycznie wbili w ziemie taka stalowa scianke. Trudno powiedziec,
                          jakie beda mieli dalsze tempo prac.

Cena jak na mala dziure w ziemi wcale nie niska. Tuz obok na Chalupnika DK
                          buduje za podobna cene, ale juz polowa budynku stoi. Nie nazywa sie co prawda
                          apartamentowcem, ale podobne w wygladzie do 4K.

Pozdrowka!
                          • Gość: olwek Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.09, 14:22
                            sie tez zastanawiam nad kupnem, cena OK, lokalizacja super i sie juz
                            buduje
                            • Gość: gizmo Re: Apartamenty Wieniawski IP: 81.219.244.* 31.01.09, 18:38
                              To leć i kupuj frajerze. W krakowie stoi 5 tysiecy wybudowanych
                              mieszkań a ty kup sobie piaskownice
                              • Gość: Hammurabi Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 17:57
                                Tam na razie dopiero dziura w ziemi jest. Buduje sie DK, 3 pietro juz stoi. Stoi
                                tez cala Sliczna, ale to straszne blokowisko.
                            • Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 83.142.184.* 11.02.09, 11:22
                              sprawdz to dobrze i przeczytaj wszystkie opinie - cena to nie
                              wszystko - ta inwestycja moze nigdy nie powstać bo mają uchylone
                              wszystkie pozwolenia budowlane i wszyscy dotychczasowi klienci juz
                              zrezygnowali
                        • Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 83.142.184.* 11.02.09, 11:24
                          Oczywiście,że haczyk jest - nie mają pozwolenia na budwoę ,tocza się
                          sprawy w sądzie administracyjnym,ktory im uchylił pozwolenie na
                          budowę ,sprawa śmierdzi na odległość ,a wykonawca inwestycji nie
                          jest art-development tylko jakas posesja centrum
                  • Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 83.142.184.* 11.02.09, 11:26
                    Ich problemy dopiero się zaczynają - wyrokiem z 01.12 2008r.
                    Wojewódzki Sąd Administracyjny w Krakowie uchylił im pozwoleniena
                    budowę ,sprawa jest w nadzorze budowlanym a poniewaz nie wstrzymali
                    prac sprawa niedługo trafi do prokuratury i mediów - odradzam
                • Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 83.142.184.* 11.02.09, 11:28
                  mała szansa żeby ta inwestycja w ogóle powstała, mają uchylone
                  pozwolenie na budowę i sprawa jest w nadzorze budowlanym,niedługo
                  beda mieli wstrzymane prace ,to jakiś przekręt ,nie wierz w to co
                  mówią w biurze bo te mieszkania miałybyc oddane w 2007r.
    • Gość: mona Re: Apartamenty Wieniawski IP: 194.117.241.* 07.02.09, 18:39
      Czy ktoś z osób, które zakupiły już mieszkania w tej inwestycji
      mógłby podzielić sie swoimi spostrzeżeniami na temat dewelopera oraz
      tego jak przebiega współpraca z tą firmą dotychczas? Ze strony
      internetowej art dev wynika, że sprzedanych jest ok 8 mieszkań i
      kilka jest zarezerwowanych. Nie wiem czy to dużo czy mało, biorąc
      pod uwagę fakt, iż budowa dopiero co ruszyla. Z góry dziękuje za
      wszelkie info!
      • Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 83.142.184.* 11.02.09, 11:20
        odradzam ta inwestycję ,to jakis totalny przekręt, mieli oddac
        mieszkania juz w 2007r. a obecnie buduja nielegalnie bo w grudniu
        2008r. sąd administracyjny uchylil im wszystkie pozwolenia na
        budowę i sprawa jest w nadzorze budowlanym,a poza tym nie
        uregulowali spraw związanych z wodami gruntowymi i problemów z
        sąsiadami,pozdrawiam
        • Gość: marcin Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 18:24
          Brzmi kiepsko,ale czy gdyby tak było, prowadziliby tak dynamicznie
          prace przygotowawcze pod budowę? czy prowadziliby szeroką kampanię
          reklamową? czy ponosiliby koszty, gdyby nie byli przekonani, że
          zrealizują inwestycję i na niej zarobią ? - wiadomo jak to jest z
          tymi developerami, ale o swoją d.... to na pewno potrafią dbać, więc
          informacja ta wydaje się być jakaś oderwana od sytuacji, którą
          widzimy ??? O co więc chodzi ???
          • Gość: gosc Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.chello.pl 14.02.09, 19:11
            Bal-bud na Wojciechowskiego fajne ma mieszkania
            • Gość: nick Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 21:07
              słuchaj no synku z działu sprzedaży tej śmiesznej firmy, masz swój wątek to
              sobie tam dyskutuj, a nie wcinaj się w poważne dyskusje o mieszkaniach w
              mieście. Tu rozmawiamy o konkretnej inwestycji, a co nas obchodzi że wam się w
              hucie mieszkania nie sprzedają...
          • Gość: Gość Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.chello.pl 14.02.09, 19:12
            Bal-bud na ul.Wojciechowskiego fajne ma mieszkania na sprzedaż
          • Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 83.142.184.* 16.02.09, 10:08
            Oni działają rzutem na taśmę - ile sie uda zrobić tyle będzie,ida na
            żywioł, wybudować ile sie da potem upaść i niech sobie potem ludzie
            robią co chcą ze swoimi reklamacjami.Sprawa jest w nadzorze
            budowlanym bo ta ich pożal sie boże inwestycja stanowi bardzo duże
            zagrożenie dla sąsiednich nieruchomosci - chodzi o wody
            gruntowe ,zreszta pozwolenie wodne tez mają zaskarzone do sądu
            administracyjnego
            • Gość: prawnik Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.technika.net.pl 16.02.09, 12:32
              uchylenie decyzji administracyjnej nie zawsze skutkuje wstrzymaniem jej
              wykonalności. Można zwrócić do ponownego rozpatrzenia np. z powodu uchybień
              formalnych, a decyzja nadal jest wykonalna.
              • Gość: ziom Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.delphi.com 16.02.09, 17:28
                ale przeciez Bal-bud na ul.Wojciechowskiego fajne ma mieszkania na
                sprzedaż ;-))):-)))))))
                rozbawila mnie do lez ta mantra kolegi z dzialu sprzedazy firmy bal-
                bud :-)))

• Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 83.142.184.* 18.02.09, 12:01
                Zgadza się , wiem tez ,ze jest złozony wniosek o wstrzymanie
                wykonania inwestycji w nadzorze budowalnym oraz w sądzie
                administracyjnym.Niedługo sprawa się wyjasni bo około 20 lutego
                wyrok WSA bedzie prawomocny lub nie - moga sie odwołać do NSA i
                jesli tak zrobią i nadzór budowlany i WSA beda naciskane przez
                sąsiadów co do wstrzymania wykonania inwestycji.POnadto sprawa ma
                byc nagłośniona w mediach - UWAGA w TVN.Nawet jesli pomimo wszystko
                wybuduja ,to potem będą miec problemy z odbiorem i samodzielnościa
                lokali.
                • Gość: Sąsiadka Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.autocom.pl 15.04.09, 14:22
                  Czy ktoś wie, jakie są losy tej inwestycji? Budowa stanęła.
                  • Gość: Piotrek Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 20:50
                    tez chciałbym wiedzieć - może cztery korony przejęłyby tę inwestycję
                    i doprowadził ją do końca. Takie świetne miejsca, piękny projekt i
                    tak nieudolnie prowadzone działania ...
                    • Gość: Honorata Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.51.classcom.pl 19.04.09, 20:01
                      Przechodzę tam codziennie. Fundamenty są chyba położone na "wodzie", bo stale
                      wypompowują wodę - można osobiście to oglądnąć. Niebieskie rury odprowadzają
                      wodę z pod fundamentów do kanalizacji. Trwa to już dłuższy czas.
                      • Gość: marcin Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 20:23
                        ... a może jest ktoś, kto rozmawiał ostatnio z Art-Development o tej
                        inwestycji?
                        • Gość: sąsiad Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 22:38
                          Chwilę temu ktoś pisał o tym, że mają uchyloną decyzję pozwolenia na
                          budowę - czy wiemy jak wygląda to na dzień dzisiejszy, czy długo
                          bedziemy jeszcze patrzyli na tę ogromną dziurę w ziemi, czy coś tu w
                          końcu powstanie, a może będzie to basen pływacki ...
                        • Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 188.33.68.* 19.07.09, 16:21
                          Przez ponad pół roku próbowali odpompować wodę z podziemnego koryta
                          rzeki Młynówki co jak widać im się nie udało i woda w wykopie
                          (wykonanym zbyt głęboko) ciągle wzbiera.Albo muszą zmienić projekt
                          na mniejszy blok i płyciej podpiwniczony albo w ogole zrezygnowac z
                          tej inwestycji.Wiem ,że odwołali się do NSA od decyzji WSA w
                          Krakowie uchylającej im pozwolenie na budwoę i wiem też ,że nadzór
                          budowlany dobrał im się do tyłka - podobno nie mają wielu
                          potrzebnych dokumentów.Myślę ze sami nie wiedzą co z tym wszystkim
                          zrobić i prędko się to nie zakończy.
                          • Gość: sąsiad Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 00:06
                            Czy ta woda bezwzględnie oznacza, że fundamenty muszą być płytsze ?
                            Czy nie wystarczy wykonanie szczelnych fundamentów ? Myśleliśmy, że
                            obecne technologie budowlane pozwalają budować fundamenty poniżej
                            lustra wód grunowych ? Ciekawa sprawa z tą wodą.
                            • Gość: mark Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 17:40
                              To jakaś masakra ! zamiast budynku mamy ogromna dziurę z wodą
                              4 korony chyba spłyną do tego jeziora ! Gdzie ten nadzór
                              budowlany ???
                              • Gość: prof. Strajnt dej pan spokój IP: *.chello.pl 21.07.09, 19:31
                                Ludzie dajcie sobie spokój z tą inwestycją!! Przecież oni wogóle z tym nie ruszą
                                bo to ich przerasta. Pierwsze reklamy "Wieniawskiego" pojawiły się dobrych kilka
                                lat temu. Budynki które były wówczas równolegle sprzedawane są już dawno
                                wybudowane i zasiedlone.
    • Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 188.33.47.* 12.09.09, 09:11
      Nadzór budowalny wie o całej sprawie od listopada ,w kwietniu
      raczyli przeprowadzić kontrolę i dalej nic, faktycznie zagrożenie
      jest dla 4 koron ,stacji benzynowej i budynku przy ul.Wieniawskiego
      ale nikt nic nie robi oczywiście,dopiero jak się coś zawali to
      będzie wielkie halo.Ostatnio sprawa zainteresowała się prasa i
      telewizja
      • Gość: sąsiad Re: Apartamenty Wieniawski IP: 194.44.194.* 22.09.09, 21:58
        Będzie coś w prasie ? jakiej ?
        Może zrobimy tam płatne lodowisko w zimie :)
        • Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 94.254.249.* 15.10.09, 09:59
          Ma być artykuł w Dzienniku Polskim (krakowskim). Mam nadzieję,że
          lodowiska nie będzie i coś w końcu z tym zrobią żeby tak to nie
          stało,na razie zamieszkały kaczki w tej wodzie ,stadko ok 15 sztuk
          • Gość: maciek Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 19:59
            A co to za firma: APARTAMENTY WIENIAWSKI SP. Z O.O.
            30-389 KRAKÓW WICHERKIEWICZA 23/K, KRS 0000337193 ???
            • Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 188.33.134.* 24.11.09, 11:44
              Jest to nowy inwestor -firma Solak - poprzedni - firma Posesja
              Centrum zrejterował.Z tego co wiem to nowy inwestor prowadzi
              negocjacje z osobami ,ktore już w tej dziurze z wodą kupiły
              mieszkania i od nowego roku może coś zacznie robić,chyba,że NSA w
              Warszawie ostatecznie uchyli pozwolenie na budowę.Art Development
              twierdzi,że wstrzymał inwestycję,ale też mówią coś o roku 2010.
    • Gość: fyz Re: Apartamenty Wieniawski IP: 91.193.120.* 17.12.09, 14:54
      Czy ktoś ma ostatnie informacje o przejęciu Posesji Centrum przez
      innego własciciela ? Coś tam miało sie dziać w grudniu....
      • Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 188.33.145.* 18.12.09, 09:08
        W Posesji Centrum jest nowy Prezes, stary - Duńczyk wyjechał sobie
        za granicę ze wszystkimi dokumentami i trwają rozmowy z firmą
        Solak - strona www.solinwest.pl - na temat przejęcia inwestycji przy
        Wieniawskiego ,a nie przejęcia firmy Posesja.Iwestycja jest bardzo
        zadłużona - roszczenia nabywców mieszkań w dziurze z wodą oraz
        hipoteki bankowe i problem z uchylonym pozwoleniem na
        budowę.Ostateczne decyzje mają być po Nowym Roku ,wtedy trzeba
        sprawdzić na stronie Art Development i wyżej podanej stronie
        Solak ,jak się nie dogadają to nadzór budowlany ma nakazać zasypanie
        wykopu.
    • Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 94.254.197.* 06.01.10, 14:37
      Dzisiaj (06.01) ukazała się w Dzienniku Polskim (Kronika Krakowska)
      duży artykuł o tej "inwestycji" ze zdjęciami.
    • Gość: sawa wwa Re: Apartamenty Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 01:43
      Znam wlascicieli Art Development i nie polecam wspołpracy z nimi.
      Wiem o innej inwestycji, która jest w trakcie sprzedaży (pod inna
      firma oczywiście) - juz było kilka rozpraw w sadzie z ludzmi
      nabitymi w butelke.
      Tym panom brak jest doświadczenia w developerce.
      Wystarczy na nich spojrzec.
      Wiecej nic o nich nie napisze.

• Gość: Agah7 Re: Apartamenty Wieniawski IP: 109.243.211.* 09.02.10, 10:43
      W najbliższym czasie nadzór budowlany (w końcu - po półtora roku) ma
      wydać decyzję w sprawie tej inwestycji
      • Gość: Eryk Re: Apartamenty Wieniawski IP: 193.33.174.* 12.02.10, 13:14
        Czego sie spodziewasz,na co liczysz?
    • straznik-lasu Re: Apartamenty Wieniawski 26.03.15, 12:46
      Uwaga na wredną,upierdliwą babę z "Czterech Koron" (blondynka,blok 2D) !!!! Pani ta, regularnie zatruwa życie swoim sąsiadom oraz mieszkańcom "Apartamentów Wieniawski". Nie wiem czy ma problemy z głową czy po prostu czepianie się innych to jej hobby ale opanowała sztukę gnębienia innych obywateli do perfekcji!!!! Jej ulubione zajęcia to: wzywanie policji lub straży miejskiej, zastraszanie sąsiadów,pisanie donosów do administracji i innych instytucji.Proponuję tej Pani zająć się swoim życiem i dać spokój innym.Nie wiem...może nich znajdzie Pani sobie jakieś zajęcie:bierki,szachy,puzzle...Ludzkość będzie Pani wdzięczna kiedy się Pani ODCZEPI !!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka