redakcja 14.03.03, 17:20 Jesli znacie jakies dowcipy o poznaniakach, napiszcie. Oczywiscie moga byc zlosliwe, tylko - blagamy - cenzuralne. Z gory dziekujemy Redakcja Gazety z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluetab70 Re: Dowcipy o poznaniakach 14.03.03, 18:32 - Skąd się wzięli poznaniacy? - Zostali wypędzeni ze Szkocji za skąpstwo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekha Re: Dowcipy o poznaniakach IP: *.chello.pl 14.03.03, 19:29 chyba z krakowa,a nie ze szkocji.....:-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bluetab70 Re: Dowcipy o poznaniakach 14.03.03, 20:08 usłyszałam ten dowcip od rodowitego poznaniaka, więc chyba wiedział, co mówi :) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka a dlaczego 14.03.03, 20:18 tego słusznego apelu nie zamieszczono na forumszczecin??? rodacy ze szczecina znają tysiące celnych dowcipów o mieszkańcach poznania, zwanego np. pyrkensztadt bądź krainą podziemnych pomarańczy. albo opowieści o poznańskich sprzedawczyniach, które nie chcą wydac reszty, póki nieszczęsny klient nie posegreguje bilonu wg nominałów (patrz wspomnienia frankkka). red poznańska sie po prostu zwyczajnie boi :( idę donieść na forumszczecin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor_Hiszpan Re: Dowcipy o poznaniakach IP: 62.121.128.* 14.03.03, 21:58 Droga Redakcjo, Poznaniacy to gatunek w Krakowie właściwie nieznany. Jeśli tu są, to się nie przyznają. Mimo rozległych koneksji znam tylko cztery osoby w Krakowie, o relacjach jako-tako poznańskich:Wisława Szymborska, Joanna Ilgowa, Leszek Wójtowicz i Jerzy Donimirski (ten od Pałacu Pugetów). Reszta się chyba ukrywa. Nie znam też ani jednego dowcipu o Poznaniakach. Krakusi do Poznaniaków, zwanych tu Pyrami, mają stosunek zdystansowanie życzliwy. Podejrzewają(-my) ich o ukrywanie braku poczucia humoru. Oni nas - jak się wydaje - uważają za nieodpowiedzialnych pięknoduchów. pzdr DH redakcja napisała: > Jesli znacie jakies dowcipy o poznaniakach, napiszcie. Oczywiscie moga byc > zlosliwe, tylko - blagamy - cenzuralne. > Z gory dziekujemy > Redakcja Gazety z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Dowcipy o poznaniakach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.03, 23:04 Dwoch bardzo dobrych kolegow [ poznaniakow rodowitych ] spotkalo sie po pracy. "Te postawilbys flaszke co? A co przewrocila sie?" Tam gdzie dziko kwitnie cnota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yasioo Re: Dowcipy o poznaniakach IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 15.03.03, 11:08 - Jak powstał drut? - ??? - Krakus i Poznaniak pokłócili się o pięciogroszówkę! Odpowiedz Link Zgłoś
myst Re: Dowcipy o poznaniakach 15.03.03, 11:55 - Ile mam dać rodzynek do ciasta?? - Obie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Dowcipy o poznaniakach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 14:14 jeśli już to chyba "Oba"........ Odpowiedz Link Zgłoś
myst Re: Dowcipy o poznaniakach 15.03.03, 15:33 To jest dowcip poznański, a nie tekst z olimpiady ortograficznej........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Dowcipy o poznaniakach IP: *.ds.uj.edu.pl 15.03.03, 22:45 <http://so.pwn.pl/slowo.php?co=rodzynki> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryps Re: Dowcipy o poznaniakach IP: *.visp.energis.pl 15.03.03, 14:20 Pewnego dnia mieszkańcy różnych miejscowości postanowili zrobić imprezkę i tak: -krakus przyszedł z wódką "Krakus", -góral przyszedł z "łącką śliwowicą", -mieszkaniec Białegostoku przyszedł z wysmienitym samogonem, - a Poznaniak......Poznaniak przyszedł ze szwagrem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Dowcipy o poznaniakach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.03, 18:57 Gość portalu: gryps napisał(a): > Pewnego dnia mieszkańcy różnych miejscowości postanowili zrobić imprezkę i tak: > -krakus przyszedł z wódką "Krakus", > -góral przyszedł z "łącką śliwowicą", > -mieszkaniec Białegostoku przyszedł z wysmienitym samogonem, > - a Poznaniak......Poznaniak przyszedł ze szwagrem Nie,to było tak: spotykaja się Wrocławiak,Poznaniak i Krakus Wrocławiak : mam flaszke Krakus:ja skocze po kieliszki Poznaniak:a ja po szwagra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryps Re: Dowcipy o poznaniakach IP: *.visp.energis.pl 15.03.03, 19:13 nie to była ta sama impreza tylko, że jej druga część, a Poznaniak.....Poznaniak poprostu skoczył po drugiego szwagra Odpowiedz Link Zgłoś
myst Re: Dowcipy o poznaniakach 15.03.03, 23:05 W poznańskim komisariacie policji dzwoni telefon. - Dzień dobry, nazywam się Adam. Chciałbym złożyć donos na mojego sąsiada, Jurka. Z dobrych źródeł wiem, ze w drewnie, które leży obok jego kominka, ukryte są narkotyki... Na drugi dzień policjanci odwiedzają Jurka z nakazem rewizji. Przeszukali skrupulatnie całe mieszkanie, rozcięli każde polano, ale nie znaleźli ani śladu narkotyków. Wieczorem do Jurka dzwoni Adam. - Cześć, byli u ciebie policjanci? - Byli. - Porąbali ci drewno na opał? - Porąbali. . - Dobra, to jutro ty na mnie donosisz. Ktoś musi skopać mój ogródek. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Dowcipy o poznaniakach 16.03.03, 15:00 Trzech poznaniaków jedzie pociągiem. Dwóch siedzi w przedziale, jeden leży na półce bagażowej. Wchodzi konduktor: - Bileciki proszę. Siedzący podają dwa bilety. Konduktor: Ale przecież panów jest trzech. Poznaniacy: Nie nas jest dwóch a to nasz bagaż. ps. Idę donieść na Forum Lublin ;) Bo my w Lublinie nikogo nie lubimy :D Odpowiedz Link Zgłoś