Dodaj do ulubionych

Dostarczyciel rozrywki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.03, 22:27
cze! czasami jeżdzę tramwajem po kapelance. Byłem w wielu wesołych
miasteczkach ale jazda 18,19 na tej trasie jest po prostu zarąbista.
Najlepiej jest jak tramwaj jest opóźniony i motorniczy próbuje "nadgonić".
Fatalny stan torowiska sprawia, że ludzie solidarnie są rzucani z lewa na
prawo. Juz najlepiej mają Ci w środku,bo się o ludzi poobijają ale Ci przy
szybach i rurkach.....no cóż ja już to doświadczyłem i teraz się mocno dwiema
rękami trzymam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Clint Re: Dostarczyciel rozrywki IP: Odrzanska4:* 24.03.03, 15:19
      Tak sie sklada ze ja codziennie jezdze tamtedy i juz ostro mna natrzepalo
      przez tyle lat :) No i nie musze chodzic do wesolego miasteczka :)
      • Gość: misiek Re: Dostarczyciel rozrywki IP: *.zim.citynet.pl 24.03.03, 17:36
        drugim doręczycielem rozrywek w pojazdach mpk jest gość zapowiadający
        przystanki ( b. często na 501 ) ;-)
        • kuba203 Re: Dostarczyciel rozrywki 24.03.03, 18:15
          Gość portalu: misiek napisał(a):

> drugim doręczycielem rozrywek w pojazdach mpk jest gość zapowiadający
          > przystanki ( b. często na 501 ) ;-)

ROTFL, dziś był w 179, a w przerwie między zapowiadaniem przystanków zbierał
          na jedzenie, na mleko, chleb, powtarzam, zbierał na jedzenie, na mleko,
          chleb :DD
          • Gość: mouset Re: Dostarczyciel rozrywki IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 24.03.03, 19:26
            Torowiska na Kapelance , do Walca i Pleszowa oraz na Rakowickiej określamy
            tytułem znanego hitu: Rhytm is a dancer!
          • Gość: misiek Re: Dostarczyciel rozrywki IP: *.zim.citynet.pl 24.03.03, 19:33
            kuba203 napisał:

dziś był w 179, a w przerwie między zapowiadaniem przystanków zbierał
            > na jedzenie, na mleko, chleb, powtarzam, zbierał na jedzenie, na mleko,
            > chleb :DD

mi w sam raz chodziło o inneg ;-)
            a tego z chlebem już spotkałem - zbieram na jedzenie na mleko chleb i tak przez
            cały czas ;-) ( a to było w 24 ) i motorniczy ( przez głośnik ) " uspokuj się -
            zachowuj się kulturalnie " - a ja na to " wielki brat jest pod wrażeniem " i
            cały tram w brecht!! ;-)
          • Gość: Clint Re: Dostarczyciel rozrywki IP: Odrzanska4:* 24.03.03, 21:01
            Tego koleszke to juz pare razy widzialem, gadke ma nieziemska z tym mlekiem i
            chlebem, ost. jak buszowal w 128 na Olszy zebral chyba z 20 zeta. Kolega
            spotkal go w "specjalnej 8" gdzie zbierano na male dzieci, motorman sie
            wkurzyl powiedzial zeby pasazerowie mu nic nie dawali, a ten go zeklnal i
            zyczyl tego samego co jego spotkalo.
            • pavlack Re: Dostarczyciel rozrywki 24.03.03, 21:14
              Heh, raz takiego widziałem w 129 (może to ten sam), wsiadł na Okulickiego,
              chodził z czapką po autobusie i coś tam mruczał, ale stałem z przodu i nie
              słyszałem co, a do mnie nie doszedł tylko wysiadł na Wiślickiej :-)
          • Gość: Locutus Re: Dostarczyciel rozrywki IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.03.03, 23:41
            Ten facet musi być jakimś zombim, albo co, bo codziennie powtarza, że nie miał
            nic w ustach od trzech dni. A na Oświęcim nie wygląda, więc pewnie czerpie
            energię życiową bezpośrednio z sił przyrody... może fotosyntezuje? Tylko po co
            mu w takim razie jedzeniemlekochleb, jedzeniemlekochleb, jedzeniemlekochleb?
            • kuba203 Re: Dostarczyciel rozrywki 25.03.03, 10:02
              Koleś mnie strasznie śmieszy, ile razy go widzę, a buszuje po całym mieście,
              kiedyś motorniczy w 6 wziął go za kołnierz (dosłownie podniósł!) i wywalił za
              drzwi, co oczywiście wywołało powszechne oburzenie starych babć, no ale ja
              uważam,że słusznie zrobił :))
              Ale kiedyś mu się coś pomieszało, i o 8 rano stwierdził, że od 6 nic nie jadł,
              powtarzam, od 6 nic nie jadł :DD
              • Gość: Locutus Re: Dostarczyciel rozrywki IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.03.03, 00:52
                Popieram motorniczego-siłacza!!! Trza nam więcej takich!!!
                • Gość: Clint Re: Dostarczyciel rozrywki IP: Odrzanska4:* 26.03.03, 16:02
                  Mam jeszcze takie pytanie. Co sie stalo z muzykantami z Rumunii ??? Ponad pol
                  roku ich nie widzialem jak nie wiecej, jeszcze byl taki Polak co "hej sokoly"
                  spiewal i tez go nie ma !
                  • endrju_ab1 Re: Dostarczyciel rozrywki 26.03.03, 16:34
                    Boże ....... i całe szczęście!
                    • Gość: Locutus Re: Dostarczyciel rozrywki IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.03.03, 01:11
                      Kiedyś do tego idioty podszedłem i zapytałem, czy wie, że regulamin MPK
                      zabrania gry na instrumentach muzycznych. Zacytowałem mu nawet odpowiedni
                      paragraf. Niestety nie zechciał opuścić pojazdu. Na chwilę przerwał
                      muzykowanie, kazał mi spierdalać (co też niezwłocznie uczyniłem) i muzykował
                      dalej...
                      • Gość: Misiek K Re: Dostarczyciel rozrywki IP: *.chello.pl 27.03.03, 08:51
                        Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Kiedyś do tego idioty podszedłem i zapytałem, czy wie, że regulamin MPK
                        > zabrania gry na instrumentach muzycznych. Zacytowałem mu nawet odpowiedni
                        > paragraf. Niestety nie zechciał opuścić pojazdu. Na chwilę przerwał
                        > muzykowanie, kazał mi spierdalać (co też niezwłocznie uczyniłem) i muzykował
                        > dalej...

Chyba sie wreszcie oni odpierwiosnkowali od tramwajow. Pare razy swoja droga
                        zesmy ich wyrucali, raz nawet zostalem za takigo oklniety przez jedna
                        zauroczona jego "muzyka" babcie...
                        A swoja droga motorniczowie niektorzy tez ich nie cierpieli - pamietam raz
                        wsiadl taki, chyab do 3 czy 13. Motorniczy sie zatrzymal na kolejnym
                        przystanku, otworzyl drzwi, wyszedl z kabiny i z textem:
                        "ej ty, jak do filharmoni to sie na szostke przesiadz, jak chcesz tym jechac to
                        cisza ma byc"
                        bardzo mnie to uradowalo ;)
                        • Gość: mouset Re: Dostarczyciel rozrywki IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.03.03, 23:34
                          Hjehjehje! dobre!

A nasz kierowca wkurzył motorniczego na Długiej, zastawionego jakimś autem źle
                          zaparkowabym, mówiąc:
                          Eee! Wymiń go k... !
              • Gość: Misiek K Re: Dostarczyciel rozrywki IP: *.chello.pl 27.03.03, 08:53
                > Koleś mnie strasznie śmieszy, ile razy go widzę, a buszuje po całym mieście,
                > kiedyś motorniczy w 6 wziął go za kołnierz (dosłownie podniósł!) i wywalił za
                > drzwi, co oczywiście wywołało powszechne oburzenie starych babć, no ale ja
                > uważam,że słusznie zrobił :))
                > Ale kiedyś mu się coś pomieszało, i o 8 rano stwierdził, że od 6 nic nie
                jadł,
                > powtarzam, od 6 nic nie jadł :DD

Mowiac szczerze to ja sie go boje. Boje sie takich ludzi, bo mozliwe ze on
                naprawde ma jakiegos HIV'a czy cos i co bedzie jak mu odwali i wyciagnie
                strzykawke z okrykiem "ty mi nie chcesz dac na jedzenie". Tym bardziej
                podziwiam ze ten motorniczy go wywalil ;d
                • Gość: Clint Re: Dostarczyciel rozrywki IP: Odrzanska4:* 27.03.03, 09:08
                  A wiesz ze mnie tez takie mysli przechodza ??
                  • kuba203 Re: Dostarczyciel rozrywki 27.03.03, 15:15
                    No nie można tego wykluczyć...
                    W każdym razie ode mnie na pewno nic nie dostanie, ani on, ani żadni muzykanci
                    z Rumunii, którzy ze 2 lata temu wynajmowali mieszkanie w moim bloku, i jakoś
                    na biednych nie wyglądali ;))
            • Gość: mouset Zbieram na mleko chleb i ..... tabor IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 26.03.03, 23:19
              Hihihihi co wy na takie hasło powiecie?
              • Gość: dziamber Re: Zbieram na mleko chleb i ..... tabor IP: *.lama.net.pl 29.03.03, 19:32
                haslo lux,ale czy przejdzie? Trzeba by pogadac z ciocia "S"
                • Gość: mouset Re: Zbieram na mleko chleb i ..... tabor IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 30.03.03, 12:29
                  Nie ma co gadać taką tabliczkę damy cioci aby pozbierała w tramwajach na tabor
                  i aby 112 kursował dalej niż Robotnicza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka