Gość: Janek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 21:51 tam gdzie dusza potrzebuje wsparcia , samotnosc u rak zostaje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielonki Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego 18.10.06, 22:01 Un nawykły. Ta jego samotność jedynie pozorna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 22:01 jak by sprobował u psychologa na poczatek Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego 18.10.06, 22:03 Tyś diagnostyk chyba z ASO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego IP: 195.150.112.* 18.10.06, 22:10 wykończa gościa psychicznie, powinien zrzucić sutannę. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego 18.10.06, 22:11 Nie masz innych zaiteresowań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego IP: 195.150.112.* 18.10.06, 22:13 mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego IP: *.chello.pl 22.10.06, 18:56 Zgadzam się - powinien zrzucić sutannę - jak chce być politykiem pis-u!!! A jeżeli chce pozostać księdzem to powinni go zamknąć w klasztorze za jego grzechy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 05:30 Odchrzańscie się od Zaleskiego. Niech bohaterska hierarchia zatańczy z Rydzykiem a nie w sumie zdyscyplinowanym i pokornym Zaleskim bitym przez kumpli niektórych hierarchów, komunistów. Chrystus wygonił kupców ze świątyni więc niech hierarchowie wygonią donosicieli ze światyni ,...oczywiście wybaczając ale to wcale nie znaczy, że dalej mają ... nauczać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 07:17 i tez księży którzy nie zrozumeli swego powołania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego IP: 195.150.112.* 19.10.06, 08:19 i tez księży którzy nie zrozumeli swego powołania < taa, zapewne byłby dobrym ksiedzem jeżeli by współpracował z SB-ecją, molestował dzieci, pławił się w bogactwie i milczał w sprawach dotyczących hierarchii kościelnej. Ta obłuda zdecydowanej wiekszości funkcjonariuszy watykańskich, stała się przyczyną mojego rozstania z kosciołem katolickim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 10:11 i tu Cie rozumiem H56. Powaznie ! Wczoraj Glemp zachował się jak Jerzy Urban w stanie wojennym. Nazwanie Zaleskiego nadUBekiem miało tyl ewspólnego z nauką Chrystusa co kościół i jego hierarchowie z ubóstwem Odpowiedz Link Zgłoś
gph :DD 19.10.06, 15:58 Gość portalu: H56 napisał(a): > i tez księży którzy nie zrozumeli swego powołania > > < taa, zapewne byłby dobrym ksiedzem jeżeli by współpracował z SB-ecją, > molestował dzieci, pławił się w bogactwie i milczał w sprawach dotyczących > hierarchii kościelnej. Ta obłuda zdecydowanej wiekszości funkcjonariuszy > watykańskich, stała się przyczyną mojego rozstania z kosciołem katolickim. buhehe. wiesz heniu, pisałeś tu czasem do rzeczy ale teraz pierdzielnąłeś straszliwie obłudną bzdurę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salonowiec Re: :DD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 01:54 co dziesiąty ksiądz nie był agentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 08:12 Gość portalu: Janek napisał(a): > tam gdzie dusza potrzebuje wsparcia , samotnosc u rak zostaje Tak to widzę: 1. Atakujący go Glempowie, Dziwisze, Pieronki,i inni, czy tego chcą czy nie, robią tylko jemu i jego książce reklamę (tak jak Rashdiemu za szatańskie wersety robili mułłowie). 2. Hierarchia KK w RP kompromituje się zamykając usta ks. Zalewskiemu, gdyż tym samym sugeruje że ma coś do ukrycia przed ludem (jak by była sam czysta, to by tak chyba nie robiła). 3. Ks. Zalewski jest zwykłym szaraczkiem w piramidzie KK, swoje już wycierpiał od SB, teraz ma do wycierpienia od "swoich". W sumie może on jednak na tym zyska, gdyż dzięki niegodnemu zachowaniu purpuratów, w tym za skandaliczne słownictwo, wielu wiernych odwróci się od nich, a doceni ks. Zalewskiego, tak jak kiedyś było z Św. Ojcem Pio ( ks. Zalewskiego nie porównuję do tego Świętego, tylko zauważam podobieństwo ich sytuacji w penym okresie ich życia, obaj byli odstawieni do narożnika za niesubordynację). 4. Publikacji książki ks. Zalewskiego nie da się już zatrzymać. Tego nie jest w stanie zrobić Episkopat, ani sam autor. Jej kilka egzemplarzy jest wprawdzie w żelaznych rękach, ale jest kilka w rękach znajomych ksiedza, którzy tego nie odpuszczą, i dobrze. Co do oficyny wydawniczej, to nie bedzie na wolnym rynku z tym problemu, bo bedą się przescigać w uzyskaniu praw na jej wydanie oficjalne, lub wydają ją w obiegu nieoficjalnym (to już by były ale jaja!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldona Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 11:31 Macie rację! Ja z obrzydzeniem słuchałam wypowiedzi Glempa [ jeszcze pamiętam, ze mówił " szczekający kundelek " na Kuronia - czy Glemp był na pogrzebie tego " kundelka "?]. Jaka jest różnica między nim a Urbanem? Tylko jedna - Urban nie jest hipokrytą [ nawet uszy mają podobne].Skądś do mnie dotarło,że Pieronek i życiński mają coś za uszami- i wcale by mnie to nie zdziwiło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamany Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 15:41 Co to za Bóg!!!!! Co się tylko buja w obłokach. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego 19.10.06, 15:51 Nadubowiec?? W kościele jak w wojsku... I ten nakaz milczenia'... Szanowna Hierarchia srodze się na tej strategii prawdopodobnie przejedzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salonowiec Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 16:05 Po wypowiedziach ks. Zaleskiego , okaże się znani nam decydenci z Glempem na czele doznali i są po bardzo silnych emocjach. W takich przypadkach występuje zespół stresu pourazowego (PTSD). W wyniku czego zniekształca się pamięć w pałach bikupskich. Tylko czekać na taki "boski" komunikat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanislaus_d Re: podziwiam samotnosc Ks.Zaleskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 09:24 apel jest tu, jakby kogoś interesowało: www.albert.krakow.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Słówko NadUbowiec 22.10.06, 18:48 Określenie NadUbowiec zapodane przez Glempa Prumasa Polski jest taka esencją nauki chrystusowej Odpowiedz Link Zgłoś