Gość: pol IP: *.chello.pl 04.11.06, 19:09 czy ktoś ma jakieś nowe wieści odnośnie budowy na G. Morcinka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grisza Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 06.11.06, 19:32 no wlasnie. dzwonilem dzisiaj do K-S ale chyba bylo juz zbyt pozno, bo sie nie dodzwonilem. Z tego wiem to do konca pazdziernika firma Moloch miala sie zdecydowac czy bedzie budowac czy tez nie. jezeli nie, to trzeba zrobic nowy przetarg i procedure rozpoczac od nowa, jezeli tak to sa szanse ze sie wreszcie cos w temacie ruszy, bo ja juz mam troche dość. pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 06.11.06, 20:09 ja juz nawet nie dzwonie do nich go mam dość ich tłumaczeń. myślałem że ktoś ma jakieś info z pierwszej reki.swoją drogą jestem ciekawy czy rzeczywiście zaczną prace jak tylko pogoda na to pozwoli, pamiętam żę jak podpisywałem pierwszą umowe z nimi to mówili tak samo a minął już rok. nie wiesz przypadkiem ile osób podpisało aneksy i sie zdecydowało na mieszkanko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 07.11.06, 10:28 nieciekawie to wygląda, jak podpisywałam aneks to nikt nie wspominał że może być problem z wykonawcą i że istnieje ryzyko że będzie trzeba przeprowadzić kolejny przetarg ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: tbs krak-system IP: 212.244.59.* 07.11.06, 11:27 Spokojnie! Dziś dzwoniłem do K-S. Ostateczna umowa z p.Motłochem jest podpisana, prace organizacyjne się zaczęły. Dziś wieczorem będę na terenie budowy to napiszę czy zaczęli ogradzać teren itp. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisza Re: tbs krak-system IP: 195.33.69.* 07.11.06, 13:22 dzwonilem dzisiaj do K-S i dowiedzialem sie ze firma Moloch podjela sie budowy, wiec moze jednak cos z tego bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 07.11.06, 19:03 No to w końcu powiało trochę optymizmem.A nam Morcinkowiczom potrzeba optymistycznych wieści, zwłaszcza w te jesienne dni, bo w przeciwnym razie depresja murowana. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów i życzę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 08.11.06, 17:55 no i co z tą naszą budową wie już ktoś coś? może był ktoś na miejscu budowy? jak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: tbs krak-system IP: *.veranet.pl 08.11.06, 20:09 Byłem na terenie budowy - jeszcze nie ogrodzili - rozmawiałem z ludźmi stamtąd i jedyny problem w tej chwili to dojazd samochodów i sprzętu na budowę - ludzie z osiedla nie wyrazili zgody na wjazd przez ich parking, trwają więc rozmowy z Cegielnią i gminą Kocmyrzów żeby dojeżdżać Kantorowicką. Ale wykonawca jest i to sie liczy. Pewnie na wiosnę to wszystko ruszy na dobre - 3 takie małe bloki to w kilka miesięcy postawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tbs krak-system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:03 Zebyscie sie nie zdziwili... jak ceny jeszcze urosna a urosna pewnie zmienia na wlasnosciowki - K.S. to lobuzy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: tbs krak-system IP: 212.244.59.* 09.11.06, 09:52 W umowie jest gwarancja ceny, nie siejcie paniki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tbs krak-system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 10:23 A umowa jest notarialna ? Bo jak nie to wszelkie gwarancje są tylko po to zebyscie sie lepiej poczuli - a przed sadem szans nie macie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 13.11.06, 19:48 Byłam dziś na Śliwkowej. Dziś miały być rozmowy z Cegielnią w sprawie przejazdu na teren budowę. Co do sprawy z bankiem to Pani mi powiedziała że wszystko jest na dobrej drodze żeby kredyt otrzymać, ponieważ wszystkie kryteria (między innymi wymóg ponad 80 procent podpisanych umów)są spełnione i do końca miesiąca sptawa powinna być wyjaśniona. Są przekonani że kredyt dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tbs krak-system IP: *.gemini.net.pl 13.11.06, 21:57 Wiecie co... jak was czytam to zal mi was jest.. zwodza Was tam ile wlezie.. kasa obracaja i czekaja, aż metr2 w tej lokalizacji na tyle skoczy do góry aby spokojnie rozwiązać z Wami umowy "...bo bank nie udzielił kredytu" i wtedy powiedzą Wam "cześć frajerzy" przez te 1.5 i tak obróciliśmy waszą kasą.. Wam nominał nam odsetki.. a mieszkanka sprzedami jako własnościówki z niezłym zyskiem... Ludzie zastanówcie się.. wodzą Was za nosy a Wy jak ślepe muchy lepicie się do tego TBS'u. Na dzień dzisiejszy przy tak liberalnej polityce kredytowej pchac sie w TBS to głupota... czynsz to akurat spłata kredytu... OJ ludzie.... POTOMKOWIE KONONOWICZA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: tbs krak-system IP: *.veranet.pl 13.11.06, 22:53 widać że zniechęca u nas na forum ten co jest zapisany na liście rezerwowej pewnie pod koniec i zazdrości że inni dostaną mieszkanie a on musi pakować się w kredyt na 30 lat i myśleć jak go spłacać... Wystosujmy wniosek o usuwanie postów tej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tbs krak-system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:40 oj gupolu gupolu... jaka lista rezerwowa ?? wspomnisz moje slowa jak dolaczysz do zrobionych w konia przez Krak system A dla twojego info to wole przez 30 lat placic ale za swoje a nie przez cale zycie dla kogos matolku !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: tbs krak-system IP: 212.244.59.* 14.11.06, 11:46 Widać że jesteś człowieku wogóle niedoinformowany, jak się zapisywałeś matołku na Fredry to na starcie było wiadomo że nie wybudują tego w tbs bo za dobra lokalizacja. Płać sobie przez 30 lat za niby swoje (kredyt) aż osiwiejesz. A jak kupisz w tbs i sprzedasz to zarobisz przynajmniej 50 tys. i pewnie dlatego zazdrość cię ściska bo się spóźniłeś żeby mieć na marcinka chatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tbs krak-system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:07 zobaczymy czy wam wybuduja TBS - albo ile was jeszcze wyrownaja - hihihi - zebys sie nie zdziwil Odpowiedz Link Zgłoś
multisoft Re: tbs krak-system 27.11.06, 10:32 Witam mam pytanie czy wpłaciliście juz całą kwotę partycypacji ja podpisałem umowę przed wstepna 24-11-06 i mam wpłacic do końca roku cała kwotę prosze o info i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 27.11.06, 13:06 Jeszcze nie wpłaciłam całej kwoty. Z aneksu do umowy wynika że resztę tej kwoty należy wpłacić do 15 grudnia. Ale czekam na jakieś nowe wieści z Krak - Systemu. Co z bankiem (kredytem) ? Czy ktoś ma jakieś nowe informacje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 01.03.07, 18:26 Czy ktoś coś wie na temat własnościuwek na Gustawa Morcinka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 18.11.06, 18:43 czy ktoś wie coś na temat budowy na G. Morcinka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 27.11.06, 18:33 Dowiadywałam się czy dostali już kredyt ,ale jeszcze nic nie wiedzą dopiero po 15 grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 27.11.06, 21:09 to jak mamy wpłacać pieniądze do 15 grudnia nie mając pewności że dostaną tą cholerna promesse. coś mi sie wydaje że za te nasze pieniądze chca postawić bloki na fredry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 28.11.06, 14:50 Dziś dzwoniłam do Krak - Systemu. Pani mi powiedziała że prezes jest właśnie na spotkaniu z bankiem, więc jutro będą konkretne informacje odnośnie kredytu. A swoją drogą coraz mniej mi się to wszystko podoba ! Za każdym razem to samo : każą czekać, niby wszystko idzie w jak najlepszym kierunku, najpierw mówili że do połowy listopada bank się na pewno określi, potem powiedzieli że do końca listopada, a teraz znów że do 15 grudnia. Najpewniej byłoby chyba zasięgnąć opinii bezpośrednio w banku.Będę tam dzwonić jeszcze jutro, jeśli ktoś będzie miał jakieś nowe wiadomości to piszcie, ja też napiszę gdy się czegoś dowiem. Mam nadzieję, że nie każą nam nadal czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 28.11.06, 17:11 Hej młoda to jak jutro dowiesz się czegoś nowego to daj znać , ja mam jeszcze nadzieję że jednak coś z tego będzie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 28.11.06, 17:51 O.K. Powiedzieli mi dzisiaj że jutro od rana można dzwonić. I że najlepiej na ten numer : 680 - 33 - 91. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tbs krak-system IP: 195.33.69.* 29.11.06, 10:28 jak ostatnio bylem w K-S to mowili ze do otrzymania kredytu a banku musza miec rownowartosc w srodkach wlasnych 40% inwestycji. (albo zle zrozumialem). zeby spelnic ten warunek to musimy my wplacic na ich konto calośc naleznosci za "nasze" mieszkania. ale termin 3ciej transzy jest 15 grudnia, wiec jak sie domyslam bank nie podejmie zadnej decyzji przed 15 grudnia. Dopiero po tej dacie K-S bedzie mogla przedstawic bankowi wyciag ze swojeo konta, ze spelnia warunki posiadania 40% inwestycji w srodkach wlasnych. I wtedy moze sie cos stanie... Mam nadzieje ze stanie sie to szybciej bo juz mnie cholera bierze. jak ktos ma jakies szczegolowe info to dajcie znac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 29.11.06, 13:37 Mi też tak samo powiedziano, to znaczy że jednym z kryteriów otrzymania kredytu jest pokrycie przez mieszkańców 40% wartości inwestycji. Dziś tam dzwoniłam, powiedziano mi że na pewno kredyt dostaną, czekają tylko na potwierdzenie tego na piśmie. Miało to być do końca listopada ale termin się nieco przesunął w czasie. Co do wjazdu na teren budowy to będzie on możliwy ulicą Kantorowicką, ale nadal trwają rozmowy z Cegielnią (aby można było przejeżdżać przez jej teren). Pozostaje pytanie co teraz zrobić ; do 15 grudnia należy wpłacić kolejną ratę a potwierdzenia promessy na papierze nie ma (i pewnie przed 15 grudniem jej nie będzie.)Wycofać się teraz było by głupotą skoro juz tak długo czekamy. Może faktycznie wpłacić resztę kwoty i poczekać jeszcze 2 - 3 tygodnie, może sprawa z kredytem będzie już wtedy rozwiązana. Niepokojące jest to, że czas szybko leci i po 31 grudnia (zgodnie z umową) odstąpienie od umowy wiąże się z poniesieniem straty w wysokości 5% kwoty partycypacji. Co robimy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: tbs krak-system IP: 212.244.59.* 29.11.06, 15:37 Cześć! Wpłacić trzeba bo wyjścia nie ma. Najgłupsze co możnaby teraz zrobić to się wycofać. Jak ktoś czekał 1,5 roku to i zaczeka miesiąc jeszcze czy dwa aż będzie decyzja z banku. Promesa jest (1warunek) , wykonawca też (2 warunek) i zostaje wpłata ludzi (3warunek). Tyle. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisza Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 29.11.06, 20:53 Ja tez mysle ze teraz to juz chyba blizej niz dalej i zaplace 3 rate. zaryzykuje, chociaz teraz to wyglada i tak najlepiej w ciagu tego roku czekania. moze cos z tego bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 29.11.06, 22:36 My też wpłacamy kasę , musi się udać . Zobaczycie jeszcze się spotkamy na Morcinka i powspominamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: tbs krak-system IP: 62.29.136.* 29.11.06, 23:11 życzę wam dobrze ale w budostalu 3 czekałem rok wpłaciłem całość zwodzili zwodzili w końcu zaczeli budować same własnościowe zero odsetek zero tłumaczeń poprostu dowidzenia i już Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: *.multisoft.com.pl 30.11.06, 13:08 witam i co dalej pewnie nic nie wiecie co to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 30.11.06, 17:46 No sprawa ma się wyjaśnić po15 grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 03.12.06, 17:31 czy nie macie wrażenia że robią nas w konia? przeciez jeżeli mają pewną ta promesse to dlaczego jej nie potwierdzą na papierze? do 15 grudnia mamy wpłacić reszte kasy a co dalej będą nas wodzić jeszcze że do końca stycznia itd! może ma ktoś jakąś wtyczke w tym cholernym banku i byśmy sie czegoś dowiedzieli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: *.multisoft.com.pl 05.12.06, 09:11 Witam moze ktoś sie cos dowiadywał w sprawie tej cholernej promesy macie może jakies nowe informacje ps wpłaciliscie juz ostatnia część kasy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: tbs krak-system IP: 212.244.59.* 05.12.06, 13:09 15.12 będzie wszystko jasne. Promesa jest już dawno, warunki spełnione więc nie wiem po co niektórzy mieszają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: tbs krak-system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 15:20 Gowno maja nie promese .. jakby ja mieli mogli by zaczynac roboty. Czekaja jak im powplacacie kase - a potem zaczna was atakowac aneksami tak aby mogli zaczAC BUDOWE WLASNOSCIOWEK - POTEM poodaja kase, przeprosza i rozpoczna zbiorke na wlasnosciowki tak jak na FREDRY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: tbs krak-system IP: 212.244.59.* 05.12.06, 16:11 KOMPLETNY IDIOTA. JEDŹ NA BUDOWĘ I ZOBACZ ŻE ZACZĘLI POTEM PISZ TAKIE BZDURY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: refuuz Re: tbs krak-system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 16:17 Witam, Postep prac o ile mozna o takim mowic nic nie znaczy. podzielam stanowisko ze KS to lobuzy.. i to ze zaczeli wymachiwac lopata o niczym nie swiadczy bo jezeli nie dostana kredytu na TBS (a tak mi sie wydaje ze nie dostana) to po prostu beda sprzedawac w systemie wlasnosciowym co akurat rozpoczecie prac tylko wyjdzie im na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 07.12.06, 18:36 czy ktoś już wpłacił 3 rate? macie jakieś wieści co sie dzieje z promessą i do kiedy mogą tak ociągać sie z przyznaniem jej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 07.12.06, 19:42 No podobno promesę mają już dawno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: tbs krak-system IP: *.citynet.pl 07.12.06, 22:34 Może by tą sprawę nagłośnić gdzieś w mediach, przecież na pewno Krak-System wie czy będzie budował czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 08.12.06, 06:42 ile osób już wpłacilo 3 rate napiszcie ile nas jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 08.12.06, 22:47 na pewno dużo osób zrezygnowało bo ja podpisywałem umowę pod koniec pażdziernika i było wolne kilka mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pool Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 09.12.06, 12:35 skąd wiecie że budowa ruszyła skoro wczoraj dzwoniłem do k-s i powiedzieli że nie mogą jeszcze rozpocząć budowy bo nie mają promessy na papierze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisza Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 09.12.06, 20:57 alez tam jest bajzel! maja-nie maja, buduja - nie buduja, juz mnie szlag trafia z tym wszystkim, ale dalej w tym siedze. siedzialem rok to ten tydzien juz doczekam. Inna sprawa ze brak jasnej jednoznaczej informacji z K-S. Zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 10.12.06, 08:54 masz racje . ten ich brak jasnych i wiążących odpowiedzi doprowadz mnie do szału ale co można zrobić jak tak długo siedze w tym g....e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: *.multisoft.com.pl 11.12.06, 08:35 oni jeszcze tam nie buduja fakt działka jest ogrodzona(jeżeli to ta działka ) ale o poczatku budowy nie mozna mówic może ktoś cos sie dowaidywał i juz cos wie wpłaciliscie kase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma juz dość Re: tbs krak-system IP: *.multisoft.com.pl 11.12.06, 08:38 witam nie zauwazyliscie że na stronoe k-s nie w inwestycjach planowanych realizowanych gustawa a przedtem było dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: tbs krak-system IP: 212.244.59.* 11.12.06, 13:22 Na stronce już nie ma od pół roku. Wpłata do 15.12 - więc zobaczymy - w sumie i tak trzeba wpłacić bo wyjścia nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 12.12.06, 07:02 mam pytanko do wszystkich co wplacili ostatnią rate. jak dlugo będziemy czekac na rozpoczęcie budowy może lepiej na jej zakończenie w przypadku gdy historia sie powtórzy? chodzi o potwierdzenie tej cholernej promessy a moze wymyślą cos innego teraz? ile mamy jeszcze cierpliwości do k-so . odpiszcie do kąd jesteście gotowi czekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 12.12.06, 09:36 No ja myślę , że do 15 grudnia tak jak się określili, jeżeli dalej będą ściemniać tzn ,że już nic z tego nie będzie.Oni też chyba zdają sobie sprawę z tego , że nasza cierpliwość się już kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurkis Re: tbs krak-system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:38 Oni juz dawno wiedza ze gow..o z tego bedzie tylko jeszcze wy nie wiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: tbs krak-system IP: *.gemini.net.pl 12.12.06, 10:59 Właśnie dzwonili żeby nie wpłacać raty bo nie będą budować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 12.12.06, 11:07 Myślę, że trzeba poczekać jeszcze do 15 grudnia. Jeśli po tym terminie nadal będą nas zwodzić, powiedzą żeby nadal czekać, to wtedy trzeba będzie zorganizować spotkanie i większą grupą udać się na Śliwkową. Bo ileż można czekać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 12.12.06, 11:59 Właśnie dzwoniła do mnie pani z Krak Systemu aby poinformować mnie że z nieoficjalnych źródeł wiedzą że kredytu nie dostaną i żeby nie wpłacać kolejnej raty. No to chyba teraz wszysko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: tbs krak-system IP: 212.160.65.* 12.12.06, 12:18 jaką mieliście ostatnią cenę metra (nie partycypacji)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisza Re: tbs krak-system IP: 195.33.69.* 12.12.06, 12:18 "no i skonczylo sie rumakowanie" tak, jak pewnie i Wy dostalem telefon od k-s ze opinia z oddzialu krakowskiego banku idzie do warszawy negatywna i nie bedezie kredytu a co za tym idzie inwestycji na Morcinka. Wiec koniec piesni. Kasy kazali nie wplacac. Mieszkania beda tylko jako hipoteczne. I rok czasu zmarnowany.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tbs krak-system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 12:44 a mowilem i pisalem wam ze z nami na Fredry zrobili to samo i tak samo zrobia z wami - to mowiliscie ze ja pewnie jestem na liscie rezerwowych i zazdrosny jestem - ech.. macie za swoje. Ja jak mi ten numer wycieli na Fredry od razu zapisalem sie na wlasnosciowki - jeszcze za 3200 za metr - teraz mozecie kupowac za 6000 - pozdrawiam - poczekajcie jeszcze troche. Ks to łobuzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 13.12.06, 06:25 I co teraz? przecież nie mogą tak bezkarnie nas robić w balona przez 1,5 roku a teraz sorry nie wyszlo ! może powinniśmy sie spotkać wszyscy na śliwkowej i razem dyskutować z p. prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tbs krak-system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 08:12 A dlaczego niby nie moga ? kto im zabroni ? Oni ludzmi sie nie przejmuja i w d...e maja czy wam sie to podoba czy nie - oni gonia tylko za pieniadzem i moim zdaniem od dawna wiedzieli ze nic z tego nie bedzie... natomiast za wasze wplacone pieniadze przygotowali sobie inwestycje pod wlasnosciowki. Teraz to oglosza i zaczna je sprzedawac. Po pierwszych sprzedanych mieszkaniach zaczna z tych pieniadzy oddawac wam kase az was splaca... PIEKNY INTERES !!! a Wy moi drodzy po prostu zostaliscie z niczym... W najblizszych latach nie planuje sie w Krakowie TBS'ow wiec ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 15.12.06, 19:49 Czy wiecie kiedy Krak System odda nam kasę ? Jak zadzwonili że nie będą budować to tak mnie powalili na kolana że zapomniałam zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 16.12.06, 13:47 witam i co teraz planujecie jak sie zapisywaliscie na tbs metr kosztowal 3 tys a teraz nie powiem przej......... a moze wlasnosciowe po 5500 za metr co ja pisze chyba sie upilem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 17.12.06, 12:20 No wlaśnie ludzie piszcie co robicie może ktoś ma jakiś plan awaryjny. Chętnie skorzystam, bo mam teraz DUŻY problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tbs krak-system IP: *.veranet.pl 17.12.06, 17:19 Wez kredyt 150 tys plus dodaj to co wpłaciłeś i mieszkanie będzie twoje, bo budowa i tak rusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 17.12.06, 19:41 Czy to oznacza że będą tam własnościówki? Jeżeli coś wiesz na ten temat to proszę o info. A jaka Cena m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 18.12.06, 06:16 Czy ktoś wie co z naszymi pieniędzmi kiedy oddadzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: tbs krak-system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 08:29 Macie gupole za swoje - szczegolnie MŁODA - tak zazarcie bronila KrakSystemu - a i tak jest tak jak wam ludzie mowili - WYROLOWALI WASS - I CO MŁODA ?? KIEDY SIE WPROWADZASZ :):):) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: 212.244.59.* 18.12.06, 10:04 Tak - będą własnościówki - cena będzie znana dopiero po zebraniu zarządu (ponoć ok 15.12). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: tbs krak-system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 15:02 a jakie ceny moga wywalic - pewnie sredniorynkowe ok 5000 do 6000 tys za metr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: 212.244.59.* 18.12.06, 16:30 Jak wywalą 5tys to przez następne 2 lata nikt im tam nie kupi w tej lokalizacji, żeby po 4 tys się znaleźli chętnie to byłoby cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 18.12.06, 16:56 No właśnie kto kupi mieszkanie w takiej dziurze po 5 tys.,chyba tylko idiota. Budynek socjalny i ruiny garaży to cała atrakcja tej lokalizacji, przecież nawet autobus jeździ tam od drugiej strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tbs krak-system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 08:36 oj Panowie Panowie ... co wy realiow teraz nie znacie na rynku budowlanym... zadajcie sobie pytanie gdzie teraz powstaja nowe inwestycje. nie te juz zaklepywane 2-3 lata temu tylko calkiem nowe. Nowa Huta.. (koło kombinatu) pleszów.. wolne miejsca sie joz skonczyly a zeslawice to dziewiczy teren dla developow. Zobaczcie po ile tam sprzedaja dzialki budowlane i jak ich ceny zaczynaja wzrastac... K.S. poczeka jeszcze ze sprzedaza 2-3 miesiace i zareczam wam ze spokojnie za 5tys sprzedadza... zwlaszcza ze slyszalem ze obok maja budowac kolejne 3 bloki (innyu develop) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 23.12.06, 13:39 i co teraz czytał ktos umowe ? mają 3 miesiące na oddanie kasy co wy na to? niby powiedzieli iż w ciągu tygodnia bedzie kasa na kącie ale jakoś im po tym wszystkim nie wierze ciekawe dlaczego!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: tbs krak-system IP: *.veranet.pl 27.12.06, 22:26 Nie 3 miesiące a 7 dni (przeczytaj aneks &5 ust.1.) A na marginesie - oni chcą tam budować własnościowe? Kto chce mieć tam mieszkanie na własność z widokiem na cyganów i rumunów i inne elementy? Ja się już wyleczyłem z Krak-Systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 23.12.06, 13:40 dostaliście wypowiedzenie czy składacie sami?dostał już ktos kase? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: tbs krak-system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 08:18 Na kase matołki to teraz poczekacie - mysle ze zgodnie z umowa - wszak inwestycje trzeba przygotować a dlaczego by nie za wasze pieniazki :) ha ha ha - ech ludzie - a oszczegano Was a brnęliście w zaparte :) - ZAPYTAJCIE TERAZ MŁODEJ co ona na to - bo chyba najbardziej zaciekle broniła K.S. - pewnie to jedna z nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 27.12.06, 15:36 i czemu sie śmiejesz z czyjejś krzywdy !! dla nas to była jedyna okazja na własne mieszkanie . niestety stało sie jak stało i wszyscy wierzyliśmy że będzie oki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 28.12.06, 09:46 Dla twojej wiadomości, tydzień temu zostawiłam pisemne wypowiedzenie w Krak - Systemie i dziś wpłynęły na moje konto wszystkie wpłacone pieniądze. Więc jeśli chodzi o kasę nie muszę się już martwić bo wszystko mi oddali.Jeśli ktoś jeszcze nie złożył takiego wypowiedzenia to radzę to zrobić, bo im szybciej to zrobi tym szybciej odzyska kasę. Daruj sobie uwagi w stylu "matołki", chyba każdy kto wpłacił kasę miał nadzieję, że może jednak inwestycja na Gustawa Morcinka wypali. Nie udało się, mówi się trudno i żyje się dalej.Jak tylko dowiedziałam się, że kredytu nie będzie zaczęłam codziennie studiować ogłoszenia w gazecie i w internecie, znalazłam mieszkanie w TBS - ie. 50 m2, mieszkanie 6-letnie, dobra lokalizacja. Musiałam pożyczyć trochę kasy, ale warto było bo po nowym roku się wprowadzam. Gdybym przewidziała, że inwestycja na Gustawa Morcinka nie wypali, zrobiłabym to dużo wcześniej. I nie jestem jedną z K-S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakow Re: tbs krak-system IP: *.veranet.pl 28.12.06, 16:16 Witaj, czy możesz podać mi swojego maila lub napisz na mojego: autokr@gazeta.pl ? Mam pytanko odnośnie pewnej sprawy. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 28.12.06, 16:33 OK.Wysłałam już na Twoją pocztę mój adres e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 28.12.06, 18:55 No to młoda gratulacje !!!! Zazdrościmy!!!!!!!! A możesz podać gdzie kupiłaś i za ile????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: tbs krak-system IP: *.veranet.pl 28.12.06, 20:18 Dajcie tej dziewczynie spokój, skąd tyle zawiści w ludziach! Każdy liczył na beznadziejny krak-system że jednak wystawi blok w tbs bo okolica kijowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 28.12.06, 20:27 ale o co ci gościu chodzi to już pogratulować nie można nikomu? ja się cieszę że komuś się udało!!! a ty co zazdrosny jesteś? przyjdzie i czas na ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: tbs krak-system IP: *.veranet.pl 29.12.06, 08:59 Przeczytaj idioto jakie rzeczy wypisujesz na forum od początku. Szkoda że takich niedoje.... jest tyle w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 29.12.06, 09:12 Chyba nie wziąłeś pod uwagę że pod autor GOŚĆ mogą wpisywać się różne oboby, więc zastanów się o co ci chodzi i nie ubliżaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisza Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 29.12.06, 21:20 no witam a raczej zegnam :), ja tez juz dostalem kase z K-S i szukam innego sposobu na mieszkanie. szkoda ze sie nie spotkalismy na Morcinka. Tak przy okazji czy sa juz moze jakies przecieki o cenach "naszych" mieszkan jako hipotecznych? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 29.12.06, 22:13 Dzwoniłam dzisiaj do KS w tej sprawie ale dopiero pod koniec stycznia będzie coś wiadomo. Coś mi się wydaje że tanio nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dynio Re: tbs krak-system IP: *.veranet.pl 03.03.07, 17:21 Witajcie! TBS Krak-System tak jak myśleliśmy rozpoczął sprzedaż mieszkań nie w systemie tbs lecz jako własnościowe, podobnie jak na Fredry.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 04.03.07, 13:42 Czy ktoś już zarezerwował sobie własnościówkę na morcinka , co o tym myślicie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: tbs krak-system IP: *.veranet.pl 06.03.07, 20:43 Już prawie wszystkie mieszkania zarezerwowane bo dobra cena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 06.03.07, 21:04 tylko ciekawe czy coś z tego będzie??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: tbs krak-system IP: *.veranet.pl 06.03.07, 22:28 powinno być, na fredry oddadzą w terminie, na morcinka mają ogrodzić teren, z parkingiem, możesz kupić garaż też. Jakie mieszkanie zarezerwowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 07.03.07, 17:04 38 m2 na tyle nas stać, a ty większe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: tbs krak-system IP: *.veranet.pl 07.03.07, 19:40 ja podobnie 38m, w którym bloku macie? Co sądzicie o lokalizacji oraz dojeździe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: tbs krak-system IP: *.chello.pl 07.03.07, 20:27 witam ja tez 38 w bloku c 2 p okolica zobaczymy moze kiedys sie rozbuduja i zniknie krajobraz pozdrowienia a czy wiesz cos w sprawie umowy ps ierzecie jakis kredyt na mieszkanie jezeli tak to w jakim banku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś