Dodaj do ulubionych

Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogatsz...

22.02.07, 00:45
A po co było tyle dzieci robić ?? Gdzie odpowiedzialność? Gdzie antykoncepcja?
A że teraz na nic nie starcza to nic dziwnego.
Bedzie jeszcze gorzej - becikowe itp normalnym ludziom wiele nie pomoga ale
wielodzietnych rodzin przybedzie.
ciemnota i tyle.
A i Kościół robi swoje - tragedia
Obserwuj wątek
    • Gość: Ks. Robak Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat IP: *.kolornet.pl 22.02.07, 03:51
      Co robi Kościół? Zaleca wstrzemiężliwość. Sami są sobie winni.
      • Gość: as Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat IP: 189.142.71.* 22.02.07, 04:21
        Co debilny komentarz.
        Nigdy nie krytykuje sie w krajach europejskich rodzin wielodzientych, bo
        te "robia dzieci" za inne, i krzywdy spolecznej z tego nie ma.
        Po prostu uruchomic program pomocy, aktywizacji, nie dawania pieniedzy, a
        organizowania czasu.
        I po srpawie..
        Druny jestes
        • Gość: tolo Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat IP: *.centertel.pl 22.02.07, 06:15
          Sam jesteś durny. A kto za to będzie bulił? Ja i Ty. A nie mam na to ochoty
          akurat. I nie pieprz o emeryturze, bo na nią sam pracuję
          • Gość: gocha Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat IP: *.mpec.krakow.pl 22.02.07, 08:06
            Ciekawe kto będzie pracował na twoją emeryturę jak nie te dzieciaki.
            Głupiś waćpan i szkoda więcej słów bo same niecenzuralne się cisną
            • Gość: Piotr Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat IP: *.tktelekom.pl 22.02.07, 15:16
              Już w tej chwili pracuje na nią ktoś w Commercial Union, ktoś w ING NN, i ja sam
              z maklerem po drugiej stronie "ekranu". Więc nie opowiadał bajek o tym, że
              jakieś obecne dziecko będzie mi musiało płacić cokolwiek swojego.
              ZUS powinien był zrównany z ziemią, a to co mu oddaje powinienem móc lokować
              zgodnie ze swoją wolą.
          • Gość: cudo Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat IP: *.mpec.krakow.pl 22.02.07, 08:09
            Takiś mądry a takie bzdety piszesz. Chyba jednak niewiele wiesz o emeryturze.
            Ty pracujesz na emerytury dzisiejsze, a one będą tworzyć twoją. Doucz się
            trochę nim zabierzesz głos
            • nick51 Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat 22.02.07, 08:40
              Tyle dzieci u osób wykształconych to skarjana nieodpowiedziualkność. Co się
              tyczy emerytur to gdyby Państwo nas nie okradało tylko przez lata inwesowało
              nasze składki emerytalne bo po je wpłacamy to milibyśmy na koniec godziwe
              emerytury nawet jedynie z odsetek od zgromadzonego kapitału. Niestety tak nie
              jest z ZUSu przekazuje się lekką raczką w majestacie "prawa" 40 mln zł na
              Światyunię Opatrztrzności pod przykryciem, że to pieniadze na p[rogram muzealny
              i biblioteczny realizowany przy tej inwestycji (znaleźli sposób na obejście
              prawa. A z ZUSu to tak sobie można
              • Gość: AsKA Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 18:35
                Czy na wszystko musicie patrzec przez pryzmat pieniedzy.
                MaSaKrA. AsKA
                • Gość: johann Dorośniesz, to zrozumiesz. BT IP: 212.106.16.* 22.02.07, 18:56
                  .
                  • Gość: AsKA Re: Dorośniesz, to zrozumiesz. BT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 17:52
                    Dorosłam, zarabiam bardzo przecietnie, nie brakuje mi na podstawowe potrzeby,
                    nie mam na luskusy, ale jestem szczęśliwa, a nawet jeśli nie jestem to nie
                    dlatego ze nie mam pieniędzy. AsKA
            • Gość: Piotr Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat IP: *.tktelekom.pl 22.02.07, 15:19
              Może Ty się doucz ile pieniędzy dostaniesz od obecnych dzieci i skonfrontuj to z
              tym ile można dostać lokując te pieniądze gdzie indziej. Już?
              No to teraz widzisz dlaczego nie mam zamiaru liczyć na obecne dzieci.
    • Gość: jaxa Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat IP: 80.50.70.* 22.02.07, 08:35
      No i czytanie ze zrozumieniem się kłania. Oni nie mówią że jest źle, o nic nie
      proszą ,nie narzekają. Pokazują że można mieć więcej dzieci i nie jest to
      przestępstwem i nie oddaje się ich do domu dziecka. Ja kłaniam im się nisko. I
      po 100kroć wolę żeby MOPS pomagał im niż jakiemuś menelowi który nawet
      złamanego grosza nie doniesie do domu, a dziećmi i tak w konsekwencji zajmie
      się jakaś placówka.
    • Gość: mis Nie zapominaj, ze te dzieci beda pracowaly na Twoj IP: 213.92.80.* 22.02.07, 08:51
      Nie zapominaj, ze te dzieci beda pracowaly na Twoja emeryture
    • Gość: Aga Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat IP: *.net.autocom.pl 22.02.07, 08:59
      Więcej szacunku dla innych. Jak można dawać tak prymitywny komentarz. Rodzice
      uczciwie pracują, dbają o dzieci. Tylko nasz system jest taki, że nie sposób
      zarobić na utrzymanie rodziny nieco większej niż 2 + 1. Znam kilka rodzin
      wielodzietnych, z których wychodzą porządni ludzie, bo dzieci są dobrze
      wychowywane, nauczone pracy, odpowiedzialności i chylę czoła przed rodzicami. A
      wolałabym żeby nasze podatki szły na pomoc takim rodzinom, niż na ekscesy i
      sekscesy polityków.
    • Gość: wujek dobra rada Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogatsz.. IP: *.chello.pl 22.02.07, 09:15
      Tato koniecznie do Irlandii!! Zasileczek na dzieciaczki wyniesie pewnie ponad 1000 ejro. I to jest sluszna koncepcja.
    • Gość: koko Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.02.07, 09:30
      czy wiesz kto będzie pracował na to abyś dostał emeryturę ?
      właśnie owe dzieci
      ciesz się zatem aby dzieci było jak najwięcej bo jak nie to dostaniesz groszową
      emeryturę
      • Gość: ktos Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat IP: *.casses.pl 22.02.07, 09:36
        Jezeli ktos chce miec wiele dzieeci - bardzo prosze. Ale prosze tez nie
        narzekac na brak pomocy ze strony panstwa. Trzeba myslec i swiadomie
        ksztaltowac rodzine. Zadac sobie pytanie: czy stac mnie na 8 dzieci? Czy
        wyksztalce je tak, jak by tego chcialy?
    • Gość: nina Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogatsz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:52
      dobrze mieć dzieci na koszt państwa i nas wszystkich
    • Gość: nie8 A mnie nie starcza na jaguara i futro z norek :0 IP: *.pergole.net 22.02.07, 13:05
      no i co? Społeczeństwo ma sie na mnie zrzucić? Moze panstwo K. przed prokreacją
      powinni sie zastanowić co chcą dzieciom zaproponowac - jakie wyksztalcenie,
      jakie rozrywki, a nie zasuwac teksciory : daj, daj, daj, daj...
    • Gość: PREZERWATYWA Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 14:24
      dzieciorobom mówimy kategorycznie NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • krakow_biezanow_drozdzownia Ale przecież - jak sama mówi bohaterka artykułu - 22.02.07, 14:45
      miasto sporo im pomaga. Nie chce tylko czemuś opłacić dodatkowych kursów dla
      dzieciaków i podstawić specjalnie dla tej rodziny autobusu miejskiego.

Generalnie to gratuluję dużej rodziny, ale nie bardzo podoba mi się taki
      roszczeniowy stosunek wg zasady, że jak Pan Bóg da dzieci, to i na dzieci.

Btw, ja osobiście jestem zwolennikiem prostego układu, w którym obywatel płąci
      możliwie najniże podatki i stać go na sfinansowanie produktów i usług, których
      potrzebuje. A nie przez system budżetu centralnego, który najpierw zabiera,
      później dopłaca a część pieniędzy gdzies utyka po drodze.
      • krakow_biezanow_drozdzownia Nb. ja też nie mam bezpośredniego autobusu 22.02.07, 14:49
        do centrum (ani generalnie - nigdzie) i jeżdżę z córą z przesiadkami. Ale
        przynajmniej jest pociąg na miejscu ;-)
    • Gość: zdegustowana DPS?? IP: *.netcontrol.pl 22.02.07, 16:40
      Ale jestescie prymitywni z tymi waszymi komentarzami:( Ciekawe jak bedziecie
      starsi kto sie Wami bedzie zajmował?? Bo wasze dzieci majac takich durnych
      rodzicow na pewno na to nie wpadna!!!!i nie mowie o waszych emeryturach, moga
      byc bardzo wysokie ale nie bedziecie mieli opieki i wsparcia.Pomyslcie o tym za
      30 lat!!!
      • Gość: Iga Re: DPS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 19:29
        Mam tyle dzieci ile mogę wychowac i wykształcic. Pracuję po to, żeby na starośc
        nie stac się dla nich ciężarem i nie marnowac im życia. To straszne miec
        dzieci po to, żeby zapewnic sobie opiekę.
        • kuba1206 Re: DPS?? 23.02.07, 08:20
          To pożadna rodzina, pracowici, uczciwi i widać,że bardzo sie kochają.
          Starają sie żeby dzieci były mądre i wykształcone.

Jeszcze parę lat temu w szkołach były zajęcia dodatkowe bezpłatne, młodziezowe
          domy kultury tez działały bezpłatnie - dzieciaki miały zajęcia popołudniu,
          uczyły się ciekawych rzeczy, rozwijały swoje talenty i nie włóczyły sie po
          ulicach, nie piły, nie ćpały!!! (owszem zdarzały się takie przypadki, ale dzis
          to już jest nagminne).Dziś na zajęcia dodatkowe (basen, j.obcy,tenis
          karate....) stać już tylko bardziej zamożnych.

zamin zaczniecie kogoś krytykować - to moze chwile zastanowienia!!!

To są ludzie wykształceni, odważni i opowiedzialni - Państwo trwoni nasze
          pieniądze ( o tym nikogo nie trzeba przekonywać), ale ufundowanie czy pomoc
          młodym, zdolnym to już ho ho!!!
          Warto inwestowac w młodych - zresztą sami to wiecie.
    • Gość: basil fawlty Gratulacje! wspaniala rodzino! IP: *.ghnet.pl 23.02.07, 15:02
      Bardzo sie ciesze ze sa w krakowie normalne rodziny. Gratuluje. chyba nie ma
      wiekszego szczescia niz szczesliwa rodzina. duza rodzina to duzo szczescia. a
      problemy zawsze sie zdarzaja.
      • Gość: cyrylla Re: Gratulacje! wspaniala rodzino! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 16:15
        Podpisuję się pod tym postem ,tym bardziej ,ze znam ta rodzinę :-)
        Gratulacje !

Swoja droga zastanawia mnie,ze w Krakowie jest tylko 70 wielodzietnych rodzin.
        Jakie jest kryterium wielodzietności?
        Ile trzeba miec dzieci ,zeby być wielodzietna rodziną?
        Wydawało mi ,ze 4-ro wystarczy,ale takich rodzin jest duzo wiecej.
    • Gość: bo co do cholery to ma wspolnego z architekturą? IP: *.chello.pl 23.02.07, 16:17
      Może trzeba im dom zaprojektowac?
    • Gość: d Re: Rodzina Kluzów: miasto idealne, ale dla bogat IP: 83.17.225.* 24.02.07, 22:13
      ale debil sciebie na prawie 1 milonowe miasto tylko 70 rodzin wielodzietnych wstyd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka