Gość: bart IP: *.range86-137.btcentralplus.com 04.04.07, 13:50 Czy ten gruby wieprz jest jest az takim autorytetem,ze wszedzie go pelno.Nie moge na ta spasiona gebe juz patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arian3 Straszny sen Semki IP: *.tomaszow.mm.pl 04.04.07, 16:06 Oczywiście nie reaguję na chamstwo barta w stosunku do Semki tylko na wypowiedzi P.Olejnik,której kiedyś byłem gorącym fanem,a dziś jej wypowiedzi są wielkim rozczarowaniem.Widać wyraźnie,że jest Pani po stronie postkomunistów,być może dziennikarze pracujący dla postkomuny jak np Polsat czy TVN nie mogą być objektywni?arian3 Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Straszny sen Semki 05.04.07, 12:29 Gość portalu: arian3 napisał(a): " być może dziennikarze pracujący dla postkomuny jak np Polsat czy TVN nie mogą być objektywni?" Jakie to charakterystyczne... "Być może..." A może to "dziennikarze" RM i mediów publicznych nie mogą? A może to są ufoludki, albo krasnale? Może... może ... A Semka jest upierdliwy, jak większość "wojujących" pisków... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 GWniane srale ujadają stale 04.04.07, 17:15 Przyznaję, potwierdzam, wierzę, że Michnik 100% ma racji. Lustracja – to jakby podglądać kapusia w ubikacji. O! Z tej rolki co rwał też i Adam - urwać też nie omieszkał... ...By solidarnie „S” puścić - - kablownik - niejaki Maleszka. Tutaj unosił sutannę - chciał „pamięć” oddzielić od „troski”. Po! Umył ręce jak Piłat... ...Profesor ksiądz M.Czajkowski. Ech porcelity!.. Tu olewały elity. Tu sen o III RP ziszczał - - opróżniał pęcherz po Magdalence – - człowiek honoru/* - Kiszczak. W WC – nie chciał – lecz musiał - tak kwiat jak i kwit rewolucji... Kucali – i Olek czy inny UB-olek - taka jest siła obstrukcji. Racja! A gdzież ubikacja?.. Pytanie – banalne – niestety. Jest tam – gdzie redakcja – - ogólnie znanej „Gazety” Odpowiedz Link Zgłoś
c.lina Kwaśniewskiego śnić - popijawa pewna 05.04.07, 09:30 Gość portalu: bart napisał(a): > Czy ten gruby wieprz jest jest az takim autorytetem,ze wszedzie go pelno.Nie > moge na ta spasiona gebe juz patrzec. Nie powinieneś tak pisać o byłym prezydencie. Mały krętacz był co prawda pijaczkiem, drobnych oszustem, kłamczuchem i otaczałsię ubekami ale mimo wszystko to prezydent. Nie powinieneś go tak mieszać z błotem. Odpowiedz Link Zgłoś
c79 Straszny sen Semki 05.04.07, 10:46 Cytat: "Rzeczpospolita" opublikowała sondaż, z którego wynika, że _połowa_Polaków_ chce powrotu Kwaśniewskiego na arenę polityczną." Próba była 500 osobowa (sic!). Połowa badanych to ok 250 osób. Uogólnianie opinii 500 (a szczególnie tych 250) osób na ogół Polaków jest nadużyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Straszny sen Semki 05.04.07, 12:15 Twoja reakcja świadczy o kompletnej nieznajomości statystyki. To nie liczność, a jej "reprezentatywność" decyduje o prawdziwości wyników sondaży. A tu nawet mie napisano, że próbka była reprezentatywna. Ot, zwykły sondaż. Odpowiedz Link Zgłoś
c79 Re: Straszny sen Semki 05.04.07, 13:17 Nigdzie nie napisałem, że "tylko" liczność próby decyduje o prawdziwości wyników. Moją znajomość statystyki miałem już okazję sprawdzać na kilku różnych egzaminach po ukończeniu studiów magisterskich. Może zaczniesz się troszczyć o swoją? Jeśli nie rozumiesz związku między wielkością próby a jej reprezentatywnością, to odsyłam do dowolnego podręcznika akademickiego. Żeby było jasne: 500 osób nie może być reprezentatywną próbą blisko 40 milionów Polaków. Nawet przy poprawnym losowaniu i unikaniu innych błędów jest po prostu za mała! To prawda, że w tekście nie pojawia się stwierdzenie, że próba była reprezentatywna. Ale przecież jest to ukryte i podstawowe założenie wszystkich porządnych badań! Badanie na niereprezentatywnej próbie to żadne badanie i nie należy go ani publikować, ani tym bardziej interpretować. Co więcej, zdanie, którego się uczepiłem - to o połowie Polaków - świadczy, że sondaż ten traktowany jest jednak jako reprezentatywny. I to jest nadużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Straszny sen Semki 05.04.07, 14:50 Cofam to o "niewiedzy", sorki, ale napisałem, że to "tylko sondaż". Nie sugerowałem, że liczność próbki nie ma związku z reprezentatywnością. Dlatego napisałem "to tylko sondaż". Bardzo niechętnie traktuję publikowane "sondaże" jako rezultat "porządnych badań". Za dużo pamiętam z wykładów statystyki... Olbrzymia większość tych "badań" jest tendencyjna. Fakt. Niemniej ignorowanie sygnałów nawet "wyrywkowego" badania jest takim samym nadużyciem, jak twierdzenie, że jest ono reprezentatywne. Takie mam zdanie w tym temacie. A że "wciska" się ludziom swój punkt widzenia jako jedynie słuszny i "udokumentowany" - to w zalewie bełkotu mnie nie dziwi i nie rusza. Jest to zbyt nagminne... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
c79 Re: Straszny sen Semki 05.04.07, 15:06 W pełni się zgadzam z tym, co napisałeś i wygląda na to, że mamy podobną opinię. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 UBekistan to śni ale o WSI 05.04.07, 20:57 w UBekistanie jest sraczka odkąd Polską rządzi Kaczka a nawet rządzą dwie Kaczki i UBekistan dostał sraczki odkąd w IPN rządzi Kurtyka w UBekistanie panuje panika a odkąd powstało słynne CBA odtąd UBekistan w gacie sra a gdy TV stała się publiczna zapanowała wrzawa paniczna bo dociera powoli do UBoli że prawda UBoli nie wyzwoli dlatego UBecja łże jak może łże w WSI24 i radio kolorze łże w co z tym UBekistanem i w terazWSI szuje załgane! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Straszny sen żydówki 06.04.07, 21:44 Żydzi to najbardziej niewdzięczny naród na świecie. Mają tylko jeden cel - po trupach do celu. Za nic mają opnię światową, bo chroni ich parasol antysemityzmu - tutaj bardzo im się Hitler niestety przysłużył- mordowanie Palestyńczyków i budowanie gett w strefie Ghazy nie wywołuje połowy takiej reakcji Świata jak np. Kosowo. I Żydzi nie są wcale lepsi niż hitlerowcy, a komentarze i wycieczki pod adresem Polski to jest nawet nie prowokacja, tylko działanie zaczepne. Teraz możemy sobie odpowiedzieć dlaczego ten naród został "wybrany" - bo żaden inny nie miałby czelności ukrzyżować samego Boga w obronie swoich przyziemnych interesów. Podkreślam, że nie jestem nacjonalistą, ale syjonizm w takim wydaniu jest dla mnie tożsamy z nazizmem. ~Uczciwy Polak Odpowiedz Link Zgłoś