28.05.03, 15:57
Żal mi wszystkich, ludzi którzy mieli tam stoiska, ich pracowników, którzy
nagle stracili pracę, osiedla Krowodrza, które bez "centrum handlowego"
będzie pozbawione duszy. Wszystkim, którzy ponieśli stratę materialną lub
duchową, w związku z ta tragedią ... bardzo współczuję....
Obserwuj wątek
    • Gość: Pasja Re: GIGANT IP: *.net.autocom.pl 28.05.03, 16:40
      Pracowałam jeszcze do zeszłego miesiąca w "Gigancie". Sama mieszkam niedaleko i
      rano pierwsze co zobaczyłam to olbrzymia chmura dymu... Nawet nie chcę dzwonić
      do mojej byłej szefowej, bo nie wiem co mogłabym jej powiedzieć. Przez głupotę
      jakiegoś frajera tylke ludzi straciło źródło dochodu i niejednokrotnie dorobek
      wielu lat pracy. Po drugiej stronie Urzędu Skarbowego ma stanąć Carrefour -
      ciekawe czy będzie tam, czy na miejscu Giganta...
      • kuba203 Re: GIGANT 28.05.03, 22:07
        Gość portalu: Pasja napisał(a):

> Po drugiej stronie Urzędu Skarbowego ma stanąć Carrefour -

Cooooo?? Gdzie dokładnie??
        Kalafiorowi mówimy stanowcze NIE!!
    • Gość: pepo Re: GIGANT - współczucie i obawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.03, 16:57
      Przyłączam się do wyrazów współczucia kierowanych do ludzi pracujących w
      Gigancie. Długie lata mieszkałem w pobliżu i razem z żoną kupiliśmy tam wiele
      rzeczy do naszego pierwszego "mieszkania". Pamietam to miejsce jako calkiem
      sympatyczne.
      Natomiast moje obawy budzi stan hydrantów PPOŻ w innych miejscach Krakowa bo te
      przy Gigancie był podobno niesprawne - czy ktoś w tej sprawie ma jakies
      wiarygodne informacje?
      P.
      • Gość: Myszka.xww Re: GIGANT - współczucie i obawy IP: *.zarz.agh.edu.pl 28.05.03, 20:31
        Hydranty jakiś ciul kazał zaspawać - wodę dowożono beczkowozami.

Poza tragedią ludzi, którzy stracili pracę i stratami materialnymi pozostaje
        jeszcze sklep zoo pełen zwierzaków...
        • Gość: beata Re: GIGANT - współczucie i obawy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 21:02
          Szkoda zwierzaków :-(
          • Gość: SĄD BOŻY Re: GIGANT - współczucie i obawy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 21:34
            To mi śmierdzi,walczmy o jedno -niech Gigant będzie odbudowany i pierwszeństwo
            mają mieć ludzie, którzy w pożarze stracili wszystko-nie geant;tesco;i inne
            twory.Nasi możnowładcy/rajcowie/udowodnili nam już ,że można budować dom od
            dachu!.Ludzie obudżcie się,niech się obudzi solidarność międzyludzka!!!!!!!
    • myst Re: GIGANT 28.05.03, 22:31
      Całe szcęście, że to miało miejsce w nocy, a nie w dzień podczas normalnego
      ruchu. Piszę "całe szczęście", ponieważ wnętrze Giganta zaczynało przypominać
      turecki bazar - wszędzie masa stoisk, a ludzie przeciskali się wąskimi
      ścieżynkami raz po raz obijając się o coś.....
      Moim zdaniem, przy takim zagęszceniu stoisk ewakuacja choćby połowy personelu i
      klientów nie powiodłaby się, zwłaszcza, gdy ktoś przypomni sobie ile tam było
      towarów łatwopalnych -o farbach, rozpuszczalnikach, lakierach i kosmetykach nie
      wspominając...

Ale na moje szczęście nie jestem fachowcem od p.poż. więc nie mam niczego na
      sumienu.............
    • siedemnastolatka Re: GIGANT 28.05.03, 22:35
      prawie codziennie chodzilam do giganta, mieszkam niedaleko :( rano obudzilam
      sie i te dymy... łee... biedni ludzie... tyle rzeczy spalonych... i tych
      zwierzatek :(
    • big.slawko Re: GIGANT 08.01.16, 14:26
      Tyle lat minęło, a na terenie spalonego Giganta nic się nie dzieje. Czy ma ktoś jakieś wiadomości odnośnie planów związanych z tym miejscem?
      • mmoni Re: GIGANT 18.06.16, 17:14
        O ile się orientuję, teren jest współwłasnością dwóch firm, które nie mogą dojść do porozumienia
        www.gazetakrakowska.pl/artykul/939423,to-byl-jeden-z-najwiekszych-pozarow-w-krakowie,id,t.html
      • big.slawko Re: GIGANT 23.02.18, 12:34
        Jest wyrok sądu. Działka została podzielona. Jedna z firm odbuduje sklep. Nareszcie dobre wiadomości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka