Dodaj do ulubionych

Inwestycje torowe w Krakowie

IP: *.malopolska.mw.gov.pl 27.06.03, 12:56
W najbliższym czasie powinny powstać (w takiej kolejności) n/w trasy:
- Mistrzejowice -Rakowicka
- Kapelanka-Ruczaj-Zaborze
- Rondo Grzegórzeckie-Lipska.
Tunel i trasa na Pawiej nie są tak niezbędne jak w/w wymienione.
Obserwuj wątek
    • Gość: ADAŚ Inwestycje torowe w Krakowie IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 15:38
      Najpierw powstanie linia do Lipskiej, potem do Ruczaju i w końcu do
      Mistrzejowice. Ale hoho, kiedy to będzie.
      • Gość: Yasioo Re: Inwestycje torowe w Krakowie IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 27.06.03, 15:48
        Jeśli można wiedzieć to skąd masz takie informacje? Według tego, co ja wiem w
        pierwszej kolejności ma być budowane torowisko na Ruczaj, najwcześniej w 2004
        roku, następnie na Lipską około 2007 roku (wszystko zależy od terminów budowy
        trasy Nowopłaszowskiej - po 2005 roku) i Rakowice - Mistrzejowice nie wcześniej
        niż w 2008 roku. Terminy są jak na mój gust i tak bardzo śmiałe, ciekaw jestem
        czy UE dołoży się do tych inwestycji. Jeżeli tak, i w takim stopniu jak do
        warszawskiego metra, to będziemy kwitnącą metropolią :)
        • Gość: ADAŚ Re: Inwestycje torowe w Krakowie IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 17:12
          Gazeta Krakowska donosiła bodajże we środę o terminie oddania torowiska do
          Płaszowa w 2005. Na Ruczaj na razie nie ma kasy, podobnie jak na remont
          Kapelanki, przy okazji której mają zrobić ślepe tory, jak na Kurdwę.
          • Gość: Yasioo Re: Inwestycje torowe w Krakowie IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 28.06.03, 07:56
            Jeżeli wierzyć Gazecie Krakowskiej, to wniosek z tego taki, że równocześnie z
            budową przedłużenia Klimeckiego do Lipskiej będzie budowane torowisko w tym
            ciągu. Cóż, jeżeli na budowę ponad 4 km torowiska i do tego 1 km drogi 2x2 ze
            skrzyżowaniami są pieniądze, to chyba na budowę 3 km torowiska pieniądze
            powinny być tym bardziej. Zwłaszcza, że na Ruczaju i Kampusie UJ jest więcej
            pasażerów, niż na Płaszowie i os. Lipska.
            • Gość: ADAŚ Re: Inwestycje torowe w Krakowie IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 09:55
              Kwestia wierzenia lub nie wierzenia Krakowskiej to osobna sprawa.
              Jednak to co piszesz jest prawdą. Sądzę, że to właśnie Ruczaj powinien dostać
              swoją "11" i "18" w pierwszej kolejności. Pamiętajmy jedną rzecz - kto rządzi.
              Odpowiedź nasuwa się sama, więc z drugiej strony nie ma się co dziwić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka