Gość: Paweł IP: 62.233.214.* 10.11.07, 02:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leszek993 [...] 10.11.07, 07:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zlaemilka Re: Pielęgniarki odchodzą ze szpitala Rydygiera 10.11.07, 12:37 Leszek,jaki ty estes wstretny!!jaki jad sie z ciebie leje.poczekaj ty tez wczesniej czy pozniej spotkasz sie z pielegniarkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca idiotow Re: Pielęgniarki odchodzą ze szpitala Rydygiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 16:17 imbecylu, PO jeszcze nawet rzadu nie skompletowala rzadu. myslisz, ze wygraja wybory i w tydzien pozniej sypna kasa? idz stad i juz nie wracaj bo zal transferu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabrina Veto dla Z-cy Dyrektora d/s Pielęgniarstwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.07, 20:37 Tylko w tym Szpitalu jest możliwe aby pielęgniarki pracujące na Oddziałach miały płace zasadnicze 1850 a na bloku 2600.Jest to poniżające i zasługujące na Veto dla Z-cy Dyrektora d/s Pielęgniarstwa ,która już dawno powinna być na emeryturze.Wszystkich wysyła tylko nie siebie.Czas z tym skończyć.Niech ktoś w końcu będzie za pielęgniarkami a nie przeciw nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Szpitala Re: Veto dla Z-cy Dyrektora d/s Pielęgniarstwa IP: *.zax.pl 11.11.07, 17:58 Wstyd mi za ten komentarz. Wywlekanie na forum tych spraw, świadczy o Twoim niskim poziomie droga Pani Sabrino, Pielegniarko ze Szpitala Rydygiera. Również pracuję w tym Szpitalu i Wasze zachowanie uwłacza pozostałym pracownikom, ciężko pracującym m.in. dlatego żebyście mogły po 12 godzinach (przez 11 dni w miesiącu a nie 21 jak my) przehuśtania się na konferencyjkach po pokojach socjalnych, szły odpoczywać do domu. Najwyższa pora skończyć z tą fikcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: Veto dla Z-cy Dyrektora d/s Pielęgniarstwa IP: *.skynet.net.pl 11.11.07, 22:25 Praca zmianowa, a szczególnie w nocy na całym świecie uznana jest za najbardziej obciążającą dla organizmu. Nawet nie umiesz policzyć ile jest dyżurów w miesiącu - 13-14 z czego połowa rozkłada się na dwa dni pracy (noc) to tak jakbyś pracowała jednego dnia 4 godziny, drugiego 8. Nie napisałaś jeszcze, że jak bawisz się 2 dni w tygodniu z rodziną dzieci pielęgniarek są same. W wigilię, święta, sylwestra Ty możesz być z rodziną, one nie. Nie będę porównywać pracy, ale jak ich praca polega na tych konferencyjkach to co Ci przeszkadza zmienić stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Co na to NFZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.07, 20:50 jak Szpital chcę przystąpić do negocjacji kontraktuna 2008r.z NFZ, kiedy nie będzie pielęgniarek.Kto ten kontrakt wykona.Przecież to pielęgniarki i lekarze tak naprawdę wykonują go i uzyskują przychody.Przecież nikt nie wykona zleceń ani się nie zajmię pacjentem a niejednokrotnie i rodziną ,która także potrzebuje wsparcia ,dobrego a także ciepłego słowa.To ONE są filarem Szpitala.Jednak wydaję się iż Dyrekcja Szpitala uważa ,że to wszystko zasługa kogo innego.Nadszedł już czas aby tę fikcję skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega po fachu Ja juz tak dawno zrobilem IP: *.nhs.uk 10.11.07, 22:35 zaden zawod w Polsce nie jest tak ponizany jak pielegniarki. To spoleczenstwo w wiekszosci 90%(poczawszy od rzadu, politykow, poslow, radnych az po tzn doly) gardzi ludzkim zyciem i tymi, ktorzy to zycie ratuja. Tak bardzo ciezka i odpowiedzialna praca wynagradzana glodowa pensja jest tego dowodem. I jeszcze jedno, przyjdzie chwila, ze w polskich szpitalach zabraknie pielegniarek i wtedy to spoleczenstwo bedzie mialo to co chcialo. Macie moralne prawo to tej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
zbych_krak Re: Ja juz tak dawno zrobilem 11.11.07, 17:30 Trudno nie ma co rozpatrzać przyjdą dziewczyny z Ukrainy lepsze milsze ładniejsze i co najważniejsze nie tak pazerne na kasę przykład cenowy: to kretńska cena za jedną noc przy łóżku chorego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.07, 23:21 I właśnie dlatego jestem za prywatyzacją!! Skończy się ta dziwna sytuacja. Pielęgniarki, tak jak i lekarze ratują, opiekują się nami, pacjentami. Wcześniej czy później każdy z jakiegoś powodu trafi do szpitala. I co wtedy?? To nie pacjent jest winien tylko rząd!! A rząd na razie nie robi nic, i to jest przykre :( Innym problemem tez jest to, że nie tylko pielęgniarki zarabiają tak mało. W Polsce ogólnie są małe zarobki, a bezrobocie spada, ponieważ ludzie wyjeżdżają z powodu tej chorej sytuacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piel Coraz ciekawsze pomysly wladzy kosztem pacjentów IP: *.skynet.net.pl 11.11.07, 02:32 Jeżeli za pracę na SOR-rze, neurologii i hematologii w/g dyrekcji należy się mniejsze wynagrodzenie to ktoś jest naiwny jak myśli, że będzie miał chętnych do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Jakie śiostry?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.07, 09:39 To jakiś zakon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheche a dorabianie? IP: *.net.autocom.pl 11.11.07, 11:50 Za poród połozna bierze 200-300 zł. KTG na sprzęcie szpitalnym 20-30 zł. Prywatny dyzur całonocny przy łóżku chorego 100 zł. Normalny dyżur nocny - w dyżurce i tak śpią,mają wygodne łózko, potem wyspane wracają do domu. Chciałabym soboe pospac w pracy, ale w moim zawodzie nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: a dorabianie? IP: *.chello.pl 11.11.07, 12:20 Pospać na dyżurze? Ja jako pacjent w tym szpitalu spać nie mogłam, bo pierwszą noc przeleżałam na korytarzu, a pielęgniarki tak porozumiewały się między sobą, że pewnie i pacjenci na salach mieli problemy ze snem. Zresztą od pierwszej godziny spędzonej w tym szpitalu już myślałam tylko o tym jak stamtąd uciec do domu i to właśnie było wywołane tym, jakie podejście do pacjenta miały pielęgniarki(to nie moja wina, że mało zarabiają, nie podobają się zarobki, to niech przestaną pracować, a jak już pracują, to niech to robią solidnie). Ja naprawdę cudów nie wymagałam, tylko spokoju, ale krzyki(do Pani, która przez chwilę leżała ze mną na sali), że my Cię już znamy i nie będziemy biegać do Ciebie co chwilę to już chyba przegięcie. W końcu stanęło na tym, że co mogłam, to robiłam przy Pani ja, bo żal mi było kobitki, która się męczyła, a pielęgniarki nie reagowały na wezwanie. W każdym razie teraz jeśli pozwolę się zostawić w szpitalu to będzie to już ostateczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Pomylone fakty!!! IP: *.kolornet.pl 11.11.07, 12:45 To nie pilęgniarki złożyły wypowiedzenia tylko je DOSTAŁY!!!! a to jest chba różnica! Autor artykułu chyba średnio zrozumiał to co usłyszał, jedna podstawowa zasada, jeśli nie do końca coś rozumiesz, to lepiej nie wypowiadaj się na dany temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pacjent poziom etyczno-moralny tych zbuntowanych IP: *.zax.pl 11.11.07, 17:40 Byłem pacjentem tego Szpitala, i poza ciężko pracującymi sanitariuszkami i ratownikami, przepracowania u pielęgniarek nie widziałem.Wręcz odwtrotnie, biesiady przy kawie i tortach od pacjentów. Doczekać sie pomocy od nich nie było można. Opryskliwość i prostactwo to norma. Cóż, skoro do tego zawodu podkrakowskie wsie wysyłały całe pokolenia.A o łapówkach to nie wspominają. Leżałem na urologii, za opiekę w nocy stawka 150 do kieszonki. Dość tej hipokryzji. Brać się do pracy a nie jak święte krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piel Re: poziom etyczno-moralny tych zbuntowanych IP: *.skynet.net.pl 11.11.07, 22:41 Te 150 zł to była łapówka czy zapłata za pracę nocy w swoim wolnym czasie? Mimo wielu lat pracy z taka łapówka dla pielęgniarki budzi moje zdumienie, czekolada za 1,20 to tak i nie napiszę za co bo zrobi Ci się niedobrze. Jestem pierwszą pielęgniarką w rodzinie i na pewno ostatnią, a krewnych na wsi nie mam, ani sztuki, czego bardzo żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesniak Re: poziom etyczno-moralny tych zbuntowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 17:21 tez bylem pacjentem wyrzucono mnie najszybciej jak bylo mozna dlatego ze chcialem byc traktowany jak czlowiek wyrzucono mnie (wypisano) a ja gdybym mogl sam zwolnilbym z pracy wiekszosc tamtejszych pielegniarek i salowych wiekszosc bo pamietam i dziekuje raz jeszcze tym ktorym dziekowalem osobiscie a ze zwalniaja wszystkie ? cóż, sodoma i gomora byly pierwsze ps. mieszkam na wsi podkrakowskiej i nie mam kompleksow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pacjent Pielęgniarki odchodzą ze szpitala Rydygiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 21:04 Ja tez bylem pacjentem w Rydgierze na oddziale ortolaryngologii, i musze powiedziec, ze nigdzie nie spotkalem tak aroganckiego personelu. W znacznie "biedniejszym" szpitalu Zeromskiego pielegniarki byly mile i pomocne. W Rydgierze, ktory jest nie porownywalnie nowoczesniejszy pielegniarki zachowywaly sie jakby praca byla niesymaptycznym dodatkiem do spotkania towarzyskiego Odpowiedz Link Zgłoś
ewano2 Re: Pielęgniarki odchodzą ze szpitala Rydygiera 12.11.07, 13:57 I chwała Bogu! To najgorsze pielęgniarki jakie spotkałam w życiu!! Tylko czytają kolorowe pisemka na dyżurkach, przy łóżu pacjenta ich nie uświadczysz, a jeśli już to po to, żeby mu zrobić coś złego! Wszyscy którzy byli w tym szpitalu, albo mieli tam swoich bliskich - wiedzą. Te panie nie powinny pracować ze zwierzętami, a co dopiero z ludźmi! W najlepszym wypadku zasługują na zwolnienie za porozumieniem stron, bo tak naprawdę to na dyscyplinarkę z wpisaniem do akt! Zeby inni pracodawcy zanim je zatrudnią, wiedzieli kogo zatrudniają! A one jeszcze podwyżek chcą??? Szczyt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarka z Ryd kto za tym stoi IP: *.zax.pl 12.11.07, 03:47 Koleżanki, czy nie widzicie kto za tym stoi. Same liderki zwiazkowe.Sobie załatwiły podwyżki i udają bojowniczki. Kto negocjował takie warunki jak nie one. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK MOJA OPINIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 20:04 BRAKI ...BYŁOBY INACZEJ GDYBY ZAMIESZANIA SAMA DYREKCJA NIE NAROBIŁA......był czas na przedsięwzięcia na przemyślenia ..TERAZ JEST POKAZÓWKA KTO MOCNIEJSZY W GEBIE KOMU SIĘ COŚ UKRATKIEM KUPI I Z JAKICH PIENIEDZY ......BRAKUJE LEKARSTW A URZADZA SIE ODDZIAŁ BO NP .....ŻONA ORDYNATORA JEST KIMŚ U MARSZAŁKA WAŻNYM ...OBŁĘB.......JEST ŻLE BO KŁĄMSTWO MA KRÓTKIE NOGI ....POLITYKA Odpowiedz Link Zgłoś