gph 14.11.07, 13:48 napisałem Ci email. mogłabyś się jakoś... ustosunkować? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen na razie... 14.11.07, 13:51 helenkę wzięło na zawoalowane obrażanie byłych kolegów... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: na razie... 14.11.07, 14:14 peteen napisał: > helenkę wzięło na zawoalowane obrażanie byłych kolegów... > ;c) coś słyszałem, ale ja z innej mańki :D Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Audiatur et altera pars 14.11.07, 15:09 ...tak bym doradzała. Na "dzień dobry". H. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 A czymże 14.11.07, 18:50 poniższe, jeśli nie osądem? "...helenkę wzięło na zawoalowane obrażanie byłych kolegów..." A może ja się zdrzemnęłam przez "minutku" - i w tym czasie obrażanie zostało sobie kategorią obiektywną? A dla Waścinej zacności w polszczyźnie, którą to zacność niezliczone razy miałam okazję podziwiać, przywoła się tu tytuł, który komentarza zapewne nie wymaga, a niech posłuzy za komentarz - ze wskazaniem na wyraz "kołnierz": "...A na to Tadeusz odpowie: "Majorze! Jeśli jesteś tak śmiałym rycerzem, A czegoż ty się chowasz za jegrów kołnierzem? Nie tchórzę ja przed tobą, wynidź no zza płotów, Dostałeś w twarz, jam przecie bić się z tobą gotów! Po co krwi rozlew! Między nami była zwada, Niechajże ją rozstrzygnie pistolet lub szpada. Daję ci broń na wybor, od działa do szpilki; A nie, to was wystrzelam jako w jamie wilki". I to mówiąc wystrzelił, a tak dobrze mierzył, Że porucznika obok Rykowa uderzył." H. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen odpowiemże felicjanem... 14.11.07, 18:59 a niech was wszyscy diabli... ps. to było STWIERDZENIE, a nie osąd, nie było tam elementu: dobrze, niedobrze, słusznie, bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Na oba 14.11.07, 20:42 ...odpowiedziałam. Na jedno - omyłkowe - i na drugie, należyte. H. Odpowiedz Link Zgłoś
gph a ile jeszcze jesteś w stanie znieść? 14.11.07, 21:13 żebym wiedział kiedy zacząć się hamować :D Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Re: a ile jeszcze jesteś w stanie znieść? 14.11.07, 22:06 To zniosłam. Zajrzyj do poczty. H. Odpowiedz Link Zgłoś
gph napisałem cóś jeszcze 30.11.07, 16:08 być może naiwnie, ale ja się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś