Gość: DJ Rydzyk IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 00:54 No, mgr Twarożek i mgr Doerre, dajcie głos. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monty pp. Doerre i Twaróg, jeszcze nic nie stracone. IP: *.ipartners.pl 05.09.03, 10:15 "Więc jak będzie?" - krzyknął kat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Doerre Panie Profesorze IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 10:44 Panie Profesorze, Wątpie by Pan to przeczytał, ale być może ktoś Panu doniesie. Wiem, że ma Pan zupełnie inne od moich poglądy polityczne. Jednak zawsze uważałem Pana za człowieka, który potrafi spokojnie o tym rozmawiać. Dlatego po przeczytaniu Pańskiego listu, jestem doprawdy zszokowany: Jak Pan, specjalista m.in. w dziedzinie historii prasy przedwojennej, znający mechanizmy rządzące informacją prasową, może w takim stopniu ufać tego typu informacjom, by na ich podstawie pisać taki list? Nie mówię już o zawodowych łgarzach i świniach, ale nawet uczciwemu dziennikarzowi (co w wypadku Wyborczej nie ma miejsca) może zdarzyć się pomyłka. Nigdy nie podważałem dorobku literackiego Boya, nie wyraziłem też satysfakcji z faktu jego rozstrzelania przez nazistowskich oprawców (korzystających zresztą z listy sporządzonej przez OUN). Sprawa kłamstw Wyborczej znajdzie finał w sądzie, ale listu, który Pan napisał, choćbym Panu Profesorowi udowodnił czarno na białym, że kierował się Pan nieprawdziwymi informacjami, już przecież nikt nie odwoła. I o to im właśnie chodziło. Pomimo wszystko z poważaniem Piotr Doerre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Panie Profesorze IP: *.ipartners.pl 05.09.03, 10:53 Złodziej złapany za rękę też mówi: "to nie ja!". Zasze ceniłem ludzi, którzy potrafią się przyznać do błędu i powiedzieć przepraszam. Pan dalej brnie, licząc nie wiadomo na co. Za grosz wstydu, nawet w obliczu listu Pańskiego Profesora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doerre Re: Panie Profesorze IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 23:58 Gość portalu: monty napisał(a): > Zasze ceniłem ludzi, którzy potrafią się przyznać do błędu i powiedzieć > przepraszam. No właśnie, to pewnie znowu będzie Pan cenił Wyborczą, kiedy już mnie przeprosi za te wszystkie bzdury na mój temat, które wypisywała! No chyba, że nie umie przyznać się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojtekA To strach IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.03, 02:18 Widac profesorowie wystraszyli sie, że podzielą los dr Ratajczaka, ktory teraz nie moze znalezc pracy na żadnym uniwerku bo dopadła go karzaca ręka Unii Wolności - jak sama nazwa wskazuje ludzi kochajacych wolnosc (w tym rowniez do badan historycznych) Jednak strach profesorow ma duze oczy, bo UW zamienilo sie w miedzy czasie w Mumie Wolnosci, no i w tym przypadku nie chodzi przeciez o "antysemickie fobie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Panie Doerre IP: *.crowley.pl 08.09.03, 23:22 Chłopcze, nie pierdol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.dop.krakow.pl 05.09.03, 12:03 I Bogu i Profesorom dzięki? P.S. -gdzie teraz szukać promotorów prac doktorskich ? -może jakieś podpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 12:34 prof. się nie popisali - takie będą rzeczpospolite jak młodzieży chowanie..., ale cóż kadra naukowa wyginęła denuncjowana przez różnych Boyów we Lwowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosty Robotnik Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.dop.krakow.pl 05.09.03, 13:14 Gość portalu: mgr napisał(a): > prof. się nie popisali - takie będą rzeczpospolite jak młodzieży chowanie..., > ale cóż kadra naukowa wyginęła denuncjowana przez różnych Boyów we Lwowie... Cała nadzieja w nowych mgr, inż. i licencjatach, ktoś musi wskazywać nam drogę i nieść kaganek oświaty. Hetman Zamoyski może spoczywać w spokoju, bo młodzież jest chowana jak w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.crowley.pl 08.09.03, 23:26 sądząc po wygłaszanych bzurnych opiniach, to z ciebie magister, jak z obecnego prezydenta... też kilka razy w życiu widziałeś ludzi z wyższym wykształceniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent UJ Co profesorowie wiedzą o kolaboracji? IP: 149.156.184.* 05.09.03, 13:13 Ha Ha Ha. Ci Państwo mogą wiele powiedziec o kolaboracji, Boya i nie tylko Boya. Polecam książkę Ireny Paczyńskiej "O latach wspólnej walki. Obywatele radzieccy w partyzanckim ruchu oporu na ziemi kieleckiej i krakowskiej 1941-1945", Warszawa 1978 albo broszurkę "Radzieckie formacje partyzanckie w Polsce południowej", Kraków 1973. Klasyka socrealizmu naukowego. Czy tego typu "autorytety" naprawdę myślą, że ludzie już nic nie pamiętają z tego, co było 20, 30 lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda Re: Co profesorowie wiedzą o kolaboracji? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 21:09 Dziekuje absolwentowi UJ. Radzieccy partyzanci zawsze i wszedzie snia mi sie po nocach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamietliwy KOLABORACJA LPR IP: *.menta.net 05.09.03, 21:20 A krakowskiego Papieza, ktory wsypal kolegow komuchom,za co rok siedzieli w pierdlu to ja tez pamietam. Jakos nikt o tym nie chce mowic... ba nawet czytajacy te forum Doerre i srednio wyksztalcoy Twarog (bo przeciez nie magister, gdyz za moje pieniadze ciagle studiuje) nie chce sie ustosunkowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doerre Re: KOLABORACJA IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 23:51 Do czego się ustosunkować? Nawija Pan? Pani? anonimowo, rzuca jakieś półsłówka i mam się ustosunkować? My się nie ukrywamy, można do nas przyjść i przynieść jakieś papiery, czy co tam Pan (Pani?) ma na dowód. Jeśli się Pan (Pani?) z jakichś, sobie tylko znanych powodów nie chce ujawniać, może Pan skserować i pocztą przesłać. Piotr Doerre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolaboracja Re: KOLABORACJA IP: *.menta.net 06.09.03, 00:44 > Do czego się ustosunkować? Nawija Pan? Pani? anonimowo, rzuca jakieś półsłówka > i mam się ustosunkować? jak to do czego, do sytuacji, ktora miala miejsca na poczatku lat osiemdziesiatych, to nie sa polslowka, tutaj padlo nazwizko. Nie wie Pan kim jest Marek Bik??? Na pewno w okresie antykomunistycznym zrobim wiecej anizeli Pan!!! I ja ide za zaklad. >My się nie ukrywamy, można do nas przyjść i przynieść > jakieś papiery, czy co tam Pan (Pani?) ma na dowód. A po co panu papiery? Wystarczy przeprowadzic szczera rozmowe z Papiezem, o tym jak to bylo w czasie napadu na Filmotechnike. Co pan chce papieru z UBecji, to gdzie Pan zyje??/, pech chcial, ze co niektorzy z tamtych czasow jeszcze internetem nauczyli sie poslugiwac, bo ze pamietaja wszyscy to chyba jasne... >Pan skserować I co? Niby mam uwierzyc, ze Pan rozliczy jedna z osob ze swojej partii, z ktorej jak wyniklo korzysta chociazby z faxu (za moje, bo podatnika pieniadze). Za duzy ze mnie chlopczyk, ja nazwisko rzucilem, kto nie wierzy niechaj sobie sprawdzi, Pan oczywiscie w zaparte bedzie mowil inaczej, ale to juz nie moj problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doerre Re: KOLABORACJA IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.03, 19:38 > I ja ide za zaklad. Ja nie idę "za zakład" (co to za gwara?). Słyszałem o Biku, pewnie, że więcej zrobił, bo ja byłem wtedy w podstawówce. > A po co panu papiery? A dlaczego mam wierzyć jakimś anonimom? > Za duzy ze mnie chlopczyk, ja nazwisko > rzucilem, kto nie wierzy niechaj sobie sprawdzi, Pan oczywiscie > w zaparte bedzie mowil inaczej, ale to juz nie moj problem I to jeszcze anonimowemu bełkotowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Re: KOLABORACJA IP: *.menta.net 06.09.03, 20:08 >Ja nie idę "za zakład" (co to za gwara?). faktycznie troche wieksza literowka, lecz chyba juz nie ma sie czego Pan czepiac, albo rozmydla temat. > A dlaczego mam wierzyć jakimś anonimom? wystarczy porozmawiac, najlepiej to z Papiezem, skoro faksy do GW wysylaja Panstwo z jego biura, to chyba czasami sie widujecie... > I to jeszcze anonimowemu bełkotowi? nazywam sie Jan Kowalski, i co to teraz zmienia? bedzie Pan wypuszczal szpicli, niby mam uwierzyc, ze moje slowa sa bardziej wiarygodne, dla Pana na pewno nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Pamietliwego MATWA Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.03, 01:07 Studiuje za swoje pieniądze (powtarzanie roku na studiach płacę z własnej kieszeni), ksiązki, podręczniki etc. także kupuje za swoje pieniądze, Państwo mi w tym nie pomaga. Pan również. Tylko proszę nie pisać o płaconych podatkach, też to robię. To po pierwsze. Po drugie, podobnie jak mój kolega Piotr Doerre czekam na szczegóły rzekomego "kapowania" na poczatku lat 80-tych. Miałem wówczas trzy latka, notorycznie wysypywałem budyń mojej babci na podłogę, ona uczyła mnie modlić się na różańcu i jakieś "kapowania" tamtego czasu mało mnie obchodzą. Jest coś na rzeczy, proszę bardzo! Jeśli nie ma,to szkoda czasu i impulsów tpsa na udział w forum GW. Poza tym proszę się ujawnić z imienia i nazwiska. Po trzecie, jak tak dalej pójdzie, to za własne poglądy i obronę swojego świata wartości zabroni się radnym Ligi Polskich Rodzin chodzić ulicami Krakowa. Na całe szczęście mieszkam w Nowej Hucie i częściej poruszam się po przepięknych osiedlach! Maciej Twaróg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.crowley.pl 08.09.03, 23:36 Po prymitywnym światopoglądzie od razu widać, żeś z LPR, a co gorsza z Nowej Huty. Ale zapomniałem, że dla tak wielkiego "patrioty", stalinowska dzielnica, to najpiękniejsze miejsce, wspanialsze niż ten zwyrodniały Kraków. Skoro ci tam tak dobrze, siedź tam i nie szpeć krakowskich ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATWA raz jeszcze Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.03, 01:09 Zapomniałem o jednym. Na początku lat 80-tych była PZPR, SD, ZSL i KOR coś tam jeszcze, no i oczywiście Solidarność. Ligi Polskich Rodzin niestety dla Pamiętliwego nie było. Więc proszę nie pisać o kolaboracji Ligi Polskich Rodzin! Maciej Twaróg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamietliwy Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.menta.net 06.09.03, 12:46 Na poczatku lat 80 troche wiecej tego bylo, lecz nie o to chodzi. Faktycznie masz racje, nie mozna pisac o kolaboracji LPR, jedynie mozna pisac o kolaboracji jednego z jej czlonkow. Szczegolow juz troche opisalem, zas najlepiej jakbys zapytal Papieza, on przeciez to zrobil. Na poczatku lat osiemdziesiatych razem z paroma osobami bral udzial w napadzie na Filmotechnike, ktorego celem bylo zalatwienie papieru do drukowania opozycyjnej bibuly (takie czasy byly), po tym napadzie wlasnie UBecji Twoj partyjny kolega Papiez, wsypal kto tam byl, w efekcie na rok trafily dwie osoby za kratki, pierwsza to byl Marek Bik (dosyc znany w Krakowie), drugiego nazwiska nie pamietam. UB szukalo na Bika jakiegos haka i wlasnie dzieki Papiezowi wsadzili go jako kryminaliste a nie politycznego (tego chcieli uniknac). Przy okazji powspominaj z kumplem jak to bylo... Piszesz ze wspolpraca z komuchami Cie nie obchodzi... Ja przypomnialem ta historie, gdy wyszlo zamieszanie o Boyu, jako kolaborancie, to w koncu obchodzi Cie taka wspolpraca czy tez nie? Jakas konsekwencje trzymac trzeba, nie da sie siedziec okrakiem. I ostatnie, panstwowe szkolnictwo wyzsze bylo i jest oplacane z pieniedzy podatnika, to sa rzeczy niepodwazalne, a fakty czy zaplacisz za powtarzanie roku, tutaj nic nie zmienia. To nie jest kwota, ktora oplaca roczna pensje wszystkich wykladowcow, promotora i zajec ktore powinienes odbyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojtekA Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.03, 02:37 1. Nawet jesli to prawda z Papieżem to jemu nikt pomnikow nie stawia. 2. Podatki placimy my wszyscy, to nie jest pomysl moj ani M. Twaroga. Jesli Ci sie to nie podoba to sprobuj to zmienic, a nie wypominaj komus, ze za Twoje pieniadze studiuje, bo to smieszne. Jak chcesz odzyskac te pieniadze, to tez studiuj w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.menta.net 07.09.03, 13:55 > 1. Nawet jesli to prawda z Papieżem to jemu nikt pomnikow nie > stawia. Tak, lecz po raz kolejny mowie, przypomnialem ta historie w kontekscie zarzutow o wspolprace z sowietami Boya. Poki co to wyglada tak: wspolpracujacego z sowietami Boya wyzywamy od kolaborantow i chcemy usuwac pomnika. Wspolracujacego z komuchami Papieza, bronimy jak mozemy, a co wiecej nawet wspolnie dzialamy. Mi sie to za przeproszeniem "kupy nie trzyma". > 2. Podatki placimy my wszyscy, to nie jest pomysl moj ani M. > Twaroga. Jesli Ci sie to nie podoba to sprobuj to zmienic, a nie > wypominaj komus, ze za Twoje pieniadze studiuje, bo to smieszne. > Jak chcesz odzyskac te pieniadze, to tez studiuj w czym problem? Wiesz moj drogi, ja studia skonczylem ponad 20 lat temu, to po pierwsze, zas skonczylem je w regulaminowym czasie, a musisz uwierzyc, ze bylo to wtedy duzo trudniejsze, bo jak sie uczestniczylo w tzw. opozycji, to zycie nie bylo takie latwe. Po drugie, i juz zupelnie offtopic. Studenci w chwili obecnej nie placa wszystkich podatkow co pozostali obywatele. Maja zwolnienia i ulgi, otrzymuja zwroty z Urzedu Skarbowego, nie placa ZUSu i tak dalej. Wiec prosze nie badz taki "hop do przodu" i nie wmawiaj mi ze placimy po rowno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F/X Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 14:56 > Wspolracujacego z komuchami Papieza, bronimy jak mozemy, a co Panie Pamiętliwy, Kowalski, Czy Jak Tam Się Pan Nazywa. A może to pan doniósł przed laty komuchom na swego kolegę, a teraz próbuje zmylić ślady i rozpuszcza jakieś lewe tropy? Tak się tylko glośno zastanawiam. Bo wybrał pan dość dziwny sposób na zemstę po latach. I dlaczego dopiero teraz pan sobie przypomniał? Od 1989 r. siedział pan w więzieniu? > Wiesz moj drogi, ja studia skonczylem ponad 20 lat temu, I to oczywiście nie na koszt państwa, czyli ograbionych przez komunę? > bylo to wtedy duzo trudniejsze, bo jak sie > uczestniczylo w tzw. opozycji, to zycie nie bylo takie latwe. M.in. dzięki "naukowcom" takim jak Paczyńska. Ta od listu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojtekA Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 23:14 nie placa ZUS, wiec beda dostawac mniejsza emeryture w przyszlosci. Czyz nie taki jest sens obowiazkowego US? Jesli uwazasz inaczej to oznacza, ze panstwo okrada obywateli w swietle prawa, a to byloby bardzo niedobrze czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.Red-81-34-248.pooles.rima-tde.net 09.09.03, 10:11 Gość portalu: WojtekA napisał(a): > nie placa ZUS, wiec beda dostawac mniejsza emeryture w > przyszlosci. A skad Ty takie madrosci wynosisz??? Na przyszlosc raczej zastanow sie, gdy chcesz sie wypowiadac na temat, w ktorym wogole sie nie orientujesz. Pisze o obowiazkowym ZUSie a nie o drugim filarze, cos Ci sie pomylilo. Nie placa ZUSu, natomiast okres studiow wlicza sie do lat pracy, to znacza nie mniej nie wiecej, tylko dokladnie tyle, ze wszyscy pozostali obywatele za nich placa. > Jesli uwazasz inaczej to oznacza, ze panstwo okrada obywateli w > swietle prawa, a to byloby bardzo niedobrze czyz nie? Jesli uwazam inaczej, to oznacza po pierwsze: ze Ty sie nie orientujesz zupelnie w temacie i chcesz mi cos wmowic. Po drugie, panstwo to bardziej ekonomicznie zlozona struktura, wiec jesli liczysz, na to ze kazdy otrzymuje tyle ile wklada, a nie, ze jedni zeruja na pieniadzach innych, to sie naprawde mylisz. Obawiam sie, ze nie masz za duzo latek. Zas o okradanie panstwa niechaj juz sie w Krakowie martwi niejaki Kurzyniec ze swoja ekipka, a tak na marginesie to przynajmniej jego glupkowate pomysly sa bardziej widowiskowe, anizeli zostanie radnym i wyszukiwanie zaszlosci sprzed prawie 100 lat, jakby Krakow nie mial na biezaco powazniejszych problemow. Na tej zasadzie proponuje obalic chociazby Mrozka, za teksty i grafiki sprzed 56 roku, Szymborksa swego czasu tez sie nie popisala, jak juz obalac to konsekwentnie, a nie wybiorczo, to tez sa osoby publiczne i znane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Promotorzy Twaroga? IP: *.crowley.pl 08.09.03, 23:40 Gość portalu: MATWA raz jeszcze napisał(a): > Zapomniałem o jednym. Na początku lat 80-tych była PZPR, SD, ZSL > i KOR coś tam jeszcze, A to kolega jeszcze historii najnowszej na kusrach nie przerabiał? Nie wyniósł tej wiedzy z nowohuckiego podwórka (czy to tam zgolili koledze główkę?), a w szkole był chory, czy stał w kącie? no i oczywiście Solidarność. Ligi > Polskich Rodzin niestety dla Pamiętliwego nie było. Więc proszę > nie pisać o kolaboracji Ligi Polskich Rodzin! > Maciej Twaróg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosty robotnik Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.dop.krakow.pl 09.09.03, 11:22 W tym wątku ciekawe refleksje młodych ludzi i trochę bzdur. Kolaboracja--- "Solidarność" nie kolaborowała z PRL, natomiast tzw. pierwsza "S" była wysycona przez członków PZPR i pracowników SB, oni, w ich pojęciu, nie kolaborowali, lecz wykonywali swoje zadania lub pracę, oczywiście kolaborowali, ale na własna rękę . LPR nie istniał, więc nie mógł, dzisiaj istnieje i działa, np. w Radzie Miasta Krakowa i co. Profesor cacy lub be- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: 212.78.158.* 09.09.03, 19:09 > a może jakiś inż., technicznym to > zawsze prościej. niezle zlosliwosci sie Ciebie trzymaja... ja mam nadzieje, ze droge wskaza nam pracownicy Dyrekcji Okregu Poczty w Krakowie, czyz nie? A tak na marginesie, to kazdy "prosty robotnik" pracuje w dyrekcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majster z dachu Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.dop.krakow.pl 10.09.03, 07:52 Jasne. Krzywi robotnicy są na rencie inwalidzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: 212.78.158.* 10.09.03, 20:03 i majster z dachu tez w tej samej firmie pracuje :) To ciekaw jestem kto rozliczy pracownikow Dyrekcji Okregowej Poczty, ktorzy zamiast nadzorowac moje przesylki zajmuja sie w ciagu pracy czytaniem i dyskutowaniem na forum Gazety. Cos mi sie widzi, ze to nie jest zakres obowiazkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majster z dachu Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.dop.krakow.pl 11.09.03, 08:50 Gość portalu: . napisał(a): > i majster z dachu tez w tej samej firmie pracuje :) > > To ciekaw jestem kto rozliczy pracownikow Dyrekcji Okregowej > Poczty, ktorzy zamiast nadzorowac moje przesylki zajmuja sie w > ciagu pracy czytaniem i dyskutowaniem na forum Gazety. > > Cos mi sie widzi, ze to nie jest zakres obowiazkow. 1. Nie Dyrekcji Okręgowej Poczty tylko Dyrekcji Okręgu Poczty. Jak ktoś chce dyskutować, to warto aby znał przynajmniej poprawne nazwy tego, o czym próbuje się wypowiadać. 2. Nie wszyscy pracownicy Dyrekcji Okręgu Poczty nadzorują przesyłki. Znajomość tematu i realiów ułatwia dyskusję. 3. Szkoda czasu na dyskusje z kimś kto nie zna nazw, tematu i d dodatku nie potrafi wypowiadać się za pomocą poprawnie sformułowanych zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: 212.78.158.* 11.09.03, 13:30 > 3. Szkoda czasu na dyskusje z kimś kto nie zna nazw, tematu i d dodatku nie > potrafi wypowiadać się za pomocą poprawnie sformułowanych zdań. co nie zmienia faktu, iz zamiast zajmowac sie praca, korzystajac ze sluzbowego polaczenia i komputera uwaznie czyta i wypisuje rozne rzeczy na forum GW. zas po drugie, czepianie sie bledow wcale nie swiadczy, ze nie ma sensu z kims dyskutowac, to swiadczy jedynie o tym, ze nie wiadomo jak skonczyc temat, wiec opierasz sie na czyms wyszukanym. Wiesz znam paru obcokrajowcow, ktorzy jezyk polski kalecza i wcale nie jest to dla mnie powod aby z nimi nie rozmaiwac. Mam rozumiec, ze jak przyjdzie do Ciebie prosty petent, ktory ma problemy z odmiana czasownika "byc" to odeslesz go z tzw. "kwitkiem", bo przeciez zle formulowal zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
teofilo Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i 18.09.03, 10:56 Gość portalu: . napisał(a): "To ciekaw jestem kto rozliczy pracownikow Dyrekcji Okregowej Poczty, ktorzy zamiast nadzorowac moje przesylki zajmuja sie w ciagu pracy czytaniem i dyskutowaniem na forum Gazety." Widać, że zareagowała IRCha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Nauczyciele do bicia? - promotorzy Twaroga i IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 13:47 e tam Odpowiedz Link Zgłoś