Gość: depreściak Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 17:45 "Podejrzewam, że większość turystów nie wiedziałaby, jak się zachować w takim przypadku - uważa mecenas Andrzej Patela." Większość ludzi na zagrożenie reaguje ucieczką więc nie rób z nas gościu debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anjew Dajcie tych tlukow mamie misia... ;-) IP: *.Red-80-59-230.staticIP.rima-tde.net 22.04.08, 17:50 A na powaznie - bestialstwo bez cienia uzasadnienia. Maksymalny przewidziany wyrok i grzywna na rzecz TPN. jak ktos jest skrzywionym debilem niech nie chodzi w gory, to nie jest miejsce dla zwyrodnialcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamal Mały niedźwiadek mógł ich rozszarpać przecież... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:03 Normalnie takie młode mogło pozabijać wszystkich turystów w górach. Oni są bohaterami, bo ukamienowali i utopili tego "żarłacza ludzi"! Wszak karmili go bułkami i jakoś bułek zabrakło, a to rozwścieczyło tego włochatego mordercę, który się na nich rzucił!!! O zgrozo!!!!! POWINNI SIEDZIEĆ!!! DZIKICH ZWIERZĄT SIĘ NIE KARMI!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a7x Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:03 Przyjechało pare mieszczuchów z półwytrysku nie mająych pojęcia co to niedźwiadek. Myśleli że to czupacabra i zabili dla nagrody. A tak na poważnie należy im się co najmniej dwa latka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:07 Ich powinien spotkać ten sam los ludzie są gorsi niż zwierzeta!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Swoja odmowa zeznan pograzaja sie bardziej niz 22.04.08, 18:17 "mysla". Chca dzisiaj, zamiast uznac swoja prostacka glupote grac ofiary, stad taka strategia: mogliby zreszta, swiadomi swojej glupoty, zaplatac sie we wlasnych zeznaniach obciazajac sie jeszcze bardziej. Czlowiek jest jednym z najbardziej bestialskich zwierzakow jakie istnieja stad przetrwal tyle czasu kiedy inne gatunki wymieraly. Dzisiaj zagraza sobie samemu na rowni swoim bestialstwem jak i glupota. Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Dranie 22.04.08, 18:18 Skończone dranie. Jakim trzeba być ludzkim potworem żeby dla zabawy zrobić coś takiego. Szkoda że grozi im tylko 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q. Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.brzezno.univ.gda.pl 22.04.08, 18:19 "Nigdy wcześniej w górach nie spotkali niedźwiedzia." itd... to niech "zwykli zjadacze chleba" najpierw poczytaja o parkach narodowych a potem chodza na wycieczki; argument Mecenasa jest po prostu smieszny... czy tez prawnicy musza z checi zysku oszukiwac nawet swoje sumienie i naturalne poczucie sprawiedliwosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus było nie karmić - kara za głupotę ceprów IP: *.chello.pl 22.04.08, 18:22 Było nie rzucać bułeczek. Już to podchodzi pod mandat. Do cholery, w parku narodowym nie wolno robić wszystkiego, co się żywnie podoba, a wszystko co tam jest, łącznie z dzikimi zwierzętami, stanowi własność społeczną. W przypadku rzadkich i zagrożonych zwierząt (wiecie ile niedźwiedzi żyje w całych Tatrach?? 11-13 osobników!!) jest to własność społeczna O DUŻEJ WARTOŚCI. To tak, jakby ktoś wszedł do Muzeum Narodowego i podpalił egipską mumię, bo bardzo się bał :-PPP BTW, skąd się biorą takie głupie cepry, co jadą w góry NIC O NICH NIE WIEDZĄC. Wypadałoby coś o tych Tatrach poczytać, choćby zwykły przewodnik Nyki, zanim w ogóle przekroczyło się bramę parku! Najbardziej rozbroił mnie tekst jednego z "poszkodowanych", który stwierdził "w górach byłem pierwszy raz, nie wiedzieliśmy nawet jak się nazywa szlak, którym idziemy" (nie wiem co miał na myśli, większość szlaków nie nazywa się w ogóle, może chodziło mu o to, którędy ten szlak przechodził ;-)) Spotykałem takich palantów i palantki niejeden raz i to w najbardziej ceprowsko-oczywistych miejscach, np. na ścieżce przez Boczań na Halę Gąsienicową panienka pytała się "nie wiem Pan dokąd ta droga idzie" ;-))) To samo na Polanie Stoły, szliśmy na akcję do jaskinii Bandzioch Kominiarski, przypałętała się sierota boża, pyta czy tam dalej można iść (bo zobaczyła że dalej ścieżka też wydeptana w śniegu ;-) To nie da się mapy za 5 zł kupić w Zakopanem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus ze strachu robili zdjęcia zabitemu niedźwiedziowi IP: *.chello.pl 22.04.08, 18:26 w skrajnym przerażeniu burak z wiochy Lubawy dodał "jestem lepszy niż Pudzian" ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mickey28 Re: Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.catv.net.pl 22.04.08, 18:31 Obrońca: "... nie wiedzieli jak się zachować...". Durny mecenasino jak nie wiedzieli jak się zachować to po co tam leźli. W TPN to człowiek jest gościem a nie niedźwiadek. Każdy poważny turysta wie, że nie karmi się zwierząt. Tylko matoły o tym nie wiedzą. Sąd powinien przywalić im pasiaki i ogromną karę za ten mord. Ktoś musi w końcu dać nauczkę pseudoturystom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.aster.pl 22.04.08, 18:32 cytat: "To są zwykli zjadacze chleba, którzy nie wiedzą jak się zachować w przypadku spotkania dzikiego zwierza." To niech siedzą w domu i jedzą chleb. Niewiedza nie jest usprawiedliwieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darth Wiader Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.198-70-69.mc.videotron.ca 22.04.08, 18:35 Cyt. "Wpadli w przerażenie, działali pod wpływem silnego stresu i obawy o własne zdrowie, a nawet życie."... Jasne. Zapewne jeszcze do tego mieli trudne dziecinstwo i byli molestowani seksualnie (najlepiej przez ksiedza). Dojdzie do tego jeszcze tzw. "mala szkodliwosc spoleczna czynu" lub "pomrocznosc jasna"... Niedzwiadka nalezy ekshumowac i przykladnie ukarac za "stwarzanie zagrozenia poblicznego" dowodem czego jest nadgryziony opuszek palca. Idac dalej, nalezaloby "prewencyjnie" wybic do nogi wszystkie niedzwiedzie na wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ea Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.bel.vectranet.pl 22.04.08, 18:40 tylko po co do "agresywnego misia" podchodzili,ja bym uciekala,eh... szkoda ze niedzwiedzicy nie bylo w poblizu by mieli agresywnego misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Spotkałem niedźwiedze w górach IP: *.jaskom.pl 22.04.08, 18:42 Oko w oko spotkałem niedźwiedzie w górach. Było to na Słowacji i też nie wiedziałem, jak się zachować.Ale strach jest tak paraliżujący, że sam podpowiada, co robić.Siąść i się nie ruszać... to pierwsza reakcja, później- powoli, bezszelestnie się wycofać!Były w odległości ok. 20-25 m, więc musiałem po prostu czekać, aż odejdą.Też były to młode osobniki, ale już takie wyrośnięte... Jeżeli faktycznie turystami kierował strach, to nie dążyliby do konfrontacji z niedźwiedziem. Był to najnormalniejszy mord na zwierzęciu z ich strony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:44 Są winni a wciskają ciemnotę . Maja zapłacić wspólnie tyle co utrzymanie do okresu dorosłości trzech niedźwiedzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Przeciez nad morzem moze ich... IP: *.VIC.netspace.net.au 22.04.08, 18:47 zaatakowac rekin ludojad, ktory wyskoczy z wody,ALBO JESZCZE GORZEJ,KROKODYL SLONOWODNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mitia Zrobic im to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:47 Najlpeij ich tez nawalac kamieniem i wzucic do potoku. Tak o jest jak przyjedzie kilku pacanów z jakiegos zadupia ktorzy nigdy swiata nie widzieli. I co maja tylko 2 lata dostac?! Zal!! To bylo dziecko jeszcze powinni dostac za to duzo wiecej. Daje sobie rece uciac ze wabli go jedzeniem. Mogli porpstu odejsc misiek nic by im nie zrobil. Ale banda baranow pewnie zeby go ociagnac d siebie zucali mu jedzenie co nie poskutkowalo. A ona co opuszek sobie zranila? Przeciez na miejscu sadu bym ja wysmial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c. Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: 78.8.138.* 22.04.08, 18:53 Niedzwiedzi jest mniej niz ludzi. Gdyby nawet niedzwiadek zjadl te 3 osoby, nic by sie nie stalo strasznego. A pewnie tylko by ich poranil. Niech ida siedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fala Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:55 to co zrobili jest bardzo zdziczale.Zachowali się jak mordercy.Za to że się tym chwalili powinni zostać ukarani jak najsurowiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Czerwonego kapturka i babcie ... IP: *.VIC.netspace.net.au 22.04.08, 18:59 takze zabil 'turysci', a pozniej obwinili o te zbrodnie wilka.PRZECIEZ WSZYSTKIM WIADOMO,ze pojedynczy wilk nie zaatakuje czlowieka, tylko ucieknie. I jak tu bajkom wierzyc ? Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Zdjęcia z rozprawy... 22.04.08, 19:02 www.eastnews.com.pl/news/temat.php?temat=00161235 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Zabiliśmy niedźwiadka, bo się baliśmy IP: *.uznam.net.pl 22.04.08, 19:12 Jakim trzeba być barbarzyńcą, żeby tak zmasakrować niewinne zwierzątko. Sąd absolutnie nie może dać wiary słowom tych zboczeńców moralnych, cała trójkę, a szczególnie tę "kobietę" powinna spotkać najsurowsza z możliwych kar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba wysterylizować tych jackiewiczów! IP: *.punkt.pl 22.04.08, 19:17 wysterylizować tych jackiewiczów! z takich rodziców to dopiero mordercy wyrosną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: wysterylizować tych jackiewiczów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 22:18 to prawdziwe nazwisko? to ja sobie ich zapamiętam . dostaną za swoje ścierwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśniczy To tylko zwierze, jeśli było to IP: *.kolornet.pl 22.04.08, 19:24 mniej lub bardziej umyślne to powinni zapłacić grzywnę na rzecz parku. Człowiek w momencie zagrożenie własnego życia zachowuje się czasami z przesadą. To instynkt przetrwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus nie było zagrożenia życia... IP: *.chello.pl 22.04.08, 22:43 ...tylko głupie cepry z wiochy. Niech zapłacą solidną grzywnę i wysprzątają szlak, na którym na pewno naśmiecili Odpowiedz Link Zgłoś