Dodaj do ulubionych

R. Mogilskie

IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.10.03, 21:51
czy wie ktos co dzisiaj sie działo w okolicach mogilskiego? widziałem dwie ciężarówki które wykonywały odwierty, jak w poszukiwaniu wody, co tam się dzieje?
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: R. Mogilskie IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 14.10.03, 21:59
      może początek przebudow ronda?
    • Gość: marcin ha Czyżby.... IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 22:03
      Gość portalu: Fassi napisał(a):

> czy wie ktos co dzisiaj sie działo w okolicach
      mogilskiego? widziałem dwie cięż
      > arówki które wykonywały odwierty, jak w poszukiwaniu
      wody, co tam się dzieje?

czyżby ruszała przebudowa ronda?

marcin ha
    • Gość: Yasioo Re: R. Mogilskie IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 15.10.03, 11:59
      Jak wyglądały te ciężarówki? Zwykłe, 4 kołowe na szerokich, bieżnikowanych
      oponach i ze stalowymi wieżami wysokości około 6 metrów na platformach? Jeżeli
      takie, to jest to sprzęt do odwiertów i rdzeniowania, czyli wyciągania rdzenia
      składającego się z humusu, gruntu, piasku, skał i cegieł z ruin fortu :) Celem
      takich odwiertów jest sprawdzenie rodzaju gruntu, miąższości poszczególnych
      warstw, głębokości posadowienia skał macierzystych itp. Jest to konieczne przy
      wszelkich budowach głębszych niż 1,5 metra, czyli maksymalnej głębokości
      posadowienia budynków.
      • Gość: marcin ha Re: R. Mogilskie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 13:46
        Gość portalu: Yasioo napisał(a):

> Jak wyglądały te ciężarówki? Zwykłe, 4 kołowe na
        > szerokich, bieżnikowanych
        > oponach i ze stalowymi wieżami wysokości około 6 metrów
        > na platformach?

Owszem, takie trochę rusko-wojskowo-terenowe, z żółtą
        wieżą podobnej jak piszesz wysokosci. Przez sekunde
        widziałem. jadąc dzis wyjątkowo tramwajem, od strony
        Powstania Warszawskiego.

marcin ha
        • Gość: Yasioo Re: R. Mogilskie IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 15.10.03, 13:55
          Jeżeli widziałeś też wiszące na wieży na stalowych linkach cienkie rury,
          średnicy poniżej 8 cm, to możesz być pewien, że to sprzęt o którym pisałem w
          poprzednim poście.
          • Gość: Fassi Re: R. Mogilskie IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.10.03, 18:02
            wczoraj był to jeden MAZ 4x4 i jeden KRAZ 6x6, obydwa z wysokimi wieżami, na których umocowane były wiertła średnicy jakicś 20 centymetrów, była jeszcze jakaś trzecia poradziecka ciężarówka, ale nie zdążyłem jej sprawdzić
            • Gość: Yasioo Re: R. Mogilskie IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 15.10.03, 19:46
              Wiertła? Nie rury ze śrubą na końcu? Czyżby mierzyli poziomy nawierconego i
              ustabilizowanego zwierciadła wody...?
              • Gość: Fassi Re: R. Mogilskie IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.10.03, 20:03
                nie mam pojęcia, ale wiem że widziałem identycznego MAZa jak kopali studnie głębinową na Piastów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka