czarna.pati Zbigniew Ziobro musi przeprosić i zapłacić 09.12.08, 17:48 Widać teraz mszczenie się tak zwanej TEMIDY. Z nazwy bo to nic innego jak wszystko co najgorsze przychodzi mi na myśl. chcą pokazać: zobacz, chciałeś walczyć z nami to teraz my nauczymy cię pokory że nie podnosi się ręki nawet na skorumpowanych sędziów.Ludzie, wy nie wracajcie z tej Irlandii.Tam czekajcie na cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
s3kawka Całą tą bandę pisdzielców począwszy od Zera Ziobr 09.12.08, 17:49 Za ten bałagan i faszystowskie podejście powinni wszyscy pisdzielce byc' karani grzywnami i nawiązkami Odpowiedz Link Zgłoś
nadredaktorka Wow! 09.12.08, 17:49 W tym wątku sami dyżurni krzykacze internetowi Sławomira N. ? Instrukcje działają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogi Re: Wow! IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.08, 17:57 nadredaktorka napisała: > W tym wątku sami dyżurni krzykacze internetowi Sławomira N. ? Instrukcje działa > ją? Hudefak jest Sławomir N.? Fajnie, ze sie ta partia zakompleksionych histerykow konczy. Szkoda, ze tak powoli, i ze tak cuchnie ten rozklad. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk49 I takie pisomatołki od Gosiewskiego płatne 09.12.08, 18:27 od postu jak TY Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Większość tu ujada z prikazu Schetyny 09.12.08, 18:37 www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Przejac_internet_.html Normalni ludzie popierają ludzi uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Większość tu ujada z prikazu Schetyny 09.12.08, 18:41 Wyłącznie w twoim Matriksie. Jest dość odległy od rzeczywistości ale ty, jako wzorowy oszołom tego nie zauważysz :D Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Większość tu ujada z prikazu Schetyny 09.12.08, 18:44 Masz rację, nie wszyscy piszą bzdury z przykazu, niektórzy tylko z własnej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Większość tu ujada z prikazu Schetyny 09.12.08, 19:14 anwad napisała: > Masz rację, nie wszyscy piszą bzdury z przykazu, niektórzy tylko z własnej głup > oty. Widzę, że stać cię na odrobinę szczerości :D Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Większość tu ujada z prikazu Schetyny 09.12.08, 18:56 anwad napisała: > Normalni ludzie popierają ludzi uczciwych. A czy ktoś śmie twierdzić, że ten chłopczk z ADHD jest nieuczciwy? Ależ jest jak najbardziej uczciwy i lojalny wobec partii. Kiedyś próbował być nieuczciwy i wyobraź sobie miał czelnośc wpłynąć na wynik z góry ustalonych wyborów do władz partii w Małopolsce. Całe szczęscie, że Jarosław Kaczyński unieważnił wybory i w powórce już wygrał kandydat, którego sobie życzył pan prezes. W tym wypaku poniosła go aktorska fanazja, zapomniał biedak że oprócz niewąpliwych talentów aktorskich powinie się również wykazać talentami prawniczymi. Cóż natura aktora wzieła górę i teraz trzeba zapłacić tantiemy... Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Tak trzeba z pisuarami 09.12.08, 17:53 Teraz dowiedza sie, ile w przeliczeniu na zlotówki kosztuje arogancja i glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elza Ziobro śmieć!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 17:55 Mało te 30 tys! powinno byc razy kilka! ale ogłoszenia w tv walną gnoja po kieszeni...taka nasza pociecha. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Dlaczego ta wypowiedź niezgodna z regulaminem 09.12.08, 18:52 nie jest kasowana, a są kasowane inne, rzeczowe, tyle że nie prezentujące jedynie słusznych poglądów?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Zbigniew Ziobro musi przeprosić i zapłacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 18:00 pokazali w tv jak G bierze koperty, puścili w radio jak G każe wyłączyć pacjenta bo szkoda kłopotu w weekend a teraz zrobili z niego niewiniątko szok mam nadzieję że jeszcze wrócisz Zioberek Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Czy chlopcy z Komisji Sejmowej co opluli Kwiatkows 09.12.08, 18:02 tez zaplaca ? Sad nie potwierdzil zadnych rewelacji ktore oni oglaszali. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk49 no wiesz Jola, chłopcy?? Może Zero 09.12.08, 18:30 to rzeczywiście chłopczyk, ale Nałęcza i Rokity bym tak nie nazwał. A na marginesie, do dziś nie wiem za co Rywin siedział, i kto to niby miał należeć do GTW. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Zbigniew Ziobro musi przeprosić i zapłacić 09.12.08, 18:05 Jak znam życie i taktykę PiS, nie tylko nie zapłaci ani nie przeprosi ale będzie te4ż szczekał gdzie się tyko da że proces był polityczny a on skrzywdzony. Podobnie uczynił Lech Kaczyński i inni prominentni PiSowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyziobro Zbigniew Ziobro musi przeprosić i zapłacić IP: *.toya.net.pl 09.12.08, 18:05 hahaha Ziobro jak to czytasz to wiedz ze rozsiąde sie wygodnie i z usmiechem na twarzy zobacze jak sie kajasz i przepraszasz dra G!! jak ty to przezyjesz Ziobro, bedziesz stal i przepraszal doktorka!! hahaha a kaski musisz troche na doktorka wysuplac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyziobro Re: Zbigniew Ziobro musi przeprosić i zapłacić IP: *.toya.net.pl 09.12.08, 18:10 co ziobro wydaloby sie troche kaski z Pati miło ale nie wydasz bo twoja kasiorke wyda doktorek teraz!! i to wcale niemalo!! mozna powiedziec ze zafundowales doktorkowi samochod i basen do willi hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Zbigniew Ziobro musi przeprosić i zapłacić 09.12.08, 18:21 Gość portalu: antyziobro napisał(a): > co ziobro wydaloby sie troche kaski z Pati miło ale nie wydasz bo twoja kasiork > e > wyda doktorek teraz!! i to wcale niemalo!! mozna powiedziec ze zafundowales > doktorkowi samochod i basen do willi hahaha Raczej dobrego adwokata Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei W końcu jakaś konkrenta sumka 09.12.08, 18:07 To powinno go trochę wyprostować. Gdyby Jarosław dostawał takie kary, poszedłby z torbami. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Zbigniew Ziobro musi przeprosić i zapłacić 09.12.08, 18:09 Tak butnemu prawnikowi,ministrowi Sprawiedliwości słuszna kara,a może nawet załagodna... Nauczka dla następnych durnych polityków,co to nie potrafią zrozumieć,że słowa trzeba ważyć.,zanim się sprawy nie dowiedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HI-polit 30.000 to pikuś dla Ziobry. PiS zapłaci! IP: *.chello.pl 09.12.08, 18:15 Taka kwota wobec utraty czci przez doktora G.( za pomówienie go o uśmiercenie pacjenta, to stanowczo za mało, pomijając zarzuty o braniu przez niego łapówek. Per saldo utratę czci za pomówienie o eliminacji doktora G spośrod potencjalnych zabójców jest karygodne choćby na skutek zaniku transpantologii serca w tym czasie. Kto odpowie za te nieodwracalne skutki, szczególnie w owym czasie? To też trzeba wkalkulować w pomówienie świata lekarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Łapówkarza przepraszać to skandal ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 09.12.08, 18:18 Nowa twarz sprawiedliwosci w wykonaniu libertynów z PO i wasali z PSL Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Łapówkarza przepraszać to skandal ? 09.12.08, 18:33 Gość portalu: janusz napisał(a): > Nowa twarz sprawiedliwosci w wykonaniu libertynów z PO i wasali z PSL Bo wyrok sądu będzie ok tylko wtedy jak się będzie zgadzał z twoim Matriksem? Nie ma tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Re: Łapówkarza przepraszać to skandal ? 09.12.08, 18:34 Gość portalu: janusz napisał(a): > Nowa twarz sprawiedliwosci w wykonaniu libertynów z PO i wasali z PSL Ziobro ma przeprosić człowieka którego posądził o umyślne spowodowanie śmierci. Co do łapówek i mobbingu wypowie się sąd w swoim czasie, chyba że janusz jest sędzią jedynym i bezwzględnie sprawiedliwym. "Janusz ukradł auto sąsiadowi i zgwałcił córkę sołtysa". Jak ci się podoba takie stwierdzenie ? Póki nie ma wyroku sądu Janusz, dr. Garlicki i wszyscy inni są niewinni !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Doktorek to morderca............... 09.12.08, 18:35 i to wszystko w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ventus_historicus Re: ..Doktorek to morderca............... 09.12.08, 18:41 Skąd ty to wiesz? O. Rydzyk szepnął ci na ucho? Za takie właśnie opinie, wygłaszane przed rozstrzygnięciem sprawy przez niezawisły Sąd, pan Ziobro będzie musiał zapłacić niemałą sumę. Może i ciebie ktoś w końcu pozwie! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk49 ventus odpuśc Sobie, bokassa i presentation1 09.12.08, 18:55 to klasyczne pisowskie trole, nie warto ich karmić Odpowiedz Link Zgłoś
ventus_historicus Re: ventus odpuśc Sobie, bokassa i presentation1 09.12.08, 19:55 sceptyk49 napisał: > to klasyczne pisowskie trole, nie warto ich karmić Wiem, masz rację, ale ciężko ścierpieć taką wredną, ubecką formę propagandy, zwłaszcza w przypadku aspirujących do bycia Prawymi i Sprawiedliwymi Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Zbigniew Ziobro musi przeprosić i zapłacić 09.12.08, 18:25 To bardzo skomplikowane.Nie znam tego lekarza - trudno mi sie wypowiadac. Jesli zas chodzi o sady - to "BOKASSA" napisal co o tym mysli. Udajac obiektywizm - sadza tak jak im sie podoba. Najwyzszy czas aby zostali zwolnieni z pracy oraz placili duze odszkodowania ludziom, ktorych skryzwdzili wydajac krzywdzace postanowienia, bo maja z czego. To zaraza i epidemia teraz - skorumpowana patologia. Oczywiscie, ze zdarzaja sie czasem jeszcze uczciwi sedziowe - ale naleza oni do wyjatkow - i tych winno sie zatryzmac w pracy a nawet podwyzszyc im zarobki !! Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty już nikt nigdy przez tego pana pomówiony 09.12.08, 18:27 nie będzie. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Panie Ziobro, jesteśmy po Pana stronie! 09.12.08, 18:32 Był Pan najlepszym Ministrem Sprawiedliwości w historii Polski. Z determinacją dążył Pan do oczyszczenia i naprawy polskiego wymiaru sprawiedliwości. Za to jest Pan teraz PRZEZ TEN WYMIAR "SPRAWIEDLIWOŚCI" PRZEŚLADOWANY!!! Sądy robią co chcą! Jak za komuny! Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Panie Ziobro, jesteśmy po Pana stronie! 09.12.08, 18:36 anwad napisała: > Był Pan najlepszym Ministrem Sprawiedliwości w historii Polski. Z determinacją > dążył Pan do oczyszczenia i naprawy polskiego wymiaru sprawiedliwości. Za to > jest Pan teraz PRZEZ TEN WYMIAR "SPRAWIEDLIWOŚCI" PRZEŚLADOWANY!!! > > Sądy robią co chcą! Jak za komuny! Skandal! Jakim trzeba być zatwardzialcem żeby nawet wyrok sądu nie pomógł? Zrozum człecze: ZIOBRO ZROBIŁ MEDIALNĄ SZOPKĘ NA TEMAT DR. G. PRZED PROCESEM. To co? Prochy mu ktoś dosypał do kawy że zachował się w ten sposób? Czy może jednak jeden z idolów PiS okazał się żałosnym [censored]? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Panie Ziobro, jesteśmy po Pana stronie! 09.12.08, 18:42 Chcesz, żebym Ci życzyła, abyś w swoim życiu spotkał dr. G. i żeby on postąpił w stosunku do Ciebie jak do niektórych pacjentów, np. zostawił Ci w sercu gazę? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Panie Ziobro, jesteśmy po Pana stronie! 09.12.08, 19:02 Mysza... w rewolucyjnym uniesieniu zdajesz się przesadzać. Sąd wydał wyrok zgodnie z prawem. Przeczytaj sobie uzasadnienie i jeżeli nie trafia ono do Twojego przekonania to znaczy się, że nie potrafisz zachować do sprawy dystansu. Nie będę polemizował z słowami najlepszy itd... To Twoja opinia i dobrzy by było gdybyś nie rozciągała jej na wszystkich uczciwych Polaków bo nikt Cie do tego nie upoważnił. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Panie Ziobro, jesteśmy po Pana stronie! 09.12.08, 19:13 anwad napisała: > Chcesz, żebym Ci życzyła, abyś w swoim życiu spotkał dr. G. i żeby on postąpił > w > stosunku do Ciebie jak do niektórych pacjentów, np. zostawił Ci w sercu gazę? A ty chcesz żebym ci życzył żeby Ziobro oczernił cię przed cała Polską w TV? Jesteś medycznym laikiem. Słowa "gazik w sercu" działają elektryzująco. I co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad To Cię nie porusza?... 09.12.08, 19:18 Gazik w sercu Dr Mirosław G. w listopadzie 2006 r. jako ordynator Kliniki Kardiochirurgii Centralnego Szpitala Klinicznego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji kierował operacją wszczepienia zastawki serca u Floriana Mastalerza. Choć poinformowano go, że we wszczepionej zastawce aortalnej została pozostawiona rolgaza (nazywana popularnie gazikiem), nie przeprowadził operacji, by ją usunąć. O pozostawieniu gazika w sercu Floriana Mastalerza powiadomiła jednego z lekarzy instrumentariuszka Ewa C., o której personel medyczny szpitala MSWiA wypowiadał się bardzo pochlebnie, określając ją jako „osobę niezwykle kompetentną i rzeczową”. Jak zeznał dr Krzysztof R., to właśnie ona powiedziała mu o pozostawieniu gazika: „Podczas obchodu sali pooperacyjnej przyszła do mnie instrumentariuszka Ewa C. i poprosiła o pomoc, będąc prawie pewną pozostawienia gazika w lewej komorze serca tego pacjenta. Zadzwoniłem natychmiast do dr. G [...] na komórkę, informując go, że instrumentariuszka jest na 90 procent pewna o pozostawieniu rolgazy w lewej komorze serca. Otrzymałem natychmiastową odpowiedź, że rolgaza nie była w tej operacji używana. Dr G [...] kilka razy zapewnił mnie, że nie używał rolgazy i prosił o uspokojenie instrumentariuszki, po zakończeniu rozmowy telefonicznej rozmawialiśmy z Ewą na ten temat, ona była zrozpaczona. Ja na to odpowiedziałem, że w tej sytuacji dr G [...] wziął pełną odpowiedzialność na siebie”. Pozostawienie gazika w sercu pacjenta potwierdziła także Ewa C. „Po rozmowie dr. R [...] z dr. G [...] ja nadal byłam na 99 procent przekonana, że rolgaza została zaszyta w aorcie pacjenta. Dlatego jeszcze przed opuszczeniem szpitala do książki raportów pielęgniarek, instrumentariuszek kliniki kardiochirurgii szpitala MSWiA wpisałam, że u pacjenta F. Mastalerza nie zgadza się stan rolgaz oraz o poinformowaniu o tym lekarza dyżurnego i dr. G [...]. Operacja miała miejsce w dniu 22 listopada 2006 r., po czym w dniu 28 listopada 2006 r. przeprowadzona została reoperacja na skutek pogorszenia się stanu zdrowia pacjenta i wyniku kolejnego echa serca wskazującego na obecność ciała obcego. Ja uczestniczyłam w tej drugiej operacji, operatorem był dr G [...]. W trakcie operacji okazało się, iż istotnie pozostała rolgaza. [...] Miesiąc po drugiej operacji przed Wigilią dr G [...] poprosił mnie na rozmowę o tej sprawie. Doktor mówił, żebym się nie denerwowała, twierdził, że to głównie jego wina, że tak się stało. Po śmierci pana Mastalerza dr G [...] wezwał mnie do siebie do gabinetu i ponownie uspokajał mnie i twierdził, że to jego wina” – zeznała instrumentariuszka. media.wp.pl/kat,9932,wid,10650864,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: To Cię nie porusza?... 09.12.08, 19:25 anwad napisała: > Gazik w sercu Ty nie jesteś pierwsza która wywala na forum kilobajty tekstu. Po co? Nie lepiej podać linka. Czytam to samo po raz enty. Myślisz, że sąd uniewinniając doktora nie znał tych faktów? Co do gazika. Nie rusza mnie bo przecież takich gazików się używa. Jakby w polu operacyjnym zostawił śrubokręt którym przykręcał dzień wcześniej nogę od stołu to byłby problem. Zamiast wypowiadać się w sprawie ściśle fachowej związanej z wiedzą medyczną i z procedurami obowiązującymi podczas operacji warto chyba oprzeć się na opinii sądu który laikiem też będąc posiłkował się wiedzą ekspertów przy ocenie danej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: To Cię nie porusza?... 09.12.08, 19:33 Współczuję Ci Twojej głupoty i nieumiejętności samodzielnego myślenia. To mój ostatni post do Ciebie, bo dyskusja z Tobą jest bezsensowna. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: To Cię nie porusza?... 09.12.08, 19:35 anwad napisała: > Współczuję Ci Twojej głupoty i nieumiejętności samodzielnego myślenia. A ja współczuję ci twojej głupoty a może bardziej zaślepienia. > To mój > ostatni post do Ciebie, bo dyskusja z Tobą jest bezsensowna. No proszę. Ty chcesz dyskutować? Ty emitujesz prawdy objawione z którymi można się zgadzać lub być... głupim. Pozostaję więc głupi i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: To Cię nie porusza?... 09.12.08, 19:42 Nieładnie...( to tak a propos Twojej odpowiedzi koledze) A. Zwróć uwagę na jeden fakt. Gdyby p.Ziobro nie był min sprawiedliwości sprawa byłaby dyskusyjna, ale był i w uzasadnieniu wyroku sąd napisał, dlaczego uznaje racje Garlickiego. I zaniedbania na sali operacyjnej, jakich się być może dopuścił nie mają tutaj nic do rzeczy... To nie jest podstawa, aby minister sprawiedliwości ( Ziobro, czy jakikolwiek inny) sugerował społeczeństwu, że mamy do czynienia z mordercą. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: To Cię nie porusza?... 09.12.08, 19:25 fakty.interia.pl/kraj/prawo_i_bezprawie/news/sprawa-dr-g-opinia-eksperta,1084865 Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Re: Panie Ziobro, jesteśmy po Pana stronie! 09.12.08, 20:36 Wiesz, Ms. Kempa, odpuść już sobie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Doktorek to ....morderca............. 09.12.08, 18:32 Dr Mirosław G. w listopadzie 2006 roku jako ordynator Kliniki Kardiochirurgii Centralnego Szpitala Klinicznego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji kierował operacją wszczepienia zastawki serca u Floriana Mastalerza. Mimo,że został poinformowany, że we wszczepionej zastawce aortalnej została pozostawiona rolgaza ( nazywana popularnie gazikiem), nie przeprowadził operacji, by ją usunąć. O pozostawieniu gazika w sercu Floriana Mastalerza poinformowała jednego z lekarzy instrumentariuszka Ewa C[...], o której personel medyczny szpitala MSWiA wypowiadał się bardzo pochlebnie określając ją jako „osobę niezwykle kompetentną i rzeczową”. Według dr Krzysztofa R[...] to właśnie ona powiedziała mu o pozostawieniu gazika. „ Podczas obchodu sali pooperacyjnej przyszła do mnie instrumentariuszka Ewa C. i poprosiła o pomoc będąc prawie pewną pozostawienie gazika w lewej komorze serca tego pacjenta. Zadzwoniłem natychmiast do dr G [...] na komórkę informując go, że instrumentariuszka jest na 90 procent pewna o pozostawieniu rolgazy w lewej komorze serca. Otrzymałem natychmiastową odpowiedź, że rolgaza nie była w tej operacji używana. Dr G [...] kilka razy zapewnił mnie, że nie używał rolgazy i prosił o uspokojenie instrumentariuszki, po zakończeniu rozmowy telefonicznej rozmawialiśmy z Ewą na ten temat, ona była zrozpaczona. Ja na to odpowiedziałem, ze w tej sytuacji dr G[...] wziął pełną odpowiedzialność na siebie". Pozostawienie gazika w sercu pacjenta potwierdziła także Ewa C[...] „Po rozmowie dr R[...] z dr G[...] ja nadal byłam na 99 procent przekonana, że rolgaza została zaszyta w aorcie pacjenta. Dlatego jeszcze przed opuszczeniem szpitala do książki raportów pielęgniarek, instrumentariuszek kliniki kardiochirurgii szpitala MSWiA wpisałam, że u pacjenta F. Mastalerza nie zgadza się stan rolgaz oraz o poinformowaniu o tym lekarza dyżurnego i dr G[...]. Operacja miała miejsce w dniu 22 listopada 2006r., po czym w dniu 28 listopada 2006 r. przeprowadzona została reoperacja na skutek pogorszenia się stanu zdrowia pacjenta i wyniku kolejnego echa serca wskazującego na obecność ciała obcego. Ja uczestniczyłam w tej drugiej operacji, operatorem był dr G[...]. W trakcie operacji okazało się, iż istotnie pozostała rolgaza. (...) Miesiąc po drugiej operacji przed Wigilią dr G[...] poprosił mnie na rozmowę o tej sprawie. Doktor mówił, żebym się nie denerwowała, twierdził, że to głównie jego wina, że tak się stało. Po śmierci pana Mastalerza dr G[...] wezwał mnie do siebie gabinetu i ponownie uspokajał mnie i twierdził, że to jego wina” - zeznała instrumentariuszka. Według jednego z lekarzy dr G[...] kilkakrotnie zapewniał, że nie używał rolgazy podczas operacji Floriana Mastalerza i miał za złe przeprowadzenie specjalistycznego badania bez jego wiedzy i zgody. „Na odprawie dr G[...] zganił zrobienie badania echa serca przez dyżurnego anestezjologa i dr G[...] wyraźnie zakazał na przyszłość robienie badania echa bez jego wyraźniej zgody”. Opinie biegłych Według ustnej opinii biegłego prof. dr hab. Andrzeja Bochenka z dnia 13 lutego 2007 roku „ Gazik pozostawiony w lewej komorze serca na skutek wyrzutu krwi z lewej komory przedostający się do zastawki jest błędem lekarskim i stanowi zagrożenie życia pacjenta”. Z kolei prof. dr med. Roland Hetzer, który pozostawienie rolgazy w sercu pacjenta określa jako błąd w sztuce lekarskiej w opinii z 26 września 2007 roku napisał: „Naszym zdaniem operator jest odpowiedzialny za wszystkie zdarzenia, które występują w trakcie operacji. Również więc do jego zakresu odpowiedzialności należy usunięcie okładów używanych w miejscu operacji przed zamknięciem pacjenta. Kontrola tego, czy rolgaza pozostała w sercu powinna mieć miejsce wręcz przed wszczepieniem sztucznej zastawki, ponieważ tylko wtedy można ja było usunąc z komory bez większego wysiłku". Prof. Zbigniew Religa stwierdził dobitnie, że: „ W mojej ocenie przyczyna śmierci pacjenta była niewydolność wielonarządowa, wtórna do niewydolności serca spowodowanej niedomykalnością wszczepionej zastawki aortalnej na skutek zablokowania jej przez gazik. W związku z tym uważam, że bezpośrednią przyczyną śmierci było pozostawienie gazika w lewej komorze". Według opinii prof. Zbigniewa Religii „wprowadzenie gazika do lewej komory i jego usunięcie jest istotnym elementem operacji, za który w pełni odpowiada chirurg operator” Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: ..Doktorek to ....morderca............. 09.12.08, 18:34 presentation1 napisał: Kolejny znawca :D To, że uwierzyłeś Ziobrze nie znaczy, że Ziobro wiedział co mówi :D Przysypywanie forum stertami kilobajtów jest już BEZCELOWE :D Pozostaje ci psioczyć na ten wstrętny sąd :D Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Doktorek to ....morderca............. 09.12.08, 18:37 a nie psiocze na Sad.Psiocze na PRL , ktory dziala rekoma czlonka PZPR obecnego ministra Cwiakalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: ..Doktorek to ....morderca............. 09.12.08, 18:42 presentation1 napisał: > a nie psiocze na Sad.Psiocze na PRL , ktory dziala rekoma czlonka PZPR obecnego > ministra Cwiakalskiego. Wygodne. Wyłącznie ukochana przez ciebie opcja polityczna nie byłaby A FE! Pamiętaj co było sądzone i jaki był czyn zanim zaczniesz emitować niestety ewidentne bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałop Re: ..Doktorek to ....morderca............. IP: *.centertel.pl 09.12.08, 18:52 nawet jesli to co piszesz jest prawda, to nie czyni go mordercą, zawód lekarza jest taki jaji jest, czyli lekarz jest narazony na błędy,czytałem o tym ze ludzie okłamują lekarzy nawet bedac w ciezkim stanie ,zeby tylko nie usłyszec ze zaraz umrą.a przypadek o którym mówisz jest błedem lekarza , nie czyni go mordercą. a tak w ogóle to rozprwa dot. zniesławienia i złamania domniemania niewinnosci przez ministra sprawiedliwosci. pozatym nie zapominaj ze kazdy polityk jest scierwem, kazdy sie sprzedał całkowicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomunioo Re: ..Doktorek to ....morderca............. IP: *.acn.waw.pl 09.12.08, 19:52 Zwłaszcza ze pozostawienie gazika w ciele pacjenta to nie jest błąd lekarza a instrumentariuszki. Do Doktora można mieć tylko pretensje o reakcje na informacje ze instrumentariuszka mogła sie pomylić. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Lekarz jest odpowiedzialny 09.12.08, 20:00 Opinie biegłych Według ustnej opinii biegłego prof. dr hab. Andrzeja Bochenka z dnia 13 lutego 2007 roku „ Gazik pozostawiony w lewej komorze serca na skutek wyrzutu krwi z lewej komory przedostający się do zastawki jest błędem lekarskim i stanowi zagrożenie życia pacjenta”. Z kolei prof. dr med. Roland Hetzer, który pozostawienie rolgazy w sercu pacjenta określa jako błąd w sztuce lekarskiej w opinii z 26 września 2007 roku napisał: „Naszym zdaniem operator jest odpowiedzialny za wszystkie zdarzenia, które występują w trakcie operacji. Również więc do jego zakresu odpowiedzialności należy usunięcie okładów używanych w miejscu operacji przed zamknięciem pacjenta. Kontrola tego, czy rolgaza pozostała w sercu powinna mieć miejsce wręcz przed wszczepieniem sztucznej zastawki, ponieważ tylko wtedy można ja było usunąc z komory bez większego wysiłku". Prof. Zbigniew Religa stwierdził dobitnie, że: „ W mojej ocenie przyczyna śmierci pacjenta była niewydolność wielonarządowa, wtórna do niewydolności serca spowodowanej niedomykalnością wszczepionej zastawki aortalnej na skutek zablokowania jej przez gazik. W związku z tym uważam, że bezpośrednią przyczyną śmierci było pozostawienie gazika w lewej komorze". Według opinii prof. Zbigniewa Religii „wprowadzenie gazika do lewej komory i jego usunięcie jest istotnym elementem operacji, za który w pełni odpowiada chirurg operator” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Lekarz jest odpowiedzialny IP: *.acn.waw.pl 09.12.08, 20:18 > „ Gazik pozostawiony w lewej komorze serca na skutek wyrzutu krwi z > lewej komory > przedostający się do zastawki jest błędem lekarskim i stanowi > zagrożenie życia pacjenta”. Tylko ze to błąd Popełniony nie przez lekarza tylko instrumentariuszkę. > „Naszym zdaniem operator jest odpowiedzialny za wszystkie > zdarzenia, które występują w trakcie operacji No tak. Operator jest odpowiedzialny ale to nie on popełnił błąd. Jest odpowiedzialny za błędy swojego personelu. Jak dasz samochód do warsztatu i coś ci zepsują to odpowiedzialne jest szefostwo serwisu a nie mechanik. > Również więc do jego zakresu odpowiedzialności > należy usunięcie okładów używanych w miejscu operacji przed > zamknięciem pacjenta. Kontrola tego, czy rolgaza pozostała w sercu > powinna mieć miejsce wręcz przed wszczepieniem sztucznej zastawki, > ponieważ tylko wtedy można ja był o usunąc z komory bez większego > wysiłku". Ta kontrola polega na tym ze instrumentariuszka sprawdza czy zużytych gazików jest tyle co było nowych. I Tu prawdopodobnie popełniła błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Lekarz jest odpowiedzialny 09.12.08, 20:28 To przeczytaj tu, jaka była postawa dr. G. w całej sprawie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=410&w=88325246&a=88331425 Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Lekarz jest odpowiedzialny 09.12.08, 20:32 anwad napisała: > To przeczytaj tu, jaka była postawa dr. G. w całej sprawie: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=410&w=88325246&a=88331425 Litości - chcesz przeprowadzać przewód sądowy na forum? Po kiego? Naprawdę uważasz, że dysponujesz całością materiału jaki był do dyspozycji sądu? Ciebie nikt i nic nie przekona, że czarne jest czarne a białe jest białe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio/tomunioo Re: Lekarz jest odpowiedzialny IP: *.acn.waw.pl 09.12.08, 20:35 Juz to czytałem. I nawet pisałem gdzieś ze można G. zarzucić ze źle zareagował na zgłoszenie domniemanego błędu przez instrumentariuszkę. Tylko to nie czyni z niego mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Lekarz jest odpowiedzialny 09.12.08, 20:40 Też byś tak spokojnie reagował, gdyby chodziło o kogoś Tobie bliskiego? Rozumiesz, że tu chodzi o życie człowieka? Ludzie, gdzie się podziała Wasza wrażliwość?... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Lekarz jest odpowiedzialny 09.12.08, 20:44 anwad napisała: > Też byś tak spokojnie reagował, gdyby chodziło o kogoś Tobie bliskiego? Nie, nie reagowałbym spokojnie ale to nie ma nic do rzeczy. Sąd się ustalając winę nie zajmuje się tym jak ktoś reaguje. > Rozumiesz, że tu chodzi o życie człowieka? Ludzie, gdzie się podziała Wasza > wrażliwość?... Może dokładnie w tym samym miejscu gdzie miał ją Ziobro oskarżając publicznie dr. G o zbrodnię. Bo o tym właśnie jest artykuł i TEN wątek. Śmierć człowieka to tragedia jego bliskich. Dla lekarza to codzienność która w pewnym momencie przeradza się w statystyczną rejestrację - udało się/nie udało. Może dlatego lekarze, zwłaszcza ci którzy na co dzień stykają się z ludzką tragedią nie są wariatami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Lekarz jest odpowiedzialny IP: *.acn.waw.pl 09.12.08, 20:56 > Też byś tak spokojnie reagował, gdyby chodziło o kogoś Tobie > bliskiego? > Rozumiesz, że tu chodzi o życie człowieka? Ludzie, gdzie się podziała > Wasza wrażliwość?... Jesli by chodziło o kogoś mi bliskiego to raczej nie był bym obiektywny. > Rozumiesz, że tu chodzi o życie człowieka? W sprawie Dr. G. vs Ziobro chodzi o pomówienie człowieka w celu uzyskania "korzyści sondażowych". Sprawę zabójstwa (przez G.) pacjenta oraz narażenia na utratę życia lub zdrowia innego pacjenta śledztwo umorzono (zdaje sie ze gdzieś tak na wiosnę). Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Lekarz jest odpowiedzialny 09.12.08, 21:06 Jak chodzi o kogoś obcego, to lekarz może jego życie lekceważyć, tak? To, że umorzono śledztwo, nic nie znaczy. Nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Lekarz jest odpowiedzialny 09.12.08, 21:07 anwad napisała: > Jak chodzi o kogoś obcego, to lekarz może jego życie lekceważyć, tak? Nie, skąd ci to przyszło do głowy? > To, że umorzono śledztwo, nic nie znaczy. Nie w Polsce. Bo ty tak napisałaś. Ok :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Lekarz jest odpowiedzialny IP: *.acn.waw.pl 10.12.08, 00:43 > Jak chodzi o kogoś obcego, to lekarz może jego życie lekceważyć, tak? Nie. Tylko co to ma wspulnego o oskarżeniem lekarza o zabójstwo? > To, że umorzono śledztwo, nic nie znaczy. Nie w Polsce. Znaczy. Tak jak to ze sądy dwóch instancji uznały ze nie zachodzi prawdopodobieństwo, aby dr G. kogokolwiek zabił i zwolniły go z aresztu. To ze inne sądy dwóch instancji uznały pozew doktora G przeciw Ziobrze zasadnym. Jak i to ze Trybunał w Strasburgu przyjął skargę dr G. na władze Polskie do rozpatrzenia (wszyscy będziemy płacić za nieudolnego Ziobrę i to pewnie więcej niż on sam będzie musiał doktorkowi zapłacić.) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Lekarz jest odpowiedzialny 09.12.08, 20:41 Gość portalu: Zenio/tomunioo napisał(a): > Juz to czytałem. I nawet pisałem gdzieś ze można G. zarzucić ze źle zareagował > na zgłoszenie domniemanego błędu przez instrumentariuszkę. Tylko to nie czyni z > niego mordercy. No i jeszcze sam dokładnie to instrumentariuszce powiedział. Że się pomylił i wina jest po jego stronie. Naprawdę trzeba dużej klasy żeby przyznać się do takiego błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: ..Doktorek to ....morderca............. 09.12.08, 20:16 Gość portalu: tomunioo napisał(a): > Zwłaszcza ze pozostawienie gazika w ciele pacjenta to nie jest błąd lekarza a > instrumentariuszki. Do Doktora można mieć tylko pretensje o reakcje na > informacje ze instrumentariuszka mogła sie pomylić. Ale ja w ogóle nie wiem czy Ziobro pomawiając dr. G miał na myśli ten właśnie przypadek. To mogła już być raczej próba łatania dziur na Titanicu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimny Ziobro zadarł z lekarzami i prawnikami więc IP: *.devs.futuro.pl 09.12.08, 18:38 lekarze odpłacili mu się uśmierceniem ojca zaś prawnicy uwalili Ziobrę finansowo i to w świetle ostatnich zeznań lekarzy w sprawie łapówkarza. Fajnie tylko że to Polska przegrała. Przestępcy ma wolności uniewinniani przez Kwaśniewskiego, zaś Ziobro uwalany. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Ziobro zadarł z lekarzami i prawnikami więc 09.12.08, 18:40 Gość portalu: zimny napisał(a): > Fajnie tylko że to Polska przegrała. Przestępcy ma wolności uniewinniani przez > Kwaśniewskiego, zaś Ziobro uwalany. Co można powiedzieć o zdolnościach umysłowych ministra sprawiedliwości jeśli PRZED procesem urządza polowanie na czarownice z osobą dr. G w roli głównej? Ten wyrok to prosta konsekwencja tego zachowania. NIKT (normalny dodajmy) nie pozwoliłby sobie na coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimny Re: Ziobro zadarł z lekarzami i prawnikami więc IP: *.devs.futuro.pl 09.12.08, 18:46 tak, facet(lekarz łapówkarz) w świetle ostatnich zeznań faktycznie przyczyniał się do śmierci pacjentów ale sąd nie wziął tego pod uwagę. Nieważne są fakty. Ważne że Ziobro zadarł mafią - musi zginać. Rozumiem że gdy łapówkarz zostanie skazany i udowodnią mu przyczynianie siędo śmierci pacjentów to sędziowie zwrócą mu kilkrotnosć odszkodowania i przeproszą go w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Ziobro zadarł z lekarzami i prawnikami więc IP: *.acn.waw.pl 09.12.08, 19:59 > Rozumiem że gdy łapówkarz zostanie skazany i udowodnią mu przyczynianie siędo > śmierci pacjentów to sędziowie zwrócą mu kilkrotnosć odszkodowania i przeproszą > go w telewizji. Narazie to 7 maja 2008 Prokuratura Okręgowa w Warszawie, umorzyła śledztwo przeciwko doktorowi G. w sprawie zabójstwa pacjenta oraz narażenia na utratę życia lub zdrowia innego pacjenta. Bedzie prawdopodobnie miał zarzuty za łapówy, mobbing, znęcania się nad żoną oraz zmuszania do czynności seksualnych, ale nie o śmierć pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Zbigniew Ziobro musi przeprosić i zapłacić IP: 217.153.24.* 09.12.08, 18:42 A kto zwróci pieniądze za zatrzymanie rozwoju jednego z najnowoczesniejszych i perspektywicznych oddziałów transpalogicznych w Polsce? Panie Ziobro... a moze to Pan zabił?! - bo ktoś na czas ze wzgledu na całe zamieszanie i paralizującą oddział prace organów sprawiedliwości nie otrzymał przestrzepu?! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Zbigniew Ziobro musi przeprosić i zapłacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 18:42 To nie Temida jest ślepa, tylko konkretni ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l żal mi Zbysi, czas antenowy kosztuje tak duzo... IP: *.e-wro.net.pl 09.12.08, 18:45 Odpowiedz Link Zgłoś
jojo148 Czy Ziobro może kandydować do Parl. Europejskiego? 09.12.08, 18:46 Czy skazany prawomocnym wyrokiem sądowym może kandydować do Parlamentu Europejskiego ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Polska - raj dla bandziorów IP: *.gprs.plus.pl 09.12.08, 18:56 Jeśli jeszcze są Tu jacyś uczciwi ludzie to chyba powinni jak najszybciej stąd uciekać. Jeśli sądy i władza chronią przestępców i oskarżają tych co mają odwagę się przeciwstawić bandziorom w białych kołnierzykach, to wstydzę się, że jestem Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Polska - raj dla bandziorów 09.12.08, 19:17 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Jeśli jeszcze są Tu jacyś uczciwi ludzie to chyba powinni jak najszybciej stąd > uciekać. Jeśli sądy i władza chronią przestępców i oskarżają tych co mają odwag > ę > się przeciwstawić bandziorom w białych kołnierzykach, to wstydzę się, że jestem > Polakiem. Ale tylko twoje oszołomstwo nie pozwala ci dopuścić do siebie myśli, że Ziobro zachował się podle. Dla potrzeb partii zrobił sobie z dr. G kukiełkę do wbijania szpilek na szklanym ekranie. To jest zachowanie niegodne każdego kto potrafi spojrzeć sobie w twarz przy porannym goleniu. Sąd to tylko małe miki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Polska - raj dla bandziorów IP: *.acn.waw.pl 09.12.08, 20:06 > Jeśli jeszcze są Tu jacyś uczciwi ludzie to chyba powinni jak najszybciej stąd > uciekać. Jeśli sądy i władza chronią przestępców i oskarżają tych co mają odwagę > się przeciwstawić bandziorom w białych kołnierzykach, to wstydzę się, że jestem > Polakiem. Coś ci sie pomyliło. To nie sady i władza chronią bandziorów tylko sądy chronią obywateli przed władzą. To dowód ze politycy nie maja prawa pomawiać obywatela, nawet takiego na którym ciąża poważne zarzuty w celu "polepszenia" sobie słupków. Odpowiedz Link Zgłoś