Gość: Hng IP: *.eranet.pl 15.12.08, 23:23 Jogibabu! Brawo Jasiu! (Krzysiu) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alex Re: Nagroda im. prof. Bogdanowskiego: biura i dom IP: *.chello.pl 15.12.08, 23:44 Ten biurowiec to pierwszy ładny budynek tutaj zaprezentowany. Przynajmniej go wykończyli i ma ładny kształ w przeciweństkie do bunka come come zone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onyx???? Nagroda im. prof. Bogdanowskiego: biura i domy IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 23:54 Ten koszmar, ktory wyrosl ponad miare przy przecinajacej Krzemionki Powstancow Slaskich?! Koszmar! Jesli ktos zauwazyl podobienstwo pomiedzy tym szesciopietrowym bloczyskiem, a domkami na woli, to trzeba zapytac, co bral? Jak sie ta ohyda komponuje z sasiedniemi budynkami, to widac na zdjeciu, nic dodac nic ujac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzyniecki Re: Nagroda im. prof. Bogdanowskiego: biura i dom IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 16.12.08, 08:36 ale jak chesz sie komponowac madralo z tymi ruderami na Krzemionkach ? garaze stawiac ladne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b(u)ankier Nagroda im. prof. Bogdanowskiego: biura i domy IP: *.eranet.pl 16.12.08, 01:42 Ten biurowiec jest jeszcze całkiem ładny. Widać nowy trend w architekturze, a mianowicie nawiązanie do modyfikowanej genetycznie zebry afrykańskiej. Modyfikacje te wypadają różnie: ta opisana tutaj - całkiem nieźle, ta która powstaje na rondzie grunwaldzkim - fatalnie. Szkoda tylko, że chwilowa moda w architekturze będzie straszyć w Krakowie przez kolejne naście lat... Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Nagroda im. prof. Bogdanowskiego: biura i domy 16.12.08, 11:43 To osiedle na Woli jest najpaskudniejszą inwestycją jaka tam powstała ostatnio (a konkurencja jest naprawdę duża). Chyba się komuś nagrody pomyliły. Howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubinek Re: Nagroda im. prof. Bogdanowskiego: biura i dom IP: *.rev.numericable.fr 16.12.08, 11:54 Domki na Woli wygladaja fantastycznie. Zwlaszcza w porownaniu z tym co sie buduje aktualnie w Krakowie. Natomiast biurowiec jest nieciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z Woli Re: Nagroda im. prof. Bogdanowskiego: biura i dom IP: 208.53.147.* 16.12.08, 12:05 Czemu się dziwisz? Ta nagroda, jak i Archiszpa, to jedna wielka ściema. Niech Gazeta wytłumaczy, dlaczego jedną z głównych postaci w jury obu tych "konkursów" jest Konrad Myślik - wielokrotnie występujący jako doradca firm deweloperskich? Resztę dopowiedz sobie sam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Nagroda im. prof. Bogdanowskiego: biura i dom IP: *.wlan-117-137.betanet.pl 16.12.08, 16:41 Przypomnij sobie jakie inwestycje zdobywały tą nagrodę, a potem doszukuj się spisków! Zaułek Onyx na tle wszechobecnego kiczu (portyków, kolumienek, malowanych przyczółków, mandarynkowych tynków itp) wyróżnia się bardzo pozytywnie Biurowiec Onyx podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Nagroda im. prof. Bogdanowskiego: biura i dom 16.12.08, 17:18 Wyróżnia się pozytywnie? Wygląda jak baraki dla robotników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Nagroda im. prof. Bogdanowskiego: biura i dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 00:13 Nie no, bardzo proszę - z całym szacunkiem dla uczestników dyskusji - aby jednak nie wypowiadać się na tematy, o których nie ma się pojęcia. Każdy z nas ma jakieś swoje, prywatne poczucie estetyki, ale to jeszcze nie znaczy, że każdy z nas powinien autorytarnie zabierać głos w dyskusji o sprawach przestrzeni publicznej. Ocenę domków Onyx pozostawmy fachowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
strass1 Re: Nagroda im. prof. Bogdanowskiego: biura i dom 18.12.08, 13:15 @d. O widzę że w Galicji wprowadzają cenzurę !!!,a myślałem że ją zlikwidowali w 1990 Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_myslik Ściema - sliczne słówko 17.12.08, 01:26 Witaj Drogi Anonimowy Przyjacielu! (chowający się jak myz pod miotłą za serwerem w miejscowości Woodstock pod Chicago, na którym korzystasz tylko z przestrzeni dysków, bo nie podejrzewam Cię o wstawanie o szóstej rano CET tylko po to, by napisać tych parę napastliwych słów!) Jeśli jesteś zainteresowany odpowiedzią - i to szczegółową - na Twoje pytania, lub insynuacje, to przedstaw się imieniem i nazwiskiem, a dowiesz się wszystkiego. Nawet jeśli wejdziesz na skrzynkę po jabłkach i będziesz głośno krzyczał brzydkie wyrazy, to "Gazeta" i tak z niczego Ci się nie wytłumaczy, bo - o ile znam zasady działania mediów - redakcje na anonimowe listy nie odpowiadają. Nie wytłumaczy się także dlatego, że to ja jestem współinicjatorem obu tych konkursów. Czy Ci się to podoba, czy nie. I mam na uwadze ich stały rozwój oraz - dobrze pojęty interes Krakowa. Ludzie - Anonimowy Przyjacielu - mają skłonność do wierzenia w najgłupsze brednie, byle tylko potwierdzały to, co sobie sami wymyślą i sami uznają za prawdę. Właśnie padłeś ofiarą tego sposobu myślenia - co naraziło Cię na śmieszność. Proszę przyjąć wyrazy współczucia. Propozycja wyjaśnień pozostaje aktualna, a jeśli z niej nie skorzystasz, to publicznie dasz dowód działania w złej wierze, i tak nasza krótka a jednostronna znajomość się zakończy. Z poważaniem Konrad Myślik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z Woli Re: Ściema - sliczne słówko IP: 208.53.147.* 17.12.08, 12:07 Uderz w stół a pan Myślik się odezwie. Wystarczy prześledzić pana posty na forum Gazety - już dawno był pan pytany o powiązania z firmami deweloperskimi np. z Terra Casa i jakoś wykręcił się pan sianem zamiast odpowiedzieć. Wielokrotnie występował pan jako doradca firm dewelopoerskich, choćby w Gazecie. I właśnie dlatego nie podoba się mi, że jest pan również jurorem w Archiszopie i konkursie im. prof. Bogdanowskiego. Nie twierdzę, że stoją za tym jakieś ciemne sprawki, mimo tego co czasem w Krakowie można usłyszeć. Po prostu: nemo iudex idoneus in propria causa - nikt nie jest odpowiednim sędzią we własnej sprawie. Nie można jednocześnie grać w piłkę i sędziować, tak samo jak kandydat do władz nie może być w komisji wyborczej etc. I piszę to właśnie w "dobrze pojętym interesie Krakowa". Nie zamierzam ujawniać swoich danych, bo wiem jaki pan potrafi być agresywny wobec tych co myślą inaczej. Zresztą, zasady forum dają mi taką możliwość. Pan tu występuję jako osoba publiczna, nie ja. I pana odpowiedź tylko świadczy o pana klasie, lub jej braku. Podejmując działalność publiczną trzeba liczyć się z jej szeroką oceną a pan, widać niestety, tego nie zrozumiał. Pisze pan o jakiejś "znajomości", a przecież nie chodzi o takie relacje. Znów pan odburknął, można powiedzieć, jak zwykle. A co do Woodstock, to pan nie trafił, choć całkiem blisko bo też Illinois :-) Podziwiam pana upór i poświęcenie w śledzeniu wrogów, szkoda, że zazwyczaj pan sam sobie ich wymyśla. Mnie szkoda byłoby czasu żeby każdemu sprawdzać ip, co wiele razy pan tu pokazał, a potem straszył "znam twoje ip" - w domyśle wiem kim jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_myslik No i właśnie się zakończyła. 17.12.08, 17:39 nasza znajomośc. I to zanim się zaczęła. Musi Pan poszukać sobie kolegów gdzieś idziej. Komunikat był dość prosty. Najwyraźniej go Pan nie zrozumiał. Mimo prostoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z Woli Re: No i właśnie się zakończyła. IP: 208.53.147.* 17.12.08, 19:32 Jednak się pan czegoś uczy. Przeszedł Pan z "Ty" na pan. Nonono. :-) Bardzo szkoda, że nie da się z panem normalnie porozmawiać. Mógł pan wyjaśnić, a tylko mnoży pan wątpliwości. Zainteresowanym polecam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=6591970&a=6591970forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=6297836&a=6590657 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golkondryna myślik myślik i nie wymyślik (cytat) IP: *.ovh.net 17.12.08, 20:00 Co tu dużo gadać: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=410&w=88618517&a=88681894 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Plebiscyt: domy i biurowiec IP: 94.254.227.* 17.12.08, 16:33 gdyby cały biurowiec wyglądał tak jak wyższe piętra to moze było by to ładne, niestety. NA DOLE INNA BAJKA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Nagroda im. prof. Bogdanowskiego: biura i dom IP: *.autocom.pl 17.12.08, 21:48 "Budynki łącznie z dachami obłożono ekologicznymi panelami Trepsa w grafitowym kolorze nadającymi im nieco futurystycznej wymowy" Co to jest "trepsa"? Chodzi może o panele popularnie zwane "trespa" "Eleganckie gładkie elewacje to wyłom na tle do przesytu spopularyzowanych w Krakowie płyt z piaskowca" I tu zmartwię pana redaktora (albo uciesze, nie wiem w sumie) większość tego "piaskowca" to własnie...trespa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale się podłozyli O Jezu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 21:59 - to się nazywa uciecha dla publiki. Swoją drogą ten biurowiec to jakieś nieporozumienie wśród nominacji. Ktoś sobie nie doczytał, jakie ideały miał Pan Profesor Bogdanowski . A szkoda, bo nie były to byle jakie ideały. Przecież to jest pretekst i precedens zarąbania do pełna podnóża Krzemionek. Dziwne. Mogliśmy mieć nie jeden Grinzing ale parę, A będziemy mieć - bloczki. Odpowiedz Link Zgłoś
strass1 Re: Kto tu kasuje posty!!! 18.12.08, 13:26 A kto to jest ten Myślnik ? Z tego co tu wypisuje to czuć że bucha z niego agresja jak z pisiorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lansują tu Nie mam pojęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 21:31 na chama jakiegoś gościa. Zdaje się, że ta ewcia wie, o kogo chodzi. Może Ci powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darnok Re: Nie mam pojęcia IP: 67.159.44.* 19.12.08, 22:07 Tego gościa nie trzeba lansować NA CHAMA. On sam stara się jak może. Lansują tu napisał(a): > na chama jakiegoś gościa. Zdaje się, że ta ewcia wie, o kogo chodzi. Może Ci po > wie. Lansują tu > na chama jakiegoś gościa. Zdaje się, że ta ewcia wie, o kogo chodzi. Może Ci po > wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darnok Re: Nie mam pojęcia IP: 67.159.44.* 19.12.08, 22:10 Tego gościa nie trzeba lansować NA CHAMA. Ona sam stara się jak może. Gość portalu: Lansują > na chama jakiegoś gościa. Zdaje się, że ta ewcia wie, o kogo chodzi. Może Ci po > wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , że i Ty się Przyznać należy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.08, 21:41 ...nieźle starasz. Powiesiłeś tu trzy razy to samo (c: Czy jesteś za to oddzielnie wynagradzany? (c: To obaj się staracie, że tak powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieskonsumowany No romans - jak nic! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.08, 21:10 A nikt mi nie wierzy. Ewcia nie przestaje , tylko naciera na tego Myślika i naciera. Jak Bernadotte, nie przymierzając. Albo Ney. Odpowiedz Link Zgłoś