kocurki77 06.01.09, 23:22 W wyniku akcji w klatce 1-43a mamy 17 podpisów (chętnych na podniesienie temperatury). W 17 mieszkaniach nie zastano nikogo. Jutro podpisy wylądują w administracji - mam nadzieję, że przyniesie to zamierzony efekt... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spokoizi Re: temperatura w Barcelonie - CD 07.01.09, 00:52 ojej. to tylko z jednej klatki i jednej czesci barcelony? :( Odpowiedz Link Zgłoś
kocurki77 Re: temperatura w Barcelonie - sukces 07.01.09, 10:27 Po spotkaniu dziś w administracji i przekazaniu podpisów dostałem następującego maila... dziękuje wszystkim za podpisy... :-): " Witam! Dzisiaj nastawienia kotłowni w Pana budynku zostaną zmienione. Mam nadzieję, że będzie już dobrze a jeżeli będzie Pan miał jakieś uwagi to proszę o informacje. Pozdrawiam Ewa Szczurek " Odpowiedz Link Zgłoś
pierree Re: temperatura w Barcelonie - sukces 07.01.09, 18:06 No coz dla mnie to sie wydaje co najmniej smieszne - zbieranie podpisow zeby miec cieplo w mieszkaniu? Nie wiem od czego jest ta administracja – dzwonie do administracji i mowie, ze kaloryfery sa letnie prawie zimne przy temperaturze na zewnatrz jaka teraz jest a pani mi sugeruje ze na pewno kaloryfery sa zapowietrzone i zeby wezwac konserwatora. Konserwator stwierdzil, ze wszystko jest ok i co teraz? Powinienem zbierac podpisy zeby podniesc temperature?:) Odpowiedz Link Zgłoś
azille dla mnie to żenujące osiedle i żenująca administra 07.01.09, 19:58 Mam taką samą sytuację jak Pierree. Pani z administracji zasugerowała że kaloryfery są zapowietrzone ale nie są! Za to na 5 tce są ledwo ciepłe! Mam w domu ok 15-16 st w dzień. I co mam zbierać podpisy? Ludzie co za chora administracja. Przecież nie jesteśmy dziećmi, wszyscy wiemy że kaloryfery nie grzeją z taką samą mocą jak w zeszłą zimę. Dla mnie to jest oczywiste. I myślę że temperatura jest zmniejszona i co mamy się teraz prosić żeby mieć łaskawie cieplej niż te 15 st?! Zbierać podpisy?! A konserwator będzie biegał z mieszkania do mieszkania żeby stwierdzać że kaloryfery są ok?! Ja mam serdecznie dosyć... Kto jeszcze z Rzymu ma w mieszkaniu tak niską temp? Odpowiedz Link Zgłoś
kocurki77 Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 07.01.09, 21:05 Niestety to smutna prawda, jest żenujące i wręcz nie do pojęcia... żeby zbierać podpisy w takiej sprawie... :-( Muszę stwierdzić, że zdecydowana większość osób które złożyły podpis mają takie same odczucie, że w tym roku tempartura jest niższa niż w latach poprzednich... Administracja i jej pracownicy powinni pamiętać, że to oni są dla nas, a nie na odwrót. Widzę dwa rozwiązania: albo zmienić administrację albo sprzedać mieszkanie. Niestety od kilku dni rozważam tą drugą opcję. Mieszkając u siebie powinienem mieć możliwość ustawienia komfortowej dla mnie temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeyk Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 08.01.09, 06:59 Hm, dziwne. 43A, do tego narożne mieszkanie, a wystarczy ustawić na 3, żeby zrobiło się ciepło. Tak samo jak poprzedniej zimy. Zastanawiam się, skąd takie różnice pomiędzy mieszkaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
jackblack1 Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 08.01.09, 10:31 Czy absurdalna akcja zbierania podpisów w Barcelonie przyniosła zamierzony efekt? Odpowiedz Link Zgłoś
kocurki77 Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 08.01.09, 12:32 Patrz wyżej - tak. Odpowiedz Link Zgłoś
konkurs_pk Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 08.01.09, 20:07 tomeyk, co to znaczy ciepło, jaką masz temperaturę w pokojach przy ustawieniu na 3? Odpowiedz Link Zgłoś
tomektk Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 08.01.09, 21:22 Osiedle Czerwone Maki Zarządca nieruchomością Autor: konkurs_pk☺ 22.04.08, 16:22 Dodaj do ulubionych Odpowiedz Witam, czy ktoś z was może polecić dobrego zarządcę nieruchomości? Potrzebujemy firmy do zarządzania dużą wspólnotą (2 budynki, ok. 200 mieszkań). Proszę też ewentualnie o napisanie którą wspólnotą zarządza taki sprawdzony zarządca - po jakości trawników ich poznacie;-)))) Niegodnych polecenia też można wpisywać;-) CZY TY MIESZKASZ NA NASZYM OSIEDLU ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
putin2009 Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 08.01.09, 21:34 Jak Rosja podtrzyma zakręcenie kurka to 17 stopni może się okazać za jakiś czas nieosiągalnym luksusem :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
maximus_t2 Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 08.01.09, 22:37 co znaczy, cieplo ? @tomeyk u mnie tez woda nie zamarza przy 3.2 i nie ma szronu na podlodze ;) ale szczesliwi jestesmy :) z drugiej strony rozumiem "narzekiwaczy" (mam nadzieje ze nie przesadzaja). z trzeciej strony - kaloryfery rzeczywiscie "zachowuja" sie dziwnie. wczoraj przy 3.2 w sypialni nie dalo sie dotknac z goraca, teraz prawie zimny. WTF ??? niestety nie posiadam termometru pokojowego tak wiec nie zmierze temperatury do dwoch miejsc po przecinku jak obiecywalem... Odpowiedz Link Zgłoś
tomeyk Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 10.01.09, 10:52 Przy ustawieniu na 2 temperatura wynosi 20-21 stopni, po ustawieniu na 3 wzrasta do 22-23. Przy samych oknach chłodniej, bo są jakie są. W t-shircie komfort przy 3, przy 2 trochę za chłodno. Czuć, że grzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus_t2 Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 10.01.09, 13:37 wow, u mnie identico :) my chyba jakies odszczepience jestesmy ;)wszyscy naokolo marzna biedactwa :(( co za zenujace osiedle ! wyprowadzcie sie... Odpowiedz Link Zgłoś
tomeyk Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 02.03.09, 23:28 no i proszę, 3 przez większość czasu ustawiona, ciepło w domu było, a na koniec nadpłata prawie 700 PLN na ogrzewaniu. Bardzo mi się to podoba, było ciepło i do tego tanio :) A jak u was z nadpłatami i niedopłatami? Odpowiedz Link Zgłoś
maximus_t2 Re: dla mnie to żenujące osiedle i żenująca admin 04.03.09, 12:46 tylko 700 PLN ?? tanio jak barszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
styczen2009 Re: temperatura w Barcelonie - CD 08.01.09, 21:50 Tak czytam co piszecie i troszkę mnie to dziwi, mam pytanko czy w ubiegłym roku również w waszych mieszkaniach było zimno? Bo może problem leży w jakiejś wadzie wykonania instalacji, różne rzeczy juz robotnicy dokonali na OE to może coś nowego jakaś perełka wyjdzie na jaw. Gdyby to była wina kotłowni to wszyscy mieli by zimno a tu pojawiaja się głosy ze co niektórzy maja ciepło. ps. Jestem tym znienawidzonym przez was najemcą mieszkania na OE i tylko "głośno myslę", a może warto sie pokusic i pod tym kątem rozpoznac problem Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: temperatura w Barcelonie - CD 09.01.09, 10:28 Ja w tamtym roku miałam ciepło ale kaloryfery były gorące cały czas nie to co teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
spokoizi Re: temperatura w Barcelonie - CD 20.01.09, 00:55 U mnie problem jest od tego roku - ale przyznaje, w zeszlym roku wieksza czesc zimy spedzilam w troche cieplejszym rejonie. Natomiast zima 2006/2007 byla temperaturowo idealna. Wtedy mialam jak Maximus. Teraz tylko sie ciesze, ze mamy pogode prawie dodatnia. Bo nie mialam serca chodzic i agitowac. Nie rozumiem calej sytuacji z blaganiem na kolanach administratora dostarczenie takiej ilosci ciepla, zeby nie trzeba bylo miec wszystkiego na 5. Max, jedno - masz termostaty wiec one dozuja Ci cieplo i dzieki temu wlasnie czasami masz zimny kaloryfer. :) TO wlasnie na tym poziomie kazde z nas powinno miec mozliwosc regulacji a nie kazde ma. No i drugie Max - ja sie faktycnzie wyprowadzam... nie biore tego osobiscie co piszesz, urodzilam sie w Krakowie, ale pare elementow mnie tu na tyle meczy, ze ciesze sie z jesieni z wlasnym kawalkiem trawnika pod miastem. Ale jeszcze przez chwile tu bede! :-) I mam nadzieje, ze cos tu sie uda zmienic bo wprowadzi sie tu moja pociecha. Odpowiedz Link Zgłoś
spokoizi Re: temperatura w Barcelonie - CD 20.01.09, 01:01 Styczen2009 - problem w tym, ze te czesc z nas miala dobrze a teraz ma zle. Tak zwyczajnie. Ja mam cala instalacje dokladnie taka jaka byla w projekcie mieszkania - nic zreszta nie zmienialam w rozkladzie pokoi czy instalacji jako takich. Wracalam w niedziele i naprawde sie cieszylam z tego, ze za oknem jest cieplo. No i fajnie, ze sie odzywasz jako najemca - choc nie macie prawa glosu - choc Twoj mail jest podobny do innego z jednego z watkow o ogrzewaniu. ;-) Tez taki entuzjastycznie napisany z PS na koncu. Ale moze to tylko ja jestem dzisiaj po zmianie z zacieciem paranoidalnym. Hihi. Odpowiedz Link Zgłoś