Dodaj do ulubionych

SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH

20.01.09, 15:09
Witam,
czy nie zauważyliście że bardzo pogorszyła się jakość sprzątania klatek schodowych??
Wiem że teraz jest zima i siłą rzeczy nosi się za sobą więcej brudu. Ale posadzka szczególnie na parterze wygląda okropnie. Dzisiaj wychodziłam bezpośrednio po posprzątaniu, a wyglądało jakby w ogóle sprzątane nie było. Cały ten brud był roztarty na całą posadzkę.
W zeszłym albo już nawet 2 lata temu była w Paryżu super Pani sprzątaczka, jak zmyła na parterze podłogę to aż się błyszczało.
Niestety zauważyłam że pracownicy obecnej firmy sprzątającej słabo przykładają się do swoich obowiązków.
Obserwuj wątek
    • julaa Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 20.01.09, 17:56
      Zauważyłam niestety :(
      Jeśli już myją podłogi - to śmierdzącymi szmatami rozmazują błoto, zostawiając
      smugi brudu. Zamierzam to zgłosić administracji, i wam tez radzę, bo im więcej
      głosów, tym jak wiadomo większy odzew.
      Swoją drogą to chyba zażądam honorarium za zgłaszanie usterek i innych pierdół w
      częściach wspólnych, bo chyba mamy konserwatora który powinien się tym zajmować,
      a gdzie nie zajrzę tam coś odpada, nie łączy, rozpada...
      • 41paryz Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 21.01.09, 10:32
        Wczoraj zgłosiłam problem do administracji. Powiedziano mi że zgłoszą to firmie
        sprzątającej. Zobaczymy czy jakaś poprawa będzie.
    • 41paryz Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 21.01.09, 11:02
      Wyobraźcie sobie że dzisiaj miałam niespodziewaną wizytę Pani z administracji i
      Pani sprzątaczki. Normalnie szok. Panie poprosiły mnie abym powiedziała co mi
      się nie podoba w sprzątaniu i jak według mnie ma być posprzątane, bo jestem
      jedyną osobą która to zgłosiła i która ma zastrzeżenia.
      • kubus_ek Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 21.01.09, 17:16
        Hahahahahahaha.

Mobing :)))))))))))))

Lepiej sie nie odzywać bo będą szykanować !! <lol>
        • maniekko Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 21.01.09, 20:10
          hahaha
          na OE najbardziej podoba mi sie fakt że co by się nie działo to
          zawsze jest powód do narzekania lub do śmiania
      • julaa Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 21.01.09, 18:15
        ale jaja! chcieli Cię zastraszyć!!! :D
        pokazałaś pani sprzątaczce smugi brudu? :)
        swoja drogą pamiętam jak dzwoniłam w sprawie włączenia ogrzewania i rzekomo byłam pierwszą osobą, a wiele osób dzwoniło przede mną (z tego co pamiętam tak też było w innych kwartałach, była o tym mowa na forum)
        • 41paryz Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 21.01.09, 21:38
          Dokładnie pokazałam Pani sprzątaczce smugi brudu. Powiedziałam jak wyobrażam sobie sprzątanie, że ma być czysto i pachnąco (a nie zgniłą, zapleśniałą szmatą jechało) a sposób jaki wybierze to jej sprawa. I że czasami przydałoby się wycieraczkę podnieść.
          To się Pani sprzątaczka tłumaczyła że ona sprząta, zamiata nawet ale jest zima i piachu naniesione i tego się tak dokładnie nie da zrobić. Powiedziała na koniec że się postara jeszcze bardziej.
          Najśmieszniejsze że obie Panie twierdziły że posadzka jest dobrze zmyta. A była zmyta jak zawsze, czyli wiadomo jak brudna smuga koło brudnej smugi.
          Jak była wcześniejsza sprzątaczka to czy lato czy zima posadzka lśniła i pachniała, więc dało się.
          • julaa Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 21.01.09, 23:29
            Zobaczymy jak jej te starania wyjdą w praktyce
            • lolomolo Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 22.01.09, 14:00
              Witam, u nas w Atenach jest czysto i pachnąco :) ale też musiałam zadzwonić i
              zgłosić a teraz duża poprawa. Pozdrawiam
              • bzzz05 Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 22.01.09, 15:39
                a ciekawe w ktorej części tych Aten ? proponuje zjechać na poziom -1
                gdzie od rana do wieczora syf na maksa .. tam chyba Panie
                sprzatające już nie docierają, bo po co ..
                • alejaja01 Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 22.01.09, 16:00
                  A może chodziło o Ateny w Grecji.
                  Bo bloki Ateny na OE to delikatnie rzecz ujumując do czystych nie
                  należą. Czasami to czuje sie jak na poligonie takie błoto.
                  • bzzz05 Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 22.01.09, 18:05
                    a propos - kiedy zdejmą te 'piękne' osłonki z wind ? nie dość, że to
                    skrzypi przeraźliwie jak się tam wejdzie to na dodatek codziennie
                    rano muszę czytać obscesowe wpisy na nich. Chyba większość, ktora
                    miała się wprowadzić już się wprowadziła więc na kogo czekamy ?
                    • lolomolo Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 22.01.09, 19:49
                      fakt ze na -1 nie docierają ale na parterze w mojej klatce i na moim piętrze
                      jest zawsze czyściutko może mnie lubią :) :) :) windy też czyste. Czasami
                      zdarzy się że jest syf no ale przecież taką mamy pogodę, pożyjemy zobaczymy co
                      będzie na wiosnę :)
                      • alejaja01 Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 23.01.09, 20:20
                        No poczucie humoru Cie nie opuszcza skoro piszesz że jest czyściutko.
                        ATENY:
                        Na -1 brud że aż strach tam wchodzić.
                        W windach należy mieć buty na grubej podeszwie tyle ciapy i błota.
                        Wiem że wycieraczka przed drzwiami należy do mnie i to ja mam
                        sprzątać, ale zrobiłem test i nie wycierałem pod nią przez tydzień
                        gdy sprawdziłem czy była podnoszona przy sprzątaniu korytarza to
                        zobaczyłem taka ilość brudu ze jestem pewien iż ani raz nie była
                        podniesiona.
                        A tak na marginesie to wokół niej i na klatce mojego piętra też był
                        syf.
                        PS.
                        jezcze raz gratuluje poczucia humoru
                        • lolomolo Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 23.01.09, 21:07
                          alejaja01 napisała:

> No poczucie humoru Cie nie opuszcza skoro piszesz że jest czyściutko.
                          > ATENY:
                          > Na -1 brud że aż strach tam wchodzić.
                          > W windach należy mieć buty na grubej podeszwie tyle ciapy i błota.
                          > Wiem że wycieraczka przed drzwiami należy do mnie i to ja mam
                          > sprzątać, ale zrobiłem test i nie wycierałem pod nią przez tydzień
                          > gdy sprawdziłem czy była podnoszona przy sprzątaniu korytarza to
                          > zobaczyłem taka ilość brudu ze jestem pewien iż ani raz nie była
                          > podniesiona.
                          > A tak na marginesie to wokół niej i na klatce mojego piętra też był
                          > syf.
                          > PS.
                          > jezcze raz gratuluje poczucia humoru
                          poczucia humoru nie mam nie wiem jak jest w innych klatkach i na innych piętrach
                          ja tylko piszę co jest u mnie!!!!
                          • alejaja01 Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 23.01.09, 21:26
                            " ja tylko piszę co jest u mnie!!!! " nie dodałeś "w mieszkaniu"

a tak na marginesie to sie zastanów co chcesz napisać
                            bo piszesz:
                            1)"Witam, u nas w Atenach jest czysto i pachnąco ale też musiałam
                            zadzwonić i zgłosić a teraz duża poprawa. Pozdrawiam "
                            a po kilku postach piszesz:
                            2)"...nie wiem jak jest w innych klatkach i na innych piętrach
                            ja tylko piszę co jest u mnie!!!! "
                            ps.
                            Ogólnie jest syf i taka jest prawda

• lolomolo Re: SPRZĄTANIE KLATEK SCHODOWYCH 24.01.09, 16:00
                              alejaja01 napisała:

> " ja tylko piszę co jest u mnie!!!! " nie dodałeś "w mieszkaniu"
                              >
                              > a tak na marginesie to sie zastanów co chcesz napisać
                              > bo piszesz:
                              > 1)"Witam, u nas w Atenach jest czysto i pachnąco ale też musiałam
                              > zadzwonić i zgłosić a teraz duża poprawa. Pozdrawiam "
                              > a po kilku postach piszesz:
                              > 2)"...nie wiem jak jest w innych klatkach i na innych piętrach
                              > ja tylko piszę co jest u mnie!!!! "
                              > ps.
                              > Ogólnie jest syf i taka jest prawda
                              >
                              w mieszkaniu też mam porządek a ty masz jakiś problem ????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka