Dodaj do ulubionych

Widziane 14.11.2003

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 06:49
Budzę się, wstaję, patrzę za okno i widzę trochę białego puchu.
"O la Boga" - krzyczę z przerażeniem myśląc o tym, czy nie skrócono "134" do
ZOO i nie została zasypana zwrotnica w Zbydniowicach :))
Obserwuj wątek
    • adas29 A ch*** by jasny strzelił. 14.11.03, 08:16
      To jest chyba na złość.
      Kiedyś Elcia była na 13-12, dziś jest na 13-02 !!! (811+812+813).
      Przecież ja się powieszę, czemu nie mogła być na 13-01 do jasnej ciasnej.
      Czekałem na 204-10 (spóźniona 5 minut) i jak zobaczyłem ją na
      następnej "trzynastce" to od razu mi się gorąco zrobiło.
      Aha, strąbili Elcię, bo nie załapała się na światło zielone na przejściu przy
      Bieżanowskiej i ostatnim wagonem zablokowała przejazd samochodom właśnie w tę
      ulicę.

Poza tym solo 382 na "2".
      • Gość: mouset 14.11 - mouset day IP: 149.156.15.* 14.11.03, 13:05
        No i dobrze że ją strąbili, co to za blokowanie jazdy!
        Dziś nikt i nic mi nie zepsuje humoru, ponieważ mam urodziny, nawet pogoda,
        dzięki której w sumie mamy piękna sadź na drzewach
        • Gość: Meg Re: 14.11 - mouset day IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 13:15
          Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!

Pozdrawiam
          Meg
          • Gość: mouset Re: 14.11 - mouset day IP: 149.156.15.* 14.11.03, 13:20
            Ach dziękuję bardzo Meg!!!!

Zapomniałem jeszcze donieść że do zajezdni udają sie rano 22-03 i 06(poprzedza
            05!) a więc znowu upadła teoria o dwuwjazdowych 22, nie mam już sil do tej linii

Ponadto niska podłoga na 245
            • Gość: Fassi Re: 14.11 - mouset day IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.11.03, 15:11
              to ja również się dołączam do życzeń dla Pana Brygadzisty naczelnego forum wyborczej :) :)
              • Gość: Locutus Re: 14.11 - mouset day IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 05:24
                Ja też... spóźnione, ale szczere...

Cmok!
                LOKI
        • kuba203 Re: 14.11 - mouset day 14.11.03, 16:15
          Gość portalu: mouset napisał(a):

> mam urodziny

Wszystkiego najlepszego :)
          • pavlack Re: 14.11 - mouset day 14.11.03, 16:40
            Wszystkiego najlepszego ode mnie również :)
            • Gość: christoph Re: 14.11 - mouset day IP: *.autocom.pl 14.11.03, 20:15
              Ode mnie też wszystkiego najlepszego :)
              • Gość: mouset Re: 14.11 - mouset day IP: *.ghnet.pl 14.11.03, 20:19
                Wielkie dzięki chłopaki!
                Z tej okazji mouset kupił sobie (wreszcie) skaner, poskanuję trochę naszych
                wypraw wieczornych na Walcownię oraz BonanzaTravel
                • pavlack Re: 14.11 - mouset day 14.11.03, 21:37
                  Czekamy w takim razie :)
                  Jakby co to mogę udostępnić miejsce na serwerze ;)
                  • Gość: mouset Re: 14.11 - mouset day IP: *.ghnet.pl 14.11.03, 21:57
                    Dzięki z góry, szykuj miejsce na brygady dziś w Borku nastąpił prawie finał
                    imprezy ;)
                    • pavlack Re: 14.11 - mouset day 14.11.03, 21:59
                      Brygadki OK, tylko wypadałoby wymyślić jakiś dobry sposób prezentacji tego, bo
                      to co ja kiedyś próbowałem kombinować w excelu jest strasznie pracochłonne, a
                      znów takie jak Ty mi w wordzie wysyłałeś to troche mało czytelne czasami :)
                      • Gość: mouset Re: 14.11 - mouset day IP: 217.96.109.* 15.11.03, 08:37
                        Hehehe Paweł, jak zobaczysz odjazdy z Borku, Bronowic czy Salwtora to
                        zobaczysz..... kolorków w wordzie zabrakło
        • bzyyk1 Re: 14.11 - mouset day 15.11.03, 15:27
          Wszystkiego naj, najlepszego.

Pozdrawiam bzyyk1
    • Gość: mouset Ufok zdemolowany przez ciężarówkę [EKK] IP: 149.156.15.* 14.11.03, 13:34
      Jak podaje EKK news 13-05 870-1-2 spotkała się z ciężarówką,
      Na ostrym dyżurze makabra, karetki bez przerwy podjeżdżają!
      • adas29 Gdzie, jak, kiedy ... 14.11.03, 13:50
        Z relacji wynika, że porządny wypadek. Tylko gdzie i jak to się stało.
        Chwała Bogu, iż nie była to 13-02. Chyba zastrzeliłbym się z nerwów o Elcię.

I jako ten co lubi tramwaje. Ratować 870+871+872 !!!
        • Gość: mouset Re: Gdzie, jak, kiedy ... IP: 149.156.15.* 14.11.03, 13:54
          Stawiam na skrzyzowanie Wielickiej z Bieżanowską lub Prostą.
          Przyjechało już 10 osób na dyżur, kilka w poważnym stanie
          • kuba203 Re: Gdzie, jak, kiedy ... 14.11.03, 16:12

> Stawiam na skrzyzowanie Wielickiej z Bieżanowską lub Prostą.

W połowie drogi między Prostą a Bieżanowską jest tymczasowy przejazd przez
            torowisko i to tam właśnie było. Mam nadzieję, że kierowca ciężarówki pójdzie
            siedzieć.
            • Gość: mouset Czy to Ty Kuba? IP: *.ghnet.pl 14.11.03, 20:18
              Jechałeś "3" ok. 15.20 na odcinku Basztowa-Pędzichów
              • kuba203 Re: Czy to Ty Kuba? 15.11.03, 21:47

> Jechałeś "3" ok. 15.20 na odcinku Basztowa-Pędzichów

Tak :)
                A co? :)
                • Gość: ADAŚ Re: Czy to Ty Kuba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 21:52
                  Jechał pewnie z Kleparza do ZUS wpłacić składkę za zajmowane stoisko na bazarze
                  hihi.
                  • Gość: SEVEN Re: Czy to Ty Kuba? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.11.03, 22:48
                    hahaha, co za tekst, chyba padne ze smiechu:DD
                  • Gość: mouset Re: Czy to Ty Kuba? IP: *.ghnet.pl 23.11.03, 11:23
                    przeqpy z reguły ZUSu nie płacą
                    a poza tym było po 15, papierki już nie pracują
                • Gość: mouset Re: Czy to Ty Kuba? IP: *.ghnet.pl 16.11.03, 10:56
                  kuba203 napisał:

> Tak :)
                  > A co? :)

Bo widziałem podobnego do ciebie, tylko ta grzywka mi coś nie pasowała
      • Gość: Locutus Re: Ufok zdemolowany przez ciężarówkę [EKK] IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 14.11.03, 14:17
        Pierdolę tych rannych i te karetki* ale UFOK...

KURWAAAA...

...coś czuję, że od poniedziałku powrócą na trzynastkę stare "dobre"
        dwuskłady... nic tylko siąść i płakać...

Pzdr.
        LOKI

* - Mouset, co Ty jeszcze w domu robisz, powinieneś już dymać na miejsce i
        udzielać pierwszej pomocy ROTFL
        • locutas Re: 14.11.03, 16:09
          nie, nawet nie bede rzucal w ciebie miesem, powiem tylko - jestes chyba
          niepelnosprytny umyslowo !!! ciekawe, czy gdybys to ty jechal tym ufokiem
          to po wypadku wyskoczylbys na tory i uronil uze nad jakims zasranym
          (nawet niewyremontowanym:P) wagonem, czy moze oddal sie innym
          czynnosciom...? reasumujac- zglaszam twoja kandydature do "kretyna
          listopada"
          • Gość: luqazs Re: IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 16:14
            niestety musze potwierdzic , troche przegiąłeś pałe, ciekawe czy jakby w tym
            tramwaju jechal ktos bliski to tez bys tak mowil, zastanow sie czasem zanim cos
            napiszesz locutusie!!!!!!

pozdr luqazs
        • Gość: ADAŚ Jesteś bąkiem Loki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 19:19
          Bardzo nieodpowiedzialnym.
          Mnie też serce się kraje, że świeży i niedawno po remoncie ufok dostał strzała.
          Ale takiego samego dostałbyś ode mnie, gdybym był ojcem tego najciężej
          poranionego dziecka. Po prostu wpierdoliłbym Ci, naprawdę.

Podpadłeś chłopie, bardzo.
          Zastanów się nad tym co piszesz, czasem.
          • Gość: Locutus Do drogich kolegów ograniczonych przez kulturę IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 05:31
            Drodzy koledzy - jak widzę kultura was ogranicza... rzuciliście się na mnie, bo
            tak WYPADA... bo WYPADA współczuć tym ludziom...

A ja ujmę to tak - tamtym tramwajem nie jechał nikt, kogo bym znał... byli to
            obcy ludzie, znaczący dla mnie mniej więcej tyle, co zeszłoroczny śnieg. Ich
            pokrzywdzenie nie wywarło i raczej nie wywrze na mnie żadnego bezpośredniego
            wpływu. Natomiast poważne uszkodzenie ufoka - jak najbardziej. I to właśnie
            jest sprawa, która mnie martwi i zajmuje - przez ten wypadek znowu będę (wraz z
            innymi pasażerami) zostawał na przystankach...

Jak widzę, potraficie człowieka pięknie oceniać poprzez pryzmat jego
            światopoglądu i filozofii życiowej... dziękuję zatem bardzo. Mam podejście do
            świata i ludzi (w szczególności obcych) takie, jakie mam, altruistą nie jestem,
            przejmuję się tylko tym, co mnie w jakiś sposób rani, bo zamartwianie się czy
            współczucie osobom zupełnie nieznanym jest nieuzasadnione biologicznie i dla
            mnie byłoby swoistą formą automasochizmu emocjonalnego... i albo mnie
            zaakceptujecie takiego, jakim jestem, albo znienawidzicie. Część was dokonała
            już wyboru...

Pozdrawiam.
            LOKI
        • Gość: mouset Re: Ufok zdemolowany przez ciężarówkę [EKK] IP: *.ghnet.pl 14.11.03, 20:20
          Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Pierdolę tych rannych i te karetki* ale UFOK...

Będę pamiętał, jak jeszcze coś napiszesz n.t. nieudzielenia pomocy Tobie lub
          znajomym
        • Gość: JK Re: Ufok zdemolowany przez ciężarówkę [EKK] IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 21:54
          Ludzie, co wy się dziwicie. Co można się spodziewać po człowieku, który chwali
          się, że interesuje się satanizmem.
          • Gość: ADAŚ Re: Ufok zdemolowany przez ciężarówkę [EKK] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 23:01
            Ja już pisałem w wątku Love Story, co sądzę o Lokim jako metalu (błehehehehehe,
            ksztuszę się) i sataniście (Mouset - ratuj, dostałem śmiechoataku).
            Przecież to bąk (ale go lubię)
            • Gość: Locutus Re: Ufok zdemolowany przez ciężarówkę [EKK] IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 05:41
              No jak widzę JK jest kolejną osobą, która usiłuje mi wcisnąć na siłę
              satanizm... hihihihihi... nie dam się zaszufladkować... jestem po prostu Sobą i
              tyle. Każda etykietka przylepiona na czółko (tudzież dupcię) w jakiś sposób
              ogranicza.

Mam swoją filozofię życiową, wypracowaną całkowicie samodzielnie, a to, że w
              pewnych punktach pokrywa się ona z tą stworzoną (a właściwie skompilowaną)
              przez LaVeya to kwestia czystego przypadku...

Pzdr.
              LOKI
              • Gość: mouset Re: Ufok zdemolowany przez ciężarówkę [EKK] IP: 217.96.109.* 15.11.03, 08:38
                I ta filozofia życiowa każe Ci pierdolić poszkodowanych ludzi?
                • kaiman Ufok zdemolowany przez ciężarówkę 15.11.03, 14:01
                  www1.gazeta.pl/krakow/1,35798,1777072.html?nltxx=1077762&nltdt=2003-11-15-04-04
                • Gość: Locutus Re: Ufok zdemolowany przez ciężarówkę [EKK] IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 23:30
                  Fakt - zbyt mocne słowo... mogłem po prostu napisać, że mnie oni nie
                  interesują. Byłoby oględniej... ale w gruncie rzeczy znaczyłoby to samo.

"pierdolić" to tylko słowo. Ważna jest postawa, którą ono oznacza...

Pzdr.
                  LOKI
                  • Gość: mouset Re: Ufok zdemolowany przez ciężarówkę [EKK] IP: *.ghnet.pl 16.11.03, 10:57

> "pierdolić" to tylko słowo. Ważna jest postawa, którą ono oznacza...

No to wszystko jasne, wykazałes taka postawę jak to słowo
                    • Gość: Locutus Re: Ufok zdemolowany przez ciężarówkę [EKK] IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.11.03, 01:01
                      No nie wmawiaj mi, że miałeś łzy w oczach słysząc o tym, ilu jest rannych w
                      wypadku...

Jakby się człowiek tak wszystkim miał przejmować, to by umarł ze zgryzoty w
                      przeciągu paru godzin, a już po paru minutach dostałby ostrej depresji... już
                      mówiłem - całe to wasze "współczucie" to tylko uwarunkowanie kulturowe,
                      niepoprarte żadnymi emocjami... współczujecie wyłącznie "myślowo", bo tak
                      należy...

Nikt mi nie wyjaśni, dlaczego niby miałbym współczuć zupełnie OBCYM ludziom...
                      jakie miałoby być uzasadnienie [mojego] cierpienia (żal nie jest wszakże
                      uczuciem miłym), które zresztą i tak nic, ale to NIC nie może zmienić?

Pzdr.
                      LOKI
              • Gość: JK Re: Ufok zdemolowany przez ciężarówkę [EKK] IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 22:26
                Ja nie usiłuję niczego wcisnąć na siłę, choćby dlatego, że Cię nie znam
                osobiście, jedynie z forów internetowych. Cytuję tylko to, co sam napisałeś w
                rubryce "zainteresowania" na forum Infobusa. Jest tam napisane wyraźnie m.
                in. "satanizm". A powyższa wypowiedź na temat ofiar wypadku na Wielickiej
                bardzo pasuje do tej deklaracji.
                • Gość: Locutus Re: Ufok zdemolowany przez ciężarówkę [EKK] IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 23:33
                  Hmm... a czy jeśli ktoś się interesuje np. koleją to od razu jest kolejarzem?

]:->

Pzdr.
                  LOKI (trublekszatanmentalsześćsześćsześć)
    • Gość: mouset 14 rannych, 1 wagon zniszczony IP: *.cm-uj.krakow.pl 14.11.03, 14:08
      14 osób rannych w zderzeniu tramwaju z ciężarówką

Do wypadku przy ulicy Wielickiej doszło kwadrans po dwunastej. Winę za karambol
      ponosi najprawdopodobniej kierowca wywrotki MAN wywożącej gruz pochodzący z
      rozbiórki budynku. Większość rannych, ugodzonych odłamkami wybitych szyb
      tramwaju trafiła do szpitala okulistycznego w Witkowicach
      Kierowca MANa opuszczał właśnie plac robót. Masywna ciężarówka nie zmieściła
      się w łuku drogi dojazdowej. Kierowca, nie spoglądając w lusterko wsteczne
      rozpoczął cofanie - prosto pod koła rozpędzonego tramwaju linii 13. Lewy bok
      tramwaju został prawie doszczętnie zniszczony. W trzech tramwajowy wagonach po
      lewej stronie nie pozostała ani jedna szyba. Dokładna liczba poszkodowanych nie
      jest na razie znana. Wiele osób doznało szoku i nie zgłosiło się do przybyłych
      na miejsce lekarzy pogotowia. Policja przywróciła już ruch na Wielickiej.
      • Gość: mouset Informacyjna kiła IP: *.cm-uj.krakow.pl 14.11.03, 14:16
        To ufok 945-6-7!!!
        Widac na zdjęciu w gazecie
        • adas29 Re: Informacyjna kiła 14.11.03, 14:54
          no właśnie to nie 870+871+872 - Kuba też tak mi mówił.
          Ale odratują go, nawet chyba tak źle nie jest.
          • Gość: Clint Re: Widziane IP: *.ramtel.com.pl / *.waw.cdp.pl 14.11.03, 16:32
            Na 128 rezerwowy M120, a na 129 CLL.

Poza tym motorowy #11 pieknie sobie poradzil z korkiem na Kalwaryjskiej, dawno
            w godzinach szczytu tak szybko przez nia nie przejechalem, poprostu dzwonil do
            skutku na kazdego palanta stojacego na torowisku (mimo ze pas ruchu dla aut
            byl wolny i nie staly tam zaparkowane auta), kierowcy po takim ataku
            szybciutko wracali na swoje miejsce. Pochwala dla tego pana.
          • Gość: Locutus Re: Informacyjna kiła IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 05:33
            1. Na kiedy go wyklepią Twoim zdaniem?
            2. No i najważniejsze - co z ufokami na trzynastce??? Zostaną w poniedziałek,
            cz pojawią się składy? Skoncentrowaliście się na opieprzaniu mnie, a
            najważniejszą sprawę z punktu widzenia komunikacji zostawiliście na boku...

Pzdr.
            LOKI
            • Gość: ADAŚ Re: Informacyjna kiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 15:15
              Będą na pewno ufoki.
              Może połaczą 827+828+855, a 942 kiedyś z 947, zanim dwa pierwsze zrobią. #947
              miał najmniej obrażeń.
              • Gość: Locutus Re: Informacyjna kiła IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 23:36
                Idę się pomodlić do Peruna i Welesa, żeby te ufoki były...

ROTFL

Pzdr.
                LOKI
        • Gość: Clint Re: Informacyjna kiła IP: *.ramtel.com.pl / *.waw.cdp.pl 14.11.03, 17:03
          potwierdzam 945-6-7, pokazywali w Teleexpresie, naprawde wnetrze strasznie
          wyglada, wszystkie szyby na podlodze i siedzeniach, zwichrowane 3 wagony z
          boku.
          • Gość: christoph Re: Informacyjna kiła IP: *.autocom.pl 14.11.03, 20:13
            Był to 945+946+947, przejeżdżałem tam wtedy autobusem , widziałem tylko jego
            prawy bok. Widać było, że po lewej stronie są powyrywane albo pogięte słupki
            pomiędzy oknami, pełno potłuczonego szkła...
            • Gość: mouset Re: Informacyjna kiła IP: *.ghnet.pl 14.11.03, 20:21
              Rozorała wszystkim wagonom lewy bok, z tego co wiem połowa rannych ma
              dolegliwości okulistyczne
        • Gość: jojo Re: Informacyjna kiła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 21:03
          w jakiej gazecie?
          • Gość: Fassi Re: Informacyjna kiła IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.11.03, 21:08
            www.gazeta.pl, dział kraj, później Kraków
    • Gość: ADAŚ 13-05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 19:24
      Za rozbitka po południu wjechał 905+903+904.
      Naprawdę przestraszyłem się, gdy usłyszałem, że to "13".
      Zamartwiałem się o Elę, ale chyba już dobrze.
      Szkoda mi ludzi. Wielu z nich przeżyło szok.
      Jestem przekonany, że odratują wszystkie ubite wagony, ale znowu poczekamy na
      nie jakieś 3-4 miesiące.
      • Gość: Locutus Kwestia filozoficzna IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 05:44
        Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

[...]
        > Szkoda mi ludzi.
        [...]

Mam takie pytanie - czy naprawdę przyżywasz EMOCJE żalu, współczucia i inne
        takie? Czy po prostu doszedłeś do logicznego wniosku, że ludzie ci są
        poszkodowani, stała się im krzywda, a więc NALEŻY im współczuć i dlatego
        napisałeś, że Ci ich szkoda?

Pozdrawiam gorąco!
        LOKI
    • Gość: ADAŚ Ja wolę takimi "13" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 19:37
      jeździć niż bombami.

ams1.lo3.wroc.pl/tomek/duze/01/30500.jpg
      • Gość: christoph Re: Ja wolę takimi '13' IP: *.autocom.pl 14.11.03, 20:18

> jeździć niż bombami.
        >
        > ams1.lo3.wroc.pl/tomek/duze/01/30500.jpg

NIE!!!
        • Gość: ADAŚ Re: Ja wolę takimi '13' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 20:45
          TAK !!!
          Nie wyobrażam sobie "13" w godzinach szczytu w bombowej oprawie.
          Pieprzę "nowoczesność", wolę godne warunki przejazdu.
          • Gość: mouset Re: Ja wolę takimi '13' IP: *.ghnet.pl 14.11.03, 20:54
            A ja uważam że bomby na 1 i 3 a ufoki na 24
            • Gość: ADAŚ Re: Ja wolę takimi '13' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 20:56
              Kiedyś jechałem bombą na "3" - pisałem, że to niezbyt miłe przeżycie.

Ten tramwaj jest OK, ale na mniej zapełnione linie. "1" jest w sam raz.
              • Gość: mouset Re: Ja wolę takimi '13' IP: *.ghnet.pl 14.11.03, 21:22
                A może na 16?
                • Gość: ADAŚ Re: Ja wolę takimi '13' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 21:32
                  Czemu nie - tory do Walcowni zaniedługo będą jak nowe !!!
            • yabol428 Re: Ja wolę takimi '13' 14.11.03, 21:50

> A ja uważam że bomby na 1 i 3 a ufoki na 24
              Chyba cię pojebało. Bomby zostały kupione specjalnie po to, żeby jeździć na
              Kurdwanów. Gdyby nie zbudowano tej linii, to nikt w Krakowie nie zawracałby
              sobie głowy kupowaniem tego taboru. Bomby są przeznaczone po to, aby jeździć na
              liniach 6 i 24, a dopiero ewentualnie w dalszej kolejności (np. w weekendy, gdy
              tramwaje kursują rzadziej) mogą zasilać inne linie.
              • pavlack Re: Ja wolę takimi '13' 14.11.03, 21:55
                I tak nawet gdyby nie zbudowano linii na Kurdwanów, to kiedys, prędzej czy
                później, nowy tabor musiałby zostać kupiony. Więc to nie jest dokładnie tak jak
                piszesz.
                A poza tym ja także uważam, że na 24 powinny jeździć UFOki, a NGT6 na innych,
                mniej obciążonych liniach. I myślę, że mieszkańcy Kurdwanowa też by byli z tego
                zadowoleni. No ale ktoś sobie szybki tramwaj wymyślił...
                • Gość: ADAŚ Re: Ja wolę takimi '13' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 22:15
                  Paweł - mam kilku znajomych z Mapmuhowic i wszyscy narzekają na bomby.
                  Chcą "normalne" szóstki i dwadzieścia cztery. I chyba nie tylko oni.
                  Ja nie mam nic przeciwko bombom, ale dla mnie w tłoku się nie sprawdzają.
                  W "24" luzów raczej nie ma, niestety.
                  Dlatego ja zawsze jadę do pracy ufoczkiem na 13-01. Specjalnie się tak
                  wybieram, aby na niego trafić. Ale niestety Elcia Kacperek wybrała dziś 13-02 -
                  kurdeeeeee.
              • Gość: christoph Re: Ja wolę takimi '13' IP: *.autocom.pl 15.11.03, 00:42
                yabol428 napisał:

> Gość portalu: mouset napisał(a):
                >
                > > A ja uważam że bomby na 1 i 3 a ufoki na 24
                > Chyba cię pojebało. Bomby zostały kupione specjalnie po to, żeby jeździć na
                > Kurdwanów. Gdyby nie zbudowano tej linii, to nikt w Krakowie nie zawracałby
                > sobie głowy kupowaniem tego taboru. Bomby są przeznaczone po to, aby jeździć
                na
                >
                > liniach 6 i 24, a dopiero ewentualnie w dalszej kolejności (np. w weekendy,
                gdy
                >
                > tramwaje kursują rzadziej) mogą zasilać inne linie.

To właśnie jest paranoja. Jakieś urzędasy wymyśliły, że mają jeździć na
                Kurdwanów i mają to w dupie, że ludzie nie mogą wsiąść do tramwaju. A ten
                "szybki" tramwaj stoi po kilka minut na każdym przystanku aż uda mu się zamknąć
                drzwi.
                A nowy tabor jest niezbędny także na inne linie.
                • Gość: mouset Re: Ja wolę takimi '13' IP: 217.96.109.* 15.11.03, 08:41
                  I to jest właśnie najbardziej chore....
                  Urzędasy mieszają w tym z czego nie korzystają, buce...
          • Gość: christoph Re: Ja wolę takimi '13' IP: *.autocom.pl 15.11.03, 00:36

> TAK !!!
            > Nie wyobrażam sobie "13" w godzinach szczytu w bombowej oprawie.
            > Pieprzę "nowoczesność", wolę godne warunki przejazdu.

Na 13 też sobie ich nie wyobrażam, na 24 też się nie sprawdzają. Są one dobre
            na mniej obciążone linie. Uważam jednak, że nie ma sensu kupować bulw, które są
            mocno przestarzałą, wysokopodłogową konstrukcją, w dotatku są pozbawione (w
            porównaniu ze starymi 105) jednych drzwi, co na pewno nie przyspieszy wymiany
            pasażerów na przystankach. Co do bomb to można nieco zwiększyć ich pojemność
            przez zamontowanie mniejszej ilości siedzeń. Na najbardziej obciążone linie
            przydałyby się bomby w dłuższej wersji (jakieś NGT8 czy coś takiego)
        • Gość: Locutus Paw IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 05:37
          Zaraz pawia puszczę... nigdy w życiu czegoś takiego w Krakowie!!! NIGDY!!!

A do Adasia - słonko, na #13 trzeba puścić NGT8 albo NGT12 - i już. I wtedy
          będziesz miał podróż w godnych warunkach... bo bulwa to zwykła stopiątka...
          jechałem tym w Wawie i gwarantuję Ci, że praktycznie NICZYM się nie różni od
          akwarium...

Pzdr.
          LOKI
          • Gość: ADAŚ Re: Paw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 15:18
            A ja właśnie lubię akwaria i co mam na to paziu poradzić.
            A na takie NGT8 czy NGT12 chyba raczej szybko stać nie będzie.
            • Gość: Locutus Re: Paw IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 23:39
              Też lubię akwaria - ale wydawanie pieniędzy na awaria teraz byłoby szczytem
              głupoty...

Zresztą skoro nas było stać na NGT6, to NGT8 chyba nie jest dużo droższe?

Pzdr.
              LOKI
    • Gość: ADAŚ Hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 19:40
      Nie tylko u nas solówki na "20"

ams1.lo3.wroc.pl/tomek/duze/01/30507.jpg
      Ale za to u nas są one czasem z Piorunochronem hihihi.
      • balsen Wielicka 15.11.03, 00:32
        Qrwa, przewidywałem że dojdzie do bardzo poważnego wypadku na którymś z tych
        niestrzeżonych przejazdów wzdłuż Wielickiej, powinni zlikwidować takie
        przesmyki, przecież tam tramy dość szybko zadupcają. Pewnie pomyślą o tym
        dopiero teraz. Szczęście że to nie Skunx oberwał. Ja pierdole, całe 3 wagony
        stargane.
        • Gość: ADAŚ Re: Wielicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 15:17
          Troszkę szkoda, że nie była to jakaś 6xx przeznaczona do kasacji.
          • Gość: mouset Re: Wielicka IP: 217.96.109.* 15.11.03, 17:22
            Albo 428-08 Buachachacha, jebać pasożyta!
            • Gość: Locutus Re: Wielicka IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 23:40
              Zbyrus napisał, że się cieszy z powodu tego wypadku...

ROTFL

Pzdr.
              LOKI
              • Gość: mouset Re: Wielicka IP: *.ghnet.pl 16.11.03, 10:58
                Dzień w którym Zbyrus bedzie miał wypadek bedzie dopiero świętem
                • Gość: Locutus Re: Wielicka IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.11.03, 01:03
                  Wraz z kolegami z Infobusa mieliśmy w swoim czasie projekt, żeby zebrać się do
                  kupy w Krakowie, wynająć ufoka i wyruszyć w pościg za Zbyrusem w celu
                  rozjechania go :-P

Pzdr.
                  LOKI
                  • Gość: Locutus Re: Wielicka IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.11.03, 01:04

> Wraz z kolegami z Infobusa mieliśmy w swoim czasie projekt, żeby zebrać się
                    do
                    > kupy w Krakowie, wynająć ufoka i wyruszyć w pościg za Zbyrusem w celu
                    > rozjechania go :-P

IMHO należałoby jeszcze zapełnić go studentami i matkami z dzieckiem, a jako
                    świtę sprowadzić peleton kolarzy z Tour de France :-P

Pzdr.
                    LOKI
                    • mouset_z_wawy Re: Wielicka 20.11.03, 17:41
                      niestety brak dróg ekspresowych aby to zrealizować
                      • Gość: Locutus Re: Wielicka IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.11.03, 04:26
                        Dróg ekspresowych ma nie być właśnie - na złość Zburusowi... po torowisku
                        będziemy go ścigać... z dłuższym postojem na środku skrzyżowania pod Bagatelą -
                        trzeba trochę poblokować przejazd autobusom :-P

Pzdr.
                        LOKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka