Dodaj do ulubionych

Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12

03.12.03, 23:36
Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał, bo dawno nie czytałem forum, ale sądząc
po tym, co napisała GWK wygrał nie kto inny jak... Solaris:-)

Oto treść artykułu:
Bilety MPK w górę

Ostateczna decyzja należy jednak do radnych

MPK proponuje znaczną podwyżkę cen biletów, a także rewolucję w ulgach.
Zgodnie z propozycją MPK niektóre bilety mogłyby podrożeć od 1 stycznia nawet
o 30 proc. - Ceny biletów nie były zmieniane od trzech lat - argumentuje
Julian Pilszczek, prezes MPK. Za przejazdy mniej zapłaciliby mieszkańcy i
osoby pracujące w Krakowie, więcej uczniowie i studenci, którzy przyjeżdżają
tutaj po naukę. Zaplanowano też rewolucję w ulgach. Prezydent miasta Jacek
Majchrowski nie zdecydował jeszcze, czy poprze proponowane przez MPK zmiany.
W najbliższym czasie projekt trafi do komisji rady. Kilku radnych już wczoraj
zaznaczało, że nie zgodzą się na proponowane podwyżki.

Co i za ile?

MPK chce podziału na bilety ulgowe ustawowe (np. dla uczniów) i ulgowe
gminne. Bilet jednorazowy kosztowałby 2,5 zł (dziś 2,2 zł), ulgowy ustawowy -
1,25 zł , ulgowy gminny - 1,4 zł.

Bilet miesięczny na jedną linię, ważny od poniedziałku do piątku, miałby
kosztować 48 zł (zamiast 38 zł), 42 zł dla mieszkańców Krakowa, ulgowy
ustawowy - 24 zł, ulgowy gminny - 23 zł.

Mają zniknąć bilety tygodniowe: - Kupowano je rzadko, na dodatek były
najczęściej podrabiane. Zastąpią je postulowane od dawna bilety turystyczne:
jedno-, dwu- i trzydniowe, które zabezpieczymy hologramami - tłumaczy prezes
Pilszczek.

Nowe ceny biletów obowiązywałyby od początku przyszłego roku. Ich ostateczna
wysokość zależy od decyzji radnych.

Jak twierdzi prezes Pilszczek, podwyżka cen biletów nie ma związku z zakupem
50 nowych autobusów marki Solaris (wczoraj wyłoniono zwycięzcę przetargu na
dostawę nowego taboru). - Na to pieniądze mamy - mówi prezes.

Najważniejszy jest w tej chwili ostatni akapit:-)
Obserwuj wątek
    • balsen Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 03.12.03, 23:48
      To Jelcz chyba splajtuje?!?
      • Gość: Piter vel PIOR Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 00:44
        No i bardzodobrze:) zawsz mi sie podobały Solarki,martwią mnie natomiast nowe
        ceny za bielety :((
        • Gość: Locutus Hallelujah! IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 04.12.03, 00:58
          Idę się upić ze szczęścia... chociaż nadl trudno mi w to uwierzyć...

Pzdr.
          LOKI
          • Gość: misiek Re: Hallelujah! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 07:51
            jestem tylko ciekaw malowania krakowskich solarek...
            • Gość: mouset Re: Hallelujah! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 04.12.03, 10:53
              Pal sześć z malowaniem!
              Moga być nawet fioletowe.

Hurrrrrrrrraaaaaaaaaaa!!!!!!!!!
              • Gość: Clint Re: Hallelujah! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 04.12.03, 16:16
                powiem tylko jedno... nareszcieeeeeeeeeeeeee Solaryyyyy :)))
                • Gość: Cityrunner Re: Hallelujah! IP: *.cable.wanadoo.nl 04.12.03, 17:43
                  Gratuluję!
                  Bardzo ładny autobus. Na pewno ładniejszy od gniotowatego Jelcza.
                  Kraków na pewno na tym zyska!
                  • balsen Re: Hallelujah! 04.12.03, 17:59
                    Widzę ogromną radość wśród forumowiczów z powodu solarek - a dla mnie to nie
                    miało znaczenia, który autobus wygra (u mnie uzyskały równe noty) - także
                    zobaczymy za jakiś czas czy będzie rzeczywiście powód do radości:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=9378687
    • Gość: Misiek K Wygrał lepszy? - to sie okaze ... IP: *.chello.pl 04.12.03, 18:04
      Coz, czy zwyciezyl lepszy dowiemy sie za kilka lat.
      eksploatacja pokaze jak sie ten autobus bedzie zachowywal, na ile bedzie
      bezawaryjny, jakie beda koszta jego uzytkowania.
      mnie osobiscie jechalo sie wygodnie, wizualnie srednio fotogeniczny - ogolnie
      nie mam nic przeciwko.
      • pavlack Re: Wygrał lepszy? - to sie okaze ... 04.12.03, 18:36
        Mhm, ja sądzę podobnie, z zewnątrz niezbyt piękny, ale właściwości jezdne b.
        dobre (jeśli tylko wsadzą mu taki sam silnik, tzn. DAFa) :) W sumie mi to było
        bojętne kto wygra, najważniejsze że ok. 50 120M pójdzie pod palnik lub do
        GOPu :D
        • kuba203 Re: Wygrał lepszy? - to sie okaze ... 04.12.03, 19:01
          Ja tylko powiem, że szkoda, że tak się stało :(
          Żebyśmy kiedyś tego nie żałowali :(
          • pavlack Re: Wygrał lepszy? - to sie okaze ... 04.12.03, 19:15
            A co Ci się w solarce nie podoba? Wolałbyś Jelcza? Jakieś argumenty podaj
            Kuba :D
          • Gość: Locutus Re: Wygrał lepszy? - to sie okaze ... IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 05.12.03, 00:25
            Argumenty można prosić?

Solarki kupują Niemcy, Włosi, Szwajcarzy, Szwedzi itd., a jelcza już nawet
            Polacy nie mogą znieść, bo tak się psuje...

Pzdr.
            LOKI
    • Gość: Voith Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.12.03, 19:53
      mnie tylko martwi, jak to będzie z tym silnikiem MANa, oby to jeździło chociaż tak dobrze, jak M121M
      • Gość: Piter vel PIOR Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 20:05
        A czy ten testowy juz pojchał do domu??nie udało mi sie go zobaczyć :((
        • Gość: Voith Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.12.03, 21:52
          juz tydzień w domu jest :D
          • Gość: ADAŚ Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 21:58
            w domu - czytaj piekle hahaha
            • Gość: Karolek Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 22:49
              Ile miejsc siedzących dla pasażerów i ile stojących ma nasz zwycięzca, czy ktoś
              wie ?
              • Gość: mouset Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.ghnet.pl 04.12.03, 23:03
                Na pewno jest wygodnie tej setce pasażerów którą zabiera
                • Gość: Karolek Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 23:06
                  Fajnie jest, ale pytałem także o miejsca siedzące.
                  • Gość: mouset Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.ghnet.pl 04.12.03, 23:09
                    A tego nie wiem, może 35?
                    • Gość: Karolek Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 23:11
                      35? pewnie z kierowcą
                      • Gość: mouset Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.ghnet.pl 05.12.03, 14:00
                        Maybe
                        • Gość: Voith Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.12.03, 13:10
                          i Solaris i Vecto mają 29+1 miejsc siedzących
                          Solarka w sumie 100, jelczydło 104
                          • wpk Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 06.12.03, 15:46
                            Gość portalu: Voith napisał(a):

> i Solaris i Vecto mają 29+1 miejsc siedzących
                            > Solarka w sumie 100, jelczydło 104

SU12 ma od 32 do 38 miejsc siedzących w zależności od konfiguracji.
                            • Gość: Karolek Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 16:25
                              No to kto w końcu ma rację?
                              Kto policzył?
                              • yogy Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 06.12.03, 18:50
                                Gość portalu: Karolek napisał(a):

> No to kto w końcu ma rację?
                                > Kto policzył?

Ta Solarka, która przyjechała do nas na testy miała 29+1 miejsc siedzących.
                                Jelcz też.
                                • Gość: Voith Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.12.03, 00:51
                                  osobiście wraz z Yogim liczyliśmy i mają po 29+1 !!! (te co były na testach)
                                  • wpk Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 07.12.03, 07:28

> osobiście wraz z Yogim liczyliśmy i mają po 29+1 !!! (te co były na testach)

No fakt, teraz jest w specyfikacji 25-35 miejsc.
    • bar_smok Szkoda 05.12.03, 21:19
      Krakow, az do tej pory chronil sie przed Solarisami. Jezdzilem w nich w paru
      miastach i powiem, ze poza estetycznym ksztaltem srodek jest niezbyt
      ergonomiczny (zle rozplanowane siedzienia). Jesli juz tanie, to lepsze bylyby
      Jelcze.
      Przy okazji autobusow: nie wiecie, czy maja kupowac w MPK przeguby i midi busy?
      Pzeciez to tych dwoch grup ( szczegolnie przegubow) brakuje najbardziej. Braki
      daja sie we znaki chocby na 130 ( ostatnio znow krotkie Scanie).
      • Gość: Locutus Re: Szkoda IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.12.03, 03:04
        Co szkoda? Solarisy nie są może rewelacyjne, ale powiedzmy sobie szczerze, że w
        porównaniu z jelczem to nawet piętnastoletni ikarus jest lepszy ;-)

pzdr.
        LOKI
    • balsen Re: Wygrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 06.12.03, 01:42
      Mam nadzieję że na naszych Solarisach nie będzie z przodu i z tyłu tego
      zielonego jamniczka (wqrwia mnie).
      • Gość: Locutus Re: Wygrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.12.03, 03:10
        Też mam taką nadzieję.

Pzdr.
        LOKI
        • Gość: Meg Re: Wygrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 11:25
          Loki, gardzisz jamnikiem?
          Dobra zapamiętam to sobie... ;-P

Pozdrawiam
          Meg
          • Gość: Locutus Solaris, ooo-o, Solaris, o-ooo-o-o IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.12.03, 23:41
            Wybacz, ale ZIELONY jamnik na naszych autobusach nie będzie się prezentował
            zbyt dobrze :-P

Pzdr.
            LOKI
            • Gość: Meg Re: Solaris, ooo-o, Solaris, o-ooo-o-o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 23:46
              Dlaczemu?
              Przecież jest ładny..... bo niskopodłogowy ;-P
              (Pomijam kolor, bo kolor to mu faktycznie z księżyca wzięli :-))

Pozdrawiam
              Meg
              • Gość: Locutus Re: Solaris, ooo-o, Solaris, o-ooo-o-o IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.12.03, 23:56
                Zwierzaczkami to sobie możesz wytapetować pokój, ale nie autobusy, na litość
                boską!!!

Pzdr.
                LOKI
                • Gość: Meg Re: Solaris, ooo-o, Solaris, o-ooo-o-o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 00:04
                  Zwierzaczkami? Mój pokój? Dżizzzz jakby to wyglądało? hihihi Makabra jakaś...
                  Ale czy tak czy tak te jamniki będą więc musicie się do nich przekonać :-)

Pozdrawiam
                  Meg

• Gość: Locutus Re: Solaris, ooo-o, Solaris, o-ooo-o-o IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 07.12.03, 00:10
                    Kraków sobie raczej ich nie życzy... a to Kraków będzie przeprowadzał finalny
                    montaż... więc o jamnikach możemy z westchnieniem ulgi zapomnieć...

Pzdr.
                    LOKI
                    • Gość: Meg Re: Solaris, ooo-o, Solaris, o-ooo-o-o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 00:14
                      No zobaczymy jak się zdziwisz jak podjeżdzający na Twój przystanek Solaris
                      będzie miał na przedzie zielonego jamnika...:-P

A tak na marinesie to skąd wiesz, że Kraków wogóle będzie się zastanawiał nad
                      tym czy dać te jamniki czy nie?
                      Przecież to jest absurd ;-)

Pozdrawiam
                      Meg
                      • Gość: Locutus Re: Solaris, ooo-o, Solaris, o-ooo-o-o IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 07.12.03, 00:36
                        To wezmę i zamaluję białym szprejem :-P

Ale myślę, że Kraków faktycznie się nie będzie zastanawiał. Po prostu jamniki
                        mu nawet przez myśl nie przejdą, a zatem ich nie będzie :-D

Pzdr.
                        LOKI
                        • Gość: Voith Re: Solaris, ooo-o, Solaris, o-ooo-o-o IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.12.03, 00:56
                          a ja bym tam wolał, żeby miały namalowane Smoki Wawelskie :P
                        • Gość: Meg Re: Solaris, ooo-o, Solaris, o-ooo-o-o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 00:57
                          Ale jeżeli Kraków będą się zastanawiać to na pewno mu przejdą. I to tabun
                          jamników przejdzie, jak na paradzie którą notabene co roku organizuje TYLKO
                          Kraków ;-P
                          Przkro mi Loki ale na Jamniki jesteś skazany :-D
                          I nic nie zamalujesz, bo chyba wandalem nie jesteś hihihi

Pozdrawiam
                          Meg
                          • Gość: Locutus Re: Solaris, ooo-o, Solaris, o-ooo-o-o IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 07.12.03, 01:18
                            Nie martw się. W MPK jednak zazwyczaj wykazują zaawansowane procesy myślowe,
                            więc jamników nie będzie.

Za to mogłyby być smoki, jak to napisał Voith :-D

Pzdr.
                            LOKI
                            • Gość: Meg Re: Solaris, ooo-o, Solaris, o-ooo-o-o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 01:33
                              Chciałbym zauważyć, że smok to też zwierzaczek ;-) To po pierwsze.
                              A po drugie: w takim razie ja pytam czemu smok? Bo będzie jeżdził po
                              Krakowskich ulicach?
                              Jamnik dla mnie i nie tylko dla mnie został przyznany jako symbol tego typu
                              autobusom ze względu na jego niskie zawieszenie... Rany po co ja to piszę
                              przecież wy też o tym doskonale wiecie, ale nie, z uporem maniaka będziecie
                              domagać się likwidacji jamników z Solarisów (i zapropnujecie na ich miejsce
                              Smoki Wawelskie... ROTFL).
                              Powodzenia...;-D

Pozdrawiam
                              Meg
                              • Gość: Locutus JAMNIKI PRECZ! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 07.12.03, 01:35
                                Jeśli chodzi o niskpodłogowość, to sugeruję, żeby jamnika zasąpić Wietnamską
                                Świnią Zwisłobrzuchą. Ta to dopiero ma obniżone zawieszenie, hihihi...
                                przegubem ciągnie po ziemi :-P

pzdr.
                                LOKI
                                • Gość: Meg ŚWINIE I SMOKI WAWELSKIWIE PRECZ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 01:46
                                  No wiesz co tutaj to już przesadziłeś...
                                  To teraz wolisz mieć świnię ta autobusie a nie jamnika? (Chcę podkreślić, że
                                  świnia to też zwierzę hihihi)
                                  To ja już nic nie rozumiem...
                                  Ale zaraz, może Ty jesteś uprzedzony tylko do jamników, a że akurat one (czyli
                                  przedmiot Twojej nienawiści) będą na Twoim autobusie to chcesz zrobić wszystko
                                  żeby sie ich pozbyć, nawet sugerując rzecz absurdalną czyli na to samo miejsce
                                  nakleić obleśną świnię hihihihi
                                  Nie mam juz słów Loki do Ciebie (jeśli chodzi o tą sprawę) ;-D
                                  Ciekawe jakie zwierze teraz wymyślisz...
                                  Ale niestety nic oprócz jamnika tam nie pasuje :-)

Pozdrawiam
                                  Meg
                                  • Gość: Locutus BLUŹNIERCY PRECZ IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 07.12.03, 01:51
                                    1. świnia zwisłobrzucha pasuje najlepiej
                                    2. jamników nie lubię. za bardzo drą mordę. tak jak ratlerki.
                                    3. A za napisanie "SMOKI WAWELSKIE PRECZ" czeka Cię sąd inkwizycyjny... Misiek
                                    K, nasz dyżurny Wielki Inkwizytor przygotuje stosowne narzędzia do
                                    przesłuchań... a na końcu będzie stos :-] Bluźnierstwo przeciw Smokowi
                                    Wawelskiemu powinno być surowo karane!

Pzdr.
                                    LOKI
                                    • Gość: Meg Solaris i świnia zwisłobrzucha błuhahahahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 02:01
                                      Obrońca Smoka Wawelskiego się znalazł :-D Niesamowite...
                                      Chodziło mi o "smoki wawelskie precz z autobusów", a nie wogóle precz...
                                      Ale co ja się będę tłumaczyć i tak kara mnie nie minie (bo z tego co piszesz to
                                      wy nawet składzie Inkwizytora macie w osobie Miśka K, to super hihihi)
                                      Ojeju ale boję się...;-D

Pozdrawiam
                                      Meg (już nie długo spalona na stosie za bluźnierstwo hihihi)
                                      • Gość: Locutus Solaris zwisłobrzuchy - oby nie! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 07.12.03, 02:24
                                        Bój się, bój... inkwizycja dysponuje swoimi metodami przy których fantazje
                                        Markiza de Sade stają się bladymi niewinnymi dziecięcymi mrzonkami... hehehe...

]:->

AWE SMOK WAWELSKI!

Pzdr.
                                        LOKI
                                        • Gość: Meg Re: Solaris zwisłobrzuchy - oby nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 10:58
                                          Boję się, boję..... tego co ludzie powiedzą jak zobaczą na Solarisie obleśną
                                          świnie hihihihihi
                                          Ale mówiąc poważnie Ty mnie inkwizycją nie strasz, bo Ciebie także może spotkać
                                          sroga kara za znęcanie się nademną (jeszcze nie wiesz o co chodzi, ale
                                          prawdopodobnie się przekonasz :-P)...hehehe....

AWE JAMNIK!

Pozdrawiam
                                          Meg

PS: Loki! Popatrz za okno! Śnieg pada! Jak mi przykro hihihi
                                          • Gość: Fassi Re: Solaris zwisłobrzuchy - oby nie? IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.12.03, 11:28
                                            niewyżytki...

a co do hasła: "Smoki Wawelskie won z autobusów MPK" - a czym mają dojeżdżać???

zresztą w Krakowie mieszka wiele smoków, nie wawelskich... chłopaki powinni wiedzieć o czym mówię... wirliche drachen...
                                            • Gość: Locutus Re: Solaris zwisłobrzuchy - oby nie? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.12.03, 01:43
                                              Oj, wiem, o czym mówisz i to dobrze... nawet dzisiaj z Voithem rozważaliśmy los
                                              smoków podwawelskich (ze słynnego Metalowego Wzgórza nazywanego również
                                              Jabolowym Wzgórzem, hihihi)...

:-D

Pzdr.
                                              LOKI
                                    • Gość: Misiek K Re: BLUŹNIERCY PRECZ IP: *.chello.pl 07.12.03, 21:03
                                      > 3. A za napisanie "SMOKI WAWELSKIE PRECZ" czeka Cię sąd inkwizycyjny...
                                      Misiek
                                      > K, nasz dyżurny Wielki Inkwizytor przygotuje stosowne narzędzia do
                                      > przesłuchań... a na końcu będzie stos :-] Bluźnierstwo przeciw Smokowi
                                      > Wawelskiemu powinno być surowo karane!

Swieta Inkwizycja wnikliwie rozwazy czy przedmiotowy czyn oskarzonej Meg
                                      wypelnia znamiona okreslone w art. 1295364 ustawy o uznaniu smokow za
                                      dziedzictwo narodowe ich ochronie i przestepstwach szczegolnie niebezpiecznych
                                      dla smokow.
                                      jednoczesnie pragniemy podziekowac obywatelowi locutusowi za spelnienie
                                      spolecznego obowiazku powiadomienia organow scigania o uzasadnionym podejrzeniu
                                      popelnienia przestepstwa. prosimy nie zapomniec stawic sie na stosowne
                                      przesluchania w charakterze swiadka - dyzurny kat odbierze stosowne zeznanie w
                                      kazdym czasie :P
                                      • Gość: Meg Jacy tam bluźniercy... ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 21:07
                                        Przepraszam... Czy ja mogę coś powiedzieć...
                                        Jestem niewinna! To jest pomówienie... :-)
                                        • Gość: Misiek K Re: Jacy tam bluźniercy... ;-) IP: *.chello.pl 07.12.03, 21:12
                                          W toku prowadzonych czynnosci stopien zawinienia oskarzonej zostanie dopiero
                                          ustalony. ;)
                                          • Gość: Meg Re: Jacy tam bluźniercy... ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 22:33
                                            Ja nie mam nic do powiedzenia w tej sprawie :-)
                                            Chociaż nie, mam...
                                            Jestem niewinna! hihihi
                                            I jeszcze:
                                            Jamniki górą!!! (chociaż dołem hihihi)

A przepraszam, że jeszcze spytam: długo te czynności będą trwały?
                                            Bo kupę rzeczy mam jeszcze do zrobienia i nie mam zbytnio czasu :-)

Pozdrowienia dla Wielkiego Inkwizytora Miśka K.
                                            Meg (oskarżona ;-))
                                            • Gość: Misiek K Re: Jacy tam bluźniercy... ;-) IP: *.chello.pl 07.12.03, 22:40
                                              > A przepraszam, że jeszcze spytam: długo te czynności będą trwały?
                                              > Bo kupę rzeczy mam jeszcze do zrobienia i nie mam zbytnio czasu :-)
                                              >

"Sąd przypomina ze Pani jest tu w charakterze oskarzonej, wiec prosze Sadu nie
                                              sciemniac ze ma Pani do zrobienia duzo przed swietami, jesli sie pani nie stawi
                                              na rozprawe zostanie Pani doprowadzona, chocby od stolu z karpiem!!!"
                                              - cytat nawiasem mowiac w pelni autentyczny tyle ze wtedy byl Pan... :P

pozdrowionka dla oskarzonej ;)))
                                              • Gość: Meg Re: Jacy tam bluźniercy... ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 22:54
                                                Ja myślałam, że to potrwa kilka dni a Ty Wielki Inkwizytorze mówisz mi, że do
                                                świąt? Nieeee to chyba jakaś pomyłka? :-)
                                                Popatrz no tam w papierkach bo chyba się pomyliłeś hihihi
                                                A tak nawiasem mówiąc, to wy w święta pracujecie? Współczuję hihihi

Pozdrowienia dla Inkwizytora
                                                Meg (nadal niewinnie oskarżona)
                                          • Gość: Locutus Re: Jacy tam bluźniercy... ;-) IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.12.03, 01:46
                                            Sprawiedliwość będzie na podobnym poziomie, co w "Procesie" Kafki, hihihihi...

Ale metody śledztwa będą charakterystyczne dla prowadzącej je Instytucji -
                                            Święta Inkwizycja nigdy się nie myli... i czasami musi pomóc oskarżonemu wyznać
                                            prawdę... myślę, że zastosowanie tzw. kozła nie będzie bezzasadne... ]:->

Pozdrawiam zarówno oskarżoną jak i Wielkiego Inkwizytora.
                                            LOKI
                                  • Gość: Fassi Re: ŚWINIE I SMOKI WAWELSKIWIE PRECZ! IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.12.03, 11:49
                                    proponuję konsensus:

zamiast zwierzaków herb Krakowa albo emblemat MPK i po krzyku :P
                                    • Gość: Meg Re: ŚWINIE I SMOKI WAWELSKIWIE PRECZ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 11:54
                                      Dobra, mogę się z tym zgodzić :-)
                                • hermenegilda_jaga Re: JAMNIKI PRECZ! 07.12.03, 20:12
                                  Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Jeśli chodzi o niskpodłogowość, to sugeruję, żeby jamnika zasąpić Wietnamską
                                  > Świnią Zwisłobrzuchą. Ta to dopiero ma obniżone zawieszenie, hihihi...
                                  > przegubem ciągnie po ziemi :-P

to ja juz proponuje portret locutusa powiesic !
                                  skuteczniej odstraszy potencjalnych pasazerow i nie bedzie "tłoków"
                                  • Gość: ADAŚ Re: JAMNIKI PRECZ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 21:09
                                    błuchachachachachachacha
                                    To Ci się udało hermenegildko !!!
                • Gość: ADAŚ Re: Solaris, ooo-o, Solaris, o-ooo-o-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 09:56
                  Wystarczy Loki jak Ty tam sam wsiądziesz. Już mamy jednego zwierzaczka błehehe
            • Gość: ADAŚ Re: Solaris, ooo-o, Solaris, o-ooo-o-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 09:54
              zielony z niebieskim akurat pasuje.
      • otreb Re: Wygrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 06.12.03, 11:18
        balsen napisał:

> Mam nadzieję że na naszych Solarisach nie będzie z przodu i z tyłu tego
        > zielonego jamniczka (wqrwia mnie).

A jesli jamniczka pomaluja na bialo-niebiesko? ;)
      • Gość: Clint Re: Wygrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.crowley.pl 06.12.03, 12:34
        Hahaha, to jest jedyna rzecz ktora mnie w nich drazni :)
        • yogy Wygrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 06.12.03, 18:56
          ciekawe jakie silniki będą miały nasze Solarki? Jeżeli MAN'a to dobrze, bo te
          silniki nie są nasemu MPK obce, natomiast jeżeli dostaną silnikia DAF'a,
          to "typizacja" taboru autobusowego już w ogóle weźmie w łeb.
          • pavlack Re: Wygrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 06.12.03, 21:49
            Najprawdopodobniej DAF, i bardzo dobrze, bo jest dużo cichszy od MANa
            • Gość: Voith Re: Wygrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.12.03, 00:55
              a skąd Ty wziąleś to "najprawdopodobiej DAF" skoro ja słyszałem że w grę wchodzi dla Krakowa tylko MAN....

swoją drogą chciałbym DAFa, jest żywszy :D
              • pavlack Re: Wygrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 07.12.03, 09:57
                Gdzieś na którymś forum czytałem, że Solaris właśnie z Dafem wystartował. Jak
                znajdę to powiem gdzie to widziałem :D
                A osobiście też bym DAFa wolał ;)
                • pavlack Re: Wygrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 07.12.03, 10:04
                  No znalazłem, na forum infobusa:

infobus.com.pl/forum/viewtopic.php?t=562&postdays=0&postorder=asc&start=15
                  • Gość: Fassi Re: Wygrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.12.03, 11:42
                    hmmm....

bardzo to ciekawe :)
                    • yogy Wygrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 07.12.03, 20:03
                      eeeeetam żywszy. A MANicho NG313 jak się pięknie zbiera? I jaki ma silnik? -
                      MAN'a:-)

A co sądzicie o silnikach FRAU'a dla krakowskich autobusów?;-)
    • Gość: ewetx Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 23:03
      Ciesze sie ze wygraly "solarki" ale moga zastapic 120 a co z ikarusami jeszcze
      pojezdrza
    • Gość: ewetx Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 01:04
      Ciekawe ktora zajezdnia je dostanie
      • Gość: Locutus Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.12.03, 01:49
        Podzielą się nimi KB i KW.

Pzdr.
        LOKI
        • pavlack Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 08.12.03, 15:53
          To akurat nie jest jeszcze pewne.
          • Gość: Voith Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.12.03, 21:52
            reaktywują Zajezdnię Czyżyny, Tonie lub Branice :P
            • pavlack Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 08.12.03, 21:56
              Jeśli chodzi o Czyżyny to jestem za :)
              • Gość: Voith Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.12.03, 22:02
                mnie wszędzie blisko!

a swoją drogą mogliby zrobić zajezdnię, na której stacjonowałyby same nowe autobusy plus IK260, M11, Ogóras i inne historyczne po generalkach jako pokazową zajezdnię, proponowałbym czyżyny, choć i Tobie i Branice są przystępnym miejscem patrząc na rozwijający się Kraków
                • pavlack Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 08.12.03, 22:05
                  Mnie do Czyżyn najbliżej, jakieś 50 m piechotą :)
                  • Gość: Voith Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.12.03, 22:12
                    ja wykonuje jeden telefon i mam wszędzie blisko i nie muszę piechotą :P

zresztą jakby co mam roverek :P
                    • pavlack Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 08.12.03, 22:15

> ja wykonuje jeden telefon i mam wszędzie blisko i nie muszę piechotą :P

No, ja jak wezmę dobry rozbieg to mogę do Czyżyn z balkonu doskoczyć ;)

> zresztą jakby co mam roverek :P

Hehe :)
                      • Gość: Voith Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.12.03, 22:20
                        a ja chcę M11 i Ik 260 w takim stanie jak nasz ogóras!!!!!!!!!!!!!!!!
                        • pavlack Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 08.12.03, 22:24
                          I Scanie 111 i Mana tego starego itp. itd.... też bym chciał ;)
                          • Gość: Voith Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.12.03, 22:28
                            ja też!!!
                            • Gość: christoph Re: Wgrał lepszy - SOLARIS URBINO 12 IP: *.autocom.pl 08.12.03, 23:12
                              ja też

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka