Dodaj do ulubionych

Metropolis - developer

01.06.09, 22:36
Witam,

bardzo proszę o informację na temat developera Metropolis. Chcemy kupic u nich
mieszkanie w Zielonkach. Z informacji, które przeczytałam forumowicze nie
wypowiadaja sie dobrze o tym developerze. Bardzo chciałabym poznać opinie
osób, które kupiły u nich nieruchomość. Jak wyglądało podpisanie umowy, aktu
notarialnego, odbiór mieszkania? Czy terminy były przestrzegane? Jak w
materiałami, z których wykonano mieszkania? Za wszelkie informacje będę wdzięczna.

Pozdrawiam,

Joanna
Obserwuj wątek
    • krzysztof.kuczek [...] 06.07.09, 10:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Zawiedziona Re: Metropolis - developer IP: *.ghnet.pl 03.08.10, 09:12
        Do wszystkich zainteresowanych zakupem nieruchomości od firmy Metropolis: zero
        zaufania do tego dewelopera, wszystko mają w nosie, fuszerka na każdym kroku, 1
        miejsce parkingowe na 6 rodzin, rok spóźnienia i końca nie widać, zapomnijcie o
        obiecywanym ekskluzywnym osiedlu i zakupcie gumiaki, całkowite nieprzestrzeganie
        przepisów, niezgodność stanu faktycznego z pozwoleniem na budowę, domy
        jednorodzinne nagle okazały się być wielorodzinnymi, nieprzepisowe szerokości
        dróg dojazdowych, wskaźniki terenów zielonych, miejsc parkingowych .. etc ...
        etc ... długo by wymieniać .... generalnie same problemy są z tą firmą.
        • Gość: również zawiedzona Re: Metropolis - developer IP: *.connectic.pl 21.04.13, 11:57
          Przestrzegam wszystkich przed tym developerem. Na początku wszystko przebiega miło, ale w końcu okazuje się mistyfikacją. To nie domy tylko lokale mieszkalne, wszystko słychać u sąsiadów. Brak miejsc postojowych, problemy z jakością, Po spisaniu umowy developer umywa ręce.
    • maja.karlo Re: Metropolis - developer 19.01.10, 12:14
      Ja spotkałam się z opiniami pozytywnymi - zresztą można zawsze zapytać ich prawdziwych klientów, nie kogoś kto pisze anonimowo na forum. Dziwie się jak ktoś się pyta o opinię i od razu wyraża ją negatywną, nie znając do końca tematu.
      • Gość: gosc Re: Metropolis - developer IP: *.wzks.uj.edu.pl 19.03.10, 17:10
        Jaki anonimowy gosc? Przeciez z imienia i nazwiska jest podany.

Ja tez jestem wlascicielem domu na jednym z osiedli i jedyne co moge powiedziec
        UCIEKAJCIE GDZIE PIEPRZ ROSNIE.

Pozdrawiam.

P.S. Prosze poczytac inne fora o deweloperze.
      • Gość: rycho Re: Metropolis - developer IP: *.ghnet.pl 20.03.10, 20:01
        maja.karlo,kup dom w metropolis i wtedy z przyjemnością porozmawiam
        o tz.pozytywnych opiniach.
    • lawendapark Re: Metropolis - developer 29.04.10, 22:50

Zalozylam i zapraszam na forum kupujacych mieszkania na osiedlu Lawenda Park -
      tam mozemy sie wymieniac informacjami na temat naszego osiedla oraz dewelopera
      Metropolis.

www.lawendapark.fora.pl
    • Gość: Kupujacy Re: Metropolis - developer IP: 77.236.26.* 23.09.10, 09:16
      ja przeszukalem wszystkie oferty na rynku no i niestety albo stety tylko metropolis oferuje domy za 400 tys inne oferty domow w tej samej lojkalizacji czyli nie dalej niz 4 km od Opolskiej zaczynaja sie od 560 tys zl a tyle na pewno nie dam
    • Gość: PosiadaczDomuOdMP Re: Metropolis - developer IP: *.bibice.linuxstuff.pl / 192.168.0.* 03.01.11, 00:56
      Termin oddania, opóźnienia nonstop oczywiście umowa końcowa kasuje jakiekolwiek odsetki karne ( wszystko sprytnie pomyślane ) sporo niedomówień, materiały na budowe dobrej klasy ale fachowcy do du... masakra ciag niekończących sie usterek, poczynając od elektryki a kończąc na wylewającej się instalacjii cieplnej ( za dużo tego zeby sie rozpisywać ). Ceny zachęcające ale nic poza tym, osobiście osobą mającym wybór ( kupno u kogoś innego ) polecam zapomnieć o inwestycjach od Metropolis. Ale powiem inaczej najlepiej wybrać się osobiście na którąkolwiek inwestycje i porozmawiać z ludzmi którzy juz mieszkają tak jak np. JA i powiem że każdy w 100% opowie jak jest naprawde :) i opinie nie będą odbiegać od tych tutaj. Pozdrawiam
      • Gość: posiadaczDomuLawen Re: Metropolis - developer IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 31.12.11, 17:26
        ja kupilem dom na drugim etapie osiedla Lawenda Park na Marszowcu i musze powiedziec ze jestem zadowolony.budynki zostaly oddane przed terminem.dom odbieralem z osoba z uprawnieniami budowlanymi i nie bylo sie do czego przyczepic (poza jednym kontaktem)
        Tez slyszalem ze pierwszy etap byl budowany przez zla firme budowlana zakonkratkowana przez dewelopera w czasie boomu gdzie nie bylo chetnych do pracy a jak byli to wiadomo jacy.Ale czasy sie zmianiaja i drugi etap to juz zupelnie inna lepsza jakosc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka