sheanez 14.06.09, 20:08 Witam, orientujecie się Państwo, czy w Krakowie lub okolicach buduje się obecnie (lub ewentualnie planuje się budowę) mieszkań w systemie TBS? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krakuska.pl Re: mieszkania TBS IP: *.236.spine.pl 15.06.09, 15:18 Podpowiem w miarę swoich możliwości :) Zapytaj w Spółdzielni Mieszkaniowej "Śnieżka". Budują w tej chwili na oś.Złocień w Krakowie. Budują mieszkania własnościowe, ale jeden budynek przeznaczony jest na mieszkania lokatorskie (to chyba coś innego niż TBS-y, ale zapytac można). www.sniezka.krakow.pl/budowane.html Poza tym "TBS Małopolska" Sp.z o.o. oddaje w tej chwili mieszkania TBS wybudowane w Skawinie. Może im coś jeszcze zostało. Możesz zapytać czy nie planują jakiejś dalszej budowy. Cos mi się kojarzy, że oni w Skawinie maja coś jeszcze budować w systemie TBS, ale pewna nie jestem. Najlepiej zadzwonić i wszystkiego się dowiesz. www.tbs.malopolska.pl/ Daj znać jak poszło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheanez Re: mieszkania TBS IP: 81.15.202.* 28.07.09, 14:24 Witam, dziekuję za namiary na te dwie spółdzielnie. Efekt poszukiwań na razie mizerny: TBS Małopolska własnie oddawała takie mieszkania (były rezerwowane przed rozpoczeciem budowy), natomiast Śnieżka ma na stronie ofertę(nie wiem czy aktualną) mieszkań lokatorskich na os. Złocień - zostały 3 duże lokale, ich cena to ok. 330 złotych - tj. 4550 zł/m2 brutto (sic! nieźle, jak za coś co nigdy nie będzie tak naprawdę moje, co?) Generalnie słyszy się, że takich mieszkań w Krk i okolicach się nie buduje... Mimo wszystko podbijam temat, może ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheanez Re: mieszkania TBS IP: 81.15.202.* 28.07.09, 14:26 to "330 złotych" to oczywiście 330 tys. złotych :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek Re: mieszkania TBS IP: *.malopolska.uw.gov.pl 09.06.10, 08:33 Witam, mizerny ten watek..., chyba w Krakowie nic takiego od dłuższego czasu nie powstało. Jestem zainteresowany kupnem mieszkania TBS lub lokatorskiego. Zauważam ze oprócz spekulacji takimi mieszkaniami i żadaniem za nie horrendalnych cen (niewiele różniących się od ofert sprzedazy mieszkań własnościowych) przez "prawie" byłych najemców, nic nowego takiego się nie sprzedaje. Mimo wszystko podbijam pytanie - czy może ktoś coś wie o planach budowy takich mieszkań w krakowie lub okolicach? Odpowiedz Link Zgłoś
krakuska.pl Re: mieszkania TBS 09.06.10, 12:23 Nie przesadzaj z tymi "horrendalnymi" cenami za TBS-y. Kupisz w miarę nowe mieszkanie własnościowe (hipoteczne) o pow. 52 m2 za 150 tys.?? Mieszkania o takim metrażu ,własnościowe, podkreślam w miare nowe, urządzone, kosztują conajmniej 2 razy tyle. Teaoretycznie TBS-ami nie wolno handlować, no ale wiadomo jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś