Gość: Lilka IP: 195.117.237.* 15.12.03, 08:11 szukam pomocy, czyli wózka dla mojego jamnika. Cierpi na chorobę jamników. ma sparaliżowany tył. Może ktoś ma do odsprzedania, albo wie jak to dokładnie zrobić. Będę wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Równoleżnik zero Re: sparaliżowany jamnik IP: 195.116.219.* 15.12.03, 08:52 Krew mnie zalewa, gdy czytam takie posty..... Tyle ludzi cierpi, tyle DZIECI niepełnosprawnych, osieroconych cierpi z powodu braku pieniędzy na podstawową rehabilitację... A tu idiotka wyjeżdża z TAKIM problemem. Oby cię los nie pokarał.... Chcesz, pomoge ci z tym jamnikiem. Szybko i sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: sparaliżowany jamnik 17.12.03, 21:45 No czytałem wypociny róznych debili ale "równoleżnik" przebił wszystko:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: sparaliżowany jamnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 09:28 jamnik tez ma prawo do zycia! to chyba ciebie los pokaral brakiem wspolczucia dla zwierzat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Billy Re: sparaliżowany jamnik IP: *.chello.pl 25.01.04, 17:04 zero? slusznego nicka sobie wymysliles. gdyby glupota mogla unosic latalbys jak golebica!!! Lilka! wspolczuje Twojemu psu, ja mam skundlonego jamnika od 12 lat i tez zaczyna miec problemy z kregolsupem, na razie na szczescie male, ale wiem jak to boli patrzec jak twoj zwierzaczek choruje. sprobuj u dobrego weterynarza, powinien wiedziec cos wiecej i pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: sparaliżowany jamnik IP: 195.117.237.* 15.12.03, 09:04 ciekawe czy pomagasz tym dzieciom i ludziom niepełnosprawnym?? Nie podejrzewam, lecz wiem, iż nie pomagasz tylko dużo gadasz i ryczysz jak krowa co mleka nie może dać. Żal mi Ciebie człowieku, bo jak nie masz serca do zwierząt, to świadczy tylko o tym jakim jesteś "człowiekiem". I napewno nie do takich jak Ty piszę moją prośbę, więc zechciej się więcej nie odzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nike Re: Lilka!! IP: *.spine.pl 17.12.03, 02:18 Dzięki, że jest ktoś taki jak Ty :) Pomoc znajdziesz tu: www.dogomania.pl/index.php? name=PNphpBB2&file=index, na pewno. Moja sąsiadka miała jamnika w podobnej sytuacji i wyprowadzała go na temblaku, podtrzymującym tylne nóżki i cały czas był leczony z dobrym skutkiem, bo był czas, że zaczął chodzić o własnych siłach. Ale to już lata temu. Teraz medycyna poszła przecież do przodu i może uda Ci się pieska wyleczyć na dobre? Pozdrawiam najserdeczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: sparaliżowany jamnik 15.12.03, 09:31 zapytaj na ForumZwierzęta, tam nikogo krew nie zaleje. jeśli będzie potrzeba pomocy w wykonaniu, napisz do mnie - moze coś wymyślimy. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: sparaliżowany jamnik 15.12.03, 10:11 Gość portalu: Lilka napisał(a): > szukam pomocy, czyli wózka dla mojego jamnika. Znajomi wożą jamnika na deskorolce.Naprawdę.Podściełają kocykiem,by było i miękko i ciepło. A inni znajomi wożą w wózku dla lalek. Mam nadzieję,że coś pomogłam "paróweczce". Zapytaj weterynarza, może on coś doradzi lepiej? 3majcie się! (Ty i Jamnik) Pozdrawiam, Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: sparaliżowany jamnik 16.12.03, 23:43 to.ya napisała: > Gość portalu: Lilka napisał(a): > > > szukam pomocy, czyli wózka dla mojego jamnika. > > Znajomi wożą jamnika na deskorolce.Naprawdę.Podściełają kocykiem,by było i > miękko i ciepło. A inni znajomi wożą w wózku dla lalek. :D potrzeba matką wynalazków. chociaż to opowieści o małych tragediach, ale opis psa na deskorolce budzi mój uśmiech. właściciele przegubów, łączcie się ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oziris Re: sparaliżowany jamnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 23:46 za flaszke sprawie ze twoj jamnik bedzie latal Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: sparaliżowany jamnik 24.01.04, 14:35 Bidne psisko! Ja swojego Fafika gdy dostał paraliżu jamniczego zawiozłem do uśpienia na Chłopską a tam lekarze powiedzieli, że na "to" zawsze jest czas - dostałem kilkadziesiąt zastrzyków i co rano o 6 psina dostawała w d.. i po dwóch tygodniach ozyła i do dziś zyje :))) i biega na czterech nogach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: sparaliżowany jamnik IP: *.chello.pl 25.01.04, 16:25 jamniki "standardowe" maja wszystkie błąd genetyczny i skłonnośc do takich przypadłości (jamniki szorstkowłose ze wzgledu na domieszke krwi sa mniej narażone) można to leczyc farmakologicznie, bądź operacyjnie (wycinaja kawałek kręgu, który uciska rdzeń) trzeba się tylko jak najszybciej zgłosić do weterynarza, bo czas tu odgrywa dużą rolę. a tak w ogóle nie wolno pozwalać jamnikom wskakiwać, a w szczególności zeskakiwać z kanapy czy łóżka. nie powinny również wchodzić, a zwłaszcza schodzić po schodach. czyli jamnik pod pachę i na spacer:) Odpowiedz Link Zgłoś