Dodaj do ulubionych

Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę

IP: *.77.classcom.pl 22.06.09, 06:16
taaa i na każdym skrzyżowaniu kościół, a co wieczór procesja
Obserwuj wątek
    • wu67er Gowin = fanatyzm 22.06.09, 06:25
      kiedy go słucham, zastanawiam się, co gościu robi w Platformie? Powinien z Janem
      Marią - żoną Nelki - nie, mężem Nelki, działać w PiSie. Z pisuarami łączy go ten
      sam fanatyczny błysk w oku i bezkrytyczna uległość wobec czarnych...
      • Gość: Kaja Re: Gowin = fanatyzm IP: *.net.autocom.pl 22.06.09, 07:03
        Mam takie samo wrazenie i to nie od dzis niestety Gowin pomylil
        partie to skrajny pisowiec !co on robi w PO?!!!!
        • Gość: Allan Re: Gowin = fanatyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 14:11
          A ja sie balem, ze tylko ja to zauwazam :)
          • Gość: a Re: Gowin = fanatyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 14:54
            ja tam uwazam ze gosc jest na miejscu. przeciez PO i PiS prawie niczym sie nie roznia, jesli chodzi o czyny, a nie slowa/styl. dowodem na to moga byc chocby transfery polityczne zeszlo(i wiecej)roczne w obie strony.
          • Gość: Krakus Re: Gowin = fanatyzm IP: *.chello.pl 22.06.09, 20:01
            Oho pieski w magistracie się wystraszyły, że stracą stołki i już zaczęły szczekać.
    • Gość: Przerazony Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.12.nat.oswirus.krakow.pl 22.06.09, 06:54
      Nie tylko nie On szkoda Krakowa....
    • Gość: Marceli Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.06.09, 07:05
      Szkoda, ze PO zawsze ma takich kandydatow. Dzieki temu znowu wygra Majchrowski
      • stasieczek5 Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę 22.06.09, 07:16
        No, cóż...
        Wolę Majchrowskiego niż PÓŁPRAŁATA Gowina. I nie tylko ja...
        Zapewne ruszą do wyborów i Kracik-Kręcik Niepołomicki i Terlecki
        Jezuicki. Jak na miasto o TAAAAKIEJ historii i TAAAKIEJ tradycji to
        Majchrowski ma kontrkandydatów jak jasny gwint.
        W tej sytuacji jedynie ktoś zwiazany bezpośrednio z Kuria
        Metropolitalną ma szanse na sukces o prezydenturę. Rzucam hasło:
        DZIWISZ na Prezydenta Krakowa !!!
        Nie lękajcie się !!!
        • Gość: Leonidas Sami jesteście fanatycy IP: 195.187.251.* 22.06.09, 09:05
          I co z tego, że ma takie poglądy na in vitro?? Gdzie ta wasza tolerancja?! Ma prawo. A jako ew. prezydent miasta do tego i tak nic nie ma. Prędzej właśnie jako poseł. Fakt, jest taki, że jest znacznie bardziej pracowity od Majchrowskiego. Dwa, kto lobbował za zwiększeniem dotacji dla UJ, gdy sama minister szkolnictwa wyższego była przeciw?! Jeden z niewielu ludzi, którzy nie wypięli się i pamiętają, skąd pochodzą.
          I tak się składa, że ludzie kojarzeni z Rokitą, np. Sonik, Gołaś należą do tych bardziej robotnych, czego nie można powiedzieć o Sularzu czy innych ludziach małopolskiej PO.
          • Gość: derek Re: Sami jesteście fanatycy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 09:24
            Co znaczy bardziej robotnych? Czy mniejszy leń przestaje być leniem?
          • Gość: krk123 Re: Sami jesteście fanatycy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 10:08
            Za zwiększeniem dotacji dla UJ Lobbowała akurat Matusik-
            lipiec i chwała jej za to.
            • Gość: aa Re: Sami jesteście fanatycy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 13:06
              ale chlopie brednie walisz - chyba jestes asystentem Matusikowej!
              Ona dla UJ zrobila tyle, co Ziobro dla Tuska
              • Gość: krk123 Re: Sami jesteście fanatycy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 14:36
                z całym szacunkiem dla pana Gowina, bo przecież go nie atakuje i nie mam żadnych
                zastrzeżeń do jego osoby, stwierdzam tylko fakt że to nie on załatwiał
                dofinansowanie dla UJ, o czym można było przeczytać w większości gazet w
                Krakowie(a interesuję się tym jako student UJ)
        • Gość: Leonidas I co chcecie od Kracika? IP: 195.187.251.* 22.06.09, 09:07
          niby Kręcik? Przed poprzednimi wyborami niby były na niego jakieś haki, okazały się fałszywe, ale ubić kandydaturę się udało. A fakty są takie, że facet udowodnił, że jest operatywny i skuteczny. To właśnie wielu przeszkadza, bo lepsze jest słodkie nieróbstwo i układanie się z deweloperami!
          • Gość: wwww Re: I co chcecie od Kracika? IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.09, 11:24
            Dokladnie. Dla mnie tez Kracik jest sensownym kandydatem!!! Gowin nic nie robi
            wiec nie mozna mu nic zarzucic, ale czy takiego prezydenta chcemy.

Ciekawe czy Kracik wystartuje jeszcze raz.
            • Gość: f Re: I co chcecie od Kracika? IP: *.multi-play.net.pl 22.06.09, 17:20
              Kracik ma mój głos. Gowin po moim eutanazyjnym trupie.
            • Gość: as Re: I co chcecie od Kracika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 21:24
              Ja też popieram Kracika. Jeśli nie wystartuje, nie pójdę do wyborów.
              Ostatnio wybrałem z dwojga złego Majchrowskiego, ale teraz już tego
              nie zrobię. A Gowin, niezależnie od jego poglądów, na prezydenta
              miasta po prostu się nie nadaje. Nie ten typ. Będzie dużo gorzej niż
              za Majchrowskiego.
      • Gość: Ufo Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: 195.150.133.* 22.06.09, 07:53
        Fakt pozostaje faktem, że krakowska PO nie tylko nie ma lidera, ale
        że i jej członkowie są dosyć beznadziejni. Całe szczęście, że choć
        Sularza udało się wywalić. Też obawiam się, że znów skończy się na
        Majchrowskim...
        • Gość: gosc Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.09, 10:37
          Bardzo dobry kandydat, ma moj glos.
    • Gość: zdumiony Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.chello.pl 22.06.09, 07:12
      Pan Gowin musi być faktycznie politycznym outsiderem w swojej partii, skoro
      nawet nie wie, że już był uwzględniony w jednym sondażu - nieco ponad miesiąc
      temu robił go sponsorowany przez PO (konkretnie przez Gibałę) CAR (Centrum
      Analizy Regionalnej). Kolegom z PO tak się nie spodobało, że w sondażu znalazło
      się nazwisko Gowina, a nie Rasia, że zahukali biednego Gibałę i ten potulnie
      zamyka teraz podwoje CAR-u...
      • Gość: Teodor Brawo Gowin! IP: 77.236.0.* 22.06.09, 07:37
        Dziękuje Gowinowi za odważna deklaracje. Jego kandydatura rokuję duże nadzieję
        dla tysięcy Krakowian, którzy mają już dość obecnego marazmu i niemożności
        działania. Szczekające tu na forum kundelki z otoczenia Lipców zapominają, że
        Gowin zebrał w krakowskich wyborach 10 razy więcej głosów niż taka "zasłużona"
        działaczka jak dzielnicowa radna Katarzyna Matusik-Lipiec. Wydaje mi się, że w
        zapowiedzianych sondażach Krakowianie w znacznej większości opowiedzą się za
        Jarosławem Gowinem. Kracik to polityk innego formatu i bez poparcia w Krakowie,
        a -wymieniany Raś - kandydat tego tajemniczego anonimowego wypowiadacza z
        Zarządu Wojewódzkiego PO, czyli prawdopodobnie Grzegorza Lipca - to oczywiste
        nieporozumienie bo jego format nie przekracza kropki.
        • Gość: niewierzący Re: Brawo Gowin! IP: *.ghnet.pl 22.06.09, 07:42

Przy Gowinie Kracik będzie wiceprezydentem ds. inwestycji, to oczywista
          kandydatura. Zróbmy prawybory i będzie jasne że Gowin wygra z każdym "Rasiem" w
          cuglach.
        • Gość: krakus Re: Brawo Gowin! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 12:07
          Kracik bez poparcia w Krakowie? Chyba KPISZ. On jeden ma szansę
          wygrać z Majchrowskim
        • Gość: chmura Re: Brawo Gowin! IP: *.chello.pl 22.06.09, 19:50
          Uważaj bo bulteriery Lipców mają bardzo ostre zęby...
      • Gość: księżulo Re: Jarosław Gowin na emeryturę! IP: *.autocom.pl 22.06.09, 10:49
        Są granice przyzwoitości, które ten tandem nepotów przekroczył:
        Gibała to siostrzeniec Gowina. Czy w małopolsce nie ma zdolnych osób
        nie powiązanych rodzinnie, które mogłyby godnie reprezentować region
        w sejmie? Odp: są, ale POpaprańcy to partia oligarchów, więc musi
        być tak jak jest. Milioner Gibała (dziedzic fortuny tatusia) to
        małopolski Palikot: też branża tanich win dla plebsu i sklepy z
        wódą. A za kasę z handlu gorzelnianego funduje się witraże w
        kościołach, żeby pan bóg (tzn. katabasy z kurii) sprzyjającym okiem
        spoglądał na wódczany bizesik. A Gowin już raz był poddany ocenie
        rozpoznawalności: w sondażach przedwyborczych w 2005. Uzyskał wtedy,
        tuż przed wyborami, 0.6% głosów. Wszedł jednak do senatu, bo miał nr
        1 na liście, a motoły leciały do urn z szałem w oczach i okrzykiem
        na ustach: "na platformę". Gdyby z jedynki na liście PO startował
        wtedy koziołek matołek to też by go "wybrali", bo w tamtych wyborach
        nie chodziło o osobę, tylko o partię (o odsunięci PiSuarów). Tak
        dzięki przypadkowi ten pajac znalazł się na stałe w polityce, a
        niektórzy naiwniacy mogą sobie pluć w brodę, że głosowali na
        liberała z proeuropejskiej rzekomo PO, a dostali bigota i fanatyka
        pasującego do ZChN albo LPR-u. Ten facet przynosi wstyd miastu
        kultury i nauki, miastu stidentów. Jego wypowiedzi to skandaliczne
        przejawy wstecznictwa, obskurantyzmu, ciasnoty umysłowej,
        niedouczenia. A wszystko polane odrażającym sosem fałszywego patosu,
        snobistycznego pozerstwa i całkiem prawdziwej obłudy. I do tego
        ten "godny", pouczający ton rozważnego "męża stanu" - katykatura
        Katona.
    • Gość: niewierzący Szanowny Panie Gowin IP: *.ghnet.pl 22.06.09, 07:38
      Ma Pan moje 100 % poparcie. Tylko Pan jest w stanie odsunąć Majchrowskiego.
      Jestem niewierzący, mimo to Pana podziwiam.
    • Gość: Chwała Panu! Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: 213.17.128.* 22.06.09, 08:02
      Nareszcie Kościół odzyska należną pozycję w naszym Mieście.
      • Gość: Piotr Jarosław Gowin walczy o stołek jako ślepy w PO IP: 149.156.52.* 22.06.09, 08:32
        Platforma Obywatelska to: 1. Radna Woj.p. TS - podsądna, 2. Starosta Krakowski
        p. JK - oskarżony, 3. Radny Woj. p. KC - lewe poręczenie dla zamkniętych, 4.
        Radny m. Krakowa p. PS - wywalony z PO za matactwa, 5. Wicemarszałek p. L.Z.
        pragnie upupić krótkie wycieczki autokarowe - wbrew interesowi Małopolan.
        To WSZYSTKO p. Posłowi nie przeszkadza, nie ma walki o standardy, o zwykła,
        ludzką uczciwość. Ponadto - p. Poseł Gibała to Rodzina z p. Posłem Jarosławem
        Gowinem. Pan Gowin nie ma zielonego pojęcia o sprawach Krakowa, rzeczywistych
        problemach itp itd. Wnoszę, że Wyższa Szkoła Europejska Gowin&Inni za chwilę
        plajtnie i dlatego pilnie potrzebny jest bogaty stołek. Klient nie ma szans na
        ponowny wybór parlamentarny, bowiem ma dla nas ZEROWY dorobek. NIE DAJCIE SIĘ
        NABRAĆ NA KOLEJNE ZWODY PO!
        • Gość: krzysio Jarosław Gowin walczy o stołek jako ślepy w PO IP: 195.150.92.* 22.06.09, 09:57
          Piotr ma rację. Znam to wredne towarzystwo, na ustach pieprzenie
          frazesów a w głowach wyłącznie szwindle i parcie na władze tylko i
          wyłacznie dla niej samej . Profil myslenia: czysta bolszewia.
    • Gość: turysta niezalezny i bardzo dobrze! IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.09, 08:16
      moze Gowin zrobi w koncu porzadek ze smarkaczami krakowskiej PO typu
      Lipiec, Stawowy i inni kombinatorzy i karierowicze od siedmiu
      bolesci!
      Jak jestem zwolennikiem PO w skali kraju, to musze przyznac, ze
      krakowska PO to po prostu wstyd i żenada.
      • zgr-edo sekciarze , nie powinni być brani pod uwagę 22.06.09, 08:26
        jak wystartuje Gowin w wyborach, to Majchrowski ma pewną prezydenturę
        • Gość: Teodor Tylko Gowin! IP: 77.236.0.* 22.06.09, 08:37
          Jak wystartuje Gowin to Majchrowski ma pewną przegraną. Zresztą wtedy
          prawdopodobnie się wycofa.
          • Gość: góral Skrajny klerykał i papista - akurat tego Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 08:51
            potrzebuje najmniej. Mimo że przy obecnej polskiej scenie
            politycznej jestem wyborcą PO, na P. Gowina nie zagłosuję, doceniam
            jego klasę i inteligencję, ale jego klerykalizm źle wróżyłby
            Krakowowi, który i tak już jest "czarny".
            • Gość: a Re: Skrajny klerykał i papista - akurat tego Krak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 14:58
              ROTFL, gdzie ta jego skrajnosc? srodowisko naszego dziennika (o tradycjonalistach nawet nie wspominam) krytykuje go za ugodowosc... kazdy kto przeciw in vitro to fanatyk? a to dobre... co mi jeszcze ciekawego powiecie, drodzy forumowicze? ;)
          • Gość: cdn Re: Tylko Gowin! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 09:23
            www.jacekprezydent.blogspot.com/
          • Gość: krakus Re: Tylko Gowin! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 12:11
            Obawiam się, że się mylisz. O ile Gowin ma spore poparcie w kręgach
            prawicowych, to ma tez duży elektorat negatywny wśród przeciwników
            dużego wpływu Kościoła w polityce. I przegra.
          • Gość: Kraków Tylko Gowin! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.09, 18:47
            Tylko Jarosław Gowin jest kandydatem, na którego warto glosowac!
            Wyważony, spokojny, umiarkowany i z pełna kulturą - nie jak inni
            kandydaci z wystającą słomą z butów jak wiejski książę Kręcik,
            obcałowujący rączki dam i nie-dam, w przerwach kręcący różańcem na
            palcu serdecznym i traktujący ludzi jak niewolników! Najgorsze są
            przechrzty i tzw. pierwsze pokolenia. Gowin jest klasą nie do
            przeskoczenia dla innych majchrów i kręcików! Głosuję na Gowina!
            • Gość: a Re: Tylko Gowin! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 08:26
              zgadzam sie co do klasy, ale pytanie, czy za tym ida rowniez kompetencje -
          • Gość: jolka Re: Tylko Gowin! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 22:33
            Na Gowina będą głosować tylko nawiedzone mohery i dlatego wygra Majchrowski
        • Gość: qwerty Pan Jacek ma pewne IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.06.09, 14:23
          z powodów innych, niż Gowin. Nie kombinuj.
          Poza tym
          byłym antyklerykalnym partyjniaczkom, policjantom
          (to do Ciebie,Heniu) i ubekom Pan Jacek bardzo leży.
          I o to wam chodzi. Każdy zły tylko Pan Jacek dobry.
          Gwarantuje wam to, co najbardziej kochacie:
          kasę pod stołem
          młode, cycate blond-lale w pracy
          walkę z kościołem
          bankieciki z wódzią
          "gryl" na działce
          piłkę nożną

Ulubiona prasa: NIE
          ulubiona książka: tu już gorzej.

Jedyna rzecz, o której marzycie, to podeptanie chrześcijańskich korzeni Krakowa.
          Bo to ONE zabrały wam "wadzę", a tego się nie zapomina.
          Nie w waszym klubie.
          Jak to zwykle w każdej mafii.
          Więc bez fałszywych żalów,
          Pan Jacek to jest to, o czym marzycie.
          Każdy konkurent - to wróg.
          • iza_zet Re: Pan Jacek ma pewne 22.06.09, 14:38
            Wystarczylo 20 lat by niejednego antykomuniste przemienic w
            antyklerykala . Natomiast niejeden byly ubek dostosowal sie do
            okolicznosci i jest bardziej papieski od papieza . Na Majchrowskiego
            glosowali w wiekszosci nie ci , ktorzy byli za nim , lecz przeciw
            pozostalym kandydatom .
          • Gość: manna Re: Pan Jacek ma pewne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 22:50
            qwerty - a ksiądz jest pewien, że krakowianie życzą sobie dalszego oddawania
            miasta nienasyconej czarnej sekcie ? Pozdrawiamy kościelne biuro propagandy !
            • Gość: qwerty Kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 23:57
              Jest wyjątkowo wprost durny, wyczyniając z odzyskanymi nieruchomościami tak kompromitujące sztuki.
              To tyle co do księży i biur propagandy.
              Natomiast odzyskuje swoje, a nie Twoje
              jakbyś miał firmę działającą przez 1000 lat, to też byś miał to i owo.
              A mieniem obraca powierzonym, a nie własnym.
              I nie przejada go, ale pakuje w inwestycje na stulecia, a nie na parę lat do przodu, jak byle durny sklepikarz.
              No i ma ciut poważniejsze rzeczy do zrobienia, niż właściciel małego geszeftu.

Zniknij, bo mało wiesz, a i czytać niedawno się nauczyłeś.
        • Gość: qwerty Kasa misiu, kasa IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.06.09, 16:00
          Pan Jacek ma ułatwiony dostęp do Pań i Panów obracających PIENIĄŻKAMI niewiadomego autoramentu ale znacznej ilości.
          Tego Gowin nie ma.

Pan Jacek będzie preziem tak długo, jak ci od pieniążków będą tego potrzebować.
          To dla nich robi się nowe STUDIUM
          to dla nich jedne "wuzetki"procedują się wolniej
          a inne znów szybciej
          to dla nich plany miejscowe
          ni stąd ni zowąd sąd administracyjny UWALA,
          to dla nich znikają zapisy w projekcie ustawy o planowaniu przestrzennym.
          Pan Jacek nie ma tu wiele do gadania.
    • cartahena Tylko nie on! 22.06.09, 09:10
      Juz raz na niego zaglosowalam i teraz bardzo zaluje. Gdybym
      wczesniej znala jego poglady na in vitro, to bym nigdy nie oddala
      glosu na tego dewota.
      • Gość: inka Re: Tylko nie on! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 10:30
        Też tak uważam, że tylko nie ON! Strach pomyśleć co by było gdyby
        taki fundamentalista wziąłby się do władzy.
        • Gość: a Re: Tylko nie on! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 14:59
          zabawne, polityka centroprawicowego opisywac jako skrajnego.. ;) odsylam do mojego komentarza wyzej
          • Gość: b Re: Tylko nie on! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 21:49
            To, że Gowin jest uważany za polityka centroprawicowego, świadczy
            tylko o tym, jak daleko zdegenerowane jest życie społeczne i
            polityczne w tym kraju.
            • Gość: a Re: Tylko nie on! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 08:01
              nie, moim zdaniem to swiadczy tylko o tym ze czesc ludzi nie ma pojecia co to jest prawica i lewica. bo w koncu wedlug mediow to SLD ktore obnizalo podatki (CIT) jest "lewica", a PO ktore nowe chce nam zafundowac (ekologiczny) "prawica".... anyway, Gowinowi do skrajnej prawicy, czy to libertarian, czy monarchistow sporo brakuje :)))
      • wrd6611 Re: Tylko nie on! 22.06.09, 14:51
        W Krakowie drugi oszolom? Najpierw niedouczony i zniewiescialy Ziobro a potem
        polski Talib Gowin. Boze bron i zachowaj!
    • Gość: derek Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 09:15
      Brawo i dziekuje Panie Gowin za to że nie tylko ja widzę nierobów w PO na
      która niestety głosowałem i sie zawiodłem. Obawiam się że PO ma już
      posprzątane w wyborach samorządowych i prezydenckich. Ale dzięki jeszcze raz.
    • Gość: greet powinien robić karierę w kościele IP: *.salwator.com.pl 22.06.09, 09:26
      a nie w cywilu...
    • Gość: Żubr Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 09:27
      To chyba żart. Takiego PiSiora mieć za prezydenta w liberalnym, bądź
      co bądź Krakowie. Skandal. Nie dopuścimy do tego.
      • Gość: qwerty Z pewnością Ty z kolegą IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.06.09, 13:37
        ...przeważycie szalę głosów.
    • Gość: gordon Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 09:43
      Warto przy tej okazji bliżej się przyjżeć temu człowiekowi.
      Głosowałem na niego raz i tego żałuję, bo okazał się 100 proc.
      konserwatystą. Ale pomimo tego tak naprawdę nic o nim nie wiem, jak
      udziela wywiadu to mówi tak, że nic nie zapada w pamięć. Dziwny
      człowiek , chyba się troche kryje ze swoją prawicową postawą.
    • Gość: cc Macie lepszego kandydata? IP: 195.42.249.* 22.06.09, 09:48
      szczerze.
      • zgr-edo Re: Macie lepszego kandydata? 22.06.09, 10:09
        nooo, tylko kardynał Dziwisz, albo Pieronek
      • Gość: krakus Kracika! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 12:16
        KRACIK KRACIK! No przecież pod każdym artykułem dot. wyborów
        prezydenckich w Krakowie pełno ludzi popiera Kracika pomimo, że w
        mediach w ogóle się o nim nie mówi! Który ancymon z zarządu PO ma
        problem ze zrozumieniem, że ludziom podoba się ten kandydat?!
    • konikdrewniany07 Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę 22.06.09, 10:09
      Panie Gowin - dlaczego Pan lekceważy, kiedy ktoś z krakowian kłania się Panu
      - może to jakiś potencjalny wyborca,ktoś godny szacunku, a Pan go ze swoich
      wyżyn intelektualnych i "centymetrowych" nie zauważa ??? Sunie Pan w tym swoim
      palcie do kostek po Plantach, przy UJ ktoś mówi "dzień dobry" a Pan omija
      łukiem.... Cóż z tego, że Pan go nie zna osobiście - jak się chce zostać
      prezydentem tego miasta, to nawet z menelem warto porozmawiać....
      (widywałem wiele razy - ja się nie kłaniam, bo poglądy tego posła na temat in
      vitro mnie wkurzją)
      P.S. Panie Gowin !!!
      A propos in vitro niech Pan zwróci uwagę, że głosują też młodzi krakowianie, a
      nie tylko zakony i Kuria !!!
      • Gość: WG Re: Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.ghnet.pl 22.06.09, 12:13
        za to Sonik się odkłania. sam wypróbowałem;-)
      • Gość: a Re: Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 15:01
        ja tez jestem mlody, i mi sie poglady Gowina podobaja bardziej niz mniej, i co? i rybka ;)) dla ulatwienia dodam: nie, nie jestem mlodym zakonnikiem/ksiedzem :P
    • buraque to świetna wiadomość 22.06.09, 10:13
      Im bardziej egzotyczni kandydaci zmierzą się z Majchrowskim, tym większe ma
      szanse na reelekcję. Krakowianie nie są na tyle oszołomieni by wybrać Gowina :)
    • Gość: Kat Olik Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: 195.95.182.* 22.06.09, 10:33
      To bardzo dobrze. Niech wystartuje i niech się wszyscy przekonają,
      jak niskie w istocie poparcie ma Gowin. Wszedł do Sejmu jako "nikt",
      tylko dzięku umieszczeniu na pierwszym miejscu listy wyborczej. Może
      wtedy wreszcie PO zmądrzeje i zacznie wystawiać w Krakowie
      normalnych kandydatów.
    • Gość: G32 Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: 85.17.130.* 22.06.09, 10:52
      Pan Zarodek prezydentem? Może niech on się zajmie ratowaniem tych zarodków,
      których krzyk codziennie słyszy, a prezydenturę niech zostawi komuś, kto ma
      choć odrobinę rozsądku.
    • Gość: firkraag Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.237.spine.pl 22.06.09, 11:06
      kurcze, PO jest niby chadecją, centroprawicą czy moze nawet partia umiarkowaie konserwtywna. tak przynjamniej wynika z ich deklaracji, czy chociazby ptzynaleznosci do frakcji w PE. czytam sobie komentarze wyborców tejze partii i oczy ze zdumienia przecieram. bo oto JG - jedyna osoba, ktora w PO mozna posadzac o hcadeckośc czy umiarkowany konserwatyzm jest nie do przyjecia, bo katol, papista,ajatollach - tylko dlatego ze nie popiera in vitro. no to jestże PO ta chadecją czy nie jest.
      a swoją droga - jesli Jacek Maria zostanie prezydentem na koljena kadencje a widze ze "po-wyborcy" chetnie mu ją zapewnią, jesli do wyboru beda mieli JG, to Krakow ma kolejne 4 lata zmarnowane. i jedyne co tu sie bedzie budowalo to blokowiska na Ruczaju i na bulwarach wislanych, no moze jeszcze stacje paliw i hipermarkety. moze jednak prawa wyborcze owinni miec tylko ci, ktorzy wiedza po co glosuja i co ich glos naprawde znaczy. niestety 90% piszacych komentazre w tym watku podczas wyborow samorzadowych powinni raczej umowic sie nie grilla ze znajomymi niz szorowac do lokalu wyborczego.
      bo jakaq cholere macie gloswac skoro Gowin to "na kazdym skrzyzowaniu koscioł i co wieczor procesja?
      a tak btw - Gowin moze takze przyciagnac wyborcow PiS, ktorych w tym miescie jednak troche jest, zwlaszcza kiedy tamci nie maja tutaj powaznego kandydata. i to jest szansa na obudzenie Krakowa z marazmu w jaki zapadl w 2002 roku
      • Gość: perru' Re: Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.ghnet.pl 22.06.09, 11:17
        a dlaczego mam na niego glosowac? poki co nie slyszalem o zadnym jego programie
        dla miasta, bo nie wiem jak sie maja ustawy swiatopogladowe do krakowa?
        ale nie podoba mi sie tryb jego pracy, jezli poslem pisze projekt ustawy
        (panstwowej) w mysl dyrektyw kosciola, to jak mialby rzadzic miastem?
        jestem ciekawy jaki jest jego stosunek do komisji majatkowej i czy tez by
        zaskarzyl stosowna ustawe do TK, a moze balby sie podpasc palacowi na
        franciszkanskiej i ulicy kapitulnej?
        • Gość: a Re: Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 15:02
          Franciszkanska kojarze, ale gdzie do diaska jest w Krakowie kapitulna? O_o
        • Gość: firkraag Re: Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.237.spine.pl 22.06.09, 17:04
          a slyszaleś o jakims programie dla Krakowa Jacka Marii? poza zabetonowaniem Ruczaju oczywiscie? na razie JG wypuscił tylko balon -probny, ze moglby stanac do walki o palac na placu wszystkich świętych, jesli bedzie oficjalnym kandydatem to o program sie nie martw, zreszta kazdy kto sprawi, ze w Naszym Miescie zacznie sie budowac z glową bedzie lepszy od szacownego profesora - specjalisty od mysli politycznej II RP.
          a przygotowany przezn projekt ustawy prawdopodbnie po porstu zgadza sie z jego wrazliwoscia i pogladami na sprawy, ktorych owa - znienawidzona przez was - ustawa ma dotyczyc.
          moze dla odmiany powiesz mi dlaczego JMM jest lepszy od JG? dlatego ze nie potrafil na czas przygotowac pozadnego wniosku w sprawie Euro2012? czy dlatego ze z wielkim trudem przebudowal rondo mogilskie? czy tez moze dlatego ze zamiast Nowego Miasta postawil galerie krakowska?
          a wychwalany przez was kracik czym sie moze pochwalic? montownia MANa - akurat to bardziej zasluga Witolda Smialka niz jego...
          no ale glosujecie sobie na JMM, co prawda bedziecie miec nadal dziurawe drogi, ale za to za dwa lata na wiankach zagra wam Eminem :)
    • Gość: ww Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.09, 11:22
      Gowin to fanatyk. W zyciu na niego nie zaglosuje. Wole juz zmarnowac glos i
      glosowac na lewice w wyborach na prezydenta miasta. Po musi go marginalizowac.
      Poza in vitro Gowin nie ma zadnej wiedzy na zaden temat!!!
      • Gość: ola Re: Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.multi-play.net.pl 22.06.09, 12:06
        To właśnie o in vitro Gowin nie ma żadnego pojęcia. Został pouczony
        przez Kośćiół i teraz chce wszystkich nawracać.
        • Gość: a Re: Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 15:03
          to bardzo urocze, jak jeden leming drugiego poucza w taki sposob jak was dwoje :]
    • Gość: Krakus Kracik! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 12:04
      Chcę, żeby PO wystawiła Kracika!
      • Gość: Krakowiak Re: Kracik! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.09, 18:32
        Tylko nie Kracik!!!
        Kracik zrobi wszystko, żeby wystartować w walce o prezydenturę
        Krakowa,nawet podłoży nogę Gowinowi, bo to jego idea fix i mania
        prześladowcza. Ale on już osiagnął swój pułap niekompetencji jako
        burmistrz miasteczka i gminy, które w ostatnich wyborach gremialnie
        głosowały na PiS!!! A nie na PO!!!Kracik zaliczył kilkanaście
        różnych partii i pójdzie z każdym, kto mu zaoferuje więcej!
        Niepołomice wybrały PiS, bo tylko PiS nie weźmie Kracika za żadne
        pieniądze!
        To o czymś świadczy! Niepołomice już nie chcą eorokracika czyt.
        biurokracika. Po co ma Kraków brać odpady gminne jak ma swoich i to
        bardzo dobrych kandydatów na poziomie ?!
    • Gość: Krakowianka Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.09, 12:21
      Bardzo się cieszę, że pan Jarosław Gowin zdecydował się na ten krok!
      Od dłuższego czasu brak nam było jednoznacznego i godnego zayfania
      kandydata PO. Jarosław Gowin jest NAJLEPSZYM kandydatem na urząd
      prezydenta Krakowa i na pewno zwycięży! Kraków głosuje na Jarosława
      Gowina!Gowin zwycięży!!!
      • Gość: mia hej krakowianko! IP: 195.242.108.* 22.06.09, 14:12
        Nie doczytałaś do końca. Gowin nie będzie się uchylał, ale też specjalnie się do
        tego nie "pali". Chcesz takiego prezydenta co robi łaskę i ma w doopie
        prezydenturę, miasto i mieszkańców :))?
    • alakyr Nie przepadam za Krakowem ale 22.06.09, 13:27
      na coś takiego jak Prezydent Gowin nie zasługuje, współczuję
      mieszkańcom.
      • Gość: qwerty Dziękujemy za współczucie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.06.09, 13:39
        Ale do Krakowa się nie przeprowadzaj.
        Skoroś nie z Krakowa, to Gowina znasz ze słyszenia i z TV. To przecież wystarczy dla powstania opinii. Prawda?
        Jak o Dodzie.
        • Gość: Teodor Tylko Gowin! IP: 77.236.0.* 22.06.09, 14:46
          Przykładem niezwykle silnych związków rodzinnych w krakowskiej PO jest rodzina
          Lipców. Grzegorz Lipiec jest sekretarzem regionu PO, jego druga żona Katarzyna
          Matusik -Lipiec jest radną dzielnicy IV, posłem na sejm oraz wiceprzewodniczącą
          PO w Krakowie. Druga żona Grzegorza Lipca obecnie jest radną miejską. Gowin na
          ich tle to wzór uczciwości, kultury, rozumu i wiedzy. To przecież Lipce
          poprzednio wymyśliły Szczypińskiego a teraz lansują kandydata z Proszowic.
          • Gość: qwerty Z nieznanych mi powodów IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.06.09, 15:51
            ...zabrakło tu informacji o tatusiu - Józefie Lipcu
            Profesor- partyjniaczek UJ - filozof.
            Były lektor KW PZPR
            kolega Pana Jacka z czasów, kiedy ten kierował instytutem religioznawstwa. Po sąsiedzku.

Pan Józef ma liczne wady i jedną zaletę:
            już w jesieni 1978 roku, tuż po wyborze Karola Wojtyły na papieża znał wszystkie fabrykowane przez MSW rewelacje, które wiele lat później opisał dr Lasota w książce "Donos na Wojtyłę".
            Rodzi się tylko pytanie - skąd znał te informacje 30 lat temu??
            To nam dopełnia obraz rodziny kierującej PO w Krakowie.
            • Gość: a Re: Z nieznanych mi powodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 17:15
              Ekhm, sorry, ale wytlumacz mi czarno na bialym, czemu mam uwazac kogos za gorszego, skoro to jego rodzic byl w partyji? Nie wybieramy sobie rodzicow...
              • Gość: qwerty Ale budujemy im stosuneczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 00:06
                ... i poznajemy ze swoimi sprawdzonymi znajomymi.
                Gorszość lub lepszość z tego nie wynika.
                Są bardziej przyziemne sprawy.
                O nocnych spotkaniach synka, tatusia i prezia w magistracie - po godzinach - to już nawet woźni magistraccy wiedzą.
                Ale Ty nie. No bo skąd?

Więc dajmy spokój tej opozycyjnej PO. A spójrzmy na uczciwy układ finansowy:
                jeden ma z niego reelekcję
                a inni - DUDY.
                I o to chodzi. Jak to zwykle w AMW, krystalicznie czystej firmie, w której nie pracują ani nigdy nie pracowali żadni łapownicy, ani byli wysocy oficerowie KWW, ze znaną skłonnością do chlania wódy.
                Którą - jak się słyszy - część młodego pokolenia także zdradza.

• alakyr Re: Tylko Gowin! 22.06.09, 18:12
            Ha,ha,ha, cały krakówek, to nawet sympatyczne.
        • alakyr Re: Dziękujemy za współczucie 22.06.09, 18:10
          Za późno, mieszkałem tam 7 lat i to nie w Nowj Hucie /to gdybyś
          chciał ograniczać moje doznania z tego okresu/. Mam więc jakieś
          podstawy, doświadczenia, wierzę jednak że krakusi w swojej przekorze
          Gowina pogonią. No chyba żeby z nudów chcieli sobie coś odmienić, w
          Krakowie to nie wykluczone.
    • Gość: Jarosław Gowin Dziękuję za poparcie IP: 195.95.182.* 22.06.09, 14:30
      Serdecznie Bóg zapłać, za poparcie wyrażane w opiniach powyżej.
      Jeżeli mnie wybierzecie, postaram się nie zawieść zaufania ani Jego
      Ekselencji ani Jego Eminencji. Wszystkie Jarki to fajne chłopaki!
      • Gość: qwerty Chamska fałszywka ubowców IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.06.09, 16:05
        łatwo poznać, bo byli ubowcy są słabi w ortografii:

"Ekscelencji",

a nie "Ekselencji"

Nie uważało się na kursach w Legionowie?
        Teraz są skutki.
        Stare nawyki nie znikają nigdy.
        • Gość: Jarosław Gowin Re: Chamska fałszywka ubowców IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.06.09, 18:05
          Dziękuję Ci Mój Bracie za zwrócenie uwagi na literówkę. Mówisz
          prawdę, a Prawda i Wiara zawsze zwycięży. Ja też nic innego nie
          robię, tylko jak Ty, walczę o Prawdę i Wiarę. Niepotrzebnie jednak
          wywlekasz te wszystkie wątki ubeckie - nie wszyscy zrozumieją jakie
          to były czasy. W Legionowie byłem zresztą krótko, więc nie mogłem
          się tam wiele nauczyć. Jeszcze raz dziękuję za poparcie. Wszystkie
          Jarki to fajne chłopaki.
    • Gość: ds Jarosław Gowin gotów do walki o prezydenturę IP: *.compower.pl 22.06.09, 14:30
      PO równie dobrze może wystawić Dziwisza, przecież to bliźniacy mentalni. Zaraz
      się okaże, że mimo wad, Majchrowski znów będzie jedynym wybieralnym kandydatem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka