gin-ekolog 18.12.03, 02:01 Ktoś może mi powiedzieć jakie te solarisy będą? Słyszałem że nie przegubowe. Tylko czy to są solarisy urbino12,czy10.A może zakupią urbino 15 (trój osiowe)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Locutus Re: solaris,ale jaki? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 18.12.03, 02:12 U12 Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
krakus.mp Re: solaris,ale jaki? 18.12.03, 02:38 Gość portalu: Locutus napisał(a): > U12 > > Pzdr. > LOKI witam. Dam sobie głowę ogolić,że jak się solarki będą dobrze sprawować,to o nowych scaniach możemy w Krakowie już zapomnieć!!! W dalszej kolejności zakupią przegubowe,a może i urbino 15. aq tak swoją drogą,to chętnie bym zobaczył u nas w Krakowie urbino6.Zamiast tych melonów.Podobno coś takiego gdzieś już jeździ. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: solaris,ale jaki? 18.12.03, 15:52 1) Nie ma Urbino 6. Najmniejsze to obecnie Urbino 10. I to ono powinno zastąpić melony :) 2) Co do Solarisów U15 - jestem przeciw, bo mało jest takich linii na które pasują deski (poza 132 ;D) 3) Jeśli chodzi o Urbino 18, to czemu nie, zwłaszcza jeśli by miały zastąpić Jelcze :) 4) Nowych Scanii raczej bym się w najbliższym czasie nie spodziewał - Płaszów jest pełny, a w innych zajezdniach raczej Scanii nie będzie. A poza tym może to i dobrze, bo OmniCity wcale nie jest takim cudownym autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
yogy solaris,ale jaki? - niebieski 18.12.03, 16:58 pavlack napisał: > 4) Nowych Scanii raczej bym się w najbliższym czasie nie spodziewał - Płaszów > jest pełny, a w innych zajezdniach raczej Scanii nie będzie. A poza tym może to > > i dobrze, bo OmniCity wcale nie jest takim cudownym autobusem. Napewno lepsza od Jelcza. Nie znacie Scanii... Odpowiedz Link Zgłoś
wpk Re: solaris,ale jaki? 18.12.03, 19:17 pavlack napisał: > 1) Nie ma Urbino 6. Najmniejsze to obecnie Urbino 10. I to ono powinno zastąpić melony :) U10 zastąpić melony?!? Chyba Ci się klasy pojemności pomyliły ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: solaris,ale jaki? 18.12.03, 19:44 No, chyba raczej nie ma niczego mniejszego od U10 i będącego jednocześnie autobusem a nie busem :D A poza tym u nas na większości melonowych linii te U10 to by były OK :D Ewentualnie możnaby się częstotliwością pobawić :) Melonom mówimy stanowcze nie :D Odpowiedz Link Zgłoś
balsen Re: solaris,ale jaki? 18.12.03, 20:29 Scanie są tańsze od Solarisów!!! Więc kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: solaris,ale jaki? IP: *.ghnet.pl 20.12.03, 22:34 pavlack napisał: > A poza tym u nas na większości melonowych linii te U10 to by były OK :D Zgadzam się > Ewentualnie możnaby się częstotliwością pobawić :) Taaaa, na 137 czy 149? > Melonom mówimy stanowcze nie :D Zwłaszcza w sezonie grzewczym gdy dudni dmuchawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: solaris,ale jaki? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 19.12.03, 04:20 Scania jest prawie bezawaryjna... poza tym... scania to scania i już :-D No ale fakt - najwcześniej się następnych scanii możemy spodziewać, jak zaczną wymieniać ALBY - a do tego dojdzie nieprędko... najpierw 60 świniaków i 120 jelczy 120M (w zasadzie to 70, bo 50 już teraz pójdzie się jebać wraz z nadejściem solarisów), potem najprawdopodobniej do wymiany pójdą najstarsze gnioty i odkurzacze... nie ma się co spodziewać nowych scanii przed 2010 :-| Cmokkk wam wsiem! LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: solaris,ale jaki? IP: *.ghnet.pl 20.12.03, 22:35 ALBy do wymiany przed ikarami? Dobrze się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: solaris,ale jaki? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.12.03, 01:04 ??? ??? ??? Przecież napisałem wyraźnie, że najpierw do wymiany pójdą świniaki i 120M, potem prawdopodobnie starsze odkurzacze, a dopiero później można myśleć o wymianie ALB... Czy coś było niejasnego w mojej wypowiedzi??? Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: solaris,ale jaki? 21.12.03, 09:57 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Scania jest prawie bezawaryjna... poza tym... scania to scania i już :-D Buahahaha. A ktoś tu niedawno pisał o 2 zepsutych Omniach (o jednej chyba mouset). Ja w ostatnim tygodniu widziałem 2 zepsute alby... tiaaaaaa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: solaris,ale jaki? IP: 217.96.109.* 21.12.03, 12:30 Dowodem bezawaryjności jest CLLka na 130 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph Re: solaris,ale jaki? IP: *.autocom.pl 21.12.03, 20:21 Gość portalu: mouset napisał(a): > Dowodem bezawaryjności jest CLLka na 130 ALBę dali na 194 więc na 130 brakło Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: solaris,ale jaki? 24.12.03, 23:27 Nie do końca bo można puścić przegub, sa jeszcze 4, ale psują się.... Odpowiedz Link Zgłoś