Dodaj do ulubionych

ATENY- zarządca

29.07.09, 12:43
jak wiadomo sprawa zarządcy jest wciąż nie do końca rozstrzygnięta...
zastanówmy się czy chcemy zmieniać całkowicie na kogoś innego czy wybieramy
spośród dotychczasowych czyli Pani Szczurek i Pana Grenia. Przecież wymiana na
całkiem nowego tylko dlatego, że się tak zawzięliśmy niekoniecznie musi być
korzystna. Przecież każdego zarządce ktoś gdzieś obsmarowywuje.
Skupmy się na faktach i zróbmy listę rzeczy, które zawdzięczamy Pani Szczurek
i Panu Greniowi.
Obserwuj wątek
    • miroslawa_j Re: ATENY- zarządca 29.07.09, 20:01
      Uważam iż należy wymienić i to nie tylko zarządce ale również te
      osoby z zarządu Aten które cały czas działają w tym kierunku aby
      pozostała firma Grenia.
      • miroslawa_j Re: ATENY- zarządca 29.07.09, 20:08
        Oczywiście wymiana na całkiem nowego zarządce
        • kinga.em Re: ATENY- zarządca 30.07.09, 09:27
          podawajmy konkrety!!!dlaczego jesteśmy za zmianą? Trzeba podjąć sensowną
          decyzję, a ona nie może być spowodowana emocjami!!!kogo w zamian proponujecie?
          • lolomolo Re: ATENY- zarządca 30.07.09, 14:32
            nie szczurek !!! z nią też są problemy !!!
            • kinga.em Re: ATENY- zarządca 30.07.09, 15:19
              po raz kolejny apelują o konkrety ;)
              • kinga.em Re: ATENY- zarządca 30.07.09, 15:19
                miało być "apeluję"
                • nika-ika Re: ATENY- zarządca 30.07.09, 15:26
                  mnie to sie marzy zarzadca, ktory naprawde zarzadza budynkiem a nie
                  prowadzi li tylko kreatywna ksiagowosc.

Zarzadca powinien dbac o interesy mieszkancow i ich kieszenie. uczyc
                  sie na bledach porzednikow i wychodzic z dobrymi propozycjami.

• kinga.em Re: ATENY- zarządca 30.07.09, 15:32
                    no zarządca taki być powinien!
                    tylko w przypadku gdy jest zarząd to taka firma zewnętrzna chyba pełni tylko
                    rolę administratora i żeby cokolwiek zrobić musi mieć zgodę zarządu. U moich
                    znajomych było tak, że mieli świetnego administratora, ale wszystkie działania
                    jakie chciał podjąć były blokowane przez zarząd, któremu nie było spieszno
                    cokolwiek robić...mieszkańcy się złościli na firmę, że zgłaszają różne rzeczy, a
                    nic nie jest robione i dopiero na którymś z kolei zebraniu wyszło na jaw, że ta
                    firma nie jest niczemu winna bo jest blokowana przez zarząd...
                    • tomasz.kra Re: ATENY- zarządca 30.07.09, 18:13
                      Witam
                      Widzę iż mój pomysł sprzed kilku miesięcy doczekał się nowej wersji,
                      troszke inna forma ale można powiedziec że o to samo chodzi - może
                      tym razem sie uda
                      Co do argumentów i konktrtów to według mojej oceny:
                      - pierwszy zarządca jaki był w Atenach znacznie lepiej i dokładniej
                      a co za tym idzie przejżyściej przedstawiał rozliczenia; obecny dużo
                      kosztów "wrzuca" do jednego worka bez szczegółowego rozbicia na
                      poszczególne pozycje; nie wiem jak może to rozliczać ktoś inny.
                      - zarówna pierwszy jak i drugi zarządca nie ma lub miała szczęścia
                      do firmy sprzątającej gdyż czystośc a raczej jej brak to wizytówka
                      naszej wspólnoty (no może tej pierwszej firmie było trudniej bo po
                      budowie firmy budowlane pozostawiły burdel nieprzeciętny a jeszcze
                      wykańczanie mieszkań też troszke przyczyniło sie to tego że
                      brakowało mi czystości).
                      - kwestia dostępności zarządcy dla mieszkańców, każdy może ocenic to
                      po swojemu ja osobiście wolałem mieć wszystko na miejscu.
                      Ps.
                      Ja byłbym za tym aby członkowie zarządu przesłali ankietę do
                      mieszkańców droga meilową(mam nadzieje że maja jeżeli nie do
                      wszystkich to chociaż do większości kontakt meilowy). Bo to że my
                      sobie popiszemy na forum to nie doprowadzi do żadnego dobrego
                      rozstrzygnięcia dla mieszkańców wspólnoty Ateny (obym się mylił)
                      • kinga.em Re: ATENY- zarządca 31.07.09, 09:28
                        sądzę, że pomysł a ankietą jest bardzo dobry.
                        Jak nie mailem to niech wrzucą do skrzynek albo rozniosą po domach. Tylko żeby
                        większość mieszkańców się zmobilizowała, bo to przecież tylko i wyłącznie dla
                        naszego dobra.
                        Jeśli chodzi o rozważenie plusów i minusów dotychczasowych zarządców to tak:
                        - P. Szczurek - była na miejscu co jest atutem, ale wydaje mi się, że w pewnym
                        momencie kiedy miała już sporą ilość wspólnot to szlo jej jakoś gorzej
                        - P. Greń - z tego co doszyły mnie słuchy to tej takiej Pani, która się nami
                        zajmowała (chyba P. Barbara ale ja to czasem miewam zaniki pamięci więc głowy
                        sobie za to uciąć nie dam) udało się wynegocjować jakieś takie lepsze stawki na
                        konserwacje bodajże bramy do garażu wiec jakieś tam oszczędności były. Nawet
                        teraz coś chyba wciąż działa w tym kierunku.

Czy ktoś w ogóle wie jak to jest teraz z zarządcą? Do kiedy jest Greń?
                        • tomasz.kra Re: ATENY- zarządca 31.07.09, 17:45
                          Obietnic na ostatnim zebraniu było co nie miara ale jak widać nic w
                          tym kierunku nie zostało zrobione.
                          Może ankieta zmobilizowała by wszystkich mieszkańców wspólnoty,
                          myśle że zarząd mógłby cos takiego przygotować. Aby nie być
                          posądzony o forowanie kogoś to wystarczyło by aby w ankiecie każdy
                          mieszkaniec wpisał nazwe firmy.
                          Tylko tyle i aż tyle
    • rrasmus Re: ATENY- zarządca 31.07.09, 10:47
      Moja pierwsza uwaga to taka ze było by to bardzo dziwne gdyby nasz zarzad nie wybral zupelnie nowego administratora. Taki byl cel stworzenia zarzadu i na obydwu spotkaniach wspolnoty zarzad stanowczo deklarowal ze bedziemy miec nowa firme. W innym przpadku mysle ze na naszym osiedlu nie bedzie dobrej atmosfery.
      Szczegół w tym iz w marcu zarzad twierdzil ze zbiera oferty jeszcze przez miesiac czy dwa ale do tej pory efektu nie widac.

Co do obecnego administratora to chetnie poczytałbym o plusach.
      Ja nie widze takich.
      W ostatnich tygodniach dwa razy zgłaszalem usterke - do tej pory bez odzewu.
      Takie nowe osiedle jak nasze powinno sie rozwijac, a tak nie jest. Jest mniej zieleni niz bylo na poczatku. Na miejsce zeschnietej nie pojawila sie nowa. Zgadzam sie z opinia ze prowadzenie ksiegowosci to za malo obowiazków administracji.
      O złych opiniach na temat pana G. krazacych po wielu forach chyba kazdy slyszal. Z reszta potwierdził swoje gburowate podejscie do klientów (czyli nas) na spotkaniach wspolnoty.
      Ja czekam na nowego administratora.
      • kinga.em Re: ATENY- zarządca 31.07.09, 12:40
        usterkę zgłaszałeś do administratora czy do zarządu?
        może zarząd tak samo prędko podejmuje decyzje o podjęciu naprawy jak i prędko
        wybiera nową firmę która miałaby się zająć Atenami?
        • rrasmus Re: ATENY- zarządca 31.07.09, 13:12
          poczatkowo tylko do administratora, potem juz i tu i tu.
          Mysle ze wszelkimi usterkami powinna zajmowac sie administracja.
          To im my wszyscy placimi.
          • moby_krk Re: ATENY- zarządca 31.07.09, 18:39
            rrasmus pytanie czy Twoja usterka dotyczy części wspólnej?, jeśli nie to tak
            jakbyś składał reklamację do administratora Galerii Krakowskiej na buty
            sprzedane w sklepie Gino Rossi, to samo tyczy się zarządu jest to grupa ludzi
            którzy wykonują pracę za rzecz naszej wspólnoty nieodpłatnie... nie żądaj cudów,
            że będą po godzinach swojej normalnej pracy biegali do NM z każdą usterką
            zgłoszoną z blisko 250mieszkań naszej wspólnoty.Jeśli nie weźmiesz sprawy w
            swoje ręce i nie udasz się do tego kto Ci wadliwą rzecz sprzedał (czytaj NM)
            nikt tego za Ciebie nie zrobi.
            Żeby było jasne sam zgłaszam usterki bezpośrednio w NM i też jak wszyscy
            mieszkańcy tej wspólnoty czekam na demokratyczne wybory nowego administratora,
            przekazałem zarządowi ofertę kandydata do rozpatrzenia.
            • tomekskl Re: ATENY- zarządca 01.08.09, 23:53
              Szkoda tylko, ze nikt z zarzadu na forum nie chce sie wypowiedziec.
              Chociaz powiedziec prawde na czym stoimy. Na zebraniu wszyscy ladnie
              mowili, bedzie nowy administrator. Jesli jest jakis problem to
              mysle, ze wlasnie na forum powinno byc przedstawione czemu tak dlugo
              to trwa i nie slychac nic o zadnych decyzjach!
            • rrasmus Re: ATENY- zarządca 03.08.09, 08:31
              Usterka dotyczyla czesci wspolnej oczywiscie.
              Do zarzadu zgłaszalem ją jedynie w celach informacyjnych.
              Wyzej nie ocenialem zarzadu ale skutecznosc dzialania administracji.

• kinga.em Re: ATENY- zarządca 04.08.09, 09:38
      dobra, zróbmy podsumowanie żebyśmy chociaż wiedzieli tu na forum jak się
      rozkładają głosy ;)
      kto jest za kim i dlaczego!
      KONKRETY!!!
      • nika-ika Re: ATENY- zarządca 04.08.09, 11:21
        Ja jestem przeciw Greniowi. Nic u nich nie da sie zalatwic "od reki"
        obchodzi ich tylko ksiagowosc.
        Co do poprzedniego zarzadcy, to uwazam ze idealem nie jest ale mozna
        nad tym popracowac a z racji tego ze jest na miejscu i ma pod soba
        inne kwartaly, latwiej jest porozumiec sie w kazdej kwestji.
        • kinga.em Re: ATENY- zarządca 05.08.09, 10:02
          a ja jestem bardziej za nim niż za panią Szczurek.
          Popytałam trochę wśród znajomych i ponoć wszystko da się z nim załatwić, tylko
          wystarczy ustalić jak to jest ze zgłaszaniem usterek na częściach wspólnych -
          czy zgłasza się je bezpośrednio do administratora czy do zarządu. No i ważna
          sprawa - trzeba dopilnowywać by zarząd zatwierdzał czy też zezwalał na podjęcie
          działań.

Taka jest prawda, że problemy są z każdym zarządcą - większe lub mniejsze.
          Znajomi mieszkają na Fieldorfa gdzie zarządzał Jamróz. Okazało się, że ściągał z
          nich za dużo kasy co było jakoś maskowane- nawet nie było osobnego konta w banku
          dla wspólnoty. Greń założył mu sprawę w sądzie i odzyskał kasę. Także może nie
          taki straszny ten Pań Tomasz.

Takie rzeczy do mnie przemawiają! Więc może udałoby się jakoś unormować naszą
          sytuację.
          Boję się troszkę, że jak zostanie wybrany całkiem nowy zarządca to wpadniemy w
          jakieś bagno, a tak to wiemy na czym stoimy ;) trzeba tylko znaleźć metodę na
          dogadanie się
          • nika-ika Re: ATENY- zarządca 05.08.09, 11:43
            Kolejny przyklad. Mala rzecz ale jak denerwuje...pilot do bramy. Jak
            byl zarzad na miejscu to w 10min pilot do bramy mozna bylo odebrac.
            A teraz? prawdziwe wyzwanie...
    • jozef67 Re: ATENY- zarządca 05.08.09, 15:17
      Z tego, co wiem, to będzie nowy zarządca od października.
      • nika-ika Re: ATENY- zarządca 11.08.09, 15:29
        I cale szczescie! mam nadzieje,ze to prawda. Nie mam uprzedzen do
        nikogo ale widze roznice kolosalna w obsludze pomiedzy greniem i
        szczurek.Na korzysc tej drugiej oczywiscie.Mam juz dosyc spychologi
        uprawianej przez pania od grenia.

A skad te wiadmosci? Kto bedzie nowym zarzadca?
        • jozef67 Re: ATENY- zarządca 12.08.09, 10:50
          Wiadomość pochodzi od zarządu, a administratorem będzie firma "PRO DOMO": www.prodomo.com.pl
          • reni_r Re: ATENY- zarządca 12.08.09, 19:15
            no to wpadliśmy z deszczu pod rynnę!
            nie da sie ukryć nasza wspólnota ma strasznego pecha!
          • nika-ika Re: ATENY- zarządca 13.08.09, 13:05
            mam nadzieje, ze maja obsluge internetowa i mozna zagladac do
            wlasnych rachunkow. mam tez nadzieje ze beda robic odczyty czesciej
            niz 1 na pol roku! mam tez nadzieje ze przewidza koszty takie jak
            wymiana co 5 lat baterii do licznika CO i wlicza to w exploatacje
            badz odrebny fundusz a nie z reka na nocniku tak jak u Szczurek
            trzeba placic z dnia na dzien prawie 500zl. Jakby wczesniej o tym
            wydatku nie bylo wiadomo...Mam tez nadzieje, ze rozliczenia mediow i
            prognozy beda uaktualniane wraz z odczytami zamiast utrzymywac non
            stop prognozy zuzycia pustego mieszkania.
            Kolejna nadzieja, to zadbane trawniki i krzewy i posprzatane kurze a
            nie rozmazane po posadzce. jeszcze pwno inne pozycje by sie
            znalazly..
            • nika-ika Re: ATENY- zarządca 13.08.09, 13:07
              a tak poza wszystkim to dalej od OE tego zarzadcy zlanezc sie nie
              dalo???
            • tomasz.kra Re: ATENY- zarządca 13.08.09, 19:55
              Ja również mam nadzieje ze bedzie lepiej niż za panowania Grenia,
              ale jakos mam przeczucie że nic sie nie zmnieni poza tym, że jeszcze
              utrudni sie kontakt z zarzadcą.
              Co do liczników to u nas jescze wymiany nie było wiec nie wiem czemu
              piszesz ze trzeba wydac 500 zł, jedno jest pewne iz tranzakcji tej
              nie mozna wykonac z funduszu remontowego gdyz nie do tego on słuzy z
              tego co sie udało mi zorientować, pozostaje co miesiąc odkładac do
              skarbonki.
              Jeżeli pozostanie ta sama firma sprzatająca to jakość usług nie
              drgnie ani troche w kierunku poprawy.
              Pozostaje nam poczekac i poraz kolejny przekonac sie na własnej
              skórze jak bedzie.
              ps.
              Do zebrania wspólnoty juz blizej niż dalej wiec najwyżej wybierzemy
              na nim kolejnego nowego zarzadce!
        • lolomolo Re: ATENY- zarządca 12.08.09, 13:11
          I dobrze bo Szczurkowa mi się nie podobała zresztą moim znajomym z
          poprzednich etapów TEŻ !!! a Greń jeszcze gorszy !!!
          • tluczek_80 nieważne kto będzie zarządcą.. 12.08.09, 20:59
            każdy będzie mial jakies plusy i mnusy

bardziej mnie interesuje co za typ usunal 40 cm rynnyw bloku 46 przy
            3 klatce - tera gdy pada deszcz cieknie z rynny na ściane bo jest
            przerwa w rynnie... pewnie jak uszczelniali wejście rynny do garazu
            to skrocili i tak zostalo

a woda bryzga po elewacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka