Dodaj do ulubionych

Dr. Kretowicz ????

13.05.04, 09:44
Witam wszystkich mam pytanko czy ktoś zna i chodzi do dr Piotra Kretowicza
macie na jego temat jakieś opinie za odpowiedz wielkie dzięki.
Kaśka
Obserwuj wątek
    • magdalenax Re: Dr. Kretowicz ???? 15.05.04, 08:45
      Bylam u niego na USG. Bardzo sympatyczny, opowiada co widzina na ekranie,
      odpowiada na pytania. Przyjmuje na Orlowskiego w Warszawie (nie wiem czy nie
      przekrecilam). Kiedy bylam u niego na badaniu przyszla pacjetka do niego
      pacjentka na zdjecie szwow po porodzie - przyjal ja bez kolejki. Nie znam
      zadnej dziewczyny ktora by sie opiekowal w ciazy ale na mnie zrobil bardzo
      dobre wrazenie. Zreszta czytalam o nim dobre rzeczy w innych postach na tym
      forum. Jezeli wpiszesz jego nazwisko w szukanie na pewno cos znajdziesz.
    • gbc73 Re: Dr. Kretowicz ???? 17.05.04, 17:15
      Znam i od dawna jestem pacjentka - od dziesieciu lat bez zmian (az sie wierzyc
      nie chce...). Moj staz pacjencki mowi pewnie sam za siebie...

Ostatnio dr Kretowicz prowadzil moja ciaze, ze 100% celnoscia okreslil termin
      porodu w oparciu o USG (bo OM byla nieadekwatna w moim przypadku), przez caly
      czas byl do dyspozycji pod telefonem (i to nie tylko w czasie ciazy), spoznil
      sie niestety na sam porod bo maly urodzil sie blyskawicznie w dniu, kiedy dr
      mial dyzur - ale na dwie godziny przed rozpoczeciem tegoz dyzuru wink

• edyta.oleskiewicz Re: Dr. Kretowicz ???? 27.05.04, 08:20
        Bardzo proszę o info, gdzie pryjmuje ten Dr, nr tel. i ew. w którym szpitalu.
        POZDRAWIAM i BARDZO DZIĘKUJE
    • fionna Re: Dr. Kretowicz ???? 27.05.04, 15:33
      Ja też należę do fanek pana doktora. Lubię jego podejście do pacjentki, choc
      może nie wszyskim to się podoba (np. mówienie na ty). Ma bardzo dobry sprzęt do
      USG (przyjmuje tam, gzdie dr Roszkowski). Z wizyty zawzse wychodziłam uchachana.
      Wizyty niestety nie są tanie (kiedy byłam ostatnio 130, teraz chyba ze 150).
      Prowadził moją ciążę i (przypadkiem) robił mi cc (trafiłam na jego nocny dyżur,
      mały był ustawiony odgięciowo i nie urodziłby się naturalnie). Bardzo szybko
      doszłam do siebie, szybciej zaczęłąm chodzić niż koleżanki z sali po porodzie
      siłami natury, blizny praktycznie nie widać. I codziennie odwiedzał mnie i
      pytał jak się czuję (nic mu nie płaciłam oczywiście, tylko za wizyty).
      Jeszcze jedno mi się przypomniało - nie naciąga na siłę na wizyty - kiedy w
      ostatnim miesiącu wizyty powinny (książkowo) być co tydzień, on stwierdził, że
      skoro wszystko jest w porządku, to wystarczy jak przyjdę co 2 tygodnie.
      Nie wiem jak jest teraz, ale był wyznawcą teorii, że kobieta w ciąży powinna
      odpoczywać, a nie pracować i bez problemów dawał zwolnienie. Oczywiście zawzse
      można się z nim skontaktować na komórkę.
      Pracuje w szpitalu Orłowskiego, a przyjmuje prywatnie na Finlandzkiej - 616 13
      87.
      Pozdrawiam
      • ewis Re: Dr. Kretowicz ???? 28.05.04, 12:47
        moja bratowa rodzi DZIŚ !!!!! właśnie u niego smile z tego co wiem, to opinię ma
        mieszaną:
        1/ od 2 tyg. b. źle się czuje - termin OM był na 2 tyg. temu - a on to
        bagatelizuje i ciąga ją co 2 dni do szpitala "no dziś to chyba wywołujemy poród"
        po czym odsyła do domu bez wywoływania tegoż...
        2/ zwolnienie miała do tydzień temu i na następne dni trochę kręcił nosem żeby
        wystawić, bo niby po terminie to macierzyński :-000
        3/ najpierw mówił że cesarka (2 duże bolesne mięśniaki), a w ostatniej chwili (w
        kwietniu) stwierdził, że rodzą naturalnie.
        4/ opieka podczas ciąży była o.k. - miła atmosfera na wizytach i usg
        • fionna Re: Dr. Kretowicz ???? 28.05.04, 17:19
          Ja też urodziłam po terminie (wg OM tydzień po). Też jeździłam co 2 dni na ktg
          (spakowana i gotowa na wszystko. I też po obejrzeniu ktg stwierdzał, żebym
          przyjechała za 2 dni. Gdyby nic się nie działo do piątku, to mieliśmy
          wywoływać. Na szczęście w czwartek po południu się zaczęło.
          Co do zwolnienia - to podobno lekarze gin mogą wystawiać zwolnienie tylko do
          przewidywanego terminu porodu (niektórzy wystawiają l-4 tylko do 2 tygodni
          przed terminem).
          Jak tam bratowa - już po?? Trzymam kciuki.
          Pozdrawiam
          • ewis Re: Dr. Kretowicz ???? 29.05.04, 22:13
            tak, już po smile wczoraj urodziła się śliczna Marysia smile
            Kretowicz był cały czas przy porodzie, bratowa mówi, że było super, wszyscy
            bardzo o nią dbali; oczywiście "odwołuje" te wątpliwości, które miała i
            twierdzi, że wszystkim życzyłaby takiego porodu i takiej opiekismile Oczywiście
            nie płaciła ani grosza za nic ekstra (a przy porodzie był mój brat czyli poród
            rodzinny) a Kretowicz zajmował się nią tak, jakby była jego najważniejszą
            pacjentką smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka