Dodaj do ulubionych

Klub judo Lemur

14.07.15, 14:35
Na Skorupki rusza judo- Lemury. Co sądzicie o tym klubie? Trenerzy, zajęcia, wyniki, obozy. Ktoś, coś
Obserwuj wątek
    • musu_99 Re: Klub judo Lemur 14.07.15, 17:37
      Daj sobie spokój z tym klubem. Prowadzą go gó...arze, którzy są nastawieni tylko na lans własny i kasę. Dzieci ich w ogóle nie interesują. Traktują je w sposób chamski, rodziców zresztą też. Buractwo i chamstwo. Do hodowli krów, a nie do trenowania dzieci!!!
    • 0anuszka Re: Klub judo Lemur 14.07.15, 22:16
      My w zeszłym roku zrezygnowaliśmy z tego klubu po obozie. obiecywano mi dobrą opiekę mojego 7 letniego syna. Miałam duże obiekcje, że za mały i że za dużo dzieci w stosunku do opiekunów. Ale zaufałam i się bardzo zawiodłam. syn wrócił z traumą. Powiedział, ze nie chce już nigdy nigdzie wyjeżdżać. Że czuł się samotny, że o cokolwiek prosił trenerów to spotykał się z brakiem reakcji lub wyśmianiem. Przez dwa dni bardzo źle się czuł i nikt nic nie zauważył. Tak nie zachowuje się profesjonalny trener i odpowiedzialny człowiek. Więc zrezygnowaliśmy. Dziś syn trenuje w innym klubie i jest bardzo zadowolony. Odradzam zdecydowanie judo Lemur
    • robinson52 Re: Klub judo Lemur 29.07.15, 22:42
      ja także odradzam. Syn chodził 2 lata na zajęcia. powiem tak, zadufany w sobie dupek to prowadzi i nic nie widzi poza swoim nosem. Dzieci, ledwo pamięta ich imiona. Mami rodziców wizją zawodów, wyjazdów zagranicznych itp. Wigilia w klubie, to przedstawienie lansujące samych trenerków i bandę przygłupich, podstarzałych mamusiek, które podniecały się nie wiem czym. Dzieci w ogóle nie dostrzeżono na tej uroczystości. Ja miałem dosyć. W końcu i mój syn stwierdził, że nie chce być olewany przez terenera i zakończyliśmy swoją historię z tym klubem i niestety z judo. Zresztą każdy normalnie szanujący się rodzic będzie miał takie samo zdanie.
      • 05sylwia Re: Klub judo Lemur 09.12.15, 14:34
        Witam,

Przeczytałam pierwsze trzy opinie i pierwsza moja refleksja jest taka, że smutne jest to, że w ludziach jest tyle nienawiści i chamstwa. Druga myśl taka, że bardzo dobrze, że Ci ludzie odchodzą z klubu Judo Lemur, bo zwyczajnie nie pasują do Niego. Oby też nie trafili na inny klub judo, bo z pewnością spotka się z podobnym hejtem, bo to taki typ ludzi jest po prostu.
        Myślę, że mogę wypowiedzieć się na temat Klubu Judo Lemur, ponieważ mój Syn związany jest z Nim od samego początku, od 7 lat. Syn miał 3 lata i był bardzo "energicznym" dzieckiem. Zajęcia judo w przedszkolu, uznałam, za fajną formę rozładowania tej skumulowanej energii i sportu ogólnorozwojowego. Szybko doszły dodatkowe zajęcia w niedzielę, przy ul. Karowej. Klub jeszcze nie był formalnie klubem, nie miał nazwy, a dwóch młodych trenerów, jeszcze do niedawna czynnych zawodników z dużymi osiągnięciami, prowadziło zajęcia dla grupki rozbrykanych dzieciaków, praktycznie za darmo. Zastanawiałam się, czy w ogóle opłaca im się przyjeżdżać i prowadzić zajęcia, zamiast obiecanej godziny, prawie dwie. I pewnie nie opłacało im się wcale, lecz nie o to chodziło. Ci młodzi Trenerzy po prostu kochają to co robią, robią to z wielkim sercem, zaangażowaniem i pasją. Tą pasją zarazili i zarażają wciąż kolejnych rodziców, z którymi angażujemy się w klub i wszelkie działania z wielką ochotą i przyjemnością, tworząc rodzaj społeczności, gdzie nawiązują się przyjaźnie. Minęło 7 lat od tamtej pory i dziś klub jest ogromny, trenuje w nim i walczy mnóstwo wspaniałych dzieciaków. Razem jeździmy na turnieje judo, gdzie panuje niesamowita atmosfera i trzeba to poczuć, żeby zrozumieć. Sami organizujemy wielkie turnieje judo gdzie startują setki dzieciaków, są fantastyczne nagrody i wielkie emocje. Klub Judo Lemur jest dziś jednym z największych i najlepszych klubów w Polsce, liczy się także mocno na arenie europejskiej. Nie byłoby tego, gdyby dwóch pasjonatów, założycieli tego klubu - Mariusz Rowicki i Mateusz Pacholak. Dziś skład trenerski podwoił się i dołączyło dwóch świetnych trenerów Łukasz Zatyka i Mateusz Gruszczyński. Każdy z Panów jest inny, wnosi inne wartości, ale wszystkim przyświeca jeden cel i wizja. Chcą wychować przyszłych olimpijczyków wśród swoich podopiecznych. I wierzę, że jest tak będzie. Oczywiście nie wszyscy muszą trenować zawodowo, wiele dzieci trenuje dla zdrowia, rekreacyjnie, ale wszystkie robią to z przyjemnością.
        Dla mojego Syna judo do niesamowita przygoda, ale też nauka i mnóstwo wartości jakie niesie ten sport i jakie wpajają trenerzy. Są wymagający, dużo dają od siebie i chcą jak najwięcej nauczyć dzieci. Zajęcia nie polegają na "odbimbaniu" planowanego czasu. To jest konkret, dzieci mogą wyjść zmęczone z zajęć, trzeba się z tym liczyć. Opłata za zajęcia, to też comiesięczny progres w rozwoju dziecka. Trzeba się z tym liczyć i to widać 😊. Jeśli ktoś tego oczekuje, nie mógł trafić lepiej.
        Mój Syn z Lemurami był już na kilkunastu obozach (letnich i zimowych), pierwszy raz wyjechał przed ukończeniem 6-ciu lat. To wcześnie, ale z nikim innym e tym wieku bym Go nie puściła. Teraz czeka na kolejne obozy, wraca szczęśliwy, zdrowy, więcej potrafi. Klub inwestuje w dzieci. Na każdym obozie są treningi z mistrzami judo, nawet światowego formatu.
        Mogłabym jeszcze dużo powiedzieć o klubie Judo Lemur po 7 latach współpracy. Nie namawiam, każdy ma wybór. Ja mogę jedynie powiedzieć, że mój Syn nie mógł trafić lepiej, a Jego zapał do tego co robi i szacunek jakim darzy Trenerów, potwierdza, że jesteśmy w dobrym miejscu.
        • magic108 Re: Klub judo Lemur 09.12.15, 15:30
          Cała prawda smile
    • malgosia_h Re: Klub judo Lemur 12.10.15, 19:26
      Witam - z klubem Judo Lemur mój syn rozpoczął przygodę w 2010 roku na jesieni. Miał wtedy niespełna 5 lat. Od tamtej pory ćwiczy regularnie kilka razy w tygodniu, uczestniczy w obozach letnich i zimowych (łącznie 7 obozów),a od dwóch lat jeździ z klubem na turnieje. Klub jest swoistą szkołą życia, patrzę jak z małego nieporadnego chłopca przeistacza powoli w mężczyznę, trener traktuje dzieci jak osoby dorosłe i wymagania odnośnie samodzielności, zachowania na treningu i poza nim są dość duże. Nie wszystkim rodzicom to pasuje, nie wszyscy są przygotowani na odcięcie pępowiny. Klub jest komercyjny, zajęcia kosztują 150 złotych miesięcznie w grupie zaawansowanej - 4 razy w tygodniu po 2 lub 2 i pół godziny. Obozy płatne dodatkowo - cena około 1500 (letni/zimowy). Najlepsi zawodnicy otrzymują nagrody rzeczowe, pieniężne (dzieci starsze), a rodzynkiem na torcie jest coroczna wakacyjna wycieczka zagraniczna dla najlepszych zawodników. (Włochy, Japonia, Teneryfa - chronologicznie). Sportowo klub odnosi sukcesy we wszystkich kategoriach wiekowych - ostatnio 3 medale na Mistrzostwach Polski Młodzików. Na koniec dodam tylko, że rodzice dzieci - zawodników - tworzą swoistą rodzinę poza klubem - nie ma w niej miejsca na frustratów, epitety rodem z budki z piwem - takie jak widzę powyżej.
    • magic108 Re: Klub judo Lemur 09.12.15, 14:09
      Powiem tak: przeczytałam opinie rodziców i jestem w szoku! Jak tak można? Tylko jedna malgosia_h napisała prawdę o klubie JUDO LEMUR. Moja córka trenuje w tym klubie szósty rok i jestem mega mega z tego dumna! Pierwszy raz na obóz pojechała mając niespełna 6 lat! I tak już ma za sobą chyba osiem obozów! Nigdy nie było żadnego problemu! Wraca uśmiechnięta i zadowolona. Oczywiście twierdzi, że bywało ciężko i dużo treningów ale za chwilę dodaje, że po to tam właściwie pojechała! Jeździ na turnieje, zdobywa medale. Nie chodzi na urodziny i inne atrakcje jeśli miałoby to kolidować z treningami! I to jest JEJ WYBÓR!!!!! Trenerów uwielbiamy! Wszyscy - cała nasza rodzina! Zawsze pomocni! Zdarzało się, że gdy nie miałam możliwości odebrać dziecka z treningu to Trener ją odwoził smile Mimo młodego wieku uważam, że są to ludzie na których można w każdej sytuacji liczyć. Nigdy się nie zawiodłam ! Polecam każdemu KLUB JUDO LEMUR! musicie tylko odpowiedzieć sobie na pytanie: czego oczekujecie: czy to ma być trening i szkoła życia czy zabawa! Jeśli to drugie to dajcie sobie spokój !
      • magic108 Re: Klub judo Lemur 09.12.15, 14:52
        Może źle się wyraziłam pisząc o tej zabawie smile Ona też jest! Na początku to jest głównie zabawa, nauka przez zabawę, z czasem to przechodzi w trenowanie smile poza tym nasza lemurowa rodzina potrafi się bawić jak mało która smile Spędzamy ze sobą na turniejach dużo czasu, są wśród nas różni ludzie i zawsze staramy się sobie pomagać smile To ważne w dzisiejszych czasach aby mieć takich ludzi wokół siebie smile Trenerzy co roku organizują spotkanie wigilijne podsumowując cały rok! Zaangażowani otrzymują nagrody - to dobra motywacja!
    • rzeniewicz Re: Klub judo Lemur 09.12.15, 14:32
      wiewior_78 w kilku zdaniach opiszę zmiany w moich dzieciakach (córka 10 lat , syn 11 lat) po rozpoczęciu treningów w Lemurach: Zmiana w podejściu do ilości i jakości jedzenia - mega wzrost. Dyscyplina i odpowiedzialność - mega wzrost. Samodyscyplina i samodzielność w odrabianiu lekcji - ogromna zmiana na lepsze, jest to jeden z naszych (rodziców) warunków regularnych treningów na których dzieciakom bardzo zależy. Wzrost wiary we własne siły i możliwości - mega. Dziesiątki nowych znajomych o podobnej pasji, na dodatek w realu, a nie w wirtualnej rzeczywistości - baardzo ważne. Mogę tak wymieniać długo, ale robota sama się nie zrobi smile Jak coś to - 600 018 854 - Tomek
      • 05sylwia Re: Klub judo Lemur 09.12.15, 15:22
        Dokładnie tak! Zdadzam się z przedmówcą 😊
        • krol-jot Re: Klub judo Lemur 14.12.15, 11:18
          Nie lubie sie wypowiadac na tego typu forach i dyskusjach. Nigdy wszystkim nie dogodzimy, wiec tak jest tez ze sportem i treningami w Klubie Judo Lemur. Jak przenosilam corke to tego klubu, tez slyszalam negatywne opinie, ale postanowilam to sama sprawdzic. Sprawdzilam i moja corka zostala w klubie. Oczywiscie ze miewa tez gorsze dni, ale tak pokochala ta dyscypline sportu, ze nie wyobraza sobie juz zycia bez judo. Pojechala na pierwszy oboz i juz nie wyobraza sobie sytuacji, ze moglaby nie pojechac na nastepny. Podziwiam tych Mlodych Panow, ktorzy tyle czasu poswiecaja tym dzieciom na treningach czy na turniejach. Ale w kazdym klubie judo sa wymagania i dyscyplina... w poprzednim klubie spotkalam sie z sytuacja, ze rodzice zglosili prezesowi klubu, ze trener zneca sie nad dziecmi ;-( - by wymaga i kaze im cwiczyc ;-( - ale chyba po to uczescza sie na tego typu zajecia.
          W klubie rowniez jest grupa senior - po wielu namowach corki zapisalam sie. Oczywiscie na poczatku z ogromna rezerwa podchodzilam do treningow, ale okazalo sie ze daje rade i jest super.
          Tak wiec zanim ktos sobie poczyta i skrytykuje klub, proponuje przyjsc na zajecia. Jesli sie nie spodoba to moze po prostu ten sport jest nie dla Was...

Pozdrawiam,
          Justyna
      • magic108 Re: Klub judo Lemur 09.12.15, 15:29
        Tomek to jest dokładnie to! Ująłeś to rewelacyjnie! Tak jak 05sylwia popieram!
    • 1lisiczka Re: Klub judo Lemur 09.12.15, 15:15
      Mam syna od 5 lat w tym klubie i jeśli któryś z rodziców ma chotę wychować dziecko na pierdołę życiową to w zupełności tego klubu nie polecam. Pozdrawiam Lisiczka
      • magic108 Re: Klub judo Lemur 09.12.15, 15:29
        Otóż to! Krótko, zwięźle i na temat smile
        • goplana79 Re: Klub judo Lemur 09.12.15, 18:17
          Witam. Mam syna 8 lat i 5 letnią córkę którzy trenują w Klub Judo Lemur i szczerze ....nie wyobrażam sobie innego klubu!! Syn trenuje 3 rok był na 2 obozach, córka trenuje rok i tez będzie jechała na swój pierwszy letni obóz z własnej chęci bo już nie może się doczekać - widzi po swoim bracie jaki wraca zadowolony. To na obozie syn zdobył swój pierwszy złoty medal co zachęciło go do dalszych cięższych ćwiczeń żeby pokazać trenerom i udowodnić że może startować w zawodach. Trenerzy ZAWSZE SĄ ODDANI DZIECIOM, dzieciaki wręcz ich uwielbiają. Rodzice również smile bo zarazili nas i całą rodzinę tym sportem. Mój mąż też zaczął trenować judo, też chodzi na treningi przychodzi zmęczony i z zakwasami ale i MEGA ZADOWOLONY. Wigilia w klubie to jest podsumowanie roku bardzo ciężkiej pracy naszych dzieci, podziękowanie sponsorom, podzielenie się opłatkiem ze wszystkimi ludźmi którzy tam są. Więc nie rozumiem tych bezsensownych komentarzy żeby dzieci do tego klubu nie posyłać! Trenerzy poświęcają swój wolny czas dla dzieci choćby np w ubiegłą sobotę - bieganie z ćwiczeniami, przecież nie muszą tego robić bo nie mają płacone za to, zresztą bym mogła wymieniać i wymieniać. Ja ten KLUB POLECAM Z CAŁEGO SERDUCHA !!!smile
    • ktosik76wawa Re: Klub judo Lemur 09.12.15, 17:30
      Witam wszystkich! Dziwią mnie bardzo te gorzkie słowa wypowiedziane w kierunku trenerów Klubu Judo Lemur (chociaż każdy ma do tego prawo....sad ) Są to NIE gó.... ale młodzi ludzie z wielką charyzmą, pomysłami, którzy w pełni poświęcają swój prywatny czas aby bardzo często odciągnąć dzieci od komputerów czy innych urządzeń elektronicznych, aby zapełnić każdy wolny czas dzieciom (gdzie przez pęd życia sami rodzice nie są w stanie zapełnić tego czasu dzieciom) zabierając je w różne zakątki Polski czy też zawody zagraniczne(nie muszą a chcą) aby mogły zetknąć się z dziećmi z innych klubów i nie tylko powymieniać się doświadczeniami zdobytymi na treningach (bo przecież tu o to chodzi aby pokazały swoje umiejętności zdobyte na treningach) ale też po obcować w śród innych rówieśników łamiąc gęsto często bariery wstydliwości chociażby rozmawiając z innymi i nie robią tego z lansu czy dla kasy oj nie, wiele razy pewnie zamieniliby wstawanie o 3-4 nad ranem na spanie do późna i nic nie robienie bo przecież to nie chodzi o ich własne dzieci ale nie, wszystkie dzieci w klubie traktują na równi po części jak swoje własne. Podziwiam ich, że mimo lat dalej chce im się to robić i zaskakiwać ciągle dzieci czymś nowym. Piszecie o braku reakcji ze strony trenerów na obozach - jak nauczyliście dzieci wszystko za nie robić i nie rozmawiać otwarcie o problemach to nie dziwcie się, że będą Wam bajki opowiadać, że nikt ich nie słuchał czy nie pomógł bo nie wierzę, że zwrócenie się z każdą sprawą spotkało się z olaniem z ich strony. Jak Wam ciężko odciąć pępowinę to nie zwalajcie winy na ludzi, którzy chcą zapanować nad dziećmi wprowadzając dyscyplinę, konsekwencję, której po prostu nie są nauczone w domu bo to są nieodzowne elementy pracy w grupie. To wszystko powinno dziecko wynieść z domu a na treningach świecić przykładem a w życiu tego nie ma i przez co większą pracę mają inni co spotyka się z negacją Was rodziców. Więc trzeba byłoby się zastanowić nad swoimi metodami wychowawczymi wobec swoich dzieci. I tak samo jak nauczycielom tak i trenerom należy się jakiś szacunek a jeżeli nie zgadzamy się z ich metodami wychowawczymi (bo wszystkim nie idzie równo dogodzić - i to jest zrozumiałe) porozmawiajcie z nimi o tym otwarcie a nie za plecami, bo to już jest właśnie dziecinada. Polecam ten Klub ze względu na dyscyplinę, konsekwencję i za możliwości uprawiania sportu a nie marnowaniu czasu, za uczenie dzieci pewności siebie stając do walki, przełamując bariery wstydu, za przekazanie im wartości szacunku do drugiego człowieka, ogłady towarzyskiej, pomocy drugiej osobie. Sami włączają się w akcje charytatywne dając przykład innym, że nie tylko samym judo człowiek żyje.To działa w dwie strony oczywiście, czas poświęcony na treningach, ciężka praca, sukcesy zostają nagradzane aby dzieci wiedziały, ze ma to wszystko sens. Jeszcze długo można byłoby pisać ale owszem jest wiele klubów w Warszawie z młodymi prężnymi trenerami, które zasługują na miłe słowa ale ja "jako normalny szanujący się rodzic" całym sercem polecam Klub Judo Lemur za rodzinną atmosferę i za całokształt.
      Kto nie spróbuje ten się nie przekona, że warto!!! chyba,że wolicie zamknąć dzieci w czterech ścianach i mieć z bańki.....
      Mama dwóch Lemurów, dla których judo wiele znaczy smile
      • krol-jot Re: Klub judo Lemur 14.12.15, 11:21
        Cala prawda, zgadzam sie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka