Dodaj do ulubionych

dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Gocławek

11.09.05, 21:14
Witam
na tym forum jestem nowa, dzień dobry wszystkim smile
moja mała ma co prawda dopiero 4 lata, ale już zaczynam szukać smile
szukam raczej małej szkoły (nie chciałabym, żeby każdy rocznik składał się z
kilku klas), bez "zmian" na 12 czy jakoś tak, z dobrą opinią, najlepiej
państwowej, ale i społeczna wchodzi w rachubę (prywatna, jeśli wymagają od
dzieci pracy, nie chcę, żeby mi się dzieciak obijał)
z góry dziękuję
pozdrowienia
Anka
Obserwuj wątek
    • anna-pia Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 12.09.05, 21:51
      czy naprawdę nie ma tu mamuś/tatusiów z Pragi?
      • kammik Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 12.09.05, 22:04
        Uwaga, bedzie naookolo, wydrukuj i idz na spacer, moze znajdziesz smile

Idac od Grochowskiej nr ok. 50 w strone Promenady natrafisz na kosciol. Przy
        kosciele jest szkola (nie jest katolicka, po prostu szkola wynajmuje
        pomieszczenia od kosciola) - niepubliczna podstawowka. Syn mojej kolezanki
        chodzi tam od 4 lat i oboje sa bardzo zadowoleni. Szkola jest nieduza i
        niedroga (ok. 400zl/mc).

W okolicach Dworca Wschodniego dziala podstawowka bodajze Didasko, opinii nie
        znam. Moj syn chodzi do panstwowej szkoly, ale w niej dosc sporo dzieci sie
        uczy, zatem nie spelnia twojego kryterium.
        • anna-pia Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 13.09.05, 10:17
          bardzo dziękuję, to chyba w okolicach przedszkola moje córki smile
        • anna-pia Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 13.09.05, 10:36
          coś sobie przypomniałam - czy to jest taki w miarę nowoczesny kościół, obok
          pętli autobusowej i biurowca, gdzie mieści się m.in. super expres? to by
          pasowało
          czy wiesz może, czy jest tam gimnazjum?
          • mada33 Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 13.09.05, 12:28
            Witam,

Mam 5 latka, mieszkam na Gocławku i też zaczynam myśleć o szkole / wcześniej o
            zerówce/. Czy chodzi wam o kościół przy Ostrobramskiej? Chyba jestem mało
            spostrzegawcza, bo nie zauważyłam tam szkoły. Kammik - czy możesz podać
            dokładniejsze namiary na tę szkołę ? Czy jest tam zerówka ? A do której szkoły
            chodzi Twoje dziecko?

Wiem, że prywatna szkoła i gimnazjum jest w Aninie, podobno całkiem dobra.
            Do Didasko trudno się dostać/ rodzice muszą przejść rozmowę kwalifikacyjną / i
            właściwie chcąc wybrać Didasko należałoby zapisać dziecko do ich przedszkola.

pozdrawiam
            • tatko66 Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 13.09.05, 12:59
              Miło widzieć na forum kogoś z Gocławka.

Ja na razie nie rozglądam się za szkołami dla swojej 2 letniej córki, która
              dopiero co zaczęła chodzić do przedszkola. Sąsiedzi chwalą jak na razie zerówkę
              w SP 215 przy Kwatery Głównej. Jest tam też pływalnia. O ile pamiętam, to
              czytałem o pomyśle radnych dot. wybudowania tam większego basenu. Jest też
              szkoła i gimnazjum na boremlowskiej www.gimnazjum22.abc.pl/ Parę tygodni
              temu ZW pisało o prywatnej szkole podstawowej, której uczniowie osiągają bdb
              wyniki (najlepsza szkoła). Mieści się na ul. Ks. Sztuki (chyba Prywatna SP nr
              114). Proszę pisz dalej o Twoich obserwacjach! Pozdrawiam. Aleksander
              • kammik Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 13.09.05, 18:04
                Przy Boremlowskiej jest chyba tylko gimnazjum.
            • kammik Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 13.09.05, 17:59
              Dziewczyny, postaram sie zlapac te kolezanke i dowiedziec sie czegos wiecej.
              Tak, chodzi o ten 'nowoczesny' kosciol.

Mada, napisalam na priv.
              • tatko66 Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 14.09.05, 12:48
                Nie byłem pod szkołą na Boremlowskiej od wakacji, ale na internecie nadal jest
                informacja o szkole podstawowej. Pozdrawiam. Aleksander
                • kammik Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 14.09.05, 19:29
                  A tak, w necie wisi info o podstawowce, ktorej juz nie ma smile
        • jovanka5 Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 15.09.05, 11:22
          szkoła na ostrobramskie nie kosztuje 400 zł za miesiąc, a 760 + masa wydatków
          co miesiąć na rózne "wyjścia", "zrzutki" itp.
          • anna-pia Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 25.09.05, 23:12
            no nie, to za dużo, pójdę obejrzeć z bliska szkołę przy Kwatery Głownej - ktoś
            wie, jak tam z tym basenem sprawa wygląda?
            • mada33 Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 26.09.05, 17:30
              Z zewnątrz to ta szkoła wygląda raczej ponuro, a dzieci ze świetlicy, które
              przychodzą do pobliskiego ogródka jordanowskiego bardzo często używają
              niecenzuralnych słów, ale może tak jest wszędzie.
              • anna-pia Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 27.09.05, 13:00
                mada, czy Twoje dziecko chodzi do tej SP przy Kw. Głównej?
                • mada33 Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 29.09.05, 09:36
                  Jeszcze nie, za rok czeka nas zerówka, ale jest to moja szkoła rejonowa, poza
                  tym często jestem w parku obok tej szkoły.
                  • anna-pia Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 29.09.05, 21:14
                    to pewnie kiedyś na siebie wpadłyśmy - tez tam bywam
                    gdzie można się dowiedzieć, która podstawówka jest rejonowa?
                    • mada33 Re: dobra podstawówka - Praga Płd., najlepiej Goc 30.09.05, 15:56
                      Nie mam pojęcia, może w urzędzie dzielnicowym lub kuratorium?
                      Ale dowiedziałam się, że podobno niezła jest szkoła i gimnazjum prowadzone
                      przez siostry zakonne na Marysinie, chyba ul. Azaliowa, no i kosztuje coś koło
                      460 zł.
                      • anna-pia podciągam, może ktoś coś wie więcej 14.02.06, 21:06

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka