Dodaj do ulubionych

najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a

12.01.06, 18:39
słuchajcie dziewczyny ja nie wiem czy wy czasami zaopatrujecie sie w coś w
ciuch budach ale hipotetycznie przyjmując że tak mam świetną ciuchbude gdzie
ma facio rzeczy dla maluchów prawie jak nowe a po upraniu juz na serio jak
nowe ale jakie i jakie tanie....kupiłam przecudne śpiochy*3; bluzeczki*3;
czapeczkę*1; spodenki*2; śliniaczek z napisem i love mama *1; i śliniaczek
taki elegancki koronkowy.....i zapłaciłam 14 zł.....masakra
jak zainteresowane to na gocławiu obok banku pekao sa niedaleko pętli
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 12.01.06, 21:02
      malicka gdzie ty mieszkasz?
      • xixx Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 12.01.06, 21:27
        A dla mniej wtajemniczonych w samym Gloclwiu - jak tam dojechać z centrum? Jaki
        bus? Gdzie wysiąść?

Dzięki i pozdrawiam! smile
        • peggy1 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 12.01.06, 21:37
          Ja rowniez polecam ciuch budy a takze wszelkie male sklepiki z ubrankami i
          akcesoriam dla dzieci. Czesto gesto ladniejsze od tego co proponuje np. SMYK smile))

Trzeba uwazac z czego sa ciuszki (i nie chodzi tylko o to czy sie dobrze pala
          czy nie). Najlepsza czysta bawelenka.ja pokupowalam i podostawalam ubranka z
          domieszkami syntetykow a pote 3 reklamowki ciuszkow w roznych rozmiarach
          opylalam bo synek mial uczulenie sad((
          • mmalicka21 na gocławiu 12.01.06, 22:07
            najlepiej z centrum to w e-5 ,111,117 to jest sklepik tak jak była starapętla
            gocław tylko juz jej nie ma bo siekierkowską budują.......
            • purple_haze Re: na gocławiu 12.01.06, 22:40
              Ty, no jeszcze w weeken pętla stała tam, gdzie zawsze wink
              • mmalicka21 pętla 12.01.06, 22:42
                a to może stoi ja nie wiem: )))))) bo do pętli nie dojeżdżam w każdym razie
                tam: )
      • mmalicka21 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 12.01.06, 22:05
        no jak gdzie w warszawie
        • peggy1 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 12.01.06, 22:08
          kolo mnie (srodmiescie) jest kilka roznych sklepikow - z nowymi ciuszkami,
          szmatexy i byl superowy komis ale go zlikwidowali sad(((((
          • mmalicka21 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 12.01.06, 22:10
            słuchaj peggy ja myslałam ze ciązowe pokupuje w komisie bo po co nowe za tyle
            kasy na pare miesięcy i poczytałam w necie że jest komis na solcu i super tanie
            fajne ciuszki....pojechałam a on zlikwidowany od 3 lat: (((( ....: ))))
            • peggy1 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 12.01.06, 22:21
              No co TY - to zle patrzylas - ja poltoraroku temu ciuchy tam kupowalam i
              ostatnio tez wydaje mi sie ze otwart byl!!! To jest komis pod arkadami na drugim
              pietrze. Bardzo upierdliwa tam jest obsluga ale super ciuchy czasem mozna kupic.
              Jakby cos to mozemy sie kiedys umowic i Ci pokaze gdziez to bo ja na Solcu
              mieszkam smile))))
              • mmalicka21 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 12.01.06, 22:24
                kurcze niemożliwe tam jest owszem sklep z ciuszkami ale babeczka ze sklepu
                powiedziała że rzeczy z komisu ona dostała część i juz prawie wyprzedała....ja
                byłam z mamą: ))))( boże mama dalej uważa ze mam 11 lat) i nie było....a na
                solcu super i pewnie będziesz rodziła na solcu???
                fajnie tam bo wszędzie blisko
                • peggy1 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 12.01.06, 22:29
                  Ja juz urodzilam na Solcu smile)) i zapewne tam bede rodzic drugie ktore jest
                  dopiero w fazie tworzenia smile))
                  Szkoda ze tego komisu nie ma bo ja fajowe spodnie i spodnice kupilam (szkoda ze
                  oddalam bo bym Ci pozyczyla). Nie wiem gdzie jeszcze moze byc taki sklep. Bo w
                  innych to albo koszmarnie brzydkie albo koszmarnie drogie (Pepek swiata - pasc
                  mozna jak sie te ceny oglada). Popytam kolezanek gdzie sie ostatnio zaopatrywaly
                  bo kilka niedawno urodzilosmile))
                  • mmalicka21 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 12.01.06, 22:34
                    a widzisz już po: )))) a fazie tworzenia kolejny dzidziuszek to super będą dwa
                    a duża różnica by była jak by ci sie teraz udało?
                    a ile ma pierwsza dzidzucha??? boże ale ci fajnie już wiesz jak to jest i takie
                    tam.....ja na razie z ciuszków to wiesz kupiłam sobie takie normalne tyle że
                    większe trochę sie dostało pod choineczkę a tez zamówiłam z takiego sklepu
                    9fashion jest taka zajebista bluzka z kółkiem z przodu w sklepie 90 zł a ja
                    kupiłam za 55 z netu
                    ale to fakt ceny że głowa boli wiesz jeżeli to by były spodenki takie normalne
                    i ja bym wiedziała że pochodze w nichg tam powiedzmy 3 lata ( bo ja zawsze
                    przecieram spodnie w kroku) to i bym sobie fundnęła.....a na 5 czy 6
                    miechów.....po co?
                    • peggy1 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 12.01.06, 22:42
                      Synek ma poltoraroku (urodzilam go miedzy drugim a trzecim rokiem studiow).
                      chcialam urodzic drugie przed piatym rokiem (czyli musialabym zajsc w ciaze tak
                      jak Ty - pierwsze rodzilam w lipcu i drugie tez chcialam tak samo). Ale nie
                      zawsze chciec to moc sad(( jakbym teraz zaszla w ciaze to rodzilabym w ciagu roku
                      akademickiego. wiec chyba ostatecznie starania odlozymy na rok nastepnysad(( A
                      szkoda bo chcialam miec "z glowy" dzieci na studiach. A potem KARIERA big_grinDD

Wiesz co ja mialam taka spodnice z guma na brzuchu. Potem ta gume mozna bylo
                      wywinac tak fajnie (ale nie we wszystkich sie tak da) ze wygladalo jak
                      nie-ciazowa spodnica i mogalam w niech chodzic jeszcze pozniej. Ale sie ta nia
                      atrament wylal i byla do smiecisad( I fakt szkoda kasy na ciazowe rzeczy sad(( ty
                      bedziesz mialam w lato najwiekszy brzuch. (tak jak mialam ja). I chodzilam w
                      wiekszosci nie-ciazowych sukienek tylko takich obszerniejszychsmile))
                      • mmalicka21 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 12.01.06, 22:47
                        o matko półtora roku ma to teraz jesteś na 5 roku ???? a co studiujesz???? a
                        jeżeli rodziłaś pomiędzy 3 i 4 rokiem to zaszłaś w ciąże tak jak
                        ja: )))))))))))))))))))))))))) o matko ale ten świat mały jak miałaś 21 lat?
                        a juz mężata byłaś? a mieszkaliście z rodzicami??? ale w takim razie to jeszcze
                        młodziutka jesteś....( dziwnie to zabrzmiało)....i nastepne dzidzi...mi chyba
                        sztuk 1 wystarczy...
                        • peggy1 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 12.01.06, 22:53
                          Urodzilam go miedzy drugim a trzecim i mialam 22 lata. Slub bralismy niedawno
                          (taki nasz wybor). Mieszkamy z rodzicami mimo posiadania faktu posiadania
                          mieszkania (teraz mieszka tam ktos z naszej rodziny czasowo - dlaczego mieszkamy
                          z rodzicami dlugo by pisac - ale jest to nasz wspolny wybor - z roznych wzgledow
                          tak jest lepiej). Studiuje na SGGW smile) I jestem na czwartym roku (Kapra rodzilam
                          przed trzecim rokiem - ma poltora roczku). Chcemy drugie bo nie chcemy duzej
                          roznicy wieku, i wiedzielismy ze jesli bedzie nas na to stac (maz moj dostal
                          dobra prace) pozwolimy sobie na drugie.smile)

Pozdrawiam Ciesmile) Kaper wlasnie usnal wiec ja zmykam sie uczyc bo jutro egzamin
                          sad((((
                  • czajkax2 Do mmalicka21 i peggy1 16.01.06, 22:28
                    Może przeniesiecie się na priv? Po to jest poczta gazetowa zeby tam urządzać
                    sobie prywtane pogaduszkismile
        • guderianka Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 13.01.06, 11:32
          w szczecinie tez jest gocław i też jest pętla;p
          • mmalicka21 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 14.01.06, 01:29
            a wiem wiemsmile)))mąż znaczy tatuś dziecka jest szczeciniakiem........
      • mmalicka21 i nie malicka tylko magda ( jak to tak po nazwisku 12.01.06, 22:08
    • maga202 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 13.01.06, 09:49
      W moim miasteczku jest super szmateks i często tam kupuję. A dla dzieci to rzeczy sa przecudowne i najlepszych firm: Marks & Spencer, BHS, H&M, NEXT itp. Wczoraj kupiłam mojej Igusi dwa prześliczne body, pajacyka i przecudna spódniczkę (chociaż moja Igusia urodzi się w maju to nie mogłam nie kupić spódniczkina 9 mies). Jeżeli chodzi o ubranka to wszystko już mam trochę po braciszku a jak w szmateksie zobaczę coś fajnego to kupuję. Na prwdę w tym szmateksie dziecko to możesz ubrac w najlepsze ciuchy i nikomu nawet nie przyjdzie do głowy że to używane. Ja też często tam się ubieram, lubię grzebać w starych ciuchach.
      Pozdrawiam Magda
      • mmalicka21 RONDO WIATRACZNA WARSZAWA 14.01.06, 01:31
        racja
        dziśaj znowu sie nie powstrzymałam i poszłam ale do innego lumpeksu słuchajcie
        jeszcze lepsze ciuch niż na gocławi

RONDO WIATRACZNA KIERMASZ ODZIEŻY !!!!!!!!! słuchajcie 10 zł /kg i kupiłam 5
        bluzek 2 razy śpioszki i spodenki i zapłaciłam 3,20!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • mama_kotula Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 14.01.06, 02:00
      Ja wiem, że taka jest formuła tego forum, że wszystko zdrabniamy do granic
      możliwości, ale "ubraniątka" to już szczyt wszystkiego big_grinDDDDDDD oczom nie
      wierzę.
      • kamakszi Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 14.01.06, 12:56
        moja droga, mam tu coś lepszego - teraz już jest nawet "penisek"
        ;D
        "ja nie moge bo ja mam w głowie wizje że on tak widzi peniska a że tak powiem
        jak dochodzi do końca przytulanka to myśle że mu wcale nie jest miło jak coiś
        go moczy"
        • mmalicka21 NIE SMIEJCIE SIE Z PENISKA: )) 14.01.06, 18:14
          EJJJJJ JA PO PROSTU TAK CHCIAŁAM DELIKATNIE TO NAZWAĆ: ).....NIC INNEGO MI DO
          GŁOWY NIE PRZYSZŁO....SIUSIACZEK?,PRĘCIK heh no nie wiem: ))))
          • mama_kotula Re: NIE SMIEJCIE SIE Z PENISKA: )) 14.01.06, 18:26
            A może po prostu "członek" vel "penis"?
            Mój facet obraziłby się, jakbym o jego sprzęcie mówiła "penisek" wink))))))))))
            • mmalicka21 Re: NIE SMIEJCIE SIE Z PENISKA: )) 14.01.06, 18:31
              no może...: )))))))) ale to tak tylko na forum ( chciałam być subtelna..: )))
              normalnie to ja tak nie
              • mama_kotula Re: NIE SMIEJCIE SIE Z PENISKA: )) 14.01.06, 18:36
                No właśnie - od zawsze mnie intryguje, dlaczego ktoś, kto mówi w realu
                normalnie, na forum używa określeń typu "ubraniątka" czy "penisek".
                Serio, zaczynam się zastanawiać, czy to jakiś wymóg, "jeśli wejdziesz między
                wrony...itd"?
                • mmalicka21 Re: NIE SMIEJCIE SIE Z PENISKA: )) 14.01.06, 18:38
                  możliwe że to tak człowiek sie naczyta i tak zaczyna gadać.
    • simonkapl Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 14.01.06, 12:51
      Ja zaopatrzylam sie w prawie wiekszosc rzeczy w ciuchlandach, oprocz rozka i
      poscieli. Mam ciuszki od urodzenia az do roczku, czekaja wyprane w kartonach. Sa
      to ciuszki niemal nowe, kolorowe, markowe i na wage. Za 3 torby ciuszkow
      zaplacilam kolo 10 zl, reszte dokupila za grosze moja mama, lacznie z bucikami i
      czapeczkami, jak tez spiworkiem do wozeczka. Naprawde nie warto kupowac ciuchow
      super drogich w sklepach, wiedzac ze dziecko szybko rosnie.Kiedy ktos nam daje
      ciuszki po swoim dziecku, tez juz sa przechodzone.Pozdrawiam
      • peggy1 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 14.01.06, 19:16
        jesli chodzi o "ubraniatka" to sie zgodze ale jak dziecko wieksze to np. w miom
        przypadku lepiej cos lepszego kupic. Jakies badziewiaste body sa do wyrzucenia
        po kilku praniach a jak kupie jakies lepsze gatunkowo (czyt. drozsze bo z
        "lepszej" bawelny a nie bo firmowe) to wytrzymuja o wiele dluzej. Mojego synka
        przebieram czasem kilka razy dziennie wiec rzeczy czesto piore. a dziecko od tak
        8-9 miechow juz tak szybko nie rosnie - za to brudzi sie niemilosiernie smile)))
        • vogue22 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 15.01.06, 17:52
          dziewczyny gdzie dokladnie jest ten "sklepik" w tych budkach na bazarku przy
          petli czy jak sie idzie w strone kosciola czy poczty ??? jaka ulica tam jest
          napiszcie dokladniej jak tam trafic ?????????
          • vogue22 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 15.01.06, 23:17
            napiszcie prosze
            • mmalicka21 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 15.01.06, 23:21
              już ci mówie
              jak jest ta szkoła językowa orange
              w takim nowym bloku
              na vis a vis przystanku 22 w stronę centrum
              wchodzi się z boku
              duzy napi kiermasz odzieży
              na dole wieszaki trzeba poszperac a znajdziesz cuda
    • sloneczko507 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 16.01.06, 11:53
      hej
      fajne ciuszki sa tez z H & M chociaz nie w kazdym jest dział dziecięcy
      czasami sa promocje (ceny różne)
      pozdrwaiam
      -
      <a href="url=www.TickerFactory.com/]
      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;18;19/st/20060518/k/0446/preg.png" border="0" alt="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;18;19/st/20060518/k/0446/preg.png">
      [/url]"> Moje maleństwo</a>
      • vogue22 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 16.01.06, 20:39
        hej hej
        pytalam sie o ten sklepik na goclawiu a ty chyba mowisz o wiatracznej jak 22
        jezdzi smile tam wiem gdzie to jest ale jak pisalam wczesniej chodzilo mi o
        GOCŁAW smile i przepraszam ze tak marudze tongue_out
        pozdrawiam smile Aga
        • mmalicka21 Re: najświetniejszeNAJTAŃSZEubraniątk a 16.01.06, 21:28
          a na gocławiu dobra
          jak sie jedzie powiedzmy 123 od zamienieckiej i się jedzie i 123 skręca w lewo
          to trzeba wysiąść na 2 przystanku czy 3 od skrętu w lewo to jest 1 przystanek
          przed pętlą tam jest taki nowy blok jakieś 2 banki w tym na pewno [pekao sa
          sklepy z ciuchami i właśnie ciuchbuda przy takiej ulicy co prowadzi od tyłu do
          promenady równolegle do znanieckiego...już nie umiem dokładniej...( ale proszę
          sie ulica znanieckiego nie kierować móię że to w okolicach)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka