Dodaj do ulubionych

Chirurgiczne odciąganie napletka

09.02.07, 11:44
Słuchajcie dziewczyny mam iść z 1,5 rocznym synkiem na zabieg odciągania
napletka, bo jak uznała Pani doktor już dziś widać że nie zsunie się sam. Czy
któraś mogłaby mi podpowiedzieć gdzie w Warszawie robią takie zabiegi. Jakiś
sprawdzony szpital czy przychodnia ! Trochę sie martwię. Dzieki z góry.
Obserwuj wątek
    • mamakubusia8 Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 09.02.07, 17:20
      to jeszcze za wczesnie zeby cos takiego zrobic mojemu kubusiowi tez sie jeszcze
      nie zsowa a jak powiedzialam lekarce to kazala mi czekac az skonczy 2 latka
      • be_em Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 09.02.07, 17:21
        mamakubusia8 napisała:

> to jeszcze za wczesnie zeby cos takiego zrobic mojemu kubusiowi tez sie
        jeszcze
        >
        > nie zsowa a jak powiedzialam lekarce to kazala mi czekac az skonczy 2 latka

mój cholera skończy 3 niedługo i też mam problemy, chyba się wybiorę do lekarza
        • agatelek2 Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 09.02.07, 17:42
          a u mojego okazało się,że jest przyklejony i lekarz kazał smarować Oxycortem.I
          tez się nie zsuwa....
          • redmiss Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 09.02.07, 18:17
            przecież nie pytała Was dziewczyna o napletki Waszych dzieci!

tylko gdzie to zrobić najlepiej, bo dostała skierowanie, czyli diagnozę też juz
            posiada~!

żałuje, ze nie pomogę, ale nie mieszkam w Warszawie. tylko chciałam zwrócić
            uwagę babeczkom wink)
            • mamakubusia8 Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 09.02.07, 19:28
              musialas to napisac kazdy mowi co wie. napewno i o takie wsparcie jej chodzilo.
              • ak251 Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 09.02.07, 20:36
                dzięki za dobre słowo !!!
            • monia145 Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 09.02.07, 20:43
              smile)))))

Redmiss, Redmiss...poległam i teraz mnie reanimuj kobietosmile
              • redmiss Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 09.02.07, 23:18
                monia145 napisała:

> smile)))))
                >
                > Redmiss, Redmiss...poległam i teraz mnie reanimuj kobietosmile

usta usta??? ;PPP
      • monia145 Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 09.02.07, 20:41
        U tak małego dziecka, to nawet precyzyjnie nie mozna stwierdzić, czy zabieg
        będzie konieczny....popros pediatre o taka maść( przykro mi,ale wypadła mi z
        głowy nazwa...), którą nalezy wcierać i odciagac delikatnie napletek.....ja w
        ten sposób uratowała siusiaka mojego syna przed inwazyjnym działaniem.
    • monia145 Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 09.02.07, 20:39
      Spróbuj w CZD, mają tam taki oddział "chirurgia jednego dnia", może tam sie uda?
      • zojkaojka Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 09.02.07, 23:16
        To z tej doktor jakiś rodzaj jasnowidzasmile Jeśli twój malec nie ma problemów z
        oddawaniem moczu, nie ma częstych infekcji ukł.moczowego, to spokojnie możecie
        poczekać. Dzieci nie najlepiej znoszą ten zabieg, niestety. Ja mojemu starszemu
        nie dałam zrobić mimo namów doktora i w wieku lat 8 odkleił mu się. Tak po
        troszeczku się odklejał od 5 roku życia. Ale nie miał dolegliwości i infekcji.
        Ale u młodszego widzę znaczne zwężenie (a nie tylko przyklejenie) i za jakiś
        czas raczej zabieg będzie konieczny. W karzdym razie taki zabieg powinien
        przeprowadzić chirurg-urolog.
        • edytka_73 Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 10.02.07, 00:14
          Mojemu dziecku, lat 5, też napletek się nie zsuwa. Kilka razy miałam juz
          skierowanie do chirurga, raz pediatra na siłę odciągnęła - płacz i prawie
          niemożność wysiusiania się przez 2-3 dni - nie robię nic, poza tym, że Młody sam
          sobie na ile może próbuje odciągać. Nie ma żadnych stanów zapalnych, zero
          problemów z siusianiem czy mimowolnymi erekcjami.
    • fergie1975 Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 09.02.07, 23:28
      z jednej strony każą nic nie robić i czekac do II roku życia, a potem sa
      problemy.

Skoro lekarz nie widzi szans (dla pewności poszlabym jeszcze do innego) to
      lepiej to zrobic jak chlopiec jest mały (nie bedzie pamietal) i nie we własnej
      przychodni.
      Jest to bardzo bolesne, robią bez znieczulenia (mozna posmarowac mascia
      znieczulajaca przed, ale malo daje). Dziecko moze potem zle kojarzyc
      przychodnie, no i jako chlopiec, jak bedzie pamietac, a 2-latek moze pamietac,
      bedzie mial schize że cos z fiutkiem miał nie tak.
      (na podstawie przeżyć bliskich znajomych)
      • klimiuczek Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 10.02.07, 09:10
        a my mamy zupełnie inne doswiadczenia straszy synek w Poznaniu w wieku dwóch
        lat miał odklejony napletek (raz całkowicie i potem tylko co dziennie
        chodzilismy do chirurga przez tydzień i delikatnie zsuwał)nie pamięta, nie ma z
        tym problemu, sam sobie teraz radzi, to prawda ze przez tydzień siusialismy w
        wannie w ciepłej wodzie ale wyszło na dobre. Z młodszym synem przeprowadzilismy
        sie do Warszawy i dowiedzieliśmy sie jak miał dwa lata od chirurga ze spokojnie
        byleby sie do ożenku odkleiło. W wakacje trafilismy przez przypadek w
        sanatorium na dyzur chirurga i powiedziałam mu o problemie - tylko raz spojrzał
        i powiedział ze jesli jest długi i wąski napletek to w zyciu sie sam nie odklei
        i bzdura jest czekac do podstawówki bo wtedy dziecko jest swiadome. W Warszawie
        chodzilismy do Centrum Medycznego co pół roku nikt nam takiej informacji nie
        udzielił. Teraz mieszkamy w Krakowie poszłam do chirurga dzieciecego przemiłego
        zresztą. Powiedział to samo co Pan z sanatorium. W marcu mamy zabieg nacięcia
        napletka (natną zsuną i zszyją).
        • fergie1975 Re: Chirurgiczne odciąganie napletka 10.02.07, 20:41
          no wlasnie.
          dlatego ja wybieram swiadomie "stara metode" ale sprawdzona.
          W dodatku nasz pediatra (młody lekarz) powiedzial ze jest trend teraz taki zeby
          nic nie robic (czyli czekac 2 lata a potem latac po chirurgach), ale on radzi
          odsuwac bardzo delikatnie napletek podczas kąpieli. podczas wizyty pokazał ile.

jak sie facetowi nie odklei, a matka przeoczy ten fakt, to potem chlopak
          starszy juz sam sie do tego "problemu" nie przyzna. I tak do pierwszego
          stosunku lub w ogole pierwszej pełnej erekcji, ktora zakonczy sie wielkim bólem.
          I po co taki problem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka