Dodaj do ulubionych

do mam z Tarchomina

27.02.07, 11:03
witam. czy możecie mi pomóc w wyborze przychodni dla maluszka i pediatry? z
tego co wiem jest tu kilka przychodni i nie mam pojęcia do której zapisać
dziecko. no i może macie jakieś doświadczenia z tutejszymi pediatrami? będę
wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • dragonia Re: do mam z Tarchomina 27.02.07, 11:13
      Ja chodzę do Centrum Medyczne Białołęka przy Książkowej 9 (budynek WBK przy
      Światowida) są tam dwie lekarki z niełym podejściem do dzieci i rodziców - dr
      Konopka i dr Ostrowska. Przychodnia ma jeden minus - nie wiem czy tak jest
      wszędzie na Tarchominie czy tylko tam generalnie jest tam zapisanych duzo
      dzieci i nieraz ze zdrowymi dziećmi trzeba czekac na wizytę tydzień.
      • natalia353 Re: do mam z Tarchomina 27.02.07, 11:50
        dziękuję bardzo za odpowiedź. a jak dziecko jest chore i potrzeba lekarza
        natychmiast to też trzeba czekać?
        • dragonia Re: do mam z Tarchomina 27.02.07, 13:18
          Jak dziecko jest chore, pielęgniarki wciskają na siłę jak najszybciej. Na
          początku lutego było duzo zachorowań u dzieci, w tym czasie byłam ok. 11:00 w
          przychodni ze sobą i byłam świadkiem awantury jakiegos ojca, który złościł się
          że musi czekac i jest 40 minut opóźnienia, bo własnie zostały przyjęte dzieci
          poza kolejnością. Ale to widziałam raz, generalnie z dziecmi nigdy nie zdarzyło
          mi się czekac dłużej niż 10 minut.
    • emilia_aa Re: do mam z Tarchomina 27.02.07, 13:54
      witam. my korzystamy z przychodni na mysliborskiej, pani dr Adamczyk. Lekarz -
      ok, jak trzeba daje skierowania do specjalistów, porozmawia, nie przesadza z
      diagnozami. Na razie korzystamy z przychodni dla dzieci zdrowych (mały ma 5m-
      cy). Nie ma problemu z zapisaniem się na wybrany termin, tylko dzwonić trzeba
      na tydzień przzed. Problem jest z samym dodzwonieniem się. Z chorym bylismy
      tylko raz,była to wizyta nieumawiana. Mały miał 2 tygodnie. Pani doktor
      przyjęła nas od razu. Fakt, inne dzieci czekały, ale były starsze.
    • 5_monika Re: to forum 27.02.07, 16:57
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=611
    • justajar Re: do mam z Tarchomina 28.02.07, 12:03
      A ja właśnie napiszę na tym forum, bo więcej mam to czyta. Otóż napiszę której
      przychodni unikać, Nie polecam prywatnej lecznicy Dormed na Strumykowej. Nie
      mają podpisanej umowy z NFZ za wszelkie usługi trzeba płacić. OK o tym
      wiedziałam, byłam na to przygotowana w momencie kiedy decydowałam się tam na
      pediatrę. Faktycznie bez kolejek, tłumów. Tego samego dnia można było umówić
      wizytę bez problemu. Ale jest jedno ale... Wyciąganie pieniędzy z kieszeni
      młodych, swieżo upieczonych rodziców. Pani dr ,która na początku wydawała sie
      kompetentna, później nie miała pomysłu na leczenie mojej córci ( chodziło o
      mały przyrost wagi, więc co tydzień umawiałam wizytę żeby tylko zważyć córkę,
      za co oczywiście płaciłam)Druga sprawa, to wczorajsza wizyta domowa jednego z
      lekarzy pediatrów. Za 100 zł pan dr ledwie co obejrzał córcię ( mała infekcja,
      złapała ode mnie katar i kaszel)a na moje pytania odpowiadał zdawkowo ciągle
      patrząc na zegarek. Dodam, że odpowiadał na pytania związane z infekcją, jak
      zapytałam o ewentualne rozszerzenie diety, kupki i itp to nie raczył nic
      powiedzieć. Nie takiego podejścia lekarza się spodziewałam. Rozważam
      przepisanie małej jednak do zwykłej przychodni.
      • natalia353 Re: do mam z Tarchomina 28.02.07, 12:28
        dziękuję wszystkim mamom za odpowiedzi, gdybyście jeszcze miały jakieś namiary
        to bardzo proszę o jeszczesmile
    • 5_monika Re: do mam z Tarchomina 28.02.07, 12:55
      ja jestem w Dagisie, mało ludzi,ale wiadomo w czasie większych infekcji trudno
      dostać się w tym samym dniu, to zależy od wieku i objawów jakie ma
      dziecko.Generalnie idę na osłuchanie jak mam problem to do lekarza prywatnie.
      • magda.jp Re: do mam z Tarchomina 28.02.07, 13:00
        Ja chodze z synkiem do Medycyny Rodzinnej. Zapisalam sie do dr Adamczyk, bo
        slyszalam o niej duzo dobrego, ale tak sie sklada, ze zazwyczaj pasuja mi
        terminy przyjec dr Korzybskiej. Poki co jestem zadowolona, ale bez szalu.
    • asik37 Re: do mam z Tarchomina 28.02.07, 14:11
      ja nie polecam przychodni na Leszczynowej,
      po pierwsze dlatego ze mam dziecko alergiczne a tam nikt nie zna sie na
      prowadzeniu alergii ....ale to moja opinia
      po drugie i najwazniejsze nie wiem z kim oni maja podpisaną umowe jesli chodzi
      o przyjazd karetek, w kazdym razie raz miałam taką sytuację ze musielismy
      wezwac do synka karetkę....i po godzienie dzwonienia na przerozne numery NIE
      UDAŁO SIE (długa historia na szczescie wszystko skonczyło sie OK) ale z tego
      wzglęgu odradzam te przychodnię
      • malgosiaw32 Re: do mam z Tarchomina 16.04.07, 16:47
        Czy przychodnia na Myśliborskiej ma podpisaną umowę z NFZ, czy szczepienia
        obowiązkowe są tam bezpłatne, czy przychodzi do domu położna środowiskowa? Co
        sądzicie o przychodni na Mileninej? Lada dzień przyjdzie na świat nasze dziecię
        może doradzicie jakąś przychdnie i pediatrę.
        • sloneczko_261 Re: do mam z Tarchomina 18.04.07, 08:01
          tak Med. Rodzinna przy Mysliborskiej ma umowe z NFZ i obow. szczepienia sa za
          darmo, badania podstawowe np. krew mocz zlecone tez. na pewno pediatra, lek.
          ogolnycvh i chyba ginekolog sa w ramach NF, reszta odplatna
          • malgosiaw32 Re: do mam z Tarchomina 18.04.07, 14:06
            dzięki za odpowiedź, chyba zdecydujemy się na nich.
    • malgosiaw32 Re: do mam z Tarchomina 18.04.07, 14:10
      a czy może ktoś korzystał z przychodni na Książkowej w budynku WBK?
    • magjag Re: do mam z Tarchomina 18.04.07, 16:45
      Witam
      Cała moja rodzina jest zapisana do poradni na Myśliborskiej i gdyby nie to, że
      już się przyzwyczaiłam i mam najbliżej zrezygnowałabym z następujących powodów:
      -do "chorych dzieci" zazwyczaj nie można się dostać tego samego dnia w którym
      się rejestruje, do "zdrowych" długie terminy (ale tu nigdy się tak nie spieszy
      jak w razie choroby)
      -brak podpisanych kontraktów z innymi specjalistami
      Słyszałam dobre opinie o Milenijnej na pewno mają tam więcej specjalistów z NFZ
      jak terminy nie wiem
      Pozdrawiam magjag
      • malgosiaw32 Re: do mam z Tarchomina 18.04.07, 18:05
        właśnie waham się pomiędzy mysliborską a milenijną może ktoś jeszcze ma jakieś
        opinie na temat tych dwóch przychodni
        • dorek3 Re: do mam z Tarchomina 18.04.07, 21:22
          to się szybciej decyduj bo na myśliborskiej od 1 maja będą wstrzymane zapisy. Mają zbyt dużo pacjentów.
          • malgosiaw32 Re: do mam z Tarchomina 18.04.07, 22:50
            no to może to rozwiąże mój problem wink
            Będę rodzić prawdopodobnie jutro więc i tak przed tą datą muszę gdzieś dziecko
            zapisać
    • lemiwawa CM Białołęka - czasami trudno zapisać na szczep. 21.04.07, 16:26
      my też chodzimy do CM Białołęka w budynku WBK, ale tylko na szczepienia, na inne
      wizyty chodzimy do LIM-u. Na szczepienia trzeba zapisywać się m-c wcześniej, ale
      i to czasami nie ma miejsc. Wiele razy było tak, że chciałam zapisać synka z
      większym wyprzedzeniem niż jeden m-c, to mówiono mi, że nie ma jeszcze grafiku
      na następny miesiąc, żeby zadzwonić i podawano mi którego mam zadzwonić, i
      dzwoniłam i znowu nie było grafiku. W ubiegłym roku w kwietniu dzwoniłam tak
      kilka razy - ciągle nie było grafiku, aż dzwonię i mówią mi nagle, że nie ma
      miejsc i mam czekać dwa tygodnie dłużej!!!! Co za polityka przychodni????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka