patunia79 16.03.08, 21:50 Prosze dajcie mi namiar na dobrego urologa dziecięcego w warszawie, mamy problem z za wąskim napletkiem, a poza tym podejrzenie wady układu moczowego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 16.03.08, 23:06 Kto to podejrzewa? Na jakiej podstawei? Przepraszam, ze zadaje takie pytania, ale wtedy moze bede cos mogla poradzic, niekoniecznie wizyte u lekarza, czy zabieg... Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 17.03.08, 15:10 Teraz robiliśmy posiew i wyszłs e.coli 10^5 kom/ml, poza tym patryk urodzil sie z e.coli z zakażenia wew.macicznego. Ale szybko wyszlismy na prostą i nie było nigdy problemów (robione badania ogólne moczu), teraz coraz częściej się podsikuje w ciągu dnia, czasem bardzo często mu się to zdaża bo mówi że zapomina. W nocy śpi z pieluchą. A teraz nasza pediatra stwierdziła że ma za wąski napletek i należy zrobić wszystkie badania łącznie z specjalistycznymi w poradni nefrologicznej. Na razie bierzemy antybiotyk i czekamy a potem muszę zrobić mu jeszcze raz posiew, badanie ogolne moczu, USG i badania z krwi. Potem muszę znaleźć dobrego urolologa do konslutacji, bo boję się panicznie wszelkich zabiegów i ogromniaście tego badania cytograficznego z mikcją. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 17.03.08, 15:15 No taaaaak. 10^5 w posiewie.. Jak pobierany byl mocz? jak wtedy wygladalo badanie ogolne? ja przepraszam, ze zadaje te pytania, ale czasem mozwe byc tak, ze dziecko jest niepotrzebnei leczone, neipotrzebnei narazane na badania, ktore sa po prostu bez sensu. W jakim wieku jest maly? Odpowiedz Link Zgłoś
angiep Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 17.03.08, 16:23 dr Stefanek, przyjmuje w BabkaMedica ul. Słomińskiego (www.babkamedica.pl). Jest on chirurgiem i urologiem dziecięcym i właśnie wyleczył sporo dzieci kwalifikujących się do zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 21.03.08, 21:27 Patryś ma 3 latka, badanie było robione rano po obmyciu napletka wodą i chusteczkami do hig dla dzieci, możliwe że niedokładnie bo napletek jest rzeczywiście zbyt wąski aby go odsunąć. Czy możliwe aby była to wina tylko napletka, ja naprawdę nie mam ochoty narażać mojego synka na ból i stres związany z badaniami w poradni nefrologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 21.03.08, 22:19 Sprobuj najprostszej metody na poczatek. niech Ci pediatra przepisze masc z hydrokortyzonem (jest tylko na recepte), jedna tubeczka wystarczy. Po kapieli, kiedy skorka jest taka najbardziej sprezysta i najbardziej podatna na wszelkie zabiegi odciagasz i tak jakby aplikujesz pomiedzy sama skorke napletka a sama zoladz, tak jakby do srodka. Potem musisz poruszyc kilka razy by ta masc dobrze sie ulozyla. Ja tak robilam, dzieki temu skorka napletka zrobila sie bardziej rozciagliwa i napletek nie byl juz waski. Musisz niestety byc bardzo systematyczna w tym co bedziesz robic, bo tak jak kiedys powiedziala mi jedna pielegniarka jak syn bedzie dorosly to bedzie ci wdzieczny. A co do samych wynikow badan: mozliwe, ze bakterie wychodza spod napletka, przez co jest zakazenie. Postaraj sie porozciagac te skorke, potem wymyj dobrze pod napletkiem, a potem dopiero zrob badania. Jak cos - pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna73 Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 22.03.08, 15:35 urolog, dr. Gastoł CZD i Luxmed, jest to lekarz mojego syna Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 22.03.08, 20:02 tylko specjalista odpowie na twpje pytania. asne, ze zabieg to ostatecznosc, dobrzy lekarze tez to wiedzą. spokojnie... mnie polecano dwa nazwiska dr Konopiejko i dr Gastoł. Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 22.03.08, 21:19 Madziulec bardzo dziękuję Z maści to mam następujące - Locoid (maść hydrocortison 0,1%; i podobne emulsja też 0,1%0; oraz Hydrocortisonum (krem 0,5%). Mój synek jest uczolony na ugryzienia komarów, więc te maści tu stosujemy, mogą takie być na napletek?? Dziewczyny, które podawały dr Gustoła, możecie mi podesłać na priv namiary dokładniejsze na tego lekarza? patunia79@gazeta.pl Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna73 Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 23.03.08, 07:59 dr Gastoł, nie znam dokładniejszych, wygoogluj Luxmed i pytaj w ktorym przyjmuje, no i CZD ale gdyby cos sie dzialo to tam pewnie sam ci zaproponuje zebys sie zapisala na ew badania Odpowiedz Link Zgłoś
kasza65 Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 25.03.08, 14:11 doktor Skobejko www.skobejko.ugo.pl/ przyjmuje też w CZD Odpowiedz Link Zgłoś
azb11 Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 27.03.08, 11:34 dr. Stefanek w szpitalu na Działdowskiej. Mozna sie zapisać prywatnie Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 12.06.08, 09:18 cystografia mikcyjna NIE BOLI. Przed zacewnikowaniem znieczula sie zelem ujscie cewki moczowej. Robilam ja kilka razy w swoim zyciu. Polecam dr n.med. Ryszarda Haneckiego, ktory jest specjalista urologiem, urologiem dziecięcym. Jest to czlowiek z duzym doswiadczeniem zawodowym, adiunkt Kliniki Urologii Akademii Medycznej w Warszawie, Członek Polskiego i Europejskiego Towarzystwa Urologicznego, Sekretarz Oddziału Mazowieckiego Polskiego Towarzystwa Urologicznego. Kierownik Centrum Kompetencji Urologia Dziecięca. Znam tego lekarza od 2001 roku, wiele razy lezalam na oddziale urologii w szpitalu przy ul. Lindleya i byl moim lekarzem prowadzacym. Bardzo go sobie cenie. Tak wyglada ten lekarz www.po40.pl/index.php?id=1054&PHPSESSID=3... Tak jak wspomnialam pracuje m.in. w Klinice Urologii w szpitalu Dzieciatka Jezus ul. Lindleya 4, ale tam z pewnoscia sa ogromne kolejki, a zdaje sobie sprawe, ze zalezy Wam na czasie. Proponuje, abys umowila sie na wizyte do niego w Centrum Medycznym "WOLA", ul. Ciolka 30, tel. 022 837 83 07. Wizyta kosztuje 100zl, ale mozna isc w ramach NFZ, gdy masz skierowanie od pediatry. Ma rowniez swoj gabinet przy ul. Rzymowskiego 17, tel/fax. 022 647 01 44 lub kom. 602 35 00 03. Tu nie umiem powiedziec, jakie sa ceny. Przyjmuje rowniez w Centrum Damiana. Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 23.06.08, 14:57 Polecam dr Skobejko i dr Gastoła. Odpowiedz Link Zgłoś
konsultacje87 Re: Dobry urolog dziec. - Warszawa 06.10.16, 11:06 W RAMACH TYGODNIA UROLOGII POD PATRONATEM EUROPEJSKIEGO TOWARZYSTWA UROLOGICZNEGO [u]ZAPRASZAMY NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ/u]] W RAMACH PROFILAKTYKI ŁAGODNEGO ROZROSTU GRUCZOŁU KROKOWEGO (PROSTATY) MĘŻCZYZN KONSULTACJA ODBĘDZIE SIĘ DNIA: 12.10.2016 Szpital Mazovia Al. KEN 47 02-797 Warszawa Liczba miejsc ograniczona REJESTRACJA POD NUMEREM: tel: (22)4035210 ZAPRASZAMY! Odpowiedz Link Zgłoś