27.07.09, 22:45
Zapisalam sie na wizytę do Miedzynarodowego Centrum Słuchu i Mowy w
Kajetanach. Dlugo sie czeka (do czerwca do pazdziernika), dlatego
zastanawiam się, czy nie warto iśc do tej prywatnej przychodni, w
ktorej pracują ci sami specjalisci. Moje dziecko ma powiększony 3
migdal, chcialabym skonsultowac tę diagnozę (bo mieszkam 200 km od
Warszawy) i sprawdzic dziecku sluch. Nie zależy mi na zapisywanie
się w kolejkę do usunięcia migdala, bo jezeli będzie trzeba to
zrobię to w szpitalu blizej swojej miejscowosci. Pytanie: lepiej w
tym ccentrum czy lepiej w tej prywatnej przychodni? Dodam, ze wizyta
ma byc nie prywatna, mam skierowanie.
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: Kajetany 28.07.09, 14:09
      Alfa, drążysz temat i drążysz...

Co jest dla Ciebie istotne: adres poradni? Jeśli wolisz adres w Kajetanach to Kajetany; jesli W-Wa to Medincus.
      Lekarze Ci sami, sprzęt dostępny i tu i tu; w Medincusie terminy krótsze. Dla mnie odpowiedź nasuwa się sama.
      • alfa36 Re: Kajetany 30.07.09, 22:20
        Rzeczywiście drążę temat, bo tak naprawdę nie wiem, czy sprzęt taki
        sam, czy może jednak warto czekać na wizytę w centrum. Tym bardziej
        zastanawia mnie, ze w tym centrum kolejka na wizytę kilkumiesięczna
        a w prywatnej przychodni wlasciwie od ręki.
        Dorek, zdecydowaliscie się na zabieg? A Wy gdzie byliscie, w
        Kajetanach czy w Warszawie?
        • dorek3 Re: Kajetany 31.07.09, 11:13
          Wideotoskop to nie jest rakieta kosmiczna. Jest w przychodni, do której chodzę normalnie z dziećmi na kontrolę. Jest i w Kajetanach i Medincusie i jeszcze paru innych miejscach.
          Medincus od niedawna przyjmuje na NFZ, może nie wszyscy jeszcze wiedzą. Kajetany sa słynne, bo to wysokiej klasy ośrodek ale nie z powodu operacji migdałków tylko zabiegów przywracających słuch. Migdałki to strasza taśma, pewnie źródło finansowania ośrodka na codzień. I mają ładny szpital.
          Migdały (3 i boczne) tniemy w Dziekanowie pod W-wą, ale byłam też w Medincusie na Konwiktorskiej. Generalnie jak mam problem to lubię go załatwić a nie stać w kolejce i czekać nie wiadomo na co. Usunięcie migdałków to nie wszczepienie implantu słuchowego. Kajetany są jedyne, słynne na całą Polskę i stąd ten tłum. I tam są kierowane również wszystkie dzieci na kontrole po zabiegach.
          Jedź do Medincusa na szybko. Jak będziesz nieusatysfakcjonowana to sobie poczekasz na Kajetany. A ja i tak bym Cio poleciła naszą "państwową" laryngolożkę (ma wideotoskop! smile )
          • alfa36 Re: Kajetany 02.08.09, 22:48
            Dzięki. Pojadę jeszcze w wakacje. Odkąd mlody nie chodzi do
            przedszkola (od 1 llipca) jest zdrowy, ale mam wrażenie, ze jednak
            gorzej slyszy. A Twoje dzieci? Latem też zdrowe?
            • dorek3 Re: Kajetany 02.08.09, 23:37
              Jeden jest zdrowy nieprzerwanie od lutego (drobnych katarów nie liczę). Drugi póki co ostatnie zapalenie ucha zakończył z początkiem czerwca i od tego czasu był dwa katary. Jeden bakteryjny z baktrobanem, drugi zwykły, ale zaostrzył mu oskrzela (jest astmatykiem). Ale poza tym ok. Też myslałam, że gorzej słyszy, ale wałaśnie mieliśmy kompleksowe badanie słuchy i wyszło ok.
              Mają wakacje od 4 (obenie przesyłamy pozdrowienia z Bieszczadów).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka