Dodaj do ulubionych

Mam prośbę do e-mamy

23.05.11, 21:10
Ciężko mi było się zebrać od dłuższego czasu,żeby napisać prośbę tutaj na forum-(też brak w domu internetu),ale poproszę ,bo już teraz ... i się odważyłam. Moje dokumenty ma Pani slonko1235.B. skromnie żyjemy, ale prosiłabym bardzo dla mnie o ubrania po sobie, jakąś sukienkę, tunikę spodnie r.40-42, i przedewszystkim sandały letnie r.40-41.
Obserwuj wątek
    • chudzinek_1 Re: Mam prośbę do e-mamy 23.05.11, 21:15
      Też sama wychowuję synka. Mam rente na siebie i rodzinne na synka. Jestem po leczeniu na depresję-efekty na pewno są ,ale zarówno negatywne jak i pozytywne.
    • chudzinek_1 Re: Mam prośbę do e-mamy 23.05.11, 21:45
      Na synka -110cm-ma obecnie tyle wzrostu. Postaram się jutro tu zglądnąć, albo proszę pisać na e-mail z pytaniem:chudzinek_1@gazeta.pl, bo nie mam u siebie w domu internetu.
      • ewa.mama Re: Mam prośbę do e-mamy 24.05.11, 10:05
        co potrzebujesz dla synka? ile ma lat?
        • chudzinek_1 Re: Mam prośbę do e-mamy 24.05.11, 10:59
          Synek ma 4 lata. Wzrost dokładnie 108 cm. Ma b. wystający brzuch,stąd na pewno ogrodniczki by były jak najbardziej przydatne nawet na kilka lat-jedne jeansowe (dostałam ponad 2-lata temu-służyły jako letnie i zimowe). na 104 cm, odwinęłam i chodził ponad 2 lata - a jak były za długie to były podwiniete wcześniej. Na zimę na pewno kurtka ,ale to na 116 cm- żeby dłużej pochodził. Na pewno sandałki 28 rozniar-taki teraz nosi adidaski-też zakupione z dwa lata temu,ale żyją-fakt teraz są w sam raz jak zakupione były to z 2 cm za duże. Koszulki z długim rękawkiem, koszulki z krótkim, czapeczka z daszkiem, spodnie cienkie długie, ma jedne krótkie spodenki, ale się często przewraca-miał parę zdarć w tamtym roku na kolanie i jednak pamięta i teraz boi się ich założyć. Obecny adres podam na e-mail. chudzinek_1@gazeta.pl
    • slonko1335 Re: Mam prośbę do e-mamy 23.05.11, 21:58
      Mo
      > je dokumenty ma Pani slonko1235.

gwoli ścisłości: mam decyzję o przyznaniu zasiłku rodzinnego
      • chudzinek_1 do slonko 24.05.11, 11:05
        Na 100% wysłałam Pani razem z decyzją o zasiłku rodzinnym, decyzję o podwyższeniu renty socjalnej-pamietam i się nie mylę. Poza tym tą samą decyzję z rentą składałam do rodzinnego.
        • slonko1335 Re: do slonko 24.05.11, 12:12
          Tak sprawdziłam jest też decyzja o podwyższeniu renty i niech słowo podwyższenie nikogo nie zmyla bo po tym podwyższeniu ta renta jest tragicznie niska.

NIe przysługują Wam jakieś dodatkowe formy pomocy z opieki?
        • gosiapal Re: do slonko 24.05.11, 12:26
          skąd jesteś?
          ja mam ciuszki w tym rozmiarze dla chlopca (bluzeczki z dł rekawkiem i z krotkim, krotkie spodenki).
          Mogę wysłać gdy ktos potwierdzi sytuację.
          • aqua696 Re: do slonko 24.05.11, 23:29
            Skad jestes, czy masz dodatek mieszakniowy, dozywianie, pomoc z caritas, jesli nie naprwde warto skorzystac.
            Dodatkowo co z alimentami, nie napisalas czy masz?? a to wazne bo te pieniadze naleza sie twojemu syunkowi.
            Napisz tez czy mozesz pokryc koszty wysylki.
            W czerwcu moge poszukac ogrodniczki jakies koszulki, bluzy itp powinnam znalesc.
            Kurtke nie wiem..i buty chyba ale zimowe szybciej..z tego co kojarze.
            • malgorzatazak Re: do slonko 25.05.11, 11:46
              Witam,
              jesli jestes w stanie pokryć koszty wysyłki,
              to mogę wysłać kilka fajnych rzeczy dla chłopca,
              ale butki mam na zbyciu 30.
              Podaj dokładne wymiary synka,
              ile ma w pasie .
              Małgorzata.

Na zesłaniu w Zakopanem,
              a sercem w ukochanym Wrocławiu sad
            • chudzinek_1 do aqua696 26.05.11, 09:42
              Napisałam na pocztę z pytaniami o ten dodatek, caritas i dożywianie.
              • aqua696 Re: do aqua696 26.05.11, 15:57
                Odpisalam...
                Wiec masz zadanie na kilka dni..i bieganine z papierkologia..trzymaj sie.
    • chudzinek_1 Rzeczy na synka rozmiar 116 cm-ma 112 cm i waga 19 26.05.11, 09:22
      Byłam dzisiaj z synkiem u lekarza i poprosiłam też o zmierzenie i wagę. MA 112 CM I WAŻY 19 KG. Jeszcze w styczniu na bilansie miał 108 cm i waga 18kg. Fakt ,że ja mam 178 cm i stąd prośba o sukienkę jakąś , tunikę i spodnie do kolan, dlatego ,że mam b. długie nogi i wiem że ze spodniami byłby b. duży problem. Tata synka też miał coś ponad 190 cm. Synek jest raczej szczupły-taki normalny.Obwód główki ma synek 53,5 cm. Wydawało mi się że schudł, a tu okazuje się że urósł 4 cm.
    • mariquita3 Re: Mam prośbę do e-mamy 27.05.11, 08:59
      Skąd jesteś?
      Pozdrawiam,
      K
      • chudzinek_1 do mariquita3 27.05.11, 10:34
        Napisałam na pocztę.
        • malgorzatazak Tak pomyślałam,że... 27.05.11, 12:42
          Tak jakoś ''chudzinek_1'' czyli Krysia nie wychodzi mi z głowy,
          wydaje mi się,że może warto jej pomódz,
          niestety napisała mi,że nie stać ją na pokrycie kosztów przesyłki,
          ja ze swojej strony mogłabym ubrać małego i na wiosnę i lato
          jak to się mówi :''od stóp do głów'' smile
          Znalazła by się też piłka do nogi, kilka malowanek,
          ale jest mały problem,
          na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie pokryć kosztów wysyłki,
          sprawdzałam w cenniku poczty,taka paka do 10 kilo to 18 zł,
          może zdajdzie się chętna i się przyłączy,
          czyli pokryje koszty... ???
          Pozdrawiam i znikam do pracy, bede po 23 ( biedronkuje sad )
          Małgorzata

Na zesłaniu w Zakopanem,
          • zuzann-a Re: Tak pomyślałam,że... 27.05.11, 14:13
            Małgosiu ja pokryję koszty wysyłki, napisz mi na gazetowy nr konta.
          • zuzann-a Re: Tak pomyślałam,że... 28.05.11, 11:37
            Małgosiu odbierz maila!
            • malgorzatazak Re: Tak pomyślałam,że... 30.05.11, 11:00
              Witam,
              chciałam podziękować wszystkim mamom,
              które zaoferowały się pokryć koszty,
              mam już pieniądze od Ani,wielkie dzięki.
              Paczka spakowana,
              tak jak obiecałam Krysia nie będzie się już musiała martwić,
              wiosna, lato i jesień zabezpieczona.
              Dla niej też sporo rzeczy mam.
              Jutro po pracy wyśle ,ponieważ na jutro
              będę miała coś extra dla małego
              z okazji dnia dziecka.
              Krysia wiem,że nie masz dostępu do kompa,
              ale jeśli dzisiaj będziesz to napisz mi na pocztę jakiś
              numer tel kontaktowy,
              jeszcze coś chciałam ustalić.
              Pozdrawiam,
              Małgośka.

Na zesłaniu w Zakopanem,
              • chudzinek_1 jeszcze pyt. o sandały r. 28 dla synka??? 30.05.11, 11:32
                Dziękuje zuzann_a czyli Ani za pokrycie kosztów przesyłki-jak dojdzie dam tu znać. Tel Prześlę na pocztę.
                A czy sandały r. 28 dla synka miałaby Pani?-bardzo by teraz były przydatne ,bo w ogóle nie ma sandałów???
                • chudzinek_1 Wciąż czekam- na razie nic nie przyszło. 02.06.11, 09:52
                  • atena12345 Re: Wciąż czekam- na razie nic nie przyszło. 02.06.11, 10:48
                    Małgosia 30-stego napisała że wyśle 31-ego. 2-ego rano juz Pani sie niecierpliwi. Prosze dać szansę paczce smile Pozdrawiam
                    • malgorzatazak Re: Wciąż czekam- na razie nic nie przyszło. 02.06.11, 11:40
                      No niecierpliwosc to nie jest wskazana w tym momencie,
                      poczta nasza funcjonuje jak funkcjonuje,
                      mieszkam w małej miejscowosci,
                      wiesz ile idzie przekaz z poczty ?
                      A 7 dni.
                      Paczki zwykłe dochodzą po 5-6 dniach,
                      to była zwykła paczka.
                      Pozdrawiam.
                      Małgośka.

Na zesłaniu w Zakopanem,
                  • ewa.mama Re: Wciąż czekam- na razie nic nie przyszło. 03.06.11, 08:03
                    dziewczyny Krysia chyba na podstawie mojej przesyłki myślała że szybko dostanie;
                    wysyłałam do niej zwykłą ekonomiczną paczką która doszła na następny dzień, a dzieli Nas ponad 300km, chyba jakiś cud jeśli chodzi o pocztę polską
                    nie powinna się tak niecierpliwić, ale cóż...
                    • atena12345 Re: Wciąż czekam- na razie nic nie przyszło. 03.06.11, 08:37
                      ewa.mama napisała:

> dziewczyny Krysia chyba na podstawie mojej przesyłki myślała że szybko dostanie
                      > ;
                      > wysyłałam do niej zwykłą ekonomiczną paczką która doszła na następny dzień, a d
                      > zieli Nas ponad 300km, chyba jakiś cud jeśli chodzi o pocztę polską
                      > nie powinna się tak niecierpliwić, ale cóż...

Raz tez spotkał mnie taki cud: wysłałam zwykła paczkę koł 18-stej w piątek i na poniedziałek już była big_grin
                • anka7961 Re: jeszcze pyt. o sandały r. 28 dla synka??? 02.06.11, 19:05
                  Witam, proszę podać długość stopy synka i proszę o adres na prv, postaram się wysłać jakieś sandałki.

pozdrawiam
                  • aqua696 Re: jeszcze pyt. o sandały r. 28 dla synka??? 03.06.11, 06:17
                    Mnie to powalilo..
                    Paczka chadza sobie, i to trwa, nim kurierem nie obiecal a to tez bywa ponad 24 godziny nieraz.
                    Czy mi sie zdaje czy nie bylo odp. skad jestes??
    • chudzinek_1 do slonko 1335-proszę odebrać pocztę 03.06.11, 12:06
      • malgorzatazak Syndrom ''noworodka z Krakowa '' 06.06.11, 23:13
        Witam,
        ''chudzinek_1'' nie odpowiada, czy dotarła paczka.
        Dla potwierdzenia :
        numer nadania 383418916 i małe 4 .
        Waga :12, 43 kg.
        Opłata : 21 zł.
        Ania jeśli nie dostanę potwierdzenia odebrania paczki,
        to 10.06 odeśle Ci koszty,
        chyba mnie dopada syndrom ''noworodka''
        na którym troche ''byłam''.
        Pozdrawiam wszystkie emamy.

Gośka

Na zesłaniu w Zakopanem,
        • chudzinek_1 dotarła,dziękuje 07.06.11, 08:37
          Tam jest pieczatka że była wysłana 2 czerwca po 12. Przeglądnełam je i 2 duże reklamówki -ciężkie rzeczy będą niestety za szerokie i za krótkie na mnie-ja jestem dość wąska,a wyższa, ale coś wybrałam-piorą się. Na synka to też b. szerokie i duże, ale to ponaciągam po praniu i będzie jak trochę urośnie. Przy niektórych są s-rybaczki dziewczęce ale w pasie 23 razy 2, to raczej tak aż nie schudnę. Ale dziekuję,za słodkie dla małego też.
          • chudzinek_1 Spódnica 07.06.11, 08:44
            Bardzo cieszę się z tej jednej spódnicy-wąska-leży jak szyta, druga niestety dużo za szeroka popatrzyłam na przerobienie, ale to jednak się nie da.
    • chudzinek_1 Prośba o sukienkę na mnie 13.06.11, 14:07
      Ponawiam prośbę o jakieś z 2 sukienki przed kolano i z 1 spódnicę. Nie mam żadnej sukienki, ale się zmierzyłam i tak wychodzi dł. całkowita-98-108 cm. Dł. spódnicy przed kolano -też siebie zmierzyłam to tak wychodzi 50-60 cm. Rozmiar polski 40. Bardzo proszę. Jestem wysoka ,ale mam nadzieję ,że przy sukienkach nie ma to aż tak wielkiego znaczenia jak przy spodniach, góra jestem przecietna-raczej szczupła, wiem że ze spodniami dł. to byłby b. duzy problem.
      • bj32 Re: Prośba o sukienkę na mnie 13.06.11, 17:16
        Rozumiem, ze jesteś bardzo tajemnicza, ale może mogłabyś powiedzieć, czy zrobiłaś coś w kwestii świadczeń?
        I słusznym by było, gdybyś spróbowała zamiast "jestem wysoka" napisać "mam 198 cm", czy tam ile. Bo tak to raczej ciężko się zorientować...
        • xxxtabxxx Re: Prośba o sukienkę na mnie 14.06.11, 08:42
          bj32 napisała:

> Rozumiem, ze jesteś bardzo tajemnicza, ale może mogłabyś powiedzieć, czy zrobił
          > aś coś w kwestii świadczeń?
          > I słusznym by było, gdybyś spróbowała zamiast "jestem wysoka" napisać "mam 198
          > cm", czy tam ile. Bo tak to raczej ciężko się zorientować...

Przecież napisała ile ma wzrostu: Tekst linka

To tylko kilka postów wyżej, naprawdę nie jest trudno znaleźć.
          • bj32 Re: Prośba o sukienkę na mnie 14.06.11, 09:50
            Dziękuję. Przeoczyłam. Mimo, że to tylko kilka postów.
            • atena12345 Re: Prośba o sukienkę na mnie 14.06.11, 09:56
              Jednak tajemnicza auturka podała tylko długości i szczerze powiedziawszy to nie chce mi sie niczego szukać, bo rozmiar już wcześniej napisala, a i tak wiekszośc wysłanych jej rzeczy była za mała czy coś tam..
              warto podać obwód pasa i bioder, długośc zawsze mozna zmienić - np. skrócić.
              Spodnie tez może akurat ktoś mieć - nie jeden wysoki na tym świecie zyje.
              Wystarczy podac długość nogawki od kroku.
              • chudzinek_1 Re: Prośba o sukienkę na mnie 14.06.11, 12:40
                atena12345 napisała:

> Jednak tajemnicza auturka podała tylko długości i szczerze powiedziawszy to nie
                > chce mi sie niczego szukać, bo rozmiar już wcześniej napisala, a i tak wiekszo
                > śc wysłanych jej rzeczy była za mała czy coś tam..
                Nie większość wysłanych rzeczy była za mała, tylko rzeczy wysłane od Pani M. na mnie ponieważ były od numeru dziewczęcego -tzn. w pasie 23 razy 2 czyli od 46 w pasie (nigdy tyle nie będę miała) do szerokiego swetra XXXL, ale krótkiego na mnie. Przedział rozmiarowy szeroki. Jednak znalazłam jedną spoódnicę za kolana na siebie z której jestem b. zadowolona. A Pani M. i tak dziekuję ,bo uważam mimo wszystko że miała dobre intencje-a to w życiu też jest b. ważne,dała co miała.

> warto podać obwód pasa i bioder, długośc zawsze mozna zmienić - np. skrócić.
                ???????Przecież napisałam że mam 178 cm.

> Spodnie tez może akurat ktoś mieć - nie jeden wysoki na tym świecie zyje.
                > Wystarczy podac długość nogawki od kroku.
                Napisałam prosbę o sukienki przed kolana z danymi r. 40 polski i długosci podałam.
                • chudzinek_1 I tak dla jasności 14.06.11, 16:54

> atena12345 napisała:
                  >
                  > > Jednak tajemnicza auturka podała tylko długości i szczerze powiedziawszy
                  > to nie
                  > > chce mi sie niczego szukać, bo rozmiar już wcześniej napisala, a i tak w
                  > iekszo
                  > > śc wysłanych jej rzeczy była za mała czy coś tam..
                  > Nie większość wysłanych rzeczy była za mała, tylko rzeczy wysłane od Pani M. na
                  > mnie ponieważ były od numeru dziewczęcego -tzn. w pasie 23 razy 2 czyli od 46
                  > w pasie (nigdy tyle nie będę miała) do szerokiego swetra XXXL, ale krótkiego na
                  > mnie. Przedział rozmiarowy szeroki. Jednak znalazłam jedną spoódnicę za kolana
                  > na siebie z której jestem b. zadowolona. A Pani M. i tak dziekuję ,bo uważam m
                  > imo wszystko że miała dobre intencje-a to w życiu też jest b. ważne,dała co mia
                  > ła.
                  TYLKO od Pani Małgosi dostałam ubrania na siebie( od nikogo więcej), z czego 1 spódnica za kolana jest dobra na mnie (dlaczego napisane wyżej).
      • chudzinek_1 Sukienki-adres podam na maila i jak ktos ma pyt. 14.06.11, 12:46
        bardziej szczególowe- dotyczące sukienek i spódnicy przed kolana -długości min. podałam wyzej w prosbie o 2 sukienki i spódnicę przed kolana, długości podałam do kolan, r. polski 40. Pozdrawiam osoby ,które chciałyby mi pomóc.
        • missmiriam1 Re: Sukienki-adres podam na maila i jak ktos ma p 14.06.11, 12:52
          Powtórzę za Ateną - podaj obwód pasa i bioder, rozmiarówka rozmiarówce nierówna. Dwie rzeczy o tym samym rozmiarze z metki mogą się różnić.
      • chudzinek_1 Re: Prośba o sukienkę na mnie 14.06.11, 13:13

Ponawiam prośbę o jakieś z 2 sukienki przed kolano i z 1 spódnicę. Nie mam żadnej
        sukienki, ale się zmierzyłam i tak wychodzi dł. całkowita-98-108 cm. Dł. spódnicy
        przed kolano -też siebie zmierzyłam to tak wychodzi 50-60 cm. Rozmiar polski 40.
        Bardzo proszę. Jestem wysoka ,ale mam nadzieję ,że przy sukienkach nie
        ma to aż tak wielkiego znaczenia jak przy spodniach, góra jestem przecietna-raczej
        szczupła, wiem że ze spodniami dł. to byłby b. duzy problem.
        Pas - min. 74 cm
        Biodra - min. 94 cm.
        • chudzinek_1 c.d. 14.06.11, 13:50
          chudzinek_1 napisała:

>
          >
          > Ponawiam prośbę o jakieś z 2 sukienki przed kolano i z 1 spódnicę. Nie mam żad
          > nej
          > sukienki, ale się zmierzyłam i tak wychodzi dł. całkowita-98-108 cm. Dł. spódn
          > icy
          > przed kolano -też siebie zmierzyłam to tak wychodzi 50-60 cm. Rozmiar polski 40.
          >
          > Bardzo proszę. Jestem wysoka ,ale mam nadzieję ,że przy sukienkach nie
          > ma to aż tak wielkiego znaczenia jak przy spodniach, góra jestem przecietna-ra
          > czej
          > szczupła, wiem że ze spodniami dł. to byłby b. duzy problem.
          > Pas - min. 74 cm
          > Biodra - min. 94 cm.

Ubranie które noszę na leżąco- wymiary:
          Spodnie przed kolano takie z gumek rozciagliwych-takie cienkie, które mam na sobie na leżąco wymiary :
          pas: 34 razy 2 to 68 ,widać plus 6 cm rozciągnięcie.
          biodra-zmierzyłam na wysokości jak zaczyna się zamek-zapiecie :43cm razy 2- tu b. się rozciagają widać.
          Dł. dł. spodni min. 115 cm.
          szerokość koszulki na ramiączkach ,którą mam na sobie pod pachami tzn. dół pachy na poziomo : 39 cm razy 2. (bawełn. obcisła lekko rozciągliwa).
          • chudzinek_1 Re: c.d. 14.06.11, 14:30
            Jeszcze żeby było wszystko do sukienki to zmierzyłam siebie pod biustem 80 cm, w biuście 90 cm-z tym , że zazwyczaj rzeczy się rozciagają.
        • atena12345 mam sukienkę 14.06.11, 17:05
          typowo letnia na cienkich ramiaczkach. Kupiłan dla siebie nie mierząc i za szeroka w biuście niestety sad Mialam przerabiać, ale jeśli sie przyda Tobie to moge wysłać.
          Rozmiar 40, pod biustem jakieś 80cm, w biuście wiecej - ja noszę miseczke B i troche na mnie za szeroka, w pasie 80 cm, i poszerzana w formie odwróconego kielicha.
          Jest bawełniana, na poszewce. Ma jakieś 100cm całkowitej długości, ale można wydłużyc lub skrócić, bo ramiączka regulowane. Ja mam 166 i jest mi za kolana.
          Kolor jasny pistacjowy w drobne kwiatki. Jest ładna, modna i dobra jakościowo.
          Jeśli sie przyda podaj adres na anetawaz@interia.pl
          • atena12345 zdjęcie kiecki 14.06.11, 17:14
            Przepraszam za jakośc ale zrobione na predce
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ob/md/jap5/jIYnqn2J9yN9aTGA6B.jpg
            • chudzinek_1 do Pani Ateny 14.06.11, 17:42
              Dziękuję bardzo. Myślę, że bedzie idealna. Adres napisałam na podany przez Panią adres poczty. Jeszcze raz dziekuję.
              • atena12345 Re: do Pani Ateny 14.06.11, 17:54
                wyśle jutro lub pojutrze.
          • chudzinek_1 Do P. Anety 22.06.11, 09:13
            Dziekuję za sukienkę i słodkie dla małego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka