Dodaj do ulubionych

Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dupsko;)

21.11.12, 19:47
dopadł mnie zły nastrój już od dłuższego czasu siedzę i się użalam nad sobąsad
Sytuacja w domu się polepszyła z czego jestem zadowolona dzieci na zimę porządnie zaopatrzone, kolejny miesiąc zapowiada sie z mniejszym minusem niż poprzedni... ale.... ale może i sobie ktoś źle pomyśli ale jest mi strasznie smutno z powodu nie posiadania pewnych rzeczysad tak na prawdę nie potrzebnych do przeżycia ale .... mam dość chodzenia w kurtce za dużej 3 numery modnej sprzed 7 sezonów .... wiem powinnam się cieszyć że ją w ogóle mam!!! marzyło mi się ostatnio oczy pomalować wiem kolejny bzdet ... ale nie robiłam tego z 2 lata ... i inne takie głupie rzeczy mi się marzyły.... mam nadzieję że nie pomyślicie sobie źle o mnie .... musiałam się wygadać (wypisać) wyżalić a nie mam komu ... tylko to forum znam.... po proszę o kopa w dupsko porządnego co by mi te pierdoły z głowy wypadłysmile
Obserwuj wątek
    • dorotkak Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 21.11.12, 20:02
      napisz prosze jaki rozmiar kurtki nosisz - moz bede mogla pomocsmile wiem, ze to nie to samo co isc do sklepu i kupic sobie co sie podoba, poprzymierzac, powybierac itd. Niby nie to najwazniejsze jest w zyciu ale po prostu przyjemnesmile

blondynka jestes czy brunetka?
    • doti111 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 21.11.12, 20:20
      Do mnie też napisz jaki rozmiar ubrania nosisz, kurtki. Może bedę miała ubrania lub kurtkę w Twoim rozmiarze. Malowidła, oczywiście nowe, będę miałasmile
    • dekaskow Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 21.11.12, 20:32
      ja mam płaszcz sprzed 11 lat i kurtkę, w której kuzynka chodziła w ciąży 2 lata temu. Cieszę się że mam. Ostatnio chciałam sobie kupić czapkę i komin w pięknym chabrowym kolorze, ale jak mi facet na targu podsumował 55 zyla to podziękowałam, bo muszę kupić synowi trampki do szkoły (w nowych poszła podeszwa na pół) i córce klapki na basen, bo te po bracie padły i nie chcą powstać (skleić się). Marzy mi się kolor na włosy- nawet jest w rossmanie promocja na Loreal preferance.... wybrałam Joanne za 6 zł (choć włosy mi po niej lecą jak diabli)- wiem, nie mam kasy, ale musiałam już coś w sobie zmienić bo mnie deprecha łapała i szlag na samą siebie trafiał. Kozaki mi się marzą- takie wyjściowe na obcasie do Kościoła, do spódnicy- dalej pochodzę w sportowych sprzed 2 lat z lidla, bo muszę liczyć się z tym że nie wiem kiedy pracę znajdę. Teraz też wypadło- jeden z bliźniaków ma od dwóch dni gorączkę- 40 stopni. Liczę że to tylko 3-dniówka, bo na leki to nie wiem skąd wezmę. Latem to chociaż butelki po piwie pod szkołą zbierałam, a teraz? Wędlinę dla dzieci to mi mama czasem przywiezie. ...Kto mnie kopnie w doopę, bo życie mnie już dostatecznie kopnęło?

ps- poćwicz z oczami jak dzieci będą jadły obiad, albo jak pójdą spać- tylko wtedy światło innesmile
      • mojerobaczki Deskakow 21.11.12, 20:55
        Wiesz że bardzo dobrze cię rozumiem..
        ważę 42-3 kilo wiem co to patrzeć jak dzieci jedzą... ja się staram raz dziennie zjeść coś żeby im nie brakło....

• dekaskow Re: Deskakow 21.11.12, 21:09
          ja jestem grubokoścista i nigdy tyle nie ważyłam. Poza tym hormony u mnie szaleją. Jak skończyłam karmić piersią (rok czasu) to znowu zaczęłam tyć- jedząc niewiele. Poza tym u mnie przemiana materii szwankuje. Jak byłam na żebrach o pracę to przyjęli taką "chudzinę" "bo u niej bieda aż piszczy". Wq*** się i powiedziałam "no tak ja chuda nie jestem". Musiałam, nie wytrzymałam.
          PS mnie czasami córcia umaluje, ale wolę wtedy na ulicę nie wychodzićsmile Wyżywa się artystyczniewink
          • anngam8388 Re: Deskakow 21.11.12, 21:17
            Mojerobaczki Twoje marzenia są jak najbardziej naturalne smile jesteś kobietą a czuć się piekną i wyglądać pięknie chce każda z nas smile
      • bj32 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 21.11.12, 22:17
        To nie kupuj Joanny, jak Ci szkodzi. Ja rozumiem, że jak wyłysiejesz, to się będziesz mogła gąbką czesać i na szamponie oszczędzać, i że to w ogóle wygodne, ale są i inne tanie... Wiem, bo ja też nie kupuję z górnej półki. Ja akurat Joannę mogę, ale nawet badziew o nazwie Familijny" jest niezły.
        • sylwiam_m Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 12:00
          Od 10 lat używam farby, szamponu, lakieru Joanny. Włosy mam długie, grube, nie wypadają. Próbowałam droższych i po nich albo łupież albo alergia. Mnie bardzo Joanna czy najtańsza Ziaja służy.
          • bj32 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 12:49
            Kupie ludzi Timotei nie szkodzi, a mi szkodzi.
            Ziaja też fajna. Zażywamsmile
      • gd_3334 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 09:59
        dekaskow napisała:
        Kozaki mi się marzą- takie wyjściowe na obcasie do
        > Kościoła, do spódnicy
        a jaki rozmiar tych kozaków?
    • marlenka85_k Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 21.11.12, 22:29
      chyba dopadła cię też jesienna deprecha smile
      ja kupiłam ostatnio piękny płaszczyk za 6 zł smile ... też właśnie chodziłam w takim co ma z 7 lat smile
      pewnie chciałabyś się poczuć 'kobietą' a nie tylko mamą smile ja też już zapomniałam o kosmetykach, pewnie większość jest już po terminie ważności smile
      a co by ci sie jeszcze marzyło ???
      • nioma Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 08:36
        to są normalne stany.
        nie dalej jak wczoraj obudziłam się z myslą, że cale zycie ogranicza mi sie do pracy, a zarobki starczaja na potrzeby biezace i tez nie moge sobie pozwolic na wiele rzeczy i wkurza mnie, ze wyjscie do teatru to luksus bo bilety sa po 100zł albo wiecej...

jesli chodzi o kosmetyki, chetnie przesle Ci jakas kolorówke + np probki fluidow, mam nowy krem BB itp.
        Napisz mi tylko prosze na maila adres do wysylki. Zrobie przeglad i zapakuje paczke.
        • gd_3334 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 09:57
          ja mogę podesłac próbki kremów, maseczek wink pewnie jakiś błyszczyk też znajdę
          • mawitka Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 10:52
            Dekaskow, napisz do mnie na priv - postaram sie pomoc z ciuchami. Napisz też jaki dokładnie rozmiar nosisz.
    • sylwiam_m Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 11:52
      Dawaj adres na priv, mam masę cieni, których nie mogę używać bom alergiczka. Mam też nowe pudry w kamieniu jaśniejszy i ciemniejszy, jaką masz karnacje? To nie są pierdoły, kobitka musi czasami oko pomalować i obcas założyć.
      • nioma Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 12:08
        dokładnie tak.
        trudna sytuacja finansowa nie oznacza, ze nie patrzymy w lustro albo, ze nie mamy potrzeb zeby ładnie wygladac.
        to normalne i naturalne.
        dlatego naprawde bardzo chetnie podesle Ci cos z kolorowki.

............
        Polonia Warszawa
        • bj32 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 12:56
          No, niektórzy uważają, ze "jak kogoś nie stać, to nie powinien wydawać na bzdety". I później są brednie o "zlikwiduj internet" na przykład "to będziesz mieć na jedzenie"... Myślę, ze taka zaniedbana kwoka bez zęba na przedzie i makijażu [nie mówię o nikim konkretnym!] z pewnością miałaby wielkie szanse na poprawienie swojej sytuacji starając się o pracę. Najlepiej jeszcze jakieś dziury w skarpetkach, łatki na kiecce i każdy ja zatrudniwink
          A to i samopoczucie psychiczne jakie...
          • nioma Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 13:10
            bj> to juz nawet nie chodzi o to co kto i jak skomentuje, zwyczajnie, jak nie masz kasy to nie kupisz cieni do powiek zamiast chleba, bo by Cie wyrzuty sumienia zjadły. A przeciez bieda nie czysci w nas potrzeb do ładnego wygladania, ładnego ciucha itp.
            To sa potrzeby ducha.
            • donkaczka Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 14:48
              no to sa potrzeby ciala, ale duchowi przyjemne smile

nic w tym dziwnego nie ma i nic nagannego, od ciaglych wyrzeczen i zmartwien mozna oszalec, dlatego ja sie staram do paczek cos ekstra zawsze wrzucic, cos o czym wiem, ze nigdy sie na liscie potrzeb nie znajdzie, a przyjemnosc sprawi
              • bj32 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 16:54
                Ja tu nie pyskuję przecież. Też lubię dobrze wyglądać....

Tak tylko wtrąciłam o praktycznych zaletach wyglądania dobrze na przykład przy szukaniu pracy...
    • wieczorynka26 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 13:45
      W zupełności Cię rozumiem i wcale nie dam kopa..
      Też tak czasem mam, że spojrzę w lustro i myślę :"Kurcze, no ile można chodzić w dresie, ze związanymi w kucyk włosami, żeby odrostów nie było widać; z bladą i nieumalowaną buzią"
      Przecież jesteś kobietą i należy Ci się też coś od życia - jakaś mała przyjemność.

• kroliczyca80 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 14:52
      A ja dam kopa.
      Wiadomo, po co się pisze takie rzeczy na forumie, efekty widać już po wpisach. Ale co tam, Twoje prawo pisać, dziewczyn prawo zasypać Cię kurtkami, cieniami i kozakami.
      Ale.
      W życiu trzeba kombinować, a nie jęczeć. Dobrze, jęczenie daje efekty, jak w tej chwili. Ale kombinowanie daje więcej satysfakcji i poczucie, że radzisz sobie w życiu. To miłe uczucia.

Kurtka. Oczywiście ciucholandy. Moja mama zaczęła organizować w sklepie swojego brata kącik z używanymi ciuchami, szuka ich w innych ciucholandach, odsprzedaje z zyskiem. Znajduje cuda po 1-2 zł. Dowiaduje się, kiedy i gdzie wyprzedaż, ale nie tylko, ceny są naprawdę rożne. Ostatnio wróciła z naręczem kurtek skórzanych i kożuszków po 2 zł/szt. Rozmiary wszelakie, ciuchy w większości naprawdę przyzwoite. Sama w szoku jestem, bo ja włażę do lumpka, rozglądam się, kręcę nosem że nic nie ma i wychodzę. A tu - okazuje się - można.
      Ale nie tylko ciucholandy. Wchodzisz na all, szukasz rzeczy w swoim rozmiarze, ładnych, ale nie okupowanych przez kupujących. Łapiesz okazje. Da się kupić kurtki już za 1-10 zł, najlepiej z odbiorem osobistym. Pewnie, kilka razy sprzedający Ci napisze, że "pies zjadł kurtkę, którą kupiła Pani za 1 zł" wink Ale nie wszyscy są świniami.
      Tydzień temu trafiłam przypadkiem, przeglądając aukcje, cudną, koronkową sukienkę porządnej, ale nie okupowanej marki. Kupiłam ją za 14 zł, wysyłka 6. Gdy dotarła (wczoraj), sama byłam pod wrażeniem swojego fuksatongue_out Na metce jak wół: jedwab. Na nim koronka. Szał za śmieszną kasęsmile

Tusze, cienie. No kurka, bez przesady. Na all jest wysyp tanich kosmetyków, można sobie oglądac np. zestawy używanych. Za śmieszne kilka zł trafi Ci się naraz i tusz, i cienie, i jeszcze ta farba nieszczęsna. Tylko trzeba temu poświęcić chociaż kilka chwil. Szukasz oczywiście ze swojej okolicy i/lub z tanią przesyłką. Ja tak czasem wyprzedaje swoje zbiory, kilka razy wystawiłam od 1 zł i się nie sprzedałowink Ale gdyby ktoś kupił za tę złotówkę - wysłałabym.

Nie wiem gdzie mieszkasz, domyślam się, że nie pracujesz. Gdybyś poświęciła kilka chwil dziennie próbom zrealizowania tych swoich marzeń o rzeczach, w końcu by się udało. Pewnie, że łatwiej odebrać paczki, w dodatku z miłym poczuciem, że "nawet nie prosiłam". Można i tak, pewnie. Sama mogę Ci wysłać jakieś cienie, oczywiście za pokrycie przesyłki. Ale można i inaczej.
      Pozdrawiam, trzymaj się.
      • nioma Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 15:02
        wow
        podziwiam kroliczyco Twoj zmysl przenikliwości. Naprawdę. Lepsza jesteś niż pies, tfu suka policyjna.
        czy zawsze trzeba szukać drugiego dna? czy nie przyszlo Ci do głowy, że ktoś może potrzebować zwyczajnie się wygadac? tak po prostu? a to, że ktoś coś zaproponował? Wiesz, na co dzień kiedy pomagamy, szykujemy paczki, robimy zbiórki, nie myślimy o tzw zbytkach: kosmetykach, perfumach, kolczykach... no bo jak to: bieda, głód w oczy zagląda.... A człowiek jest tylko człowiekiem i ma swoje smutki, pragnienia, marzenia... nawet takie pospolite jak kosmetyk czy perfumy. I o tym był post, o takim żalu do świata czy życia.... To nie jest post z drugim dnem Droga Pani Komisarz Śledcza.
        • kroliczyca80 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 15:45
          Bez przesady nioma.
          Nie ma to zresztą większego znaczenia, jak już napisałam. Po to jest to forum - i żeby się żalić, i żeby coś dostać, gdy sytuacja klarowna.
          Ale gdy ktoś się żali, wymieniając konkretne rzeczy, a post zamieszcza na forum pomocowym ("bo innych nie zna"), nie trzeba być Panią Komisarz. Chociaż może bym i chciała. To z kolei moje niespełnione marzenie, tyle że z dzieciństwa.
          A to, co napisałam o radzeniu sobie i samodzielnym realizowaniu marzeń malutkim lub żadnym kosztem też uważasz za pozbawione sensu? W tym nie było ani krzty złośliwości. Bo naprawdę można sobie radzić, zwłaszcza jeśli chodzi o takie drobiazgi jak tusz do rzęs. Kto wie, może dziewczyna sądziła, że poniżej 50 zł tuszu się nie kupi. A można i za parę zł. Albo nawet za darmo (wielokrotnie trafiałam na ogłoszenia oddawania kosmetyków).
          Skoro jest net, a nie ma pracy, to jest chociaż odrobina czasu na surfowanie po sieci.
          • nioma Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 15:48
            Absolutnie rady nei sa bez sensu.
            Mi chodzi tylko o to, ze doszukujesz sie na siłę dwrugiego dna.
            Dlaczego autorka watku podala konkrety? Bo na konkretne rzeczy sie zalila. Czy to naprawde tak trudno zrozumiec?
            Czy napisanie konkretnie o tym co nas boli jest tożsame z tym, ze oczekujemy darowizny? Moim zdaniem nie jest.
            • kroliczyca80 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 16:10
              Zależy. Jeśli pożalisz się koleżance na priv lub na forum ogólnym, to przeważnie będzie to tylko żalenie się. Jeśli na forum, na którym nie tak znowu trudno (wbrew powszechnej opiniiwink ) o paczuszki - drugie dno jest wielce prawdopodobne.

Naprawdę nie ma sensu zagłębiać się w szczegóły. Jeśli intencje autorki były krystalicznie czyste - uprzejmie przepraszam za podejrzenia. Ale to już tylko ona wie.
              Tak czy siak - mojerobaczki, powodzenia.
              • mojerobaczki Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 16:35
                > A ja dam kopa.
                > Wiadomo, po co się pisze takie rzeczy na forumie, efekty widać już po wpisach.
                > Ale co tam, Twoje prawo pisać, dziewczyn prawo zasypać Cię kurtkami, cieniami i
                > kozakami.

Nie prosiłam o kozaki, cienie... czy też farbę i nawet o nich nie wspominałam jak piszesz dalej w pościesmile
                > Ale.
                > W życiu trzeba kombinować, a nie jęczeć. Dobrze, jęczenie daje efekty, jak w te
                > j chwili. Ale kombinowanie daje więcej satysfakcji i poczucie, że radzisz sobie
                > w życiu. To miłe uczucia.

Z samych kombinacji nie wiele zdziałam jednak z rozsądnego myślenia już wiecej w momencie kiedy znalezliśmy się w ciężkiej sytuacji z dnia na dzień nie zaczeliśmy jęczeć tylko stawiać pewne punkty dzięki którym miało być lepiej i malutkimi krokami idziemy dzięki bogu do przodu !!!!!

> Kurtka. Oczywiście ciucholandy. Moja mama zaczęła organizować w sklepie swojego
                > brata kącik z używanymi ciuchami, szuka ich w innych ciucholandach, odsprzedaj
                > e z zyskiem. Znajduje cuda po 1-2 zł. Dowiaduje się, kiedy i gdzie wyprzedaż, a
                > le nie tylko, ceny są naprawdę rożne. Ostatnio wróciła z naręczem kurtek skórza
                > nych i kożuszków po 2 zł/szt. Rozmiary wszelakie, ciuchy w większości naprawdę
                > przyzwoite. Sama w szoku jestem, bo ja włażę do lumpka, rozglądam się, kręcę no
                > sem że nic nie ma i wychodzę. A tu - okazuje się - można.
                > Ale nie tylko ciucholandy. Wchodzisz na all, szukasz rzeczy w swoim rozmiarze,
                > ładnych, ale nie okupowanych przez kupujących. Łapiesz okazje. Da się kupić kur
                > tki już za 1-10 zł, najlepiej z odbiorem osobistym. Pewnie, kilka razy sprzeda
                > jący Ci napisze, że "pies zjadł kurtkę, którą kupiła Pani za 1 zł" wink Ale nie w
                > szyscy są świniami.
                > Tydzień temu trafiłam przypadkiem, przeglądając aukcje, cudną, koronkową sukien
                > kę porządnej, ale nie okupowanej marki. Kupiłam ją za 14 zł, wysyłka 6. Gdy dot
                > arła (wczoraj), sama byłam pod wrażeniem swojego fuksatongue_out Na metce jak wół: jedw
                > ab. Na nim koronka. Szał za śmieszną kasęsmile
                >
                > Tusze, cienie. No kurka, bez przesady. Na all jest wysyp tanich kosmetyków, moż
                > na sobie oglądac np. zestawy używanych. Za śmieszne kilka zł trafi Ci się naraz
                > i tusz, i cienie, i jeszcze ta farba nieszczęsna. Tylko trzeba temu poświęcić
                > chociaż kilka chwil. Szukasz oczywiście ze swojej okolicy i/lub z tanią przesył
                > ką. Ja tak czasem wyprzedaje swoje zbiory, kilka razy wystawiłam od 1 zł i się
                > nie sprzedałowink Ale gdyby ktoś kupił za tę złotówkę - wysłałabym.

Dla mnie kwota 10 zł to dużo i nie miała bym sumienia wydać jej na tusz czy kurtkę dla siebie wiedząc że kupię za to 10 jogurtów czy cokolwiek innego dla dzieci a chyba wiesz że im większe dzieci tym więcej potrzeb itp

> Nie wiem gdzie mieszkasz, domyślam się, że nie pracujesz. Gdybyś poświęciła kil
                > ka chwil dziennie próbom zrealizowania tych swoich marzeń o rzeczach, w końcu b
                > y się udało. Pewnie, że łatwiej odebrać paczki, w dodatku z miłym poczuciem, że
                > "nawet nie prosiłam". Można i tak, pewnie. Sama mogę Ci wysłać jakieś cienie,
                > oczywiście za pokrycie przesyłki. Ale można i inaczej.
                > Pozdrawiam, trzymaj się.

Na domysłach nie oceniam innych osób, pracuję na 3 fronty za marne grosze ale każdy ważny!!!! I nie narzekam że spie po 3 h że mam jedno z dzieci małe wiem że jest to potrzebne i że muszę to robić i szukam kolejnych frontów!!!!!

Niestety nie posiadam przyjaciółek koleżanek bo nie mam czasu na to... nie mam komu się wyżalić .....

Pozdrawiam smile

• bj32 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 22:54
            Ja się z Niomą zgodzę.
            Robaczki wychodzi na prostą stopniowo. A pogadać o zadku Maryni tu też można. Ja też bym chciała na przykład nowe buty do płaszcza... I nową torebkę wielkości kredensu, bo takie lubię. I ze trzy obrączki srebrne, bo uwielbiam. I co? Grzech to straszliwy?

Jest część ludzi, która na inne fora nie chadza, a tu się czuje z nami zaprzyjaźniona. lepiej tak niech sobie pogada - i dostanie prezent! - niż miałaby pluć jadem, jakie tu podłe jesteśmy, albo poszukiwać przedszkola w Pcimiu i jojczyć na teściową, że szkaradnawink
      • sylwiam_m Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 16:48
        A z drugiej strony po co dziewczyna ma kombinować jeszcze więcej. Ma wystarczająco trudną sytuację , a my kobiety często mamy na półkach pootwierane kosmetyki z którymi nie wiadomo co zrobić. Mam wyrzucać a ona ma się starać jeszcze bardziej?Po co , dla satysfakcji?! Już chyba życie codzienne wystarczająco ją po d...e kopie.
        • kroliczyca80 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 17:19
          Zapętlilaś się. Przecież utrzymujecie, że autorka założyła wątek nie po to, żeby cokolwiek dostać, stąd moje rady, jak to zdobyć samodzielnie. Nie marzy o milionie drogich przedmiotów, tylko o tuszu i kurtce. Podałam jasne i przejrzyste rady, jak zdobyć te rzeczy za grosze lub wręcz za darmo. "Kombinowanie" to może niefortunne wyrażenie, wskazuje na jakiś większy intelektualny wysiłek. A szukanie w necie rzeczy, o których się marzy, może być przyjemnością nie mniejszą, niż ich tanie zdobycie.
          Bo teraz napisała nam o tuszu i kurtce, dostanie to, spoko. Ale za tydzień zamarzy powiedzmy o szmince (wolno jej, każdemu wolno) - niech więc wie, w jaki sposób te rzeczy zdobyć bez pomocy z zewnątrz.

• nioma Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 17:31
            kroliczyca> beznadziejna jestes
            • nioma Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 18:35
              * w tej wypowiedzi oczywiscie, nie jako człowiek czy cos, zeby było jasne
              • kroliczyca80 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 18:56
                No cóż, o ile mnie pamięć nie myli, dawno temu ja również podobnie podsumowałam Ciebiesmile Zdarzało Ci się jeździć po potrzebujących, którym ja jakoś tam ufałam, teraz jest odwrotnie. Spoko, nie gniewam sięwink
                A może wspomożesz mnie informacją, kiedy (i czy) mojerobaczki zakładała jakieś wątki na swoj temat na pomocnych? Bo niczego nie mogę znaleźć. Tyle odgrzebałam, że jest z mojego miasta. A mam i kurtki, i cienie, jeśli w 100% uczciwa w dokumentach to jej mogę podrzucić.
                Nick mojerobaczki kojarzę tylko z ostatniej akcji forumki, która nam tu całą listę potrzeb przedstawiła (tej od markowego wózka). Mojerobaczki podsyłała mi z własnej inicjatywy na maila dowody przeciwko tamtej dziewczynie, to ona odkryła sianko i szczoteczkę elektryczną. W szukaniu jest niezła, jeśli któraś z nas jest Panią Komisarz, to nie ja niestety;P
                • prochottka1 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 19:11
                  kroliczyca80 napisała:
                  A może wspomożesz mnie informacją, kiedy (i czy) mojerobaczki zakładała jakieś
                  > wątki na swoj temat na pomocnych? Bo niczego nie mogę znaleźć. Tyle odgrzebałam
                  > , że jest z mojego miasta. A mam i kurtki, i cienie, jeśli w 100% uczciwa w dok
                  > umentach to jej mogę podrzucić.

forum.gazeta.pl/forum/w,615,137413844,137413844,przyjme_pomoc_w_postaci_ubranek.html
                • dekaskow Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 19:16
                  Króliczyca- to ja napisałam o farbie do włosów, kozakach... nie Mojerobaczki (przepraszam Kobietko, że spadło na Ciebie).
                  Wiesz, ciężko jest iść do ciucha i polować na okazję z dwójką 21 miesięcznych dzieci.
                  Poza tym, nie pisałam posta po to, by prosić o tę kurtkę, farbę czy kozaki. Po prostu takie żale, aby powiedzieć Moimrobaczkom, że nie jest sama. Zresztą miałam tu swój wątek z prośbą o chemię i za pomoc podziękowałam. Staram się sobie radzić, ale ponarzekać czasami trzeba. Nie wierzę że i Ty nie masz takich dni. Zapewne nie narzekasz wtedy, aby Ci z nieba/forum spływało.
    • agula30-2006 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 18:38
      A wiecie, że parę dni temu zastanawiałam się, czy nie umieścić informacji, że szukam zbędnych kosmetyków?smile Udało mi się zorganizować dla dziewczyn, kobiet, którym pomagam na co dzień w mojej okolicy a które pomagają również sobie nawzajem w wymiarze niematerialnym mini kurs kosmetyczno-makijażowy - tak w ramach podnoszenia samooceny. Uznałam jednak, że to trochę stąpanie po cienkim lodzie, bo przecież to nie są artykuły pierwszej potrzeby i różnie mogłoby to zostać odebrane. Ale uważam, że dla kobiet ważne są takie drobiazgi i doskonale rozumiem mojerobaczki. Szkoda, że nie mieszkasz w pobliżu, bo chętnie bym Cię zaprosiła na nasze wiejskie SPA, które ma być w grudniusmile Kosmetykami niestety nie wspomogę, bo sama poszukuję ale napisz rozmiary jakie nosisz to może uda się inaczej poprawić humor.
      • nioma Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 19:39
        kiedys w jakim amerykanskim filmie byl motyw, ze w stanach funkcjonuja takie miejsca, gdzie mozna wypozyczyc ubranie, umalowac sie i uczesac jak sie idzie na rozmowe w sprawie pracy. zeby dobrze wygladac i zyskac punkty....
        taka inicjatywa, czy wiejskie SPA to sa super pomysly.
        mysle, ze gdyby patronat nad tym objal wojt/soltys - ktos tam kto ma papier, moze poswiadczyc ze sie cos takiego organizuje, to moze firmy kosmetyczne by wsparly inicjatywe swoimi produktami?
        • agula30-2006 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 20:02
          Dzięki nioma za podpowiedź z tymi firmami kosmetycznymi, przyznaję - nie pomyślałam o tym i wykorzystam, bo nie ukrywam, że nie chciałabym kupować np. kosmetyków, bo te środki wolę przeznaczyć na pilniejsze potrzeby. A widzę, jak kobiety cieszą się z takich akcji tylko dla nich, widzę jak to je motywuje do pracy nad sobą, swoimi rodzinami i dalszym życiem. W grudniu ruszają ze mną jako wolontariuszki Banku Zywności na zbiórkę do sklepów i obiecałam im, że będą pięknie wyglądaćsmile
          • renata.36 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 20:12
            Super inicjatywa. brawo!Sama chetnie polazłabym w takie miejsce odstresować się cokolwiek i dowartościować przy okazji pewnie też.Choć odrobinę...
          • mojerobaczki Agula 22.11.12, 20:43
            Pisze do Ciebie priv
          • nioma Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 22:12
            Wiesz, mozna tez stworzyc profil na facebooku, rozpropagowac wsrod znajomych i znajomych znajomych, zeby bylo jak najwiecej ludzi i reklamowac potem te firmy, ktore pomoga.
            Trzeba pisac do polskich firm, kierunek: wspomaganie kobiet, budowanie poczucia wartosci, wzmacnianie ego.
            Warto o inicjatywie napisac do wysokich obcasow, moze temat kogos zainteresuje, szczegolnie w odniesieniu do trudnej sytuacji kobiet na wsi.
            Firmy: AA, Eris, Eveline, Soraya (wprawdzie sprzedana ale postrzegana jako polska), Joanna, Bielenda, Kolastyna..... Tylko trzeba prosby czyms podeprzec, dobrze wczesniej przygotowac dokumenty/dowody potwierdzające, ze to prawdziwa inicjatywa spoleczna a nie proba wyludzenia.
            Moze w przyszlosci jakas siec salonow fryzjerskich moglaby zorganizowac prezentacje/pokaz?

to tak na szybko luzne pomysly
            • agula30-2006 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 22.11.12, 22:34
              Będziemy próbować smile Mam nadzieję, że już niedługo uda nam się założyć własne stowarzyszenie, bo póki co korzystamy z zaplecza Stowarzyszenia Emerytów i Rencistów i wtedy będzie o pewne rzeczy łatwiej.
    • alba27 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 23.11.12, 09:18
      deskaskow i mojerobaczki, musicie o siebie zadbać! Jeżeli nie macie nic przeciw to chętnie po wypłacie podeślę wam jakieś witaminy dla was, bo nie dojadacie i potem samopoczucie kiepskiw, włosy wypadają itp. Wiem, że o nic dla siebie nie prosicie, ale potraktujcie to jako prezent od MIkołajasmile POdajcie tylko swoje adresy na priva i czekajcie na paczkęsmile
      • dekaskow Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 23.11.12, 11:27
        ja dziękuję. Nie to było moim celem odpowiadając w tym wątku.
        Naprawdę dziękuję.
        • alba27 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 23.11.12, 12:10
          Ale jak zmienisz zdanie, to daj znać. Sama lubisz dawać ludziom coś z siebie, więc weź pod uwagę, że takich osób jest więcej smile
      • patti0 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 23.11.12, 11:41
        Ja nie mam dwóch zębów na przodzie, po ciąży posypały mi się, a na dentystę już nie miałam. Po terapii hormonalnej przytyłam 50 kg, jestem gruba, zaniedbana. A kiedyś, jeszcze parę lat temu byłam taką ładną, zgrabną kobietką... Rozumiem Was dziewczyny doskonale. Walczcie o siebie, póki macie siły, ja już się poddałam...
        • bj32 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 23.11.12, 15:21
          Gratuluję.
          Akurat problemów nadwagi i dentysty nie da się rozwiązać na forum. To wymaga działania zainteresowanej...
          • doti111 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 25.11.12, 16:26
            Mojerobaczki napisałam na gazetowego kolejną wiadomość, Odpisz.
            • mojerobaczki doti 25.11.12, 18:48
              NIc nie dostałam od Ciebie.
              • doti111 Re: doti 25.11.12, 20:53
                W takim razie wyślę jeszcze raz. Tę wiadomość, której nie Otrzymałaś u mnie mam zapisana jako wysłana, może jakieś zaburzenia w sieci były.
                • doti111 Re: doti 25.11.12, 21:32
                  Przepraszam, że jeszcze raz tu piszę wiadomość, ale to tak na wszelki wypadek. Maila już wysłałam na gazetowego. Gdyby ponownie nie doszedł, to prosze Ty napisz do mnie. Chcę Cię również prosić abyś podała mi na gazetowego swój numer telefonu i może innego maila. Gdybyś miała problemy z wysłaniem wiadomości do mnie, to jest mój inny mail:daugust@go2.pl
          • patti0 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 26.11.12, 16:39
            Bj do Twojej wiadomości - byłam u dentysty, na NFZ niewiele mogę zrobić, a nie mam pieniędzy na dopłatę czy leczenie prywatne. Nie znasz mojej sytuacji, więc nie "gratuluj" mi proszę, nie kopie się leżącego...
            • bj32 Re: Czy mogę tu się wyżalić i prosic o kopa w dup 26.11.12, 17:49
              I chwalisz się tym tutaj po co? Żeby zrobić dym? Żeby ktoś Ci zafundował? Żeby podkreślić, czym owocuje zaniedbanie się?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka