Dodaj do ulubionych

potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i inne...

24.05.13, 08:34
jestem w 8 miesiącu ciąży, mam już łóżeczko ale bez materaca i pościeli, mam też wózek i trochę ciuszków które otrzymałam od znajomych itd. ale jeszcze trochę rzeczy mi brakuje proszę bardzo o pomoc mam trudną sytuację troje dzieci i czwarte w drodze jeśli ktoś chce mi pomóc ma do oddania jakieś rzeczy proszę o kontakt udzielę wszelkich informacji. z góry dziękuję wszystkim pozdrawiam ciepło i życzę miłego dnia....
Obserwuj wątek
    • julka-4 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 08:50
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html?wv.x=2
      • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 14:09
        mam tych informacji udzielić tu na forum, mogę przesłać na pocztę wszystko co potrzebne.
        • mawitka Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 14:17
          odpowiedzieć musisz na forum i jeszcze do moderatora wysłać dokumenty potwierdzające trudną sytuację. wszyscy potrzebujący tak robią, bo to warunek otrzymania tu pomocy.
          • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 14:47
            mam troje dzieci w wieku , sunek 5 lat i dwie córki w wieku 14 i 11 lat ich ojciec nie żyje od 4 lat dzieci nie mają po nim renty ponieważ pracował zazwyczaj na czarno starałam się o rente w drodze wyjątu ale dostałam dwukrotnie odmowę z zusu a potem z sądu administracyjnego . po za zasiłkiem dla samotnej matki tj. 340 zl i zasiłków rodzinnych nie posiadam na dzieci żadnego innego dochodu nie pracuję. obecnie jestem w ciąży z nowym partnerem. otrzymuję pomoc z mopsu tj. zasiłek okresowy, celowy dożywianie w szkole dla dzieci stypendium socjalne a także dodatek mieszkaniowy. na razie tj. do lipca w ops figuruje jako samotna potem zabiorą mi zasiłek dla samotnej matki. ojciec dziecka z którym jestem teraz w ciąży pracuje jeśli tak można to nazwać sprzedaje na targowisku nie wiele tam zarobi tak żeby starczało jako tako na najpilniejsze potrzeby. nie wiem czy tyle starczy myślę że na razie tak zawsze mogę odpowiedzieć na dodatkowe pytania.
            • bj32 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 14:56
              Powinnaś otrzymywać również rodzinny na dzieci i dodatek za wielodzietność na syna.
              Nie rozumiem powodów, dla których mieliby Ci odebrać te 340,-. Dzieci są Twojego nieżyjącego męża i zdaje się, ze formalnie konkubent nie będący ich ojcem nie ma obowiązku na nie łożyć...? Sprawdzę to.
              Mieszkanie, rozumiem, jest socjalne? Ty zaś nie pracowałaś, nie pracujesz i nie jesteś zarejestrowana w UP? I zaszłaś w ciążę? Hm.
              • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 15:05
                tak rodzinne też mam napisałam ze dla samotnej matki i rodzinne w tym także 80 zł na trzecie dziecko. co do pracy pracowałam zanim urodził się mój synek potem po wychowawczym nie miałam jak pójść do pracy bo nie miałam opieki dla niego a przedszkola w naszej miejscowości były przepełnione i nie chcieli mi go przyjąć byłam nawet u burmistrza bo jako samotnej matce należy mi się miejsce ale otrzymałam odpowiedz że nie maja miejsc. w urzędzie pracy jestem zarejestrowana. a jeśli chodzi o zasiłek dla samotnej matki to z tego co się orientuję jeśli mieszka się z konkubentem to automatycznie nie należy mi sie ten zasiłek. mieszkanie jest komunalne zarządcą jest urząd miasta mam dwa nieduże pokoje i kuchnie łazienkę tzn. wannę i ubikacje mam zrobioną z kawałka kuchni. obecnie staram się o zamianę mieszkania na większe ale są na to marne szanse.
                • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 15:11
                  dodam że zasiłku rodzinnego dodatków do niego wraz z zasiłkiem dla samotnej matki mam w tej chwili 738 zł
                • bj32 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 15:25
                  Faktycznie napisałaś. Umknęło mi z powodu braku wielkich liter i przecinków. Możesz się bardziej postarać?
                  Oraz źle się orientujesz, nie mają prawa Ci tego zabrać:
                  www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-rodzin-z-dziecmi/swiadczenia-rodzinne/rodzaje-i-wysokosc-swiadczen-rodzinnych-kryteria-uzyskania-/test-zasilek-rodzinny-oraz-dodatki/dodatek-z-tytulu-samotnego-wychowywania-dziecka/
                  Konkubent nie ma tu kompletnie nic do rzeczy, chyba, że uzna dzieci za swoje, czyli adoptuje/przysposobi czy jak to się nazywa.

Podeślij dokumenty. Skany albo wyraźne zdjęcia.
                  • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 16:52
                    za duże litery itd. przepraszam to z powodu klawiatury. a te skany do kogo mam wysłać. i zrobie to jutro bo musze iść do koleżanki żeby to zrobić. rozumiem że ma to być każda decyzja na dodatek, rodzinne, okresówke...
                    • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 17:00
                      a co do dodatku dla samotnej matki to mam nadzieje że mi go nie zabiorą.....
                      • justyna198515 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 17:33
                        wyślij na adres mailowy: bj32@gazeta.pl wtedy moderatorka potwierdzi twoją sytuacjęsmile
                        • anngam8388 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 17:46
                          niestety dodatek dla samotnej matki zabiora, tak jak mojej znajomej,,..dodatek zabierają, jezeli matka dzieci weżmie slub z innym partnerem, lub ma dziecko z partnerem , z którym zyje. bo wtedy nie jest juz samotnym rodzicem. przyklad mojej znajomej miała dodatek na dwójke dzieci, zaszła w ciaze , urodziła, i wychowuje dzieci z ojcem trzeciego dziecka. zabrali jej dodatek
                          • bj32 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 19:23
                            Debilizm to sześcianu. Znaczy nie podważam tego, co mówisz, ale zgodnie z tym, co jest napisane na stronie MPiPS to bezprawne.
                            • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 25.05.13, 08:09
                              no tak debilizm ale tak mówi definicja samotnej matki że wychowuje dzieci sama, a mając nowego partnera już sama nie jest.dla mnie jest to też chore ale to jest właśnie polityka prorodzinna naszego rządu tak jak to że po 170 zł dostaje się na 2 dzieci nie ważnie ile się ich ma, reszta nie musi jeść. jeśli chodzi o ciuszki to pewnie że przyjmę przydadzą się będę bardzo wdzięczna. umówiłam się już z koleżanką koło 16 do niej pójdę i prześlę skany. bardzo wam wszystkim dziękuję za pomoc i dobre serce
                              • bj32 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 25.05.13, 11:19
                                Terlikowski uważa, że powyżej trzeciego dziecka utrzymanie kolejnych nic nie kosztuje big_grin

Wiem, że chętnie przyjmiesz ciuszki, ale póki nie przyślesz papierów to marne szanse, że ktoś coś wyśle. Zatem czekamysmile
    • martha_sz2 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 17:51
      Jak Blanka potwierdzi sytuację to mam pościel i kilka kocyków do oddania. Materacyk też, ale zwykły piankowy i dość krótki, podaj proszę jaki wymiar materacyka miałby być.
      • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 18:25
        co do łóżeczka to ma wymiar 60 na 120. a jeśli chodzi o zasiłek to właśnie tak myślałam. decyzje wyślę jutro bo muszę poprosić znajomą o zeskanowanie.
        • anka7961 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 19:18
          jeśli Blanka potwierdzi sytuację będę miała trochę ubranek na ok 3-6 mcy. nie wiem, czy jesteś zainteresowana.
          • anka7961 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 19:19
            Bj sory za sygnaturkę. zapomniałam wywalić ;/
            • bj32 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 24.05.13, 19:30
              Spoko, wiem, ze to nie złośliwość big_grin
              • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 25.05.13, 16:36
                skany wysłałam na poczte
                • bj32 Mam dokumenty: 25.05.13, 19:20
                  Zasiłek okresowy, celówka, stypendium socjale na rok ubiegły, rodzinny z przyległościami, rejestracja w UP, dodatek mieszkaniowy. Komplet czyli. W sumie nie widzę stypendium na 2013, ale celówka i okresowy nie wskazują a dobrobyt.
                  • mama.0303 Re: Mam dokumenty: 25.05.13, 19:36
                    przez omyłkę zeskanowałam ten z grudnia, z tego półrocza szkolnego jest to samo tylko 212 zł miesięcznie na dziecko uczące się czyli u mnie na dwoje razy 6 miesięcy. okresówka i calówka jest z tego miesiąca więc aktualna.
                  • mama.0303 Re: Mam dokumenty: 25.05.13, 19:39
                    dziękuję za szybkie sprawdzenie
                    • bj32 Re: Mam dokumenty: 25.05.13, 19:41
                      Nie ma za co smile I nie czepiam się, tylko piszę, co mam. Podejrzewałam, ze i na ten rok jest, bo reszta papierów z maja smile
                      • mama.0303 Re: Mam dokumenty: 25.05.13, 19:43
                        chciałam tylko żeby wszystko było jasne smile
                        • bj32 Re: Mam dokumenty: 25.05.13, 19:44
                          I słusznie smile
                          W maila zajrzyj.
                • justyna198515 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 26.05.13, 09:35
                  Proszę podaj mi adres na junka15@wp.pl wyślę Ci: nową pościel do łóżeczka,poduszkę nową dla dziecka,kilka par nowych śpiochów i paczkę pampersów newborn bez jednej sztuki. W tym tygodniu nadam paczkę.
                  • atena12345 mama.. 26.05.13, 10:10
                    skąd jesteś? nie doczytałam w wątku.
                  • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 26.05.13, 11:31
                    maila z adresem wysłałam
                    Z góry ogromnie dziękuje smile
          • anka7961 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 23.06.13, 20:11
            Przepraszam, ze tyle to trwalo. Czy potrzebujesz jeszcze ubranek dla dzidziusia? Mam kilka par spodenek, bodziaków z krótkim i długim rękawem, skarpetki, rękawiczki niedrapki. Ubranka w rozmiarze 62-68. Jeśli mam wysłać przesyłkę to daj znać proszęi podaj adres na prv.
    • mamba30 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 26.05.13, 10:44
      Będziesz miała córeczkę czy synka? Albo nie doczytałam, albo przeoczyłam. Na kiedy masz termin? Skąd jesteś? Czego Ci z ubranek najbardziej brakuje?
      • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 26.05.13, 11:28
        Będę miała dziewczynkę termin mam na 4.07 ale idę jutro do lekarza i się okaże czy nie na koniec czerwca, ponieważ ułożyła się pośladkowo jak się nie obróciła to na koniec czerwca zrobi mi cesarkę. Z ubranek to najbardziej czapeczek skarpetek bodów. Śpioszków parę dostałam a takie małe dzieciątko szybko wyrastasmile A jestem z małej miejscowości Szprotawa woj. lubuskie.
        • atena12345 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 26.05.13, 12:35
          Skoczę w tygodniu do lumpeksu, jeśli coś znajdę to prześlę
          • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 26.05.13, 14:39
            dziękuję smile
            • mamba30 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 26.05.13, 15:00
              mam troszkę rzec zy jeszcze po moim synku, część uniwersalna i się nada. Mam troszkę slicznych rzeczy dla dziewczynki. Kiedyś kupiłam dla innej potrzebującej, ale się okazało, że kłamała, zatem leżą i czekają na nowego szkraba smile
              Zrobię zaraz remanent i napiszę, co znalazłam. Tylko wysłać nie dam rady teraz, dopiero po 1, jak męża pensja spłynie.
              • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 26.05.13, 15:14
                Dziękuję bardzo.... Już parę ciuszków dostałam po chłopcu jak dla mnie to bez różnicy szczególnie jeśli chodzi o ubieranie w domu czy na noc. Naprawdę dziękuję ogromnie nawet się nie spodziewałam że tyle osób się odezwie smile
                • mamba30 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 26.05.13, 15:51
                  Ciuszki typowo dziewczęce, lub bardzo uniwersalne kolorystycznie (body)

1. Bluzka dł. rękaw 1 szt. 62 cm
                  2. Spodnie dżinsowe na szelki 1 szt. 68 cm
                  3. Spodnie materiałowe na szelki 1 szt. 68 cm (różowe)
                  4. Sukienka rampers 1 szt. 0-3 m-ce
                  5. Pajac bawełniany 2 szt. 0-3 m-ce i ok. 62 cm
                  6. Kaftaniki 2 szt. 56 i 62 cm
                  7. Krótki spodenki, bawełniane 1 szt. 0-3 m-ce
                  8. Śpiochy 2 szt. 56,62 cm. raczej tylko do spania się nadają
                  9. Bluzeczki krótki rękaw 3 szt. 0-3 m-ce
                  4 szt. 3-6 m-cy
                  10. Sweterek akrylowy, rozpinany 1 szt. 56 cm
                  11. Kurteczka polarowa,biała 56 cm
                  12. Sukienka krótki rękaw 2 szt. 0-3 i 3-6 m-cy
                  13. Sukienka długi rękaw 1 szt. 3-6 m-cy
                  14. Legginsy białe 1 szt. 0-3 m-ce
                  15. Spodnie bawełniane 1 szt. 0-3 m-ce
                  16. Kpl. bawełniany spodenki+ bluza 1 kpl. 62 cm
                  17. Body krótki rękaw 7 szt. 0-3-6 mcy
                  18. Body długi rękaw 2 szt. 56-62 cm
                  19. Body długi rękaw 2 szt. 9-12 m-cy i 86 cm
                  20. Kapelusik 2 szt. 56 i 62 cm
                  21. Czapeczka bawełniana 5 szt. 0-3 m-ce
                  22. Opaska na główkę, taka dla ozdoby 1 szt. Mała
                  23. Bluza welurowa 1 szt. 80 cm
                  24. Pajac welurowy, do spania raczej, błękitny 1 szt. 86 cm
                  25. Rajstopy 74-80 1 szt., nowe
                  26. Rajstopy używane 3 szt. 68, 74-80 i 80-86 cm
                  27. Sparpetki 4 pary
                  28. Torebka-termos na butelkę oraz pojemniczek z dozownikiem na mleko (taki plastikowy, na wyjścia.

Reczy są do odświeżenia, czyli do wyprania. Są rzecz jasna wyprane, ale leżą już jakiś czas. Nie wypiorę, bo nie mam odpowiedniego proszku. Od dawna piorę wszystkie rzeczy w proszku dla dorosłych. Jak znajdę coś jeszcze co się nada, dołożę.
                  • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 26.05.13, 16:58
                    Tyle tego bardzo dziękujesmile
                  • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 28.05.13, 09:44
                    Podaj poroszę maila to prześlę mój adres smile
                    • mamba30 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 28.05.13, 12:17
                      mamba30@gazeta.pl
        • malgog Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 29.05.13, 10:29
          ze Szprotawy jest nasza L.e.a.
          może coś pomoże na miejscu
    • malinowe_lody Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 26.05.13, 16:01
      Mam materacyk z gąbki 60x120 i kołderkę - większą bo na 150 i poszwę na nią - chyba więcej niż jedną, oraz kocyk różowy. Mam też kilkanaście sztuk ubranek dla dziewczynki roz. 50-62 i chyba ciut większe też się znajdą. Mogę wysłać na początku czerwca. Jeśli jesteś zainteresowana - daj znać.
      • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 26.05.13, 17:02
        Właśnie taki wymiar materaca mi potrzebny, kołderki też nie mam więc oczywiście że się przydadzą i poszewki dziękuję. Adres podam na maila.Jeszcze raz dziękuję smile
        • malinowe_lody Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 27.05.13, 14:32
          to czekam na adres, a paczke wyślę na początku czerwca. Napisz też, czy wysyłać te malutkie ubranka.
          • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 27.05.13, 19:23
            Podaj mi tylko maila jak możesz smile
    • malinowe_lody Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 28.05.13, 07:40
      mój adres mailowy: malinowe_lody@gazeta.pl
      • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 28.05.13, 09:29
        ok zaraz wyślę adres smile
    • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 28.05.13, 12:00
      Chciałam jeszcze zapytać czy ma może ktoś farbę do ścian może komuś została z remontu coś. Muszę wyremontować pokój ponieważ miałam wilgoć w mieszkaniu mam zbite tynki w pokoju, materiał na tynki daje spółka zarządzająca mieszkaniem, ale reszta należy do mnie.
    • martha_sz2 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 28.05.13, 17:43
      Mam pościel, poszewki do łóżeczka i kocyk. Materacyk niestety będzie dla Ciebie za mały.
      Wyślij adres na martha_sz2@gazeta.pl
    • kaska5054 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 29.05.13, 16:15
      Napisz prosze czego potrzebujesz i adres
      • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 29.05.13, 17:07
        Wysłałam na gazetowego maila, lecz przyszedł jakiś błąd może Pani sprawdzić czy dotarł.
      • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 29.05.13, 19:52
        jak nie dotarł to proszę podać maila
    • malinowe_lody Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 31.05.13, 22:46
      Zapakowałam. Wyślę w poniedziałek pocztą. W paczce jest materacyk - wywietrzony na dworze, poszewka na materacyk i prześcieradło - uprane, kołdra - uprana, do niej poszewki. Dla dzieciątka kilka sztuk ubranek, dla córek tunika, bluzeczki z zkrótkim - chyba 3 szt, z długim - na rozpczęcie roku, czy inną imprezę, sweterek. Dla synka spdenki krótkie 2 szt, spodnie, piżama z długim, bluza
      • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 01.06.13, 12:50
        Bardzo dziękuję,jestem bardzo wdzięczna.
        Mówią że dobro dane innym wraca do nas z dwukrotną siłą mam nadzieję że i w Pani przypadku tak będzie. Pozdrawiam i życzę udanego weekendu.
    • przeciwcialo Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 01.06.13, 08:26
      Czy coś jeszcze potrzebne? Co ze starszymi dzieciakami?
      • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 01.06.13, 13:00
        Jeśli chodzi o starsze dzieci, również przydadzą się ciuchy. Jeśli ma Pani możliwość lub do oddania to będę wdzięczna, Dziewczynki są duże 14 i 11 lat starsza ma rozmiar 38 bądź L a młodsza o rozmiar mniejsze.Buty jedna 38-39, druga 39-40.Synek nosi ciuszki na 122 na 116 są w sam raz albo już lekko za małe, buty 29-30. Dla dzidziusia brakuje mi teraz najbardziej rożka, kosmetyki itd. wszystko do pielęgnacji dziecka. Ciuszki pościel itd. trochę Pań zadeklarowało.
        • mamba30 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 01.06.13, 13:21
          rożek powinnam jeszcze jakiś znaleźć, ale będzie taki cienki, 2 porządne juz oddałam. Dam znać, jak go odszukam
          • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 01.06.13, 13:24
            Ok. Dziękujęsmile
            • mamba30 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 01.06.13, 19:58
              Znalazłam, dołożę do przesyłki, którą nadam w przyszłym tygodniu.

Widzę też, że sporo osób się zadeklarowało z pomocą, może zatem na chwilę obecną poczekaj na to, co spłynie i na koniec określ, czego jeszcze brakuje. Małe dzieci wyrastają błyskawicznie, o czym pewnie sama doskonale wiesz.
              • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 01.06.13, 20:51
                Tak sporo osób się zadeklarowało i bardzo się cieszę. A jeśli ktoś pyta o ubranka dla dziecka czy co mi brakuje to podkreślam to. A nikt nowy narazie nie pisze, jedna Pani tylko pytała o starsze dzieci. smile
                • bj32 Mama.0303, mam prośbę... 01.06.13, 20:58
                  Postaraj się odpowiadać w miarę możliwości zbiorczo, bo 2/3 wątku to Twoje posty i za chwilę przekroczymy 200, a taką kobyłę trudno przebrnąć... Wpisy pojedyncze zbiorcze znacznie ułatwią czytanie. Nowa zainteresowana osoba nie będzie się chciała przedzierać przez taką ilość postówsmile Ułatwisz życie wszystkim - sobie też smile
        • przeciwcialo Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 01.06.13, 20:08
          Ciuszki dla syna pewnie znajdę, jaki rodzaj potrzebny?
          • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 01.06.13, 20:53
            Ze względu na porę roku to oczywiście letnie ciuchy i buty. Jeśli oczywiści będzie ciepło w tym roku smile
    • claudel6 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 01.06.13, 23:28
      hej, ja mam trochę ubrań damskich w rozmiarach S i M - mogłabym przebrać i wybrać bardziej dziewczęce dla Twoich córek.. byłabyś zainteresowana? mogę pokryc koszty wysyłki.
      • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 02.06.13, 09:44
        Odpisałam na gazetowego maila
        • 77kunda Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 03.06.13, 17:03
          podaj rozmiar synka i nr buta to może będę mieć po moich chłopakach dla niego ubranka jakbyś chciała oczywiście
          • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 04.06.13, 09:53
            Odpisałam na gazetowego mailasmile
            • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 10.06.13, 11:59
              Może nie powinnam pytać ale za dwa tygodnie mam iść na cesarkę i martwię się bo jak do tej pory dostałam jedną paczkę między innymi z materacem, kołderką i pościelą. Termin już blisko a ja nie wiem czy przyjdzie coś jeszcze czy nie. Jeszcze martwi mnie ta cesarka nie miałąm nigdy żadnej operacji a ni zabiegu i trochę się jej boję. Pozdrawiam i mam nadzieje że moje pytanie nie zabrzmiało źle czy jakoś nachalnie smile
              • justyna198515 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 10.06.13, 12:16
                Ja pędem wysyłam dzisiaj, za zwłokę przepraszam.

Miałam cesarkę. 4 lata temu, ze wzgl. na inne choroby zostałam całkowicie uśpiona. Z mojego doświadczenie wynika,że kobiety, które rodza naturalnie szybciej dochodzą do siebie. Szwy ciągną, po tygodniu trzeba je ściągnąć. Ogólnie ból w trakcie zerowy a po nim polka -jaruzelka, ale da się przeżyć, naprawdę( a ja stopień odporności na ból mam skrajnie niski). Najgorszy z całości był dla mnie cewniksmileBędzie dobrzesmile
                • penelopa40 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 10.06.13, 12:52
                  o cesarce, pozwolę sobie nie zgodzić się z przedmówczynią
                  też miałam cesarkę, w znieczuleniu w kręgosłup podanym, byłam świadoma, dziecko zobaczyłam w kilka sekund po wyjęciu z brzucha,
                  bardzo dobrze zniosłam zabieg i pobyt w szpitalu, kilka godzin po zabiegu jest nieprzyjemne, ale ból porodu sn też chyba jest niezbyt przyjemny, potem było bardzo dobrze, szwy mnie nie ciągnęły, po 6 dniach wyszłam do domu, w domu czułam się dobrze, wszystko przy dziecku robiłam, karmiłam, myłam, itd, bardzo szybko wróciłam do pełni sił ...
                  dochodzenie do siebie jest sprawą indywidualną, znam kobiety po porodach naturalnych które ciężko i wolno dochodziły do siebie bo miały krwotok albo krocze je bolało i siedzieć nie mogły... nie ma reguł...
                  nastaw się pozytywnie i nie gadaj za dużo z paniami na oddziale szpitalnym (większość opowiada ... a mnie się zdarzyło, a mojej znajomej się trafiło... a siostra to dopiero miała przypadek....)
                  powodzenia!
                  • ewa-mamazosi Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 10.06.13, 13:27
                    hej, ja miałam 2 cesarki, przy pierwszej miałam narkozę - i o wiele gorzej po niej dochodziłam do siebie niż po 2 cesarce ze znieczuleniem miejscowym. Ja mam dość wysoki próg bólu i no nie ukrywam trochę boli, ale wszystko jest do zniesienia. To prawda najbardziej przeszkadzał mi cewnik. Po 2 porodzie czułam się jak pies na smyczy ( po dobie mi go zdjęli i to na moją prośbę). Sama wstałam sama, poszłam do łazienki.
                    Naprawdę nie masz się czego obawiać.
                    Co do ciuszków to proponuję usiąść i spisać co masz ( w ilu sztukach ) i co ewentualnie zostało zadeklarowane. Będziesz wtedy wiedziała na czym stoisz. Napisz też tutaj.
                    pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.
                    • julka-4 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 10.06.13, 13:58
                      Miałam cesarkę ze znieczuleniem do kręgosłupa.Potwierdzam że najgorszy jest cewnik.Dla mnie ciężko jeszcze było leżeć 24 godz plackiem po,ale dało się przeżyć.Szwy aż tak bardzo nie ciągły.samą cesarkę czułam jak jakieś szarpanie,absolutnie nie bolało.Głowa do góry wszystko będzie dobrze.Z rzeczami nie wspomogę bo moja już ma 8 lat.Pozdrawiam i trzymaj się będzie dobrze.
                    • tabelki Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 10.06.13, 14:12
                      docs.google.com/a/gazeta.pl/spreadsheet/ccc?key=0Aqa27jJvTdDhdDAtZmJ1b05xa19OQ2FvVk52eEdWWUE#gid=45
                  • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 10.06.13, 14:06
                    Już słyszałam o znieczuleniu w kręgosłup że boli potem głowa że kręgosłup doskwiera itd. Ja 3 razy rodziłam sn teraz córcia się tak ułożyła pośladkowo i musi być cesarka. Mam nadzieję że będzie wszystko w porządku a boję się raczej tego że pójdzie coś nie tak że coś się stanie, a dzieci mają praktycznie tylko mnie.
                    • justyna198515 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 10.06.13, 14:14
                      Zależy od anestezjologa i to czy ładnie przeleżysz te godziny płasko. Może cię swędzieć bardzo nos- to od morfiny-wiem,że się boisz, to normalne, ale będzie ok. Samo znieczulenie też nie boli-jest znieczulane miejscowo- kładziesz się na boku, nogi do brody, grzbiet jak kot- wszystko później słyszysz, ale nic nie czujesz-magiasmile
                      • bruy-ere Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 10.06.13, 15:14
                        Dobra, to dołączę historie o moich cesarkach wink Miałam dwie z identycznym przebiegem: znieczulenie w kręgosłup, cewnika w ogóle nie czułam, że go mam (wyjęty na 2-gi dzień), zero bólu jakiekolwiek (leki p/bólowe tylko przez 3 dni - potem nie było potrzeby), jest uczucie słabości i "ciągnięcia" rany. Wyszłam 3 dnia po zabiegu.
                        • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 10.06.13, 16:19
                          Też bym chciała tak szybko wyjść i wspominać zabieg i to co po nim równie dobrze jak niektóre z was. Myślę że granice wytrzymałości na ból mam dość dużą więc może nie będzie tak źle. A nie boję się samego bólu tylko zabiegu.
                    • penelopa40 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 10.06.13, 15:09
                      to teraz usłysz, że samo znieczulanie nie boli, trzeba się tylko w miarę szybko położyć bo drętwiejesz,
                      potem mnie głowa nie bolała, kręgosłup też nie, tzn bolał mnie kilka godzin po zabiegu ale to po każdym tego typu znieczuleniu, bo ja mam bardzo krzywy kręgosłup, nie mogę leżeć na wznak, nie sypiam na wznak itd,
                      ten typ znieczulenia miałam 3 razy, za każdym razem zero powikłań... tylko powoli "rozmarzam" ale taka moja cecha... takie znieczulenie całkiem usypiające też miałam, kilka razy, też żadnych powikłań...
                  • justyna198515 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 10.06.13, 14:11
                    No bo to subiektywne odczucia-obok mnie leżała dziewczyna ze znieczuleniem w kręgosłup i od razu wstała.Ja miałam szarpnięty pęcherz więc 3 dni miałam cewnik, no długo by opowiadać, ale nie ma co dziewczyny straszyć. Jedno jest pewne-trzeba to przeżyć urodzić a dziecko i endorfiny wydzielane przez organizm wszystko wynagrodzismile
    • tabelki Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 03.06.13, 10:12
      Mama.0303, po otrzymaniu rzeczy zgłoś, proszę, co dostałaś na maila tabelki@gazeta.pl
      docs.google.com/a/gazeta.pl/spreadsheet/ccc?key=0Aqa27jJvTdDhdDAtZmJ1b05xa19OQ2FvVk52eEdWWUE#gid=45
      • atena12345 mama0303 04.06.13, 14:22
        zakupiłam taki dwupak dresów i dwupak bluzeczek z krótkim
        https://s1.static.c-and-a.com/Shop/ProductImg/FRONT_layer_thumb/101826_1.jpg
        https://s1.static.c-and-a.com/Shop/ProductImg/FRONT_layer_thumb/99352_1.jpg

rzeczy są w rozmiarze 74 - dresy mogą być na każdą porę roku, a bluzeczki można użyć pod śpioszki jako podkoszulki, rzeczy są nowe. podaj mi adres na priv. Wyślę, ale nie obiecuję, że szybko, zresztą ubranka nie są dla noworodka.
    • bruy-ere Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 10.06.13, 15:22
      Mam rzeczy dla starszej córki - buty sportowe, japonki, pasek, 11 sztuk ubrań (2 x rybaczki, legginsy, bluza z kapturem, t-shirty, żakiet). Starałam się wybrać takie, które mają szanse spodobać się 14-latce, ale czy mi się udało, to nie wiem. Proszę o adres.
      • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 10.06.13, 16:22
        wysyłam na pocztę gazetową.
        • justyna198515 wysłałam 11.06.13, 11:56
          Paczkę pampersów newborn bez jednej sztuki, geterki małe, 2 pary pajaców na 64 cm albo 74 nie pamiętam, dresik mały,poduszkę i pościel do łóżeczka- wszystkie rzeczy nowe z metkamismileNie doczytałam czy będzie chłopczyk czy dziewczynka, ale dresik jest różowy i getry dla dziewusi- pajace unisexsmile
          • mamba30 Re: wysłałam 11.06.13, 13:20
            ja jeszcze nie, za cięzkie, żeby wziąc w ręke i razem z wózkiem na poczt ę dotrzeć. Muszę w jakiś mniej wariacki dzień poprosić męża po pracy
            • justyna198515 Re: wysłałam 11.06.13, 13:28
              A może lepiej kuriera jak ciężkie do domu zamówić?smile
              • mamba30 Re: wysłałam 11.06.13, 13:33
                też o tym myślałam, ale nie mam drukarki. Te tanie przesyłki przysyłają kuriera tego samego dnia. Juz kiedyś tak latałam po sklepach, żeby mi ktoś list przewozowy wydrukował big_grin
                Waży coś koło 4 kg. ale objętościowo jest spore, brakuje mi 3 ręki, żeby sie z tym machnąć big_grin
          • mama.0303 Re: wysłałam 11.06.13, 16:42
            Ma być dziewczynka smile Jak tylko dojdzie od razu dam znać. W zeszłym tygodniu dostałam kołderkę i materac teraz będzie podusia pościel otrzymałam też w zeszłym tygodniu będzie na zmianę zwłaszcza zimą jak nie ma gdzie suszyć, łóżeczko skompletowanesmile
            • justyna198515 czy paczka doszła? 13.06.13, 08:29
              Jutro wyjeżdżam i chciałabym się dowiedzieć czy paczka doszła.
              • ewa-mamazosi Re: czy paczka doszła? 13.06.13, 13:45
                Mamo.0303 a byłabyś zainteresowana zabaweczkami dla najmniejszej dzidzi. Mam pozytywkę, grzechotki takie do rączki i do wózka i gdzieś karuzelę na łóżeczko ( tylko muszę ją znaleźć).
                • mama.0303 Re: czy paczka doszła? 13.06.13, 19:48
                  Tak, zabaweczek jeszcze nie mam.
              • mama.0303 Re: czy paczka doszła? 13.06.13, 19:46
                Witam smile
                Tak paczka dzisiaj przyszła w południesmile
                Wszystko jest śliczne.
                Bardzo dziękuję i pozdrawiam cieplutko smile
                • ewa-mamazosi Re: czy paczka doszła? 13.06.13, 22:08
                  ok w takim razie poproszę na gazetowego adres do wysyłki. Pewnie już przed porodem nie zdążę. Musze ta karuzele namierzyć smile pozdrawiam
    • bruy-ere Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 18.06.13, 10:09
      Dziś wyszła paczka Pocztą Polską, a w niej:

Dla córek do podziału:
      Buty sportowe, japonki (r. 39)
      Rybaczki x 2 – militarne i dżinsowe, legginsy x 1
      Bluzki letnie x 9
      Bluza z kapturem
      Żakiet, pasek, woreczek biżuterii różnej

Dla syna:
      Nowy t-shirt na 128
      Książka z naklejkami
      Kredki, flamastry

Dla mającej się narodzić córki:
      Kosmetyki dla niemowlaka (oliwka, mydło, krem)
      Zawieszka na smoczek
      • ewa-mamazosi Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 20.06.13, 11:57
        Witaj, wiem, że teraz Tobie bardzo ciężko, ale mogłabyś napisać co dokładnie masz już w domu dla dzidziusia? Znalazłam trochę ciuszków na teraz i na 3-6 miesięcy i większe - na ok roczek; skarpetki, czapeczki ( w tym czapkę na zimę). Namierzyłam karuzele, teraz kwestia ją odebrać. Pozdrawiam
        • ewa-mamazosi Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 20.06.13, 11:58
          na meila wysłałam Tobie wiadomość z ubrankami. Po prostu napisz które chcesz.
          • mama.0303 Re: jestem szczęśliwą mamą 21.07.13, 12:43
            Witam forumowiczkismile
            Pragnę się z Wami podzielić swoim szczęściem od poniedziałku jestem szczęśliwą mamą. Moją córcię nazwałam Nicolka urodziła się zdrowa od czwartku jesteśmy w domku. Malutka ważyłą 3680 i miałą 57 cm jak się urodziła.
            • atena12345 Re: jestem szczęśliwą mamą 21.07.13, 16:16
              gratulacje! zdrowia Wam życzę.
              Jeszcze nie wyslalam rzeczy, które kupiłam, ale już woże je w bagażniku, więc postęp jest. Mam teraz w domu męża po zabiegu, więc dopiero pewnie za kilka dni wyślę.
              • justyna198515 Re: jestem szczęśliwą mamą 21.07.13, 16:20
                Duża dziewczynkasmile Zdrowia, zdrowia i mało nieprzespanych nocysmile
                • mama.0303 Czy pomożecie jeszcze raz? 25.07.13, 12:54
                  Witam drogie forumowiczki i forumowicze.
                  Nie wiem czy na taką pomoc też mogę liczyć, jak nie zapytam nie będę wiedzieć. Mianowicie chodzi mi o żywność o paczkę żywnościową.Ponieważ nie dawno wiele z Was pomogła mi w sprawie ubranek, pościeli i innych rzeczy dla niemowlaka pomyślałam że i teraz zwrócę się o pomoc tutaj.
                  Ponad tydzień temu urodziłam, nie mogę złożyć papierów na zasiłek rodzinny becikowe i porodowe muszę czekać na zupełny akt urodzenia dziecka żeby złożyć pozew o alimenty. Bez tego nie mogę się starać o żadną pomoc z ops. A jestem zmuszona do tego( sprawy o alimenty ) ponieważ Urząd Skarbowy odmówił ojcu dziecka wystawienie zaświadczenia o dochodach, a zrobił to dlatego że miał on założoną działalność gospodarczą i gdy ją prowadził zadłużył się w US oraz w ZUS. Reszta informacji o naszej rodzinie jest pod linkiem który podałam powyżej.
                  Jeśli nie udzielacie takiej pomocy to trudno na tym forum i tak " poznałam " wiele osób o dobrym sercu którym jestem bardzo wdzięczna za pomoc.
                  Pozdrawiamsmile
                  • hugo43 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 25.07.13, 13:16
                    a coz sie takiego stalo,ze glod wam w oczy zajrzal?i jak sobie wyobrazasz dalsza egzystencje waszej rodziny?problemy sa przejsciowe?
                    • mama.0303 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 25.07.13, 13:56
                      Napisałam wcześniej co się stało. I tak problemy są przejściowe, potrwają może do września.
                      • hugo43 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 25.07.13, 14:07
                        To niby becikowe i zasilki maja rozwiazac wasz problem?przeczytalam uwaznie caly twoj watek i wiem,ze masz 4dzieci,na starsze brak renty,partnera,co dorabia na targowisku itd.wiec pytam sie powaznie,jak nagle dacie rade utrzymac cala rodzine?i jak twoj partner,ojciec rodziny odnajduje sie w takiej sytuacji?
                        • mama.0303 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 25.07.13, 17:03
                          Ponieważ w tej chwili nie mogę złożyć rodzinnego i dodatków oraz zasiłku okresowego w ops. Co bardzo wyszczupliło nasz budżet który skromnie ale starczał nam.
                          • isabelka20 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 02.08.13, 16:28
                            a dlaczego nie możesz złożyć o zasiłek okresowy z ops ?
                      • saguara Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 25.07.13, 14:23
                        Na świadczenia musisz czekać, fakt. Jednak nie wyklucza to otrzymania pomocy z mopsu. Możesz starać się o celówkę lub zasiłek okresowy. Weź ze sądu zaświadczenie że złożyłaś pozew o alimenty, albo kopię pozwu z pieczątką sądu, i dołącz do wniosku o zapomogę.
                        • mama.0303 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 25.07.13, 17:04
                          Tego nie wiedziałam.Myślałam że muszę czekać
                        • mama.0303 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 03.08.13, 09:52
                          Teraz już całkiem nie mogę muszę czekać na zaświadczenie ojca dziecka dopiero mogę złożyć. A pozew o alimenty muszę wycofać bo mi nie przyjmą z nim. Jakaś życzliwa osoba zadzwoniła i powiedziała że żyję z ojcem dziecka. Bo chciałam w czwartek złożyć podanie. Ale tak to już jest OPS pomaga alkoholikom bo oni są chorzy ale dla dzieci nie mają.
                          • isabelka20 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 03.08.13, 09:59
                            nie rozumiem, chciałaś złożyć wniosek o alimenty od osoby, z którą na co dzień żyjesz, żywisz się, śpisz itd? Jeśli tak to wolę dać alkoholikowi niż krętaczce. Dobrze, że są ludzie, którzy zgłaszają takie rzeczy.
                            • mama.0303 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 03.08.13, 11:46
                              to nie tak, nie rozumiesz
                            • mama.0303 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 03.08.13, 11:52
                              przeczytaj wyżej tam jest napisane dlaczego chciałam tak zrobić, do tego zmusza nasze państwo a mi chodziło tylko o wyrok
                              • isabelka20 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 03.08.13, 12:02
                                przeczytałam i wiele się nie pomyliłam, przykre jest to jak się kombinuje i kręci
                                • mama.0303 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 03.08.13, 12:28
                                  nie kreci bo to nic nie zmienia tak czy siak dochód wyszedł by ten sam, każda z nas ma swoje racje i będzie się ich trzymała
                                  A zresztą ja wyrzutów nie mam bo i tak dostane rodzinne i porodowe jedno i drugie bo dochód mi nie przekroczy więc nikogo bym nie oszukała.
                                  Jak zmarł mój mąż i zostałam sama z trójką dzieci bez renty pracy byłam w tedy na zasiłku wychowawczym to nie obchodziło ich to dostałam 20 zł zasiłku celowego z uzasadnieniem że jest to na zakup żywności czy odzieży nie pamiętam. Więc ja też się nie przejmuję.
                                  • syska241 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 03.08.13, 21:13
                                    Korzystasz z pieniędzy, które są ściągane mnie i innym pracującym ludziom, żyjesz za pieniądze innych osób, taka jest prawda. Mam wrażenie, że żyjesz ze świadomością, że Tobie się wszystko należy. Sama pisałaś, że nie przyjęli Ci dziecka do przedszkola jak miało 3 lata, ale teraz ma 5, więc w tamtym roku też Ci nie przyjęli? Na Twoim miejscu zaczęłabym myśleć o pracy, masz czwórkę dzieci, przydałoby się być odpowiedzialnym i dążyć do tego,żeby zapewnić im jako taki byt, nie koniecznie tylko i wyłącznie za pieniądze podatników, za jakiś czas najmłodsze może isć do żłobka. Najwyzszy czas wziąć się w garść,a nie myśleć od kogo jeszcze cos można wyciągnąć. Wcześniej potrzebowałaś rzeczydla dziecka,teraz pojawiają się kolejne życzenia...
                                    • mama.0303 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 03.08.13, 21:41
                                      Wcale tak nie uważam, pracowałam cały czas póki nie zaszłam w ciążę z synem do 6 miesia ciąży pracowałam, dłużej nie mogłam bo pracowałam fizycznie i lekarz mi nie pozwolił. A jak mała pójdzie do żłobka to ja pójdę do pracy. A wpis który wcześniej umieściłam dałam zaraz do usunięcia ale jeszcze tego nie zrobiono.
                                      • agus-ka Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 04.08.13, 10:19
                                        Też uważam, że to nieuczciwe z Twojej strony, że ubiegasz się o alimenty. Znam ten proceder, nawet moge powiedzieć na jaką kwotę złożyłaś pozew, na 500 zł. Mylę się?
                                        A skąd to wiem? Bo do takiej kwoty fundusz alimentacyjny wypłaca świadczenia. Twój parter pracuje na czarno, więc nie będzie z czego ściągnąć. I tak przez całe lata...
                                        Nie dość, że zostanie Ci status samotnej matki, którą tak naprawde nie jesteś, to wyciągniesz kase zarówno z MOPS jak i FA.
                                        W bajeczkę o nieprzyjęciu do przedszkola jakos nie wierzę, samotna matka z wielodzietną rodziną, utrzymująca się z MOPS? Pierwszy raz słysze o takiej historii. W świetle ustawy byłaś pierwsza na liście i to ustawa reguluje, a nie burmistrz!
                                        Rany, dobrze że ktoś doniósł na Ciebie do MOPS. Cwaniactwo i tyle.
                                        • isabelka20 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 04.08.13, 10:56
                                          Aguśka z tym przedszkolem może być prawdą, bo u nas w Szczecinie niepracująca matka nie ma w ogóle szans na złożenie wniosku, gdyż musi być pieczątka zakładu pracy lub w przypadku obojga rodziców muszą pracować oboje. Sama próbowałam załatwić przedszkole niepracującej i usłyszałam od kilku Pań dyrektor, że nie ma możliwości, gdyż nie ma miejsc dla dzieci rodziców pracujących.
                                          Co do alimentów mogła złożyć o więcej, ale wiadomo, że sąd obniży, a max 500 zł dostanie z FA.
                                          Dla mnie od początku jest to krętactwo, takich krętaczy po wielu latach pracy rozpoznaję na kilometr. Nieprawdą jest to, że się "należy", to nie są dzieci ops i to nie ops ma zakichany obowiązek je utrzymać i zapewnić byt, a jak rodzice pomimo niewydolności powijają kolejne dzieci, którym nie mogą zapewnić opieki to jest to niestety patologia.
                                          • agus-ka Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 04.08.13, 13:23
                                            Iza, ale ona była pracująca, bo kobieta na wychowawczym jest uznawana za pracującą. Pieczeć zakłądu pracy dostaje się bez problemu. Do tego w pełni samotna nawet wg tych najbardziej restrykcyjnych norma, a trójka dzieci to już rodzina wielodzietna. Nie ma siły żeby się nie dostała do przedszkola. A jak jej odmówili to sprawa dla RPO i sądu. W ustawie są stosowne zapisy na ten temat.
                                        • justyna198515 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 04.08.13, 11:34
                                          No samotne"niesamotne" mają pierszeństwo, sama byłam ze swoim dzieckiem ofiarą takiego systemu bo dostały się na listę dzieci samotnych rodziców, którz jednak tacy samotni nie są.A my w związku małżeńskim mamy przej....bane
                                        • mama.0303 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 04.08.13, 12:57
                                          no i się mylisz nie chodziło mi w cale o pieniądze z funduszu, a z przedszkolem tez była prawda to co pisałam ale nie będe się tłumaczyć bo i tak będziesz swoje pisać bo dobrze się ocenia kogoś kogo się nie zna
                                          • agus-ka Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 04.08.13, 13:27
                                            to może wyjasnisz nam po co ubiegasz się o alimenty od faceta z którym żyjesz? Nie żeby oszukać system?
                                            Wniosku o alimenty wcale nie trzeba wycofywac jak się jest w konkubinacie, ale Ty chcesz coś przekręcić i dlatego go wycofujesz.
                                            Zacznij sama na siebie zarabiac i dzieci, które powołałaś na świat a teraz odpowiedzialnością za ich los obarczasz wszystkich innych zamiast siebie samą. Ile jeszcze razy napiszesz, ze Ci czegoś brakuje, ze nie masz na życie, zgłosisz się do różnych akcji? To Twój sposób na życie?
                                            • mama.0303 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 04.08.13, 15:20
                                              Tu pierwszy raz poprosiłam o nią i żałuję tego. A wniosek złożyłam żeby mieć wyrok i móc złożyć wniosek o zasiłek rodzinny i porodowe to wszystko dlatego że US nie chce mu wystawić zaświadczenia ponieważ ma w skarbówce dług(kiedyś jeszcze zanim się znaliśmy prowadził tą działalność tzn. firmę i się zadłużył) i tylko po to to zrobiłam. Dla żadnego funduszu czy coś...
                                              • justyna198515 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 04.08.13, 15:59
                                                Dziewczyny, nie każdy or razu chce oszukać. może rzeczywiście nie chcą jej wystawić tego zaświadczenia i musi jakoś to obejść.
                                                • syska241 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 04.08.13, 18:26
                                                  Nie zmienia to faktu, że posiadając czwórkę dzieci trzeba mieć jakiś plan na to, jak zarobić własne pieniądze, a nie jak je otrzymać, wykombinować. Życiowa bezradność do niczego nie prowadzi.
                                                • mama.0303 Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 05.08.13, 10:00
                                                  Dziękuję że ktoś mi uwierzył.
                                                  • 124m Re: Czy pomożecie jeszcze raz? 14.04.14, 17:50
                                                    ludzie to maja tupet! Kobieta podajaca sie za mama.0303 nie jest wcale taka biedna. wykorzystuje tylko swoja sytuacje na dzieci by czerpac korzysci zarowno materialne jak i finansowe. W czasie ciazy handlowala na lewo na targowisku Szprotawie razem ze swoim konkubentem. Nie wykazywali dochodow bo po co skoro jako wolontariuszka w fundacji nauczyla sie ze wszystko ludzie o dobrym sercu jej dadza. Zyja lepiej niz nie jedna rodzina prowadzac pasozytniczy tryb zycia. Zaluje bardzo ze wczesniej to forum nie wpadlo mi w oko bo takim osobom jak ta kobieta pomoc zadna sie nie nalezy oszustka i kretaczka jak to ktos napisal! Czy biedne rodziny maja po 2 auta? Ona rodzi dzieci tylko po to by jak najwiecej wydoic od dobrych ludzi i od panstwa! jest to kolejny przyklad osoby, ktora utrzymuja inni. Takim osobom mops i inni ludzie nie powinni pomogac! Sa ludzie ktorzy naprawde potrzebuja pomocy! Kazdy by tak chcial cale zycie pracowac na czarno lub na umowe smieciowa tylko po to by zyc kosztem podatnikow i innych ludzi. a tak na marginesie mama.0303 zapomniala napisac ze jej konkubent ma 2 dzieci z poprzedniego zwiazku na ktore nie placi alimentow i nie dlatego ze nie ma bo pieniedzy bo to co zarobia na czarno starcza na godziwe zycie tym bardziej ze jej dzieci sponsoruje panstwo i ludzie dopoki jej nie poznaja. Paczki na kazde swieta za darmo, kolonie dla dzieci za darmo, stypendia zywnosc i zasilki z mopsu i teraz jeszcze proszenie na forach! Zaluje naprawde zaluje, ze nie zajrzalam wczesniej tutaj moze mniej osob daloby sie naciagnac na jej kretactwo! mamo.0303 zapominasz o jednym wyrzadzone zlo tak samo jak dobro powraca i to z 7-krotna sila!
    • atena12345 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 02.08.13, 14:56
      wysłałam obiecane rzeczy
      • mama.0303 Re: potrzebuję pościel i materac do łóżeczka i in 03.08.13, 09:53
        Jak dojdą ciuszki dam znać.Pozdrawiam i dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka