Dodaj do ulubionych

wyprowadzka i bierzące informacje

• ewa796 ja to mam jakies fatum chyba:( 31.01.15, 12:17
      Kochane emamy ,mi znowu pod gorkę wszystko idzie ,pisalam wam juz kiedyś o opiekunce ,ale narobila mi balaganu masakra ,przez nią odcięto mi gaz .W miesiacu listopadzie dalam jej pieniązki na rachunek to było 130 zł ,okazalo sie ze go wogole nie zapłacila ja nie sprawdzilam tego wtedy bo uwazalam ze byla u mnie od miesiaca sierpnia że mozna jej zaufaca tu okazalo sie że jednak nie sad,przechwytywała mi monity z gazowni a ja nic nie wiedzialam,szkoda że byłam az tak glupia i wtedy nie sprawdziłam ale bylam tak pochłonieta [praca ze nawet nie miałam do tego glowysad,jak by do tego było mało dalam do szkoły dla corka na cherbatke i mleko około 20 zl tez nie dotarło sad przechulala ,a u synka zgarnela pieniazki na wyprawkę tzn 2 razy do roku wplaca sie 70 zł na materiały potrzebne u synka do edukacji ,wkoncu jednego dnia przyjechali jej rodzice ponieważ jej szukali ,oznajmiłam ze corka narobiła mi długow ,obiecali ze pokryja koszta jakie mi wyrzadziła ale zakonczyło sie na gadaniu sadbo nie odbieraja nawet telefonu odemniesad,nie wiem co z tym zrobic bo znajac zycie policja nie zrobi nic sadbo nie mam udokumentowane tego .Najgorsze ze teraz zatonelam w długu szykam pracy dodatkowej ,w domu chociaż zlozyłam cv do takich ankiet internetowych i czekam na odpowiedz ,jeden plus że moge wziac w pracy jedzenie ze dzieciaczką nic nie brakuje do jedzenia najgorzej teraz to że podłacze gazu koszta 169 zł i plus ten rachunek to 300 zl a tu juz przyszedł kolejny z gazu za 54 zł,do pracy chodze na 2 zmiany na 14 a na drugi dzien zaraz na 6 szefowa tez zalega z wypłata a ja nie moge sie zwolnic bo z czego bede zyc ,z Mops otrzymam pomoc ale musze dostarczyc zaswiadczenie o zarobkach a otrzymam je dopiero po przepracowaniu miesiaca czasu ,hmm jak to dzwignać ,gdyby mi sie trafila jeszcze jakas dodatkowa praca w domku byla bym szczesliwa niechce liczyc tylko na to że ktoś mi pomoże a walczyć silna reką i dojsć do celu jakim jest wyjscie z tego czarnego scenariusza ,ja naprawde jestem dobrym czlowiekiem sama oddam wszystko i zawsze dostaje po tylku tylko za cosad.
      • ewa796 praca w zabce 31.01.15, 12:21
        Jak juz pisalam szefowa co chwilke nam przesuwa terminy zapłaty ,najgorsze że mam teraz pania ktora bierze 6 zl na godzine ,tez ma dzieci i musi z czegoś życ ,a ja musze pracować b nie wyobrazam sobie zycia na alimentach i zasilku rodzinnym,ja teraz skladam znów papiery na komisje lekarską bo juz skonczyło mi sie orzeczenie o niepełnosprawnosci ,kochane moze mi coś doradzicie ? pozdrawiam
        • hugo43 Re: praca w zabce 31.01.15, 15:44
          Gaz moja znajoma rozkladala sobie na raty, ale było konieczne pismo z mops o ciężkiej sytuacji rodziny,że pod stałą opieką są.
        • tosiaczek06 Re: praca w zabce 31.01.15, 16:18
          Ewa, myślę, że powinnaś wysłać sms że zgłaszasz sprawę na policję o kradzież. Jak nie oddadzą pieniędzy w ciągu 3 dni to idź na policję i zgłoś. Czemu odpuszczasz?
          A co z umową, masz już umowę o pracę?
      • panirogalik Re: ja to mam jakies fatum chyba:( 04.02.15, 23:48
        Ewo napisz mi na pocztę numer swojego konta, coś tam ci podeślę.
        • prochottka1 Re: ja to mam jakies fatum chyba:( 05.02.15, 14:46
          W miesiacu listopadzie dalam jej pieniązki na rachunek to było 130 zł ,okazalo sie ze go wogole nie zapłacila ja nie sprawdzilam

no widzisz Ewo , popełniłas bład, zglos sprawe na policje. Mnie zastanawia jak ona mogła przechwycic wszystkie, gazownia wysyła wiecej pism z wezwaniem do zapłaty itd.
          jesli odebrała list polecony do Ciebie to musiała go podpisac, z pewnoscia maja w gazowni ten podpis
          mozesz dołaczyc do skargi policyjnej.
          • panirogalik Re: ja to mam jakies fatum chyba:( 05.02.15, 16:45
            i co powie, ze opiekunka zatrudniona "na czarno" ja okradła?
            • prochottka1 Re: ja to mam jakies fatum chyba:( 05.02.15, 21:39
              jesli podpisała sie jej nazwiskiem to jest to fałszerstwo , czyn karalny,
              bardziej niz zatrudnianie na czarno opiekuki do dziecka
              moze to wpłynie na złodziejke zeby oddała pieniadze bo o to chodzi Ewie
        • panirogalik Re: ja to mam jakies fatum chyba:( 05.02.15, 23:26
          Czy ktoś ma kontakt z Ewą i może jej przekazać, żeby tu zajrzała?
    • ewa796 do hugo") 01.02.15, 07:24
      Witam Panią własnie napisalam sms ,jak to nie poskutkuje to trzeba bedzie pójsć i to zgłosićsmile.pozdrawiam
      • ewa796 tosiaczek :) 01.02.15, 07:25
        Kochana mam umowe na okres od 1.01.15-31.03.2015 o prace smile
      • tosiaczek06 Re: do hugo") 02.02.15, 14:59
        Jest jakaś reakcja na smsa? Rozmawiałaś z szefostwem o wypłacie wynagrodzenia? Mogą Ci już wystawić zaświadczenie o zarobkach.
    • ewa796 odzyskane pieniadze:) 08.02.15, 19:05
      Kochane emamy posluchalam porady was i faktycznie poskutkowalo,mama tej dziewczyny przywiozla mi pieniadze ktore przywlaszczyła sobie dziewczyna,bardzo mi pomogly poniewaz zaplacilam pieniazki za bierzacy rachunek prądu,wplacilam corce na cherbatke i mleko w przedszkolu oraz na filcharmonie smile,jesli chodzi o gaz to musze uzbierac by mi podlaczono bo na same rachunki bede miala kwote ale podlaczenie to 169 zl ,ma przyjsc do mnie pracownik socjalny i pomoze mi napisać pismo o rozłozenie kwoty na raty : )bo na dzien dobry musiala bym mieć 300 zl .Czyli obeszlo sie bez policji i nieprzyjemnosci
      • ewa796 praca i kontuzja kregoslupa 08.02.15, 19:09
        Jestem teraz na l4 .Od dzwigania ciezkich skrzynek z piwem oraz towaru przy dostawie nabawilam sie kontuzji kregoslupa ,czeka mnie wizyta u kregarza ponieważ 3 kregi od gornej czesc kregooslupa od strony piersiowej zle sie przemiesciły ,teraz bede skladać znowu wniosek o stopien niepelnosprawnosci bo mialam do konca stycznia tylko smile
        • panirogalik Re: praca i kontuzja kregoslupa 08.02.15, 20:43
          Ewo, ale do mnie to trzeba konkretnie pisać/ mówić, potrzebujesz w tej chwili pomocy?
          • ewa796 do panirogalik:) 08.02.15, 22:11
            Witam napiszę do pani na privsmile.pozdrawiam
      • prochottka1 Re: odzyskane pieniadze:) 09.02.15, 15:57
        mama tej dziewczyny przywiozla mi pieniadze ktore przywlaszczyła sobie dziewczyna,

Ewo, a dlaczego sie domagasz zwrotu tych 169 pln za ponowne podłaczenie gazu???
        chcesz to tak zostawic ??

wysłałam Ci paczke( Chyba w listopadzie) i tez nie zgłosiłas tego do tabelki, a takie sa zasady forumowe!!
    • ewa796 do panirogalik:) 08.02.15, 22:20
      Napisalam do pani na privsmilena gazetowegosmile
      • atena12345 ewa 09.02.15, 06:50
        o potrzebach piszemy w wątku, nie na priv.
        O tabelce już nawet nie chce mi się wspominać...
        • renata.36 Re: ewa 09.02.15, 08:28
          Atena ma rację.Obowiązuja tu jasne zasady i niefajnie, gdy ktos sie wyłamuje.
          • ewa796 odpowiedz :) 09.02.15, 10:14
            Przepraszam to sie wiecej nie powtórzy smile,no teraz bardzo chcialabym podlaczyc ten gaz ,ponieważ ciagle grzeje dziecią wodę na gazówce elektrycznej a to jednak pradu idzie sad
            • atena12345 Re: odpowiedz :) 09.02.15, 12:21
              ewa796 napisała:

> Przepraszam to sie wiecej nie powtórzy smile,

serio? wink
              dość długo tu jesteś Ewo i zasady powinnaś znać. Pomimo całej sympatii dla Ciebie uważam, że nie stosujesz się do nich. Nagminnie załatwiasz tematy na priv i nie zgłaszasz pomocy do tabelki, o czy również Ci już przypominałam.
          • pitahaya1 Re: ewa 09.02.15, 10:23
            Coraz więcej osób się wyłamuje...
      • panirogalik Re: do panirogalik:) 11.02.15, 10:49
        Ewo, poszło do ciebie 5 dych.
        • ewa796 Re: do panirogalik:) 15.02.15, 00:03
          Dziekuje pani ślicznie dotarły pieniażkismile
          • atena12345 Re: do panirogalik:) 24.02.15, 13:47
            oczywiście nie zgłosiłaś do tabelki?
            • renata.36 Re: do panirogalik:) 24.02.15, 15:56
              Ewa jest modelowym przykładem ignorowania zasad.Jest absolutnie głucha na pewne sugestie.stygnąca Myślę,ze celowo, niestety.
              • renata.36 Re: do panirogalik:) 24.02.15, 15:57
                Sowo "stygnąca" jest absolutnie zbedne, bo mi sie pomyliło.Przepraszam.
              • ewa796 zasady z tabelka 26.02.15, 09:59
                Kochane emamy prosze powiedzcie mi jak mam wpisac to w tabelke ,ja nie bardzo wiem ,a przeciez nie ukrywam zadnego faktu o pomocy bo pisze o niej na forum ,bardzo prosżę jesli jest dostep do tableki o osobę która wie jak to wpisać to prosze niech mi pomoze smile
            • ewa796 do atena 26.02.15, 10:01
              prosze pomoz mi jak mam to wpisać teraz nie mam jak tu wchodzic ,korztystajac z grzecznosci znajomej weszłam na forum i nie bardzo mam jak wpisać sad do tabelki ,nikogo nie ignoruje i nie chce niczego ukrywac ,bardzo prosze cie o pomoc ,z góry dziekujesmile
              • atena12345 Re: do atena 26.02.15, 10:11
                forum.gazeta.pl/forum/w,615,155051013,155051013,Tabelka_wysylek.html
              • pitahaya1 Re: do atena 26.02.15, 10:14
                Nie będę się spierać, czy ignorujeszsmile Na pewno pewne rzeczy omijasz.

Jeśli chodzi o tabelki, nawet szpilka u góry jest:
                forum.gazeta.pl/forum/w,615,155051013,155652073,adres_tabelek_to_tabelki_gazeta_pl.html
                Tak wiec jeśli cokolwiek dostaniesz (pieniądze, mydło czy cokolwiek innego), wysyłasz maila na adres
                tabelki@gazeta.pl
                z informacją :"dnia tego a tego dostałam to i to".

Proste.
                Rób dokładnie tak, jak z_lasu. Ona wie, gdzie i co wysyłać.

Wiesz o tym, że jeśli pomoc przeszła na priv, czyli jeśli nie wpisujesz realnie co dostałaś, wątek powinien być zamknięty?
                Tak naprawdę nie wiemy, czy dostałaś mydło i 100 zł, czy też 30 kg jedzenia i 500 zł.
                Rozumiesz, gdzie jest przekłamanie?
              • atena12345 Re: do atena 26.02.15, 10:24
                Proszę, tylko w tym wątku o tabelce przypominałam Ci trzykrotnie.
                Zero efektów.
                forum.gazeta.pl/forum/w,615,151102266,155687173,Ewa.html
                forum.gazeta.pl/forum/w,615,151102266,155684128,tabela_wysylek_.html
                forum.gazeta.pl/forum/w,615,151102266,156557103,ewa.html

• ewa796 do atena 26.02.15, 13:14
                  Bardzo przepraszam wyslalam emaila do tabelki i obiecuje ze to sie wiecej nie powtórzy ,otoz nie moglam wczesniej napisac poniewaz w tej chwili nawet nie posiadam komputera jest juz tak od miesiaca czasu poniewaz zostal zalany ,obiecuje ze bede kazda pomoc wpisywala do tabelki wedlug regulaminu forum,jeszcze raz przepraszamsad
                  • prochottka1 Re: do atena 23.06.15, 19:09
                    Ewa,
                    co u Ciebie?
                    pracujesz?, wyjasniłas sprawy na policji dot. opiekunki
    • ewa796 moze ma ktoś pomysł na dodatkowa prace ? 09.02.15, 10:42
      Moze macie pomysł by mi jakis podsunąc na dodatkową prace po za moją w ktorej pracujesmile
    • ewa796 swiezutkie informacje:) 28.06.15, 21:56
      Kochane e mamy witam po długim czasie ,na wstępie bardzo serdecznie was pozdrawiam .Dzieciaczki od teraz juz wakację i czas spedzany dla dzieci,ja na dzien dzisiejszy nie pracuje poniewaz zbyt małą stawkę mi daja na godzinkę nie opłaca mi sie isć poniewaz koszta opiekunki to 6 zł na godzinkę a stawka zarobku to 7 zł wiec po opłaceniu zostało by nie wiele życie ,teraz korzystam z pomocy Mops chodz oni za wiele nie pomoga poniewaz twierdza ze maja zbyt mało srodków ,teraz otrzymałam skierowanie na zywnosc ktora otrzymam po 15 lipca ale co do tego czasu nie wiem,staram sie jak moge pracuje przy ogrodzie gdzie tylko sie da i w miare moich mozliwosci czasowych by nie oplacać opiekunki ,stan moj zdrowia nie najlepszy takze ostatnio odczuwam silne bole głowy ,mam niskie ciśnienie 94/65 nawet sparalizowało mi prawa strone twarzy i reki ,byłam u neurologa muszę zrobic tomograf komputerowy glowy i neurolog stwierdził ze prawa strona dłoni jest mniej sprawna nawet przy sciskaniu dłoni nie mogłam sobie poradzic .a 15 lipca mam komisje lekarską poniewaz skonczyl mi sie juz zasiłek pielegnacyjny ,jeden plus ze dzieciaczki mi nie chorują to by było na tyle
      • jadzia509 Re: swiezutkie informacje:) 29.06.15, 15:58
        Ewo a gdzie pracowałaś za te 7zł? ile godzin? tam miałaś umowę?
        co wam teraz potrzeba?
        • ewa796 swiezutkie informacje:) do jadzia 29.06.15, 19:59
          Pracowałam na produkcji ponad miesiąc ale nie zarejstrowali mnie ,cały czas twierdzac ze dokumenty sa u ksiegowej ,na dodatek na 3 zmiany ,wiec dla mnie nie opłacalne,co na dzien dzisiejszy potrzebne to srodki czystosci ,mały tez wyrósl mi ze spodni nie posiadam zadnych dla niego nie mam ,teraz z lumpeksów kupuje mu na 1,10 .dla Malwinki tez przydały by sie jakieś spodnie na 1.22 była bym ogromnie wdziecznasmile
          • ewa796 dokumentacja do bj32 29.06.15, 20:01
            Na jutro prześle dokumentacje moją potwierdzająco moją sytuacje w jakiej teraz sie znajduje ,i jaką otrzymałam pomoc z Mopssmile wyśle do Bj32
            • miedzymorze Re: dokumentacja do bj32 30.06.15, 09:18
              Blanka już nie zajmuje się weryfikacją, teraz jest adres pomocne_dokumenty
              pozdr,
              mi
              • ewa796 Re: dokumentacja do bj32 30.06.15, 19:44
                Czy moge prosic o dokładny adres pod ktory nalezy podesłać dokumentacje.Bardzo dziekujesmile
                • prochottka1 Re: dokumentacja do bj32 30.06.15, 21:04
                  pomocne_dokumenty@gazeta.pl
                  tutaj
    • ewa796 dokumenty:) 02.07.15, 09:06
      Własnie dzis podesłałam dokumentacje do moderacji smile czekamy na potwierdzeniesmile
    • ewa796 wysłałam dokumenty i zapytanie czy wogole doszły 03.07.15, 11:41
      Mam zapytanie czy doszły dokumenty wysłałam je wczoraj i nie otrzymalam zadnej odpowiedzismile
      • mawitka Re: wysłałam dokumenty i zapytanie czy wogole d 03.07.15, 12:17
        Ewa, poproś Penelopę może się zgodzi.
        Ona ostatnio potwierdzała dokumenty dla Marli.
        • penelopa40 Re: wysłałam dokumenty i zapytanie czy wogole d 03.07.15, 14:58
          osoby potwierdzające na pomocnych chyba są na urlopach
          ja mogę potwierdzić dok. jeśli taka wola zainteresowanej i emam, nie ma problemu, do końca lipca jestem w dyspozycji mailowej...
          • ewa796 do penelope40 03.07.15, 18:22
            W takim razie podesle do pani dokumenty
            smile.pozdrawiam
          • ewa796 penelope40 03.07.15, 18:23
            W takim razie podesle do pani dokumenty
            smile.pozdrawiam
            • penelopa40 Re: potwierdzenie otrzymania dokumentów 06.07.15, 11:46
              witam,
              otrzymałam następujące dokumenty:
              1. zawiadomienie o komisji ds niepełnosprawności - odbędzie się 15 lipca br
              2. pismo o dodatku mieszkaniowym na 6 miesięcy, do 31.07.2015
              3. decyzja z gminy/miasta o przyznaniu zasiłku celowego w kwocie 150zł za czerwiec 2015 na żywność
              4. decyzja z gminy/miasta o zasiłkach rodzinnych na dwoje dzieci - ważne do 31.10.2015 oraz dodatkach na rozpoczęcie roku szkolnego 2015/2016 po 100zl jednorazowo...
              5. rachunek za prąd 82zł za 06-2015 i czynsz (700zł) za 06-2015
              wszystkie dokumenty mają pieczątki i podpisy
              pozdrowienia - penelopa
              • jadzia509 Re: potwierdzenie otrzymania dokumentów 06.07.15, 21:12
                Ewo- ciężko mi się szuka w wątku a brakuje mi informacji odnośnie alimentów (jaka ogółem jest kwota, może trzeba wnioskować o podwyżkę?), czy możesz się w opsie ubiegać o stypendium z faktur za zakupione dla dzieci rzeczy, i zaświadczenie z urzędu pracy czy i od kiedy jesteś zarejestrowana.
                No i jakie masz plany na przyszłość. Co dalej. Bo z powyższych dokumentów wynika, że utrzymujesz się z dziećmi za ok 350zł.,
                • ewa796 Re: potwierdzenie otrzymania dokumentów 07.07.15, 09:15
                  Mam alimenty w kwocie 700z ł na dwójkę a jestem zarejestrowana jako bezrobotna smile w pUP
                  • jadzia509 Re: potwierdzenie otrzymania dokumentów 07.07.15, 13:04
                    Jeśli chcesz złożyć o podwyższenie alimentów to mogę ci pomóc napisać pozew.
    • misia910 Re: wyprowadzka i bierzące informacje 25.10.15, 14:21
      Przeczytalam cały wątek. Jestem pod wrażeniem jak super Pani sobie radzi ze wszystkim. Samotnym mamom jest bardzo ciężko ze wszystkim a najgorzej gdy ojcowie nie płacą alimentów. Mama tez mnie wychowywała sama różnie bywało, ale dawalysmy rade. Najważniejsze nie poddawać sie. Dużo sił i zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka