Dodaj do ulubionych

8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!!!!!!!

10.05.06, 22:02
8-ro dzieci
Dzieci w wieku od 1,5 do 18 lat.
Córki – 12; 15; 18 lat;
Synowie – 1,5; 5; 16
Dzieciaki Państwa Gołąbkowskich z programu Interwencja,nie mają nawet prądu w domu,utrzymują sie z 800 zl miesięcznie,rodzice nie pracują bo wiadomo jak to w Polsce(ja też nie pracuję,wychowuję 3-kę dzieci).Właśnie dostałam do nich adres i jutro pakuję paczuszkę w ubrankami,dorzucę wszystko co jest potrzebne w domu,świeczki też bo tego chyba najwięcej im idzie,jak mi wiadomo z reportarzu maja im założyć prąd ale oczywiście nie za darmo.Napewno oglądaliście ten program, jeśli ktoś chce do nich coś wysłać mogę podać adres,bo nie wiem czy można na forum podawać czyjeś dane. mój e.mail: e.jarecka@csk.pl

Obserwuj wątek
    • karolina988 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 22:28
      ...piszę na to forum bo jest najwięcej ludzi,i może znajdzie się jeszcze ktoś kto chciałby pomóc tym dzieciakom...
      • invicta1 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 22:31
        a czy państwo Gołabkowscy nie powinni byc odpowiedzialni sami za własną rodzinę?
        • karolina988 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 22:42
          ...oczywiście że tak, ja też się staram jak mogę żeby moje dzieci miały jak najlepiej, i nie chciałabym żeby im czegoś zabrakło a im tak się ułożyło jak się ułożyło.Spodziewałam się takich komentarzy,sama mam nie wiele ale wyślę kilka rzeczy dzieciom.
          • invicta1 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 22:49
            nie zrozum mnie źle-chyba nie mozna miec osmiorga dzieci przez przypadek...
            szkoda dzieciaków-ale rodzice niestety chyba byli beztroscy
            • karolina988 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 22:53
              ...widać bardzo się kochają smile
              • invicta1 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 22:55
                smile))
                moj mąz to mnie chyba mniej kocha
                • karolina988 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 22:59
                  nas stac na antykoncepcję,w moim przypadku i to zawiodla
                  • ola07 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 23:02
                    Małych dzieci mi żal,ale 18letni facet to już nie dziecko i może pomóc
                    rodzicom,np.pójść do pracy nawet dorywczej.
                    • ola07 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 23:04
                      Przepraszam nie doczytałam że to córka,co nie zmienia faktu, że do pracy się
                      chyba nadaje.
                    • malgosiek2 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 23:05
                      No chyba,że się jeszcze uczy dziennie,ale i po szkole można sie rozejrzeć za
                      czymś.
                      Albo pracuje a my nie wiemy
                      Pzdr.Gosia
                  • malgosiek2 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 23:03
                    Z ciekawości pytam.a jaką stosowałaś?
                    Ja już pomagam jednej rodzinie u siebie.Podrzucam jedzenie.
                    Pzdr.Gosia
                    • karolina988 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 23:09
                      wkladke stosowalam....a 18 lat to dziewczyna.mysle ze ona i jej 16 siostra pracuja jak jest sezon np;na truskawki lub kartofelki,prawie wszysy ktorzy mieszkaja na wsi i nie maja zbyt duzo swojego dobytku wlasnie tak zarabiaja(tak przynajmniej jest w mojej miejscowosci)
                      • malgosiek2 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 23:11
                        No to faktycznie miałas pecha.
                        Ja też stosowałam przez 6 lat ale bez wpadki.
                        A teraz w łóżeczku śpi 2,5 mies.drugi planowany synek.
                        Pzdr.Gosia
                        • karolina988 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 23:15
                          moja tez 2,3 mies smile
                      • margonik Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 11.05.06, 22:19
                        Ja mam w rodzinie taką rodzinkę mieszkająca na wsi - rodzice + czwórka dzieci
                        (w wieku przedszkolnym i podstawówkowym). Pracuje tylko tata, ale za baaardzo
                        marne grosze. I tak do pracy dojeżdża codziennie około 100km, bo na miejscu nie
                        ma żadnej pracy.
                        Chciałam tylko powiedzieć, że wszystkie te dzieci pracują - łącznie z
                        najmłodszym, który ma jakieś 5 lat. Zbierają jagody, grzyby itd. To
                        niesamowite, jak te dzieci znają wartość pieniądza. One nie kupują za to
                        chipsów, ale książki do szkoły! Mimo wszystko, w domu sie nie przelewa. Czasami
                        nie mają nawet, co jeść - na szczęście starsze dzieci dostają zupę w szkole.
                        Tak tylko piszę, aby nie krytykować na wyrost... Wiadomo, rodzice mogliby tyle
                        nie płodzić, może i można mieć do nich pretensje. Ale te dzieci nie są niczemu
                        winne. Jeśli już są na tym świecie, to trzeba pomóc.
    • edyta.23 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 10.05.06, 23:15
      proponuje wrzucic to tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=615
      tam duzo osób sobie pomaga, może znajdą coś po swoich dzieciach,
      ja na taki wiek niestety nic nie mam, no chyba, że coś po sobie smile
      • helga1970 do invicta1 11.05.06, 09:25
        życia chyba nie znasz
        nie mierz innych własna miara
        jak chcesz pomoc tym co sobie nie radza to to zrób
        a jak nie to przerzuc sie na forum o urodzie
        tam nikt nie pisze o nieudacznikachsmile
        • karolina988 ... 11.05.06, 11:48
          każdemu mogło się przytrafić
        • kraxa helga po co ten agresywny ton 11.05.06, 11:54
          Invicta miała prawo powiedziec co o tym sadzi. Niestety czesto przyznaje racje
          ludziom, którzy narzekaja, ze w polsce to sie rózowo zyje bezrobotnym i
          juednoczesnie wielodzietnym. Ludzi, którzy pracuja na swój własny byt nikt nie
          wspiera, jeszcze im odbiera. Od 6 lat pracuje i mam dzialalnosc, place podwójna
          składke zdrowotna, i co??? Bedac w ciazy nie moge sie umówuic na bezpłatna
          wizyte do gina, bo terminy na 3 miesiace naprzód pozajmowane. A w poczekalni
          kto??? Gwaizdy z mojej podstawówki, które pierwsze dziecko urodziły zaraz po 8
          klasie, wiec sie na OHP nawet nie załapały. One maja dentyste, gina i Bóg wie
          co jeszcze w przychodni. A ja i tak musze isc na prywatna wizyte. Szlag mnie
          trafia!!! Macierzynskiego tez nie dostane, bo ZUS wymyslił, ze musze urodzić w
          Polsce, a mój partner mieszka za granica i chcemy byc razem, nie zamierzam
          latac samolotem w wysokiej ciązy Nikogo to nie obchodzi, jestem tylko frajerem
          od uiszczania składek na innych, nie na siebie. Wiec sie nie oburzaj, ze czasmi
          kogos szlag moze trafić, jak sie jeszcze apeluje o pomoc dla takich beztroskich
          gołąbeczków. Państwo im i tak rozdziela moje pieniadze i to jest frustrujące. a
          teksty, ze krtytyka takiego stanu rzeczy swiadczy o sercu z kamienia i
          mentalnosci lalki barbie z plastikowymi pazurami sa ponizej wszelkiej
          przyzwoitości.
          • gosika78 Re: helga po co ten agresywny ton 11.05.06, 12:31
            Tak jest, najlepiej natrzaskać potomków i potem jazgotać, że obierkami od ziemniaków trzeba karmić... I że bieda... Z drugiej strony, miałam kiedyś sąsiadów z 8 dzieci, z czego podejrzewam 6 poczęło się z gwałtów. Państwo pochodzili z wiochy jakiejś, Pan, jak na prawdziwego mężczyznę przystało alkoholik, Pani tak zahukana i nieświadoma, że do głowy nawet jej nie przyszło, że mogłaby odejść... I weź tu uogólnij. Świadomość, świadomość i jeszcze raz świadomość.
        • invicta1 Re: do invicta1 11.05.06, 12:54
          przykłady z zycia mam takie, ze osoby tego pokroju nie zostały skrzywdzone przez
          los choroba, pozarem, zwolnieniem z pracy w miejscowosci z jedynym pracodawca itp
          bez checi do nauki i przez to wykształcenia, ambicji do pracy, beztroskim
          poczynaniem zycia sami sie doprowadzili do tego stanu
          oczywiscie to uogolnienie dla niektorych krzywdzace, ale pisze o tych, ktorych
          znam sama
          nikogo nie obraziłam
          • ekaczmarczyk Re: do invicta1 11.05.06, 13:34
            Mnie zawsze zastanawia jedna sprawa.
            Po co Ci ludzie za przeproszeniem , robią sobie dzieci i mają ich po
            6,7,8,skoro nie są w stanie ich utrzymać!
            Przecież to dzieci też cierpią, ile razy się czyta czy widzi w telewizji że
            dzieci są zmuszone do zbierania złomu,puszek czy jakiegoś innego sposobu
            zarabiania na życie.
            Może warto sie wczesniej zastanowić czy jest sie w stanie utrzymać tyle dzieci?
            Napewno jest jakiś sposób antykoncepcji,np.nie wszystkie tabletki
            antykoncepcyjne kosztują fortunę.

Pozdrawiam. Ewa.
          • swinka-morska Re: do invicta1 11.05.06, 14:24
            Invicta, Ty po prostu zapytałaś o odpowiedzialność takich dorosłych za los
            własnej rodziny (jak bym zapytała o to samo!).

W odpowiedzi padły (ni z gruszki ni z pietruszki) teksty o kochaniu się
            i "nieznaniu" życia.
    • betti23 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 11.05.06, 13:35
      narobili durnie tyle dzieci to maja..kazdy jest kowalem wlasnego losu..na
      tabletki anty kazdego stac(10zl na m-c) wiec bez przesady..jesli sa zdania ze
      co bog dal niech bedzie to sa sobie sami winni zacofani..nie moge sluchac
      takich rzeczy bo mnie krew zalewa sami zrobili sobie i dzieciom krzywde-ich
      problem nikt im nie kazla
      • zzzytkaaa Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 11.05.06, 13:40
        To jest pomoc dla dzieci, wiec chyba warto poszperac w szafie i sprawic komus
        przyjemnosc. Fakt,ze bezmyslnosc rodzicow jest w tym przypadku ogromna, ale to
        nie jest wina tych dzieci, ze tatus z mamusia sa jak kroliczki....
        • sja75 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 11.05.06, 14:29
          zgadzam sie całkowicie.rodziców przy tym nie było jak te dzieci robili?kosciół
          zabrania antykoncepcji to niech sie zajmuje dziecmi a tłusty proboszcz podzieli
          sie chociaz jedzeniem!
      • malgosiek2 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 11.05.06, 18:41
        Wiesz ale dla niektórych 10 zł to zakupy na prwaie tydzień lub napewno parę dni.
        Więc nie pisz ,ze to bagatela wydać 10 zł na tabl anty.
        Owszem nie powinni decydować się na kolejne dzieci ale w życiu różnie bywa i
        nas mocno zaskakuje.
        Pzdr.Gosia
        • betti23 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 11.05.06, 22:07
          znam rodziny biedne i wiem ze niektore wola kupic tabsy za te 10 zl bo maja
          glowe na karku i wiedza czym to grozi .dzieci nie rodza sie z
          kapusty smile..uwierz mi ze te rodziny ktore znam nie maja wlozyc co do garnka
          jednak na tabletki nie zaluja wola nie zjesc dzien posilka niz potem bawic 8-
          ga.wiec wspolczucie tlyko i wylac\znie dla dzieci ze maja tak
          nieodpowiedzilanych rodzicow,,bede sie modlic za ich glupote
    • betti23 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 11.05.06, 22:08
      ..wole juz dac na dzieci chore ktore rzeczywiscie u wiekszosci byly wiczekiwane
      i teraz to one dopiero sa biedne bo do konca zycia beda pod respiratorem,,tamte
      dorosna i pojda do roboty a te chore niestety zostana same na pastwe losu
    • karolina988 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 12.05.06, 12:16
      podnoszę wątek
      • karolina988 Re: 8-mioro dzieci żyje w nędzy i bez prądu!!!!!! 18.05.06, 23:41
        Agnieszka i Lech Gołąbkowscy
        8-ro dzieci

Dzieci w wieku od 1,5 do 18 lat.

Córki – 12; 15; 18 lat;

Synowie – 1,5; 5; 16

Słupcza 248

27-620 Dwikozy

Woj.Świętokrzyskie

witam ponownie!
        podnoszę wątek wraz z adresem rodziny.przegladalam forum i duzo ludzi tu pomaga innym,wiec mysle ze i tej rodzinie ktos rowniez pomoze.
    • olimey Re: Nie CHcecie Nie Pomagajcie 19.05.06, 12:05
      takie komentarze powinny byc kasowane ze wzgledu na to,iż nie dotyczą prośby
      osoby proszacej pomoc
      jedna pani zawsze sie dziwiła jak mozna mieć dużo dzieci i Bóg ja obdarował
      jednym porodem ale czworaczkowym,teraz już wie jak to jest mieć dużo dzieci
      życzę wielu przemysleń na ten temat,bo życie płata różne figle i pisze samo
      scenariusz
      jeśli kogos uraziłam nie bedę przepraszała,bo to forum ODDM/PRZYJME
      a nie umoralniające innych CHCESZ POMÓC TO POMÓŻ A NIE TO SIE NIE WYPOWIADAJ w
      tym wątku i go nie zaśmiecajcie
    • mamaroksany ośmioro czy sześcioro? 19.05.06, 14:10
      naliczyłam szóstkę dzieci... smile
      chyba ze cos nie doczytałam smile
      • cc2 Re: ośmioro czy sześcioro? 22.05.06, 12:16
        oni nie myslą o antykoncepcji , Bóg dał to są a może wysłac im opróczubrań
        karton prezerwatyw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka