aurelia57 Witam Wszystkie mamy po dłuuuuugiej przerwie... 22.09.06, 12:25 Niestety tak się złożyło, ze nie moglam byc przez ostatni czas na forum, za co przepraszam Wszystkie Mamy!!! Obecnie jestem po operacji teraz to tylko moje zdrowie mi w głowie, ale o Małych Aniołeczkach równiez nadal pamiętam!!!Takze nadal prosze o pomoc! Z gory serdecznie dziekuje! pozdrawiam Aurelia. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 Re: Witam Wszystkie mamy po dłuuuuugiej przerwie. 22.09.06, 12:54 witaj pamietam o was i z myślą o starszych dziewczynkach zrobiłam w domu remament są to ubrania na ok 7 lat czyli ok 128 cm wzrostu raczej na szczupła osóbke nie wiem czy bedą dobre napisz mi rozmiary pa czekam na wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 Re: szczeście w nieszczęściu 22.09.06, 12:57 napisz mi prosze jakie to województwo i czy ktoś z domowników jest na statusie osoby bezrobotnej mam dostep do kursów z całej polski właśnie dla takich osób przeważnie dla kobiet ewa (fajnie że jesteś .....) Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 Re: szczeście w nieszczęściu 22.09.06, 13:37 a i jeszcze konkretnie czego jest potrzeba bliźniaczkom może mam zabawki też sie jeszcze jakieś znajdą pa Odpowiedz Link Zgłoś
magda_100 Re: szczeście w nieszczęściu 23.09.06, 00:04 Mam do oddania zimowe Bartki na futerku rozmiar 25 - nie wiem czy nie będą już za małe? Tylko lojalnie uprzedzam - są podniszczone (mają pościeraną skórkę z przodu na noskach, przez co wyglądają niepięknie) i stoją sobie luzem od zimy (czyt. kurzą się i wymagają wyczyszczenia). Jeżeli p. Mariola chce i będą dobre, proszę o kontakt na priv to wyślę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 Re: szczeście w nieszczęściu 23.09.06, 08:55 Witam Wszystko jak najbardziej sie przyda dziewczynki wlasnie nosza buciki w rozmiarze 24-25 takze dziekuje za wszystko to jest woj. kujawsko- pomorskie. Mariola jest osoba bezrobotna, takze jezeli chodzi o te kursy, to moze da sie jakos pomoc...?! pozdrawiam Aurela. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 aurelia 26.09.06, 12:26 znalazłam jeden w golbiu-dobrzynie żeromskiego 40 tel 056 6834546 biuro@edukator.neostrada.pl " kształcenie i rozwój" dotyczy zawodu szwaczka krojczy zapewniają dyplom dla 30% zatrudnienie co w związku ze starszymi dziećmi paczka czeka napisz rozmiar dla dziewczynki na ok 12-13 lat szczupła na zime jesień Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 Re: aurelia 26.09.06, 13:18 Ten kurs to strasznie daleko od nas chyba nic z tego nie wyjdzie a jezeli chodzi o rozmiar podalam w ogloszeniu o plytach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 Re: aurelia 26.09.06, 13:21 a jakie jest najbliższe miasto na takich kursach zwracajią za podróż i opieke nad dziećmi 321 zł lub coś koło tego sama teraz jeżdźe do warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 ... 26.09.06, 13:29 Najblizsze miasta to uchola, Chojnice i Bydgoszcz...Nie wiem, czy z tego cos wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
michiko wszędzie za daleko. Wyuczona bezradność 26.09.06, 15:28 klientów pomocy społecznej. Wszędzie za daleko, co z dziećmi problemy można mnożyć. Najłatwiej to dostawac kasę od państwa i innych dobrych ludzi. Samemu nic... horror. Odpowiedz Link Zgłoś
azisia Re: michiko 06.10.06, 21:16 powiem ci cos to jest czasem tak bo wiem jak w rodzinie emza bylo jego wujek ma 17 dzieci i jakos bylam w szoku bo strasznie im dobrze dzieci maja super ubranka jezdza na kolonie itd a dlaczego bo tez kazdy sie dziwil ze wujek nie zabezpiecza sie tylko dzieci robi a maz mi powiedzial ze to jest tak ze jak sie ma duzo dzieci to panstwo pomaga i rodzinie jest nawet spokoze niejednym co maja zwykla prace i jedno dziecko jest gorzej niz tym co maja duzo dzieci bo panstwo pomaga takim rodzinom a po za tym zytalam na wp ze panstwo ma dawac wyplate dla amtek ktore maja powyzej 3 dzieci to sie dziwisz ze niektorzy zrobia sobie wiecej dzieci jak mozna brac darmowa kase nie emczac sie praca my mamy jdna corke i jest nam ciezko Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 Dziękuję Ci Madzie:) 16.10.06, 20:53 za nadesłane buciki Bardzo się przydadza Dziewczynkom na zimę, są prześliczne i napewno długo posłużą Dziękuję bardzo, bardzo, bardzo pozdrawiam Aurelia. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 szczeście w nieszczęściu 25.10.06, 18:15 Wymyśliłam sobie, że fajnie by było, gdyby dziewczynki miały wózek dla lalek, a jeszcze lepiej gdyby miały 2, wtedy nie byłoby wojen Jeżeli któś zechciałby oddać taki wózeczek zabawkowy, byłabym wdzięczna. Pokryłabym koszty przesyłki To byłaby taka niespodzianka dla Marioli, bo o zabawki nigdy nie prosiłam na tym forum. Jeżeli ktoś z Państwa ma taki wózek, lub któś z Państwa znajomych proszę o wiadomość. Z góry dziękuję pozdrawiam Aurelia. Odpowiedz Link Zgłoś
efka.konefka1 Re: szczeście w nieszczęściu 26.10.06, 20:16 widac ze masz bujna wyobraznia a moze jeszcze lepiej ze 4 wozki i do tego w kazdym baby born z akcesoriami albo stos barbie co? a moze przydadza sie jakies zabawki FP albo TL co? Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 szczeście w nieszczęściu 26.10.06, 21:06 Nie nie mam bujnej wyobraźni! Napisałam tylko, że jeżeli komuś są już niepotrzebne takie wózki, bo np. Ich dzieci wyrosły, a nie chcą Ich wyrzucić to może posłużą innym dzieciom i, że pokryję koszt przesyłki!!! Jeżeli Pani chce się tylko wyśmiewać to po co Pani zagląda w ten wątek i bezczelnie się wypowiada??? Trochę kultury, tu się pomaga, a nie wstawia swoje nieuprzejme uwagi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 szczeście w nieszczęściu 21.11.06, 09:55 Kochane eMamy!!! Zwracam sie do Was z prośbą o pościele i ręczniki. Być może, któraś z Was ma jakieś pościele, których nie uzywa, lub wymienia je na nowe, tak samo ręczniki. Wszystko może być używane,nie śmiałabym prosić o nic nowego! Tej rodzinie bardzo by się przydały takie rzeczy. Z góry dziekuję. pozdrawiam Aurelia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniam1234 Re: szczeście w nieszczęściu 21.11.06, 11:40 Witam. Odpisałam na gazetowy. Pozdrawiam serdecznie Ania Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa przecież to jakaś naciągaczka!!! 01.12.06, 10:46 dziewczyny, nie dajcie się nabierać tylko prosi i prosi a to bojler, a to zabawki, a to ręczniki, a to ozdoby na tipsy (patrz Uroda) a nie daj boże skrytykować - agresja aż bije Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: przecież to jakaś naciągaczka!!! 01.12.06, 11:25 najlepsze są ozdoby na tipsy) uprzedzam odpowiedź- tak, nie podoba mi się tu i nie zamierzam więcej wchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 do: to_jaaa 01.12.06, 12:17 Witam Panią! Piszę, ponieważ Pani mnie oczernia! Pomagam rodzinie mojej znajomej juz od dawna, przedtem robiła to nasza inna znajoma. Nigdy na tym forum nie poprosiłam o nic dla siebie! Teraz zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, jako, że moja córka ma zamiłowanie do malowania paznokci, poprosiłam grzecznie, że jeżeli ktoś ma do oddania jakieś ozdoby, których już nie używa, to ja chętnie przyjmę na prezent dla córki, to była jedyna prośba z mojej strony dla mojej rodziny!!! Natomiast jeżeli chodzi o rodzinę, której pomagam, to tam naprawdę jest bardzo trudna sytuacja! Proszę przyjechać i zobaczyć, a potem niech Pani dopiero ocenia!!! To chyba nic złego, że napiszę co jest potrzebne, skoro ludzie niepotrzebne rzeczy wyrzucają to dlaczego nie mogliby podarować tego innym potrzebującym??? Ja w tym nie widze nic złego. Niech najpierw Pani sprawdzi jaka jest sytuacja, a potem wyraża swoje opinie! Nie wspomnę, że powinna Pani cofnąć swoje słowa, bo mniemam, iż Pani tego nie zrobi sądząc po Pani postach ocenia Pani ludzi z góry, nie znając ich, a to forum na tym się nie opiera! pozdrawiam i życzę Pani na te Święta zwiększenia swojej kultury osobistej, proponuję, aby Pani poprosiła Św. Mikołaja o "ABC Dobrego wychowania" Aurelia. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: do: to_jaaa 01.12.06, 13:45 wow to ja mam jedno dziecko bo zeby utrzymac wiecej mnie nie stac znam slowo antykoncepcja i odpowiedzialnosc a ludzie mnoza sie bez umiaru a pozniej tylko reke po pomoc wyciagaja rozumiem zdarzenia losowe - cos sie stalo, nagla choroba, utrata pracy - ale wieloletnia bezmyslnosc i rozmnazanie sie? Odpowiedz Link Zgłoś
betif Re: do: to_jaaa 02.12.06, 16:36 potwierdzam - sytuacja tej rodziny zostala sprawdzona, a pani Aurelia naprawde tylko im pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 przestańcie 01.12.06, 14:21 czy to normale żeby na forum gdzie powinno sie pomagać oczerniacie sie na wzajem. dlaczego osoby które sie nie znają nawet z widzenia wiedzą najlepiej co jest dobre dla kogo. może ci państwo kochają dzieci i to jest dla nich najwiekszy majątek na świecie. i nie jest to żadna patologia. poprostu kiedyś im sie lepiej powodziło a teraz ich status sie pogorszył . może ta mama zachorowała, nie ma kto sie zająć dziećmi a wiadomo taka gromatka wymaga uwagi. są mamy które zamiast oddać biednym dzieciom wolą wyżucić inne oddać do domu dziecka a inne zaglądają tu . i nie chodzi tu o wyciąganie ręki po wózek dla lalki ,poprostu gdzieś na strychu stoi taki wózek po co ma na nim kurz osiadać lepiej aby inne dziecko sie z nie go ucieszyło. sama mam małe dziecko i chiałabym mieć ich kilkoro . bo kocham dzieci. oddałabym wszystko dla tych pokrzywdzonych przez los. nie mam wiele ale mam dobre serce, kiedy widze głodne dziecko nie zastanawiam sie czy jego rodzice faktycznie nie mają mu za co kupić jedzenia , oddaje kanapke kupuje bułke. po co osoby które nie mają ochoty i potrzeby pomagać innym tu zaglądają, żeby krytykować , ludzie to forum nie jest od tego aby wygłaszać opinnie o tym kto sie w jaki sposób roznamża i ile razy. tylko aby oddać np buty czy wózek dla lalek. albo napisać że takiej pomocy sie potrzebuje. aurelia pisze bo jej szkoda bliźniaczek nie jest obojętna na ich los , nie rozumiem faktu po co wypowiadają sie tu osoby które nie chcą pomóc nawet dobrym słowem czy radą aurelia podziwiam ciebie myśle o was naraźie nic nie mam dla dziewczynek , straciłam prace i martwie sie jak zrobie świeta bo teraz jest u nas bardzo ciężko i zastanawiam sie czy bede miała na prezent dla małego pa na pisz na prv co u was ewa osoby przeczulone na temat błędów ortograficznych przepraszam odrazu i zapewniam że to z powodu mojego pośpiechu Odpowiedz Link Zgłoś
mama_magda Re: przestańcie 01.12.06, 17:25 przepraszam, ale wkleiłam post nie w to miejsce, więc powtórzę Aurelio, po kilku miesiacach wypadałoby chyba napisac co juz otrzymałaś. Umieściłaś swoją prosbę o dary na kilku forach ( min. na tym, na którym jestem codziennie ) na pewno coś otrzymujesz i mogłabyś tu wymieniać, zeby nie okazało się że macie już od mam na zimę 6 par butów na jedno dziecko, a mamy wysyłaja w tym rozmiarze kolejne, bo nie wiedzą o tym. piszesz tylko "dziękuję, doszło, był uśmiech", ale napisz konkretnie co doszło. po 6 miesiącach działalności "przyjmę" na kilku forach być moze masz już te wózki, wystarczającą ilosć ciuchów, czy posciel. Po co się dublować w wysyłce? pozdr. mm Odpowiedz Link Zgłoś
anik35 Bardzo szczera rada 01.12.06, 18:49 Droga Aurelio.Od razu chcę Ci napisać, że w mojej wypowiedzi nie ma złośliwości ani żadnych podejrzeń wobec Ciebie.Ja również jak wiesz mam bliźniaczki i wysłałam co miałam i jeszcze wyślę.Ale radzę Ci ze szczerego serca,przestań na jakiś czas pisać kolejne prośby, bo to ludzi zniechęca.Ja też otrzymałam pomoc na tym forum i wiem, jak wspaniałe są tutaj osoby.Ale pamietaj, człowiek nie może w życiu liczyć tylko na forum, trzeba kombinować trochę samemu.Mam dwie bliźniaczki, wiem ile potrzebują ubrań i kiedyś tak orientacyjnie prześledziłam Twoje podziękowania.Po co Ci tyle paczek, tyle ciuchów, po co? Tu są i będą wspaniałe osoby, nie potrzeba niczego gromadzić, zbierać.Ja Ci wierzę w trudną sytuację pani Marioli, ale odezwij się może za jakoś czas, z kolejną konkretną prośbą, bo ciągłe pisanie o braku ubrań już wszyscy przeczytali i troche dziwi , że ciągle Wam ich mało.Moje dziewczyny mają kilka rzeczy, dwie pary spodni, pare bluzeczek, jakieś spódniczki i jest ok.Pamiętaj, ja to pisze , ze szczerego serca, bo jeśli potrzebna Wam będzie pomoc to nie mniej potrzebne też będzie zaufanie forumowych mam.Popatrz, tu nikt nie pisze non stop.Sama mi wyznałaś, że dziewczynki mają pomoc od urodzenia.Fajnie, że tak sie stało, ale musisz wiedziec i pani Mariola też, że to nie będzie wieczne.Ja mam czasem pokłute ręce od cerowania, ale kombinuje tak, by nie liczyć tylko na forum.Przemyśl to co napisałam.Pani Marioli na pewno będzie potrzebna pomoc jeszcze nie raz, ale nie może być post o tej pomocy bez przerwy.Ja to piszę z serca.Mam nadzieje, że właściwie odbierzesz moje intencje.Pozdrawiam ciepło Ciebie i rodzinę Pani Marioli.Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 Re: Bardzo szczera rada 01.12.06, 19:17 Kochane emamy! Ja przyjmuje do wiadomości wszystkie Wasze rady i jaknajbardziej się nie gniewam! Dziewczynki otrzymały paczki z ubrankami, ale były tam też ubranka na lato tego roku, więc już je wynosił\y, a jestem pewna, iż na przyszły rok wszystko będzie za małe! Zimowych ubranek nie maja zbyt wiele, a buciki na zime posiadają! Natomiast moja prośba o pościele i ręczniki jest aktualna, ponieważ Mariola nie ma ich zbyt wiele, a jak wiadomo to chyba jedne z najbardziej potrzebnych rzeczy w domu! Dziękuję za Waszą szczerośc, jak również dziekuję Wszystkim mamom za nadesłane paczki będę zawsze bardzo wdzięczna i Mariola również.Wiem, że na tym forum są wspaniałe osoby, nigdy w to nie wątpiłamOwszem dziewczynki mają pomoc od urodzenia (która również otrzymały dzięki forumowym mamom) ale wyrastają z nich tak szybko jak kazde dziecko! Serdecznie Wszystkim dziękuję za dobre rady i pozdrawiam ciepło. Aurelia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniam1234 Re: szczeście w nieszczęściu 01.12.06, 20:03 Tak się składa, że tydzień temu odwiedziłam Panią Mariole i bliźniaczki z całą moją rodzinką. Mogę was wszystkie zapewnić, że dzieciom nic złego się nie dzieje, nie ma mowy o żadnej patologii w tej rodzinie a wręcz przeciwnie. Dzieci są pod najlepszą opieką, w mieszkaniu jest czysto. Pani Mariola oraz jej mąż są bardzo serdecznymi ludźmi. Dzieci są bardzo kochane zarówno w domu jak i wśród sąsiadów. O sytuacji materialnej nie będę się rozpisywać, ponieważ to na bieżąco czyni Pani Aurelia. Proszę was dziewczyny, zanim znowu zaczniecie głosić sądy o tej rodzinie spróbujcie się z nimi skontaktować osobiście a na pewno zostaną rozwiane wasze podejrzenia. Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
anik35 Re: szczeście w nieszczęściu 01.12.06, 21:42 Ja nawet przez moment nie sądziłam , że pani Mariola i pani Aurelia nas okłamują.Po postu moja rada wynikała stąd, że chcę zaoszczędzić pani Aurelii przykrych komentarzy, a poza tym chodzi mi o chwilkę zastanowienia się, czy aż tyle ubrań potrzeba, skoro sama pani Aurelia przyznaje, że dzieciaki wyrostają momentalnie.Jakies mamy wysłały letnie ciuszki a tymczasem są one dla bliźniaczek juz za małe.Sądze, że pani Aurelia zrobi tak jak my tu wszystkie na forum robimy, odda ciuszki dalej.Wtedy skończą sie komentarze na temat Jej uczciwości a mamy które wysłały coś bliźniaczkom też zapewne się ucieszą, że ubranka nadal są wykorzystywane.Ja wszystko co kiedykolwiek dostałam oddaje młodszym dzieciom i to chyba jedyny sposób by mieć czyste sumienie i nie być podejrzewanym o naciąganie.Pozdrawiam .Anka Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 szczeście w nieszczęściu 01.12.06, 22:10 Oczywiście, że Mariola przekazuje dalej ubranka, a gdzie by miała je trzymać skoro ma tylko 2-pokojowe mieszkanie? Nie ma tam kompletnie miejsca na inne ubranka dla dzieci, a w naszej wsi jest kilka biednych mam (np mieszkająca w tym samym budynku sąsiadka ma rocznego chłopczyka więc te ubranka, które sie dla Niego nadaja przekazuje Jej). Dziękuję za dobre słowa i dobre rady, ubranka sie nie marnują są wykorzystywane jak tylko się da!!! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: szczeście w nieszczęściu 01.12.06, 23:22 Dlatego lubię jasne sytuacje. Napiszcie proszę o tej rodzinie coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 Dziękuję serdecznie za wszystko:) 21.12.06, 17:21 Kochane eMamy! Pół roku temu założyłam ten wątek i spotkałam się z wielkimi serduszkami! Chciałabym bardzo podziękować Wszystkim mamom, które podzieliły się ubrankami i innymi rzeczami dla Dziewczynek- Kingi i Julii Dziewczynki mają teraz ubranka na najbliższy rok! Naprawdę dziekuję z całego serca w imieniu Marioli (mamy Bliźniaczek) oraz własnym. Proszę, aby mamy już teraz przesłały to, co mają innym dzieciom, ponieważ dziewczynki mają wszystkiego dość, a jest jeszcze wiele dzieciaczków, które równiez czekaja na pomoc! Jeszcze raz bardzo dziękuję za okazanie dobrego serca Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia pragnę przesłać najserdeczniejsze życzenia. Niech nadchodzące Święta będą dla Państwa niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień. Życzę, aby odbyły się w spokoju, radości wśród Rodziny, Przyjaciół oraz wszystkich Bliskich dla Państwa osób. Wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę dużo zdrowia i szczęścia. Niech nie opuszcza Was pomyślność i spełnią się te najskrytsze marzenia. Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz BARDZO DZIEKUJĘ ZA WSZYSTKO CO ZROBILIŚCIE DLA TEJ RODZINY! Dziekuję z całego serca... Aurelia. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Dziękuję serdecznie za wszystko:) 21.12.06, 17:49 Czy doszła paczka dla Asi? Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 Re: Dziękuję serdecznie za wszystko:) 21.12.06, 19:50 tak paczka dla Asi dzis dotarła, napisałam do tej Pani, która ja wyslala na priv. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Dziękuję serdecznie za wszystko:) 02.01.07, 21:51 Ja też pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka25 ciekawa jestem 05.01.07, 14:57 bARDZO MI PRZYKRO ZA PANI SYTUACJE, I WIEM ZE NAPEWNO JEST BARDZO CIEżKO, ALE JA WIDZE, JEST PANI NA BIEZACO, CZYLI MA PANI DSTEP DO INTERNETU, PEWNIE STAłE łACZKE, SKORO NIE PANI PIENIAZKóW, TO JAKIM CUCDEM STAC NA INTERNET KTORY TANI NIE JEST, DLA MNIE WAZNIEJSZE BYłOBY JEDZENIE UBRANIA, PODSTAWOWE RZECZY,INTERNET TO LUKSUS, JA WłASNIE PRZEZ NIEGO NIE MOGE DOSTAC POMOCY Z OPIEKI SPOłECZNEJ!!!A PRACUJE TYLKO MAZ I WCALE JEGO DOCHODY NIE SA WYSOKIE, Z TEGO CO WIEM NIE POWINNO ICH TO INTERESOWAC, ALE JAKOS TO ZAWAZYłO NA ICH DECYZJI, POWODZENIA, OBY W TYM ROKU BYłO LEPIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: ciekawa jestem 05.01.07, 17:23 Może wyłącz capslooka bo to oznacza w necie KRZYK. To po pierwsze, po drugie jakbyś poczytała dokładnie to byś wiedziała, że aurelia organizuje pomoc nie dla siebie, ale dla kogoś innego, właśnie bez netu. A po trzecie, to że ktoś jest biedny nie oznacza, że nie m,oże mieć netu, bo są różne sposoby jego podłączenia, a posiadanie kompa to zaden luksus podobnie jak i telefonu czy telewizora. I od razu uprzedzam chętnych do dyskusji na ten temat ( było ich już bardzo dużo na forum ). Bedę kasowała takie posty ponieważ one nic nie wnoszą. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka25 Re: ciekawa jestem 05.01.07, 19:55 No to sorry, jesli uraziłam, fakt nie czytałam wszytskich wypowiedzi, BARDZO PRZEPRASZAM!!, o caplocku nie wiedziałam dzieki za info., Postanawiam POPRAWE, ale dlaczego u mnie własnie za takie rzeczy jak komp i internet nie przyznano mi pmocy z MOPSU?? moze powinnam sie odwołac?? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: ciekawa jestem 05.01.07, 21:31 Spróbuj, bo ja znam sytuację gdzie przy bardzo ciężkiej sytuacji rodzinnej PEFRON spłacił kredyt za smochód ( dziecko z mpdz ) i dofinansował zakup komputera. Zawsze warto się odwołać. Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: ciekawa jestem 06.01.07, 10:06 Nie rozumiem, jak Internet może zaważyć na decyzji MOPS, u nas jest bardzo niemiła babka na rejonie i jakoś widząc u nas komputer (grat bez obudowy, ale zawsze) nigdy nie zwróciła mi na to uwagi. A wogóle jej dajesz tylko rachunki bieżące, prąd, gaz, czynsz. Internet już ich nie obchodzi. Moim zdaniem więcej mogliby się rzucać do telefonów stacjonarnych, bo rachunki za nie są napewno większe. Internet to: bezpłatne rozmowy, bezpłatne szukanie pracy i dawanie ogłoszeń i można z tego żyć, co znam z wielu przykładów. Mój mąż często szuka sobie jakiś prac, też przez Internet. Radzę się odwołać i umotywować potrzebę Interetu w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 Re: ciekawa jestem 06.01.07, 13:20 Arweno dziekuję za wyjaśnienie. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
isabelka20 a propo pomocy MOPS 09.01.07, 17:07 Bo to ze ktos ma komputer nie moze zawazyc na decyzji MOPS. Jesli spelnia sie wymagane kryteria to pomoc nalezy sie jak psu buda. Wlasnie przez to pracownicy socjalni czuja sie jak fabryka zasilkow a nie osoby pomocne. Ja na swoim rejonie tez mam w nosie czy klient ma komputer iza mama oliwki Odpowiedz Link Zgłoś