Gość: Kleofas IP: 217.153.15.* 24.05.04, 16:38 ile powinien kosztować pierścionek zaręczynowy? Jeśli to nie jest niedyskretne pytanie, to jak drogie wybierałyście i jakie Wam kupiono? No i z jakim kamieniem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e Re: pierścionek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 16:44 Nie wybierałam pierścionka zaręczynowego wprost, tylko jakiś czas wcześniej byliśmy z moim narzeczonym u jubilera i oglądaliśmy różne, w tym ten, który dostałam.Niestety nie pamiętam ceny, bo nie zwracałam na to uwagi, ale wydaje mi się, że kosztował nieco ponad 200 zł.Jest z żółtego złota z zielonym kamieniem (chyba szmaragd, ale głowy nie dam, bo mój narzeczony nie pamięta),raczej szlachetnym, nie minerałem.Zielony to mój ulubiony kolor, więc pierścionek szalenie mi się spodobał, mimo iż tradycyjnie wiele osób wybiera cyrkonię lub brylancik,nawet mały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: pierścionek IP: 81.15.254.* 24.05.04, 16:45 Ja jestem zdania że każdy kupuje taki pierścionek na jaki go stać. Ja nie sprawdzałam rachunku ile zapłacił mój narzeczony. Wiem, że jest z brylantem, ale to nie jest dla mnie ważne. Dla mnie liczy się to, że on jest od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moll Re: pierścionek IP: 217.153.87.* 24.05.04, 16:46 Mój z żółtego złota, trzy małe brylanciki (dwa mniejsze a jeden większy), około 600 zł w Wawie (już ze zniżką 20%), wybierał narzeczony, ale ja potem natknęłam się na rachunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annie Re: pierścionek IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 24.05.04, 16:48 Sama wybierałam swój pierścionek,kosztował ok 300zł, jest piękny z dziewięcioma cyrkoniami Na obrączkach nie będziemy oszczędzać wyjdą ponad 1000zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: pierścionek IP: *.icpnet.pl 24.05.04, 16:49 Mój pierścionek jest przepiękny i prosty - coś a'la obrączka z dwoma szeregami cyrkonii... Ile kosztował? Z tego co wiem (oglądaliśmy razem wiele pierścionków w tym także ten jedyny) około 300 zł i wierzcie mi bardzo to doceniam bo to był naprawdę spory wydatek dla mojego Ukochanego który wtedy był bez pracy... Nie zamieniłabym tego pierścionka nawet na 100 innych z brylantami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: pierścionek IP: 81.15.254.* 24.05.04, 16:49 Ja też nie wybierałam swojego pierścionka. Wcześniej różne oglądaliśmy i mówiliśmy który nam się podoba a który nie. Jednak mój narzeczony pojechał sam do sklepu jubilerskiego i sam dokonał ostatecznego wyboru. Nie mam pojęcia ile kosztował mój pierścionek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: pierścionek IP: 81.210.119.* 24.05.04, 16:50 ja wybralam sobie pierscionek od Kruka z brylantem. Kosztował 1990 pln. POdobał mi się, bo był prosty i skromny i tylko kamyk nadaje mu klasy. Teraz z perspektywy tych kilku miesięcy uważam że przesadziliśmy z tym pierścionkiem.... Można było kupic coś tańszego... Tymbardziej, że teraz finansowo już nie jest tak kolorowo jak było podczas zaręczyn..Ale cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: pierścionek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 19:24 Mój jest prosty z brylancikiem (złoto) kosztował ok 600 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: pierścionek IP: *.crowley.pl 24.05.04, 21:08 Mój narzeczony troche przesadzil(jest mi z tego powodu bardzo milo, ale.....przesadzil), postanowil sam wybrac dla mnie pierscionek i kupic. Jest zachwycajacy, biale zloto, dwa szafiry i 28 brylantow. Musial kosztowac majatek!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniusia Re: pierścionek IP: *.ds14.agh.edu.pl 21.06.04, 18:02 A mój jest ze srebra z bursztynem i kosztował 40 zł) Moim zdaniem nie jest ważna cena, tylko co się komu podoba. Ja nie lubię brylantów, ani zbyt drogich ozdób. Pozdrowionka) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczeno Re: pierścionek 21.06.04, 18:56 mój narzeczony sam kupował mi pierścionek, nie oglądaliśmy wcześniej nic razem a trafił w mój gust i romziar palca - jest z źółtego złota, jeden kamień to chyba granat a obok niego 2 większe cyronkie, kosztował około 300zł ale była promocja więc chyba troszkę taniej to wyszło żeby było śmieszniej to obecnie obrączki, takie tradycyjne kupiliśmy w podobnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mimina Re: pierścionek 21.06.04, 22:38 Dla mnie pierścionek nie był najwżniejszy.....to co się liczy to wyznanie i postanowienie...ale pierścionek był....))...oczywiście wszytko z zaskoczenia, a że mój Luby przez 5 lat zdążył poznać mój gust więc trafił w sedno...Pierścionek z żółtego złota, niebieski jakiś kamyczek nie wiem jaki, (mój ulubiony kolor)wokół niegom 14 malutkich cyrkoni (wychodzi z tego kształt jakby kwiatuszka)i po obu stronach "kwaituszka są 3 rzędy po 3 malutkie cyrkonie..... A po kilku miesiącach wapdł mi przypadkowo do ręki rachunek za niego...kosztował troszkę ponad 300 zł....jak dla mnie to bardzo dużo.... Pierścioenk jest po prostu cudny....wygląda jak na linku (nr. P0961) tylko z jasnoniebieskim oczkiem: www.zirkon.home.pl/kat.php?id=pier&poz=730 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: pierścionek IP: *.crowley.pl 22.06.04, 11:54 my wybieralismy wspólnie- białe złoto + brylant =730 zł. Apart. Bardzo ładny, choć podobały mi sie takie za 2000, ale bez przesady... Moja ciocia powiedziała- " u nas to im wiekszy tym ładniejszy, a że to brylant to i tak nikt nie pozna..." Odpowiedz Link Zgłoś
indiaaa Re: pierścionek 22.06.04, 12:27 mój jest złoty z dwoma granatami i z dwiema cyrkoniami 170zł Odpowiedz Link Zgłoś
malwisienia Re: pierścionek 22.06.04, 18:09 Jak cię naprawdę kocha to powinien kupić ci baaaardzo drogi pierścionek. Moge polecić świetny kredyt. W Pekao mają teraz taką promocję "Kredyt na pierścionek". Bez żyrantów, wystarczy hipoteka na mieszkanie w zastaw. No i spłaty rozłożone na 20 lat. Pierscionek to naprawde najistotniejsza rzecz. Mówią nawet że im droższy pierścionek tym większy penis. Malwisienia Radziwił-Zupa Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowazocha Re: pierścionek 22.06.04, 23:46 ja mialam dwa pierscionki "zareczynowe" - oba byly srebrne i bardzo tanie, choc rodzina i moj luby namawiali mnie na cos drozszego, ale ja bizuterii nie lubie i raczej nie nosze, wiec te skromne pierscionki jakos najbardziej przypadly mi do gustu. niestety, oba czekaja teraz na renowacje (wypadlo oczko), a ja sie tak do tego zabieram, ze pewnie poczekam na obraczke Odpowiedz Link Zgłoś