Dodaj do ulubionych

Sukienkowe dylematy

16.09.12, 03:01
Hej wszystkim smile
Przymierzam sie do zakupu sukienki ślubnej i póki co najbardziej podobają mi sie modele typu 'mermaid' - czyli wąska góra i rozszerzony dół.
Czy może któraś z forumowiczek miała takowa suknie na ślubie i może podzielić sie opiniami? Na ile są wygodne i przede wszystkim czy da sie w nich w miarę swobodnie tańczyć?
Niektóre z tego typu sukni maja baaardzo długi tren, teoretycznie da sie go podczepic pózniej, coby sie nie ciągnął po podłodze ciagle, ale na ile to praktyczne? smile Osobiście rozglądam sie za suknia z jak najkrótszym 'zamiataczem podlogi' aczkolwiek takowych dość mało... crying

Noi
Obserwuj wątek
    • noirea Re: Sukienkowe dylematy 16.09.12, 10:59
      Link do rodzaju sukni, która mam na myśli: shoppegowns.com/GetPicBig.aspx?KSort=96664
    • ruscello Re: Sukienkowe dylematy 16.09.12, 11:44
      To zależy od figury (budowy bioder i ud) i kroju danej sukienki. Myślę, że powinnaś przymierzyć modele, które Ci się podobają, bo syrenka syrence nie jest równasmile
      • noirea Re: Sukienkowe dylematy 16.09.12, 12:05
        Mierzylam kilka, ale cieżko po kilku minutach w nich spędzonych wiele powiedzieć smile
        Tych na których mi zależy jeszcze nie mierzylam - czekam aż mi je ściągną crying
    • bukfa Re: Sukienkowe dylematy 16.09.12, 22:28
      Zawsze mozesz sie do tancow przebrac w krotka kiecke!
      • noirea Re: Sukienkowe dylematy 17.09.12, 10:02
        Moge zmienic, ale biorac pod uwage, ze mam jedynie slub cywilny, to czas spedzony w tej bialej kiecce bylby bardzo krotki smile
        Niektore modele tych sukni maja wprawdze odpinany dol, ale akurat mi sie nie podobaja z wygladu smile
        • candy88 Re: Sukienkowe dylematy 17.09.12, 10:33
          Moim zdaniem to najpiękniejszy krój sukien ślubnych i sama na taką się zdecyduję, właśnie z odpinanym dołem. Zawsze marzyła mi się krótka kiecka, ale krój syrenki zauroczył mnie na tyle, że doszłam do wniosku że można mieć jedno i drugie smile Mam nadzieję, że jakaś taka zjawiskowa dla mnie się znajdzie.
          • noirea Re: Sukienkowe dylematy 17.09.12, 10:38
            smile)
            Na pewno znajdziesz jakas swietna z odpinanym dolem, mi sie poki co nie udalo crying Te, ktore mnie zauroczyly niestety sa w jednym kawalku wink
            Jedyne, co mnie w nich niepokoi, to wlasnie zamiatanie parkietu dlugim 'ogonem' tongue_out
    • crazygirls123 [...] 15.10.12, 23:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mojestylio Re: Sukienkowe dylematy 25.10.12, 12:09
      Moja siostra miała suknię z ogromnym trenem, który był podczepiony na rzepy do kościoła. Suknia była cała z falban, więc łączenia nie było widać. W salonach jest bardzo dużo właśnie takich sukni, więc poszukaj.
      • noirea Re: Sukienkowe dylematy 25.10.12, 12:18
        Dzieki, znalazlam juz jedna suknie, ktora na szczescie ma krotki ( stosunkowo wink ) tren i latwo do podczepic.
        https://theweddingcommunityblog.com/wp-content/uploads/2011/06/Sorrento-Alan-Hannah-High-Society-2012-Collection.jpg

Jeszcze jade do jednego sklepu, ale generalnie po przejrzeniu i przymierzeniu ogromnej ilosci sukni wiem, ze falbany mi sie nie podobaja, jesli juz, co wlasnie cos prostego jak ta suknia ze zdjecia smile
    • nutrisse Re: Sukienkowe dylematy 25.10.12, 15:47
      Orientujecie sie gdzie można zobaczyć ceny sukien od Gosi Baczynskiej?
      (w necie)
    • noirea Re: Sukienkowe dylematy 25.10.12, 15:57
      Dzieki, tez podbila moje serce smile
      Jeszcze jej nie kupilam, chce jeszcze jeden sklep odwiedzic, ludze sie nadzieja, ze znajde cos podobnego troche taniej smile
      Ja chce wersje bez roz - mozna zamowic z gladkim materialem. Roze tez ladne, ale ogladalam w wersji z i bez i bez jakos lepsza wg mnie smile
    • klawiatura_zablokowana Re: Sukienkowe dylematy 25.10.12, 22:26
      Też się martwiłam o tren i mogę cię uspokoić, że jeśli twoja suknia będzie szyta, to możesz poprosić o obcięcie go o tyle, ile tylko sobie zażyczysz smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka