Dodaj do ulubionych

!!!!!dziewczyny pomóżcie!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 12:04
dziewczyny prosze o jakieś rady otóż końcem sierpnia mam wesele i mam problem
bo w dniu wesela powinnam dostać kobieca przypadłość, nie było by w tym nic
takiego gdyby nie to że fatalnie to znosze każdego miesiąca.Mam pytanie czy
ginekolog może mi coś przepisac na wstzrymanie miesiączki bądz dostanie jej
wczesniej, miałyscie taki problem na włąsnym slubie.Prosze o jakieś rady
dzięki!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: !!!!!dziewczyny pomóżcie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 12:27
      JEST SPOSÓB NA PRZESUNIĘCIE MIESIĄCZKI POPRZEZ ZASTOSOWANIE PIGUŁEK
      ANTYKONCEPCYJNYCH, PO PROSTU. JEŚLI JE BIERZESZ TO NP. PO OKRESIE 21 DNI NIE
      RÓB PRZERWY I WTEDY NIE DOSTANIESZ OKRESU. JESLI NIE BIERZESZ TAKICH SPECJAŁÓW
      TO POPROŚ GINEKOLOGA O PRZEPISANIE TYLKO 1 OPAKOWANIA I WEŹ O ODPOWIEDNIEJ
      PORZE, PO PROSTU BEDZIESZ WTEDY MUSIAŁA DOKŁADNIE SOBIE WYLICZYĆ , ALE NAWET
      NIE MUSISZ CZEKAC Z WZIĘCIEM PIERWSZEJ PIGUŁKI NA PIERWSZY DZIEN KRWAWIENIA,
      TAK PISZA NA ULOTCE, ALE WZIĄĆ OD RAZU. ALE WTEDY NIE MASZ ZABEZPIECZENIA
      PRZED CIĄŻĄ. JEŚLI CHCESZ COŚ WIEDZIEĆ DOKŁADNIEJ TO ZADAJ KONKRETNE PYTANIA A
      JA POSTARAM SIE ODPOWIEDZIEĆ
      • keri5 Re: !!!!!dziewczyny pomóżcie!!!!! 10.08.04, 17:45
        Tak ja miałam na własnym ślubie okres i też byłam przerażona bo go źle znoszę
        ale tak naprawdę to wogóle o tym nie myślałam jak był ślub.Tobie mogę
        powiedzieć tyle że jeśli będziesz się denerwować na parę dni przed ślubem to
        sam może się wstrzymać, a poza tym radzę jedną z naturalnych metod a mianowicie
        ćwicz intensywnie przez czas do ślubu i jedz w mniejszych ilościach a zobaczysz
        że data miesiączki sama się spóżni.Na pewno wszystko będzie dobrze nie obawiaj
        się tak tego, przejdziesz to bez trudu.Pozdrawiam!!!
        • hanna26 Re: !!!!!dziewczyny pomóżcie!!!!! 10.08.04, 22:31
          Wprawdzie obecnie nie mam już tego problemu (po porodzie miesiączki zrobiły się
          bardzo łagodne i bezbolesne), ale w latach szkolnych dość często musiałam
          przesuwać sobie okres, żeby np. nie wypadł w dzień urodzin przyjaciółki, albo w
          czasie jakiegoś egzaminu czy też na maturze. Do przesunięcia o parę dni naprzód
          uzywałam napar z krwawnika albo dziurawca (zwykłe zioła w herbatkach
          Herbapolu). Działało niezawodnie. Kiedy chciałam, żeby miesiączka przyszła
          wcześniej - piłam herbatkę z rumianka i brałam gorącą kapiel. Trochę mniej
          skuteczne (dziurawiec i krwawnik rewelacyjnie), ale też działało.
          Pozdrawiam, wszystkiego naj,
    • Gość: ivy Re: !!!!!dziewczyny pomóżcie!!!!! IP: *.energis.pl 11.08.04, 18:32
      Nie miałam takiego problemu na ślubie, ale zdarzyło się kiedyś i... moja rada,
      niestety przydatna tylko jeśli bierzesz pigułki antykoncepcyjne. Po prostu nie
      robisz tej tygodniowej przerwy, a od razu bierzesz następne pudełko. Nie należy
      tego nadużywać, ale podobno raz kiedyś nic się nie dzieje.
    • Gość: zytka magnez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 11:22
      pobierz sobie magnez. działa rozkurczowo...
      ja od 2 miesięcy tak robię i nie mam juz tak makabrycznych problemów. koleżanka
      na kilka dni przed okresem bierze nospę, podobno pomaga, no i pamiętaj tyylko
      zacznie sie lekii ból a szybko procha (ja biorę ibuprom maz)
      trzymaj sie dzielnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka