misio101 19.09.04, 16:30 podczas ceremonii skrzypce czy śpiew. jeżeli śpiew to co proponujecie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: claria Re: kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 16:45 Może jestem nieobiektywna, bo śpiewałam już na kilkudziesięciu ślubach (jestem profesjonalną śpiewaczką - a reklamacji nie było nigdy...), ale "Ave Maria" z łacińskim tekstem to jest to! Nie ma słuchacza, którego nie wzruszy ten utwór, zwłaszcza że przekaz tekstu jest wyrazistszy niż samej melodii skrzypiec. Poza tym jest jeszcze do zaśpiewania psalm, Ofiarowanie, Veni Creator (O Stworzycielu Duchu - tuż przed przysięgą), może byc też wejście do kościoła (czasem gra wtedy sam organista), może byc chwila skupienia przed wyjściem z kościoła (na wyjście tradycyjnie marsz Mendelssohna), można coś zagrać/zaśpiewać w czasie podpisywania dokumentów .ślubnych... jakby co, mogę wszystko dokładnie wyjaśnić na GG lub przez maile. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claria Re: kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 17:31 Dzięki! mój mail: catallina@tlen.pl GG 2388618 służę informacjami, proszę pytac o wszystko! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
misio101 Re: kościół 19.09.04, 17:40 hej skąd jesteś, bo ceremonia będzie w łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claria Re: kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 17:49 Z Wrocławia - troche daleko, ale to nie problem, moge dojechać (mam w Łodzi przyjaciół) lub polecić kompetentną osobę. A mogę spytać o termin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: kościół IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.09.04, 17:55 Czy ktos tu sie przypadkiem nie narzuca??? Nieladnie jest byc taka natretna... Odpowiedz Link Zgłoś
misio101 Re: kościół 19.09.04, 19:07 hej Aneta, Ty też śpiewasz albo grasz na skrzypcach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: kościół IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.09.04, 10:49 Niestety nie gram i na szczescie nie spiewam Polecalabym Ci jednak skrzypeczki, bo wibrujace glosy spiewaczek doprowadzaja mnie do szalu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa !!! IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 19.09.04, 18:54 Skrzypce!!!!!!!!!!zdecydowanie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 15:50 Aneto droga, jeśli czegoś nie lubisz - to chyba nie musisz dyskredytować?! a śpiew potrafi naprawdę wzruszyć. Odpowiedz Link Zgłoś