IP: *.aster.pl 09.02.05, 22:00
Słuchajcie w jakich cenach są obrączki?
Dziś moja siostra zamówiła sobie obrączki za 700 zł za parę,wydaje mi się że
to drogo.
Mam ulotki z targów gdzie obraczki są juz od 250 zł za parę.Pewnie nie są
zbyt piękne i wymyslne.
Gdzie w Warszawie mozna kupić w miarę tanie i ładne obrączki?
Proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • dafni Re: obrączki 10.02.05, 11:03
      Najtańsze ładne obrączki jakie znależliśmy kosztują 600 złotych. Większość to
      wydatek rzędu 800-1000 złotych. Bardzo fajny i tani jubiler jest w Arkadii
      (Marcinkowski - to producent a nie dystrybutor tak jak np. Apart, więc ma
      niższe cene). Ciekawą ofertę ma też Aren.
      • Gość: Venise Re: obrączki IP: *.chello.pl 10.02.05, 12:59
        Dafni,

napisz gdzie dokladnie miesci sie ten Marcinkowski. Arkadia jest ponoc duuuuza
        a ja jeszcze tam nie bylam i obawiam sie, czy oby na pewno znajde w tym molochu
        maly salonik jubilerski smile

Ania
        • dafni Re: obrączki 10.02.05, 13:23
          Marcinkowski jest na parterze, vis a vis głównego wejścia.
      • pati102 Re: obrączki 10.02.05, 13:19
        Dafni cos dziwnego piszesz bo my ostatnio bylismy w arkadii i obraczki, nad
        ktorymi sie od jakiegos czasu zastanawiamy u nich kosztuja 3000 a u jubilera
        gdzie ogladalismy je wczesniej 1700zl podobnie bylo z innymi obraczkami u
        marcinkowskiego. zreszta wybor tez maja raczej niewielki.
        • dafni Re: obrączki 11.02.05, 10:04
          Nam bardzo podobały się ich obrączki i te które wybraliśmy były akurat tańsze
          niż w innych miejscach.
    • Gość: kasia Re: obrączki IP: 195.94.206.* 10.02.05, 11:20
      ja proponuję AREN'ART w galerii mokotów, duży wybór, ceny różne, miła obsługa
      my jesteśmy zadowoleni
    • Gość: Agata Re: obrączki IP: *.crowley.pl 10.02.05, 11:23
      ceny obrączek są uzależnione od kilku rzezczy:
      - szerokość
      - wzór - to czy jest a jeśli tak to na ile "skomplikowany"
      - matowienie

za parę klasycznych obrączek o szerokości 5mmm, rozmiar 14 i 22 zapłaciliśmy w
      Aparcie około 700 PLN
      • sinceramente Re: obrączki 10.02.05, 12:27
        Sprawa podstawowa - cena obrączek jest przede wszystkim uzależniona od ich
        wagi, potem dochodzi wzór, matowienia, grawer itd. Średnia cena gramu złota to
        50zł, choć (w mniejszych miastach) zdarza się i 35zł/g.
        W obrączkach liczy się trwałość, a złoto jest przecież miękkim metalem, dlatego
        nie warto kupować obrączek zbyt lekkich. Powiedziałabym, że wagowe minimum to 7-
        8 gram na parę.
        Pamiętam, że w Kruku obrączki o szer. 4mm, miały ok.7 gram wagi i za parę
        takich standardowych rozmiarów cena wychodziła ok.450zł.
    • Gość: asia Re: obrączki IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.05, 12:55
      A może masz swoje jakieś złoto, które Ci sie nie przyda, wtedy możesz zrobic
      obrączki ze swojego złota, złotnik dołoży ile będzie potrzeba i będzie taniej.
    • Gość: Anett Re: obrączki IP: 213.199.195.* 10.02.05, 16:26
      my za rozmiar 8 i 24 szerokość 5 mm zapłacimy około 450 - 500 zł. w Aparcie
      Warszawa
      • titica Re: obrączki 10.02.05, 17:32
        Hej.
        Ja wcale nie polecam Apartu bo nie mają ładnego złota,wysokie ceny i nie dają
        gwarancji.
        Natomiast polecam Argentum przy Ul Szkolnej,ceny (12-21) to ok.450zł-
        14karat,próba 585-czyli stnd.I dają gwarancję dożywotnią.
        • Gość: uhu Re: obrączki IP: *.icpnet.pl 10.02.05, 17:43
          ja pozbierałam stare złoto w domu, zaniosłam do małego złotnika na bocznej
          uliczce (ale w poznaniu) i za nasze klasyczne obraczki zaplacilismy z mezem 50 zl smile

są śliczne big_grin
    • Gość: asia Re: obrączki IP: *.chello.pl 10.02.05, 21:23
      wczoraj kupiliśmy obrączki u Aren Jubiler w Al. Jerozolimskich idąc od rotundy
      w stronę mostu poniatowskiego. Rozmiar 12 i 17 próba 585 każda ok 3,2 gr. Kolor
      złota pomiędzy żółtym a białym i koszt po odjęciu 30% rabatu wyniósł 426 zł
      Szczerze mówiąc byłam w szoku ale są to proste płaskie obrączki bez żadnych
      zdobień - po prostu śliczne, gwarancja dożywotnia i grawer chyba 15 znaków
      gratis.

pozdrawaim
    • Gość: chipsi Re: obrączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:14
      A jak ci się podobaja obrączki tytanowe np ze złota wstawką?? Takie mozna kupic juz od 300-400 zł za parę. Jesli chcesz porzadniejsze ( co nie musi oznaczać ze drozsze) zajrzyj na www.adamh.com.pl/ Polecam! I jeszcze jedno, jesli chodzi o cene obraczek; Pomyśl: ile zapłacisz za suknie ślubna na jeden jedyny dzień, a ile chcesz wydac na obraczki , które będziecie nosic do konca życia? Pozdrawiam!
      • pati102 Re: obrączki 11.02.05, 12:55
        te obraczki z tytanu baardzo ladnie wygladaja na fotkach i na wystawie ale maja
        dwa zasadnicze defeky: po pierwsze sa okropnie niewygodne (ze wzgledu na ich
        grubosc i szerokosc) a po drugie z tych samych wzgledow na damskim palcu
        wygladaja tragicznie. napalilismy sie z moim samcem na te z rubinem
        (chlopaczyna sie zakochal od pierwszego wejzenia w nich) ale jak je ogladalismy
        na zywo to spasowalismy bo nosi sie to jak kajdany.
        • Gość: chipsi Re: obrączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 21:40
          no jeżeli chodzi o te tytanowe 7 lub 8 mm to sie zgadzam, no i tez jak są wykonane (widziałam podrube u jednego jubilera - brrrr). Ale jest mozliwośc zamówienia cienszych np 4 -5mm i te są fajne. Ja je biore pod uwage tez ze względu na alergie - złoto tez mi nie słuzy - a na platyne mnie nie stac smileAha, jak ktos ma jakies info lub zastrzezenia do tytanowych obraczek to chętnie się dowiem zanim się zdecyduję smile
          • pati102 Re: obrączki 12.02.05, 11:58
            my uslyszelismy, ze ze wzgledu na kamien nie da sie zmienic parametrow.
            • Gość: chipsi Re: obrączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:37
              dobrze wiedziec, moze sobie kamyczek odpuszcze i poszukam tylko ze złotym paseczkiem smile Tez ładne
    • Gość: tomek Re: obrączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 20:17
      To może i ja do rzucę swój kamyczek do tej dyskusji bo znam ten temat od kuchni
      (jestem jubilerem)wykonanie zwykłych obrączek płaskich lub półokrągłych jest
      stosunkowo proste i cena za nie też powinna być rozsądna ;a bywa
      różnie ,inaczej się mają łączone wzory ale to już oddzielny wątek tak wiec ja
      uważam ze wykonanie prostych obrączek o wadze 10gram nie powinien przekroczyć
      500zł(w wawie). Przy kupnie obrączek zwracajcie uwagę nie tylko na szerokość
      ale tez na wagę bo złoto próby 0,585 jest dość miękkim stopem i szybko się
      wyciera.
      Ps. w razie pytań służę radą wielebas@wp.pl
      • dorann Re: obrączki 14.02.05, 10:26
        A ja polecam salon w sklepie Factory Outlet w Ursusie - tanie ceny (mają tam
        kolekcje z zeszłego roku) i duży wybór. Niestety nie pamiętam jaka to firma ale
        jest tylko jeden .
        • Gość: apsikus Jubiler w Factory IP: 62.148.92.* 14.02.05, 11:27
          to oczywiscie Apart...
      • Gość: gosc Re: obrączki IP: 80.51.233.* 15.02.05, 14:42
        mam pytanie
        to jaka powinna być próba złota na obrączkach, żeby sie nie wycierały??

gosc
        • Gość: Venise Re: obrączki IP: *.chello.pl 15.02.05, 17:27
          585 to już jest dobra próba, należy do tzw. III kategorii, więc mieści się na
          podium smile

Buzi

Ania
          • panda102 Re: obrączki 15.02.05, 22:56
            A jak to jest pierwsza kategoria?????
            Proszę w końcu o jakieś konkrety. Kto coś wie o trwałych i dobrych
            obrączkach??????
            • Gość: Venise Re: obrączki IP: *.chello.pl 15.02.05, 23:01
              No piszę, 585 jest ok- dobra i trwała i najczęsciej występująca w Polsce.
              I jusz wink

paaa
            • Gość: Nena Przeróbcie z nieużywanego złota IP: *.tosa.pl 16.02.05, 07:53
              My dalismy 2 duze obraczki zlote i zrobilismy z tego 2 - bialo , zolte i
              wymyslilismy sobie nawet swoj wzor. U zlotnika wszystko sie zalatwi.
              Doplacalismy tylko 200 zl wink Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka