Gość: aga IP: 195.47.201.* 17.03.05, 12:37 czy ktoś z Was zamierza ślubować 10 września 2005 roku?? jesli tak, to co juz przygotowaliscie?? Czy któraś w wrzesniowych panien młodych ma juz suknie??? Podzielcie sie wrazeniami!! pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kreseczka Re: 10.09.2005 IP: *.chello.pl 17.03.05, 12:59 Hej, ja tez 10 wrzesnia, o 16.00. Jak dotąd zarezerwowalismy kosciol, restauracje i fotografa, wybralismy ubrania (suknie i surdut), ale cala reszta ciagle przed nami. Aktualnie szukamy samochodu, jak narazie bez powodzenia. A jak u Ciebie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 10.09.2005 IP: 195.47.201.* 17.03.05, 13:52 a u mnie wygląda to tak: -kościół [na 17.15] -orkiestra -sala [wybralismy opcje z jedzonkiem, więc musimy kupic tylko wodeczke, winka i inne napoje rozweselające] -fotograf i kamerzysta są, ale czy na 100% to juz sama nie wiem. -zaproszenia wybrane [z gotowym wydrukiem kosztują 3,50zł] -samochod tez juz ustalilismy-tu pomocna okazala sie przyjaciółka [wielkie dzieki, aguś * ] -sukni brak -garnituru brak -obraczek brak Pocieszcie mnie tylko, ze zdaze uszyc sukienke!!!!! Prawda?? buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Re: 10.09.2005 IP: *.katowice.pik-net.pl 17.03.05, 12:59 Cześć, my też bierzemy ślub 10 września. Mamy juz salę, zespół, vodeofilmowanie, fotografa, samochód, wódeczkę, winka, kupione ale nie wypisane zaproszenia i etykiety na wódkę. To chyba tyle. Rozglądałam się za sukienkami ale jeszcze rzadnej nie mierzyłam. A jak tam Wasze przygotowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Re: 10.09.2005 IP: *.katowice.pik-net.pl 17.03.05, 13:01 zapomniałam że mamy w Kościele zarezerwowaną godzinę: 16.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joa Re: 10.09.2005 IP: *.icpnet.pl 17.03.05, 18:50 no wreszcie ktoś w tym terminie generalnie jesteśmy dośc opieszali. Ślub ma byc nad morzem , w parafii obcej tak mnie jak i Kandydatowi na Męża , a u ksiedza nie byliśmy, wiec godziny brak. Mało tego, mam dla ksiedza asa z rękawa- jestem ateistką, wiec dyspensa bedzie potrzebna. Ale poza tym mamy jedynie sale [a raczej kawałek osrodka wypoczynkowego], grajka i to wszystko. A! jeszcze menu i wstępną listę gości. Mysle nie o sukience przyprawia mnie o torsje, salony kojarzą mi się z czarnymi dziurami i póki co omijam szeroko, choc jeden z nich 'patrzy' na mnie co rano, gdy czekam na tramwaj. Żałuję, ze nie mogę ślubowac w garniturze - w tej kwestii zazdroszczę mężczyznom. Nauki przedmałzeńskie najprawdopodobniej w czerwcu. Kamerzystą bedzie jeden z gości, przyjaciel domu. Zaproszenia też zrobimy w ramach dowodu wdzięcznosci. Samochód - kolejny przyjaciel rodziny, bo zalezy nam na konkretnej marce. Fotograf - jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
new_woman Re: 10.09.2005 17.03.05, 20:49 Witam wszystkich! Czytam te Wasze wypowiedzi i aż się przeraziłam!!! My mamy tylko kościół(godz. 16.00), muzykę i salę. A tu widzę, że u Was już większość załatwiona... Sukienek jeszcze żadnych nie przymierzałam. Byłam w dwóch salonach, ale jedynie obejrzeć. Co do reszty to mamy zamiar się za to zabrać po Wielkanocy, bo dotychczas nie mielismy czasu. Tak więc zostaje nam fotograf, obrączki, ubrania, zaproszenia, tort, alkohol i napoje, samochód.... No sporo tego... Ale i tak myślę, że zdążę i wszystko będzie ok. Życzę wszystkiego najlepszego wszystkim Pannom i Panom Młodym i udanych przygotowań)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidijja Re: 10.09.2005 IP: 62.233.185.* 18.03.05, 08:23 i ja ślubuje w ten dzień-narazie mamy zespół i podzielone obowiązki. najbardziej załamuje mnie sukienka-poradzcie coś jaka by była majlepszejsza? a może wkleicie swoje suknie? i wtedy razem podyskutujemy nad dodatkami i fryzurami? co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
toasia Re: 10.09.2005 18.03.05, 09:13 Cieszę się, że ktoś również wybrał nasz termin i oddalił moje obawy. My mamy narazie lokal, godzinę w kościele, orkiestrę, fotografa i kamerzystę. Myśl o sukni mnie przeraża, a koleżanki poganiają, ale cieszę się, że Wy jesteście w podobnej sytuacji. z chęcią podyskutuję na temat dalszych przygotowań i wszelkich spraw z tym związanych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
toasia Re: 10.09.2005 18.03.05, 13:12 Jak wasze przygotowania zaproszeń? Robicie samodzielnie czy zamawiacie? Nie wiem ile się czeka na takie z osobistym nadrukiem, czy juz się mam o to martwić, czy jeszcze potraktować to bezstresowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 10.09.2005 IP: 195.47.201.* 21.03.05, 11:05 bez stresu!!! na zproszenia [takie z wydrukiem] czeka sie 2 dni [oczywiscie, jesli juz zdecydujesz sie na dany model zaproszenia i te 2 dni to czas potrzebny na zrobienie wydruku]. a powiedzcie, ile zamierzacie zaplacic za 1 sztuke [4 zł z wydrukiem to malo czy duzo???] dodam, ze za taka cene znalazlam zaproszenia w RAdomiu, a te same w inernecie [tzn. tej samej firmy] kosztuja ok.2 zł drozej!!! jak to jest u was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 10.09.2005 IP: 195.47.201.* 21.03.05, 12:45 wlasciwie sama nie wiem , czy to drogo. zalozylam, ze nie kupie zaproszen w kiosku, no wiesz, takich swiecacych z para golabków na okladce... nie podobaja mi sie, sa paskudne i oklepane! brrrr te, o ktorych ja pisze, sa z jakies takiego fajowego paiery, z kalka, na okladce skromne, ale zarazem eleganckie. w kolorze starego złota abo takie wpadajace w ciemny, perlowy fiolet [baklazan?]. moj przyszly uwaza, ze to za drogo [ale do przyjecia], ja natomiast nie chce myslec o tych badziewiakach z kioskow ruchu. co o tym sadzisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
jagodajagoda Re: 10.09.2005 21.03.05, 15:39 wnioskuje ze jestes z Radomia,prawda? w ktorej drukarni bedziesz drukowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 10.09.2005 IP: 195.47.201.* 21.03.05, 15:50 nie, z Szydłowca. Nie mam pojecia w ktorej, poniewaz tek sklep gdzie ogladalam ma to w swojej ofercie. Ten sklep znajduje sie na tej ulicy, ktora dochodzi sie do dworca PKP [od strony komendy, po prawej stronie-jesli patrzy sie na dworzec. zreszta,obok tego sklepu jest witrynka i oni tam trzymaja takie przykaldowe modele. mam nadzieje, ze po moich zawilych tlumaczeniach wiesz choc tak mniej-wiecej gdzie to jest. dodam tylko, ze maja niezly wybor i przemila obsługa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: 10.09.2005 30.03.05, 23:37 jak fajnie ze nas jest tak duzo my may: -kosciol - g. 17 -sale do niej tlyko alkohol mismy dokupic - kamerzyste - fotografa - dekoratora kosciola i sali juz zarezerwowany - samochod lincoln zarezerowawany a przed nami masa rzeczy ale juz atkie drobniejsze choc i tak i ta masa powodzenia wam zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: 10.09.2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 13:24 biore slub 10 09 05 i mam juz sale, orkiestre, obsluge, fotografa, i upatrzona sukienke ale okazalo sie ze w moim miescie kosztuje 2200 a w innym ta sama sukienka kosztuje tylko 1410 wiec blizej wrzesnia pojade i ja zamowie, paliwo taniej wyjdzie niz gdybym kupila u siebie, dlatego warto szperac w necie a roznice 800 zl przeznacze na dodatkowych gosci. to co trzeba wczesniej zamowic to zamowione, tylko przyszly pan mlody jeszcze nie wybierzmowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidijja Re: 10.09.2005 IP: 62.233.185.* 18.03.05, 20:36 dziś poleciałam do salonu rozejrzec sie za sukienką i będe szyła,z 4 modeli zrobie jeden.szycie tej sukienki będzie do 1100zł. pogoniłam mojego chłopaka i załatwił kucharza,sale,samochód retro i skrzypka do kościoła. wesele mamy na 140/os bedziemy je robić w remizie straży pożarnej!. ja mieszkam w katowicach,chłopak w czestochowie,ślub chcieliśmy wziąść na "Jasnej Górze" ale nie mamy czasu dojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: 10.09.2005 IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.03.05, 09:05 my tez z narzeczonym zamierzamy sie pobrac 10 wrzesnia, ale na razie nie mamy nic zalatwione, mam nadzieje ze nie jest za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: 10.09.2005 IP: 80.72.34.* 20.03.05, 10:04 My tez 10 wrzesnia. o 16.30 My mamy juz: suknię, smoking, obrączki, hotel i salę, panię od pieczenia tortów, samochód (od mojego Taty, zaproszenia, kamerzystę, fotografa (to napierw było bo pochodzę z rodziny, która się tym zajmuje zawodowo), zmówionego fryzjera, kapelę, zrobione nauki przedmałżeńskie... Uff... My tak dość wcześnie zaczęliśmy bo chcieliśmy mieć większy wybór i możliwość poszperania za tańszymi usługami(np ubrania oboje kupilśmy z 70 % rabatem!, zaproszenia robimy sami. A poza tym będziemy się przeprowadzać w wakacje i możemy nie mieć czasu na załatwianie! Pozdrawiam wszytskich ślubujących tego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morphea Re: 10.09.2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 15:46 Witam, Trochę mi smutno bo u nas tylko (?): sala, kościół na 17, fotograf i kamerzysta... I to chyba tyle O sukience nie myslałam , choć znalazłam jedną w internecie i zakochałam się Więc będę szukać albo czegoś podobnego albo szyć- bo taniej. Z garniturem to chyba nie ma problemów...Pozostaje jeszcze samochód-jak nie znajdziemy tego który nam sie podoba to zawiezie nas teść ( nie jest to moze super- elegancki samochód, ale ja nie mam "napięcia" ze to musi być coś super ekstra...Jakoś dziwnie jest jeździć pożyczonym, wynajętym samochodem. Gdybym miała własny to pewnie dla żartu nim pojechałabym do ślubu...) Do maja chcę załatwić 2 sprawy- znależć zaproszenia no i zamówić już sukienkę. Do czasu , kiedy przeczytałam ten post spałam spokojnie a teraz to mi się wydaję ze nie zdążę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evika Re: 10.09.2005 IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.03.05, 10:45 u nas wszystko jakby "w zawieszeniu": nie możemy się zdecydować na godzinę ślubu (do wyboru 16 lub 20), mamy inne zdania na temat orkiestry, obrączek.. jedynie salę mamy na 100% zarezerwowaną.. no i jesteśmy juz po naukach w porównaniu z tym, co piszecie wszystko przed nami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresska Re: 10.09.2005 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.03.05, 12:43 My tez tego dnia slubujemy Kosciol na 17, orkiestra, sala na wesele,hotel dla gosci, menu ustalone, kamerzysta, fotograf, nauki (zostaly spotkania w poradni ale to juz z gorki), to chyba tyle z rzeczy zalatwionych na 100% Obraczki wybrane i zamowione, do odebrania w przyszlym tygodniu. Sukni jeszcze nie mam ale czasu jest jeszcze sporo, zabiore sie za to na powaznie po swietach. Mam 4 sukienki faworytki wiec wybiore sie je przymierzyc. Mysle ze zaproszenia wystarczy na poczatku czerwca wydrukowac. Goraczka przedweselna jeszcze mnie nei dopadla, wszystkie odruchy w normie Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kangurzysko Re: 10.09.2005 25.03.05, 09:58 My też 10 września o 15.00 i prócz daty ślubu nie mamy nic ustalone. Ale wydaje mi się,że na luzaka zdąrzymy. Pozdrawiam wszystkich ślubujących tego dnia. Mam nadzieję,że będzie naprawdę ladna pogoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidijja Re: 10.09.2005 IP: 62.233.185.* 29.03.05, 19:13 powiedzcie mi co myślicie o czarnym kolorze samochodu do ślubu? bo mamy zamówiony retro-czarny ze srebrnymi dodatkami,jak będą białe kwiaty i kokardy będzie ładnie-tak mi się wydaje. ale moja babcia jak sie dowiedziała to wojna sie zaczeła o kolor-bo powinien byś jasny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 10.09.2005 IP: 195.47.201.* 30.03.05, 08:34 a co za roznica? mnie osobiscie bardziej podobaja sie czarne auta, sa bardziej eleganckie, no i wg mnie wieksze pole maneweru jesli chodzi o dekoracje takiego autka.\ a babcia moze sama pojechac bialym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagodajagoda Re: 10.09.2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:30 ja tez jade czarnym autem, czarny jest bardzo elegancki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 10.09.2005 IP: 195.47.201.* 30.03.05, 14:07 witam kolezanke! czy bylas w koncu w Załazach? ja jade w piatek, zobaczymy co powiedza na moja wizje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagodajagoda Re: 10.09.2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 14:17 jeszcze nie bylam. typu sukienki tez nie mam, a to co mi sie podoba w katalogach to na mnie wyglada jakbym szla do komunii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidijjja Re: 10.09.2005 IP: 62.233.185.* 31.03.05, 22:28 no to dzięki za otuche z samochodem. teraz jestem na etapie kamerzysty. za filmowanie 3h na dvd,foto reportaż 300 zdjęć,sesje chyba 12 pozycji i plener też 12 pozycji 2100zł!!!!!!!!!!!!!!!! chyba zawału dostane,a mój facet mówi ze zapłaci!!! jutro zapytam ile zniżki dostaniemy jak zjedzie da 1500ł to może się zgodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga 10.09.2005 IP: 195.47.201.* 01.04.05, 08:54 ile?????????? zwariowal czy co??? posluchaj mnie, nie wiem skad jestes, ale to jakas paranoja!!! ja za film 2,5h [kasety 2 oraz plyta] oraz 100 zdjec place ok. 600 zł!! i powiedzial, ze niewieleka oplata dorobi nastepna klisze itd. i odpusc sobie sesje w studio, to juz zupelny przezytek, a pomysl sobie, ze dolozysz pare zeta i pojedziesz gdzies odpoczac!!! 3maj sie cieplutko i nie daj sie zwariowac!! odezwij sie co i jak aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreseczka Re: 10.09.2005 IP: *.chello.pl 09.04.05, 16:59 Aga, a mozna wiedziec, skad jestes? U mnie (Słupsk) ceny są sporo wyzsze: studio - 7 poz - 490 zl, plener/reportaz - 50 zdjec - 500 zl, 100 zdjec - 1000 zl. Kamerzysty jeszcze nie mam, az sie boje myslec, ile mi zaspiewa... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 10.09.2005 IP: *.neo / 217.96.36.* 09.04.05, 17:31 mazowieckie a dokladniej Szydłowiec jesli chodzi o zdjecia w studio sa tak samo drogie [12 zdjec ok. 900zł] wiec zrezygnowalismy, a reszta taka, jak pisze pozdrawiam ps. dzis pierwsze przymiarki sukien slubnych i... okazuje sie , ze nie wszystkim dobrze w bieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolka Re: 10.09.2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 13:08 o rany, czytam to wszystko i zaczynam łapać się za głowę. też mamy ślub 10.09, ale w porownaniu z większością z was to jeszcze niewiele zrobiliśmy: mamy zarezerwowany kościół na 14.00 no i mam się w co ubrać, a zatem wybór sukni, butów, welonu i innych dodatków mam już za sobą, za to narzeczony nie ma jeszcze kompletenie nic. aaa, no i mamy jeszcze fotografa. obecnie jesteśmy na etapie oglądania różnych lokali i restauracji - nie robimy tradycyjnego wesela tylko najpierw zapraszamy rodzinę na obiad do restauracji a wieczorem przyjaciół i znajomych do jakiegoś miejsca z tańcami i jedzonkiem, ale jeszcze nie wiemy za bardzo gdzie. w niedzielę zaczynamy nauki przedmałżeńskie. a co do zaproszeń, to ciągle się miotam, bo wydaje mi się, że te gotowe są albo bardzo drogie albo okropne, pewnie skończy się na tym, że będę je robić sama pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
toasia Re: 10.09.2005 01.04.05, 15:55 Już pozostało nam mniej niz pół roku, tylko zastanawiam się czy to mało, czy wręcz przeciwnie. jedni mają suknię, nie mają lokalu, ja wręcz przeciwnie i także bardzo mnie to martwi, ale będzie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidijjja Re: 10.09.2005 IP: 62.233.185.* 01.04.05, 19:22 ten facet od kamery jest z włoszczowy i to jest mała miejscowość. chyba weźmiemy samego kamerzyste-zdjęcia i tak bedzie robiła rodzinka.napewno będą fajne.starczy mi jedno zdjęcie do ramki.i tak to wszystko będzie leżeć. własnie lepiej wyda ć to na wyjazd i odpoczynek. ale wiecie jacy są faceci - narwani Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Re: 10.09.2005 09.04.05, 18:07 Ja tez 10 wrzesnia! Na razie mamy sale, zespol, w poniedzialek idziemy do kosciola, ale z terminem i godzina nie bedzie problemy, bo to mala miescina. Sukienke szyje u krawcowej, na razie ogladam sobie rozne modele w necie i ... sie odchudzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: 10.09.2005 IP: 80.72.34.* 15.04.05, 17:47 Ha ha! My właśnie odebraliśmy obrączki na ślub a do 10 września jeszcze tyle czasu... Co chwila sprawdzam czy aby nie za małe... Fajne te przygotowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jalak polecam fotografa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:45 gorąco polecam fotografa (Warszawa i okolice) dla Was i znajomych: www.wojtaro.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: 10.09.2005 15.04.05, 18:59 a jak teraz sa wasze przygotowania, bo ja nie mam zaproszen, dekoratora sali, sukienki nawet nie wyruszylam po nia, nie mamy jeszcze obraczek. chopc czasu masa to jaks sie zaczynam bac ze nie zdarze,a szczegolnie z ta sukienka! a moz ektoras z was bierze slub wlasnie tego dnia w Lodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 10.09.2005 IP: 195.47.201.* 18.04.05, 12:00 a ja juz wybralam suknie )) pierwsza prezymiarka 14 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
toasia Re: 10.09.2005 18.04.05, 13:01 No właśnie, 10.09 teoretycznie jeszcze daleko, ale juz poniżej 5 miesięcy!! A ja ani sukni, ani zaproszeń, ani obrączek i zaczynam się bardzo martwić.Pocieszam się, że w każdym salonie z sukniami mówią, że trzy miesiące szybciej wystarczą, u jubilera pani poradziła, że w dwa tygodnie na zamówienie obrączki robią, więc jest jeszcze czas, tylko trzeba by było zaproszeń szukać, gdyż przez wakacje można wielu osób w domu nie zastać, a jednak troszkę szybciej zaprosić gości trzeba. Pozdrawiam i czekam na relacje z Waszych przygotowań, tylko nie dołujcie i nie piszcie, że wszystko już macie... Odpowiedz Link Zgłoś